Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η αρχή της Αποκάλυψης: Τσιπ που τοποθετείται στο δέρμα θα καταγράφει τα πάντα



Ένα τσιπ με... μνήμη, που τοποθετείται στο δέρμα και συγκεντρώνει στοιχεία για την κατάσταση του ασθενούς, ενώ παράλληλα του χορηγεί τα φάρμακά του μέσω του δέρματος ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα μικροσκοπικό τσιπ που διαθέτει μνήμη RAM, ώστε να αποθηκεύει και να μεταδίδει απαραίτητα στοιχεία για τον ασθενή, που κάνουν πιο σωστή τη διάγνωση, βοηθώντας έτσι τους γιατρούς να παρακολουθούν την κατάστασή του ενώ η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το τσιπ είναι εξίσου λεπτό με ένα προσωρινό τατουάζ και διαθέτει μικροσκοπικούς αισθητήρες πυριτίου, οι οποίοι εντοπίζουν την κίνηση και τη θερμοκρασία. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι πάρα πολύ λεπτό και εξίσου μαλακό και ευλύγιστο με το χαρτί. Το μήκος και το πλάτος του δεν ξεπερνούν τα τέσσερα και τα δύο εκατοστά, αντίστοιχα, ενώ το πάχος του τα 0,3 χιλιοστά.

Οι ερευνητές ονόμασαν το τσιπ «ηλεκτρονικό δέρμα με μνήμη», ενώ σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, παρόλο που τέτοια τσιπ πλέον αφθονούν, το συγκεκριμένο είναι το πρώτο που διαθέτει δυνατότητα αποθήκευσης στοιχείων.

Σύμφωνα με τη Στέφανι Λακούρ από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λοζάνη, η οποία σχολίασε τη νέα εξέλιξη στο περιοδικό «Nature», η καινοτομία στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται στην ενσωμάτωση της μνήμης, αφού «καμία άλλη συσκευή δεν μπορεί να αποθηκεύσει στοιχεία τοπικά».

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Nanotechnology», η τεχνολογία αυτή μια μέρα θα βοηθήσει πολύ τους ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές που επηρεάζουν την κίνηση, όπως είναι το Πάρκινσον και η επιληψία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Νάνσου Λου από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής έκθεσης, ακόμη και αν οι επιστήμονες είχαν στη διάθεσή τους πιο μαλακά «εξαρτήματα» για την κατασκευή του τσιπ, τα στοιχεία που μεταδίδονται ασύρματα θα έπρεπε να μετατραπούν σε άλλο ψηφιακό φορμάτ και το σήμα να ενισχυθεί.

Kαταλάβατε τι θα γίνει όταν θα μας κυνηγάνε να βάλουμε αυτό το βδέλυγμαπάνω μας; Ακόμα και οι σκέψεις θα καταγράφονται, και εάν δεν τους αρέσουν, θα μας πηγαίνουν για "αναδιαπαιδαγώγηση".
Το απόλυτο υπερόπλο, με αυτό πιστεύουν ότι η Δικτατορία τους θα κρατήσει αιώνια.