Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο διαχειριστής μας λίγο πρίν πάρει την εξουσία με τα ψέματά του ...στις 24/02/2009


Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο διαχειριστής μας λίγο πρίν πάρει την εξουσία με τα ψέματά του ...στις 24/02/2009


ΓΑΠ : Δεν πάει άλλο. Δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Οσο μένουν τόσο ζημιά κάνουν - Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται‏


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Τον δρόμο του Β. Παλαιοκώστα και να... αποδράσει κι αυτός από το μέγαρο Μαξίμου δείχνει στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΣΟΚ μετά και τη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν πάει άλλο. Δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Οσο μένουν τόσο ζημιά κάνουν...», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Γ. Παπανδρέου σε συνεργάτες του. Παράλληλα, στελέχη του κόμματος, όπως ο Ντίνος Ρόβλιας και ο Α. Λοβέρδος, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την ασφάλεια των πολιτών με αφορμή και την απόδραση σε μείζον πολιτικό θέμα. Γι' αυτό σήμερα ο Γ. Παπανδρέου συγκαλεί σε συνεδρίαση τον αρμόδιο τομέα του κόμματος, στον οποίο συμμετέχουν πολλά κορυφαία στελέχη, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Β. Βενιζέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης Χ. Καστανίδης κ.ά.
Ο ίδιος χθες βρήκε ακόμη μία αφορμή για να απορρίψει και πάλι τη γνωστή πρόταση του Κ. Καραμανλή για συναίνεση λέγοντας:

«Πού η σοβαρότητα και για ποια συναίνεση μιλάνε όταν αποδεικνύονται στα πάντα ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα; Διαλύουν θεσμούς και κράτος ως αποτέλεσμα της πελατειακής και μικροκομματικής τους νοοτροπίας». Υποστήριξε, ακόμα, ότι σήμερα ο πολίτης είναι πια χωρίς αίσθημα οποιασδήποτε ασφάλειας, η χώρα διασύρεται συνεχώς, «μας γελοιοποιούν, με βαρύτατες συνέπειες για την οικονομία μας, την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, που τελικά πληρώνει η κάθε οικογένεια».

Στο μεταξύ ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι χθες η κυβερνητική επιτροπή λειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ευθυνόμενους υπουργούς. Υποστήριξε ότι τα όσα τεχνοκρατικά αποφασίστηκαν δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» και θύμισε ότι παρόμοια μέτρα είχαν αποφασιστεί και με την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ουσιαστικά η χώρα στερείται κυβέρνησης, ότι το κράτος δεν λειτουργεί.

Κατόπιν όλων αυτών υποστήριξε ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Παρά ταύτα, σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα ήταν οι υπουργοί ακόμα στις θέσεις τους;», είπε.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέσθηκε και το Σύνταγμα επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες. «Οπως και το 2006, η ίδια κυβέρνηση, ο ίδιος πρωθυπουργός δεν μπορούν να προστατέψουν το κύρος της χώρας και τους πολίτες», είπε και τόνισε: «
Τίθεται εκ του Συντάγματος ζήτημα παραμονής της στην εξουσία. Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι
σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: