http://4.bp.blogspot.com/_lTXqoqFv3ZQ/SwnRsaxb0LI/AAAAAAAAKkM/m9UGYLyf9z0/s1600/glowing-hands.jpgΤο ανθρώπινο σώμα παράγει ορατό φως, αλλά δεν είναι και τόσο ορατό σε μας, επειδή είναι 1.000 φορές πιο αδύναμο από αυτό που μπορούν να ανιχνεύσουν τα μάτια μας.

Το ανθρώπινο σώμα καίγεται κυριολεκτικά, εκπέμποντας ένα...
ορατό φως σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες, σε επίπεδα που αυξάνονται και μειώνονται κατά την διάρκεια της ημέρα, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Στην πραγματικότητα, όλα τα... ζωντανά πλάσματα εκπέμπουν ένα πολύ αδύναμο φως, το οποίο είναι πιθανά ένα υποπροϊόν των βιοχημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο σώμα μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ένταση του φωτός αυξήθηκε...

και μειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το χαμηλότερο σημείο της στις 10 π.μ. και το μεγαλύτερο στις 4 μ.μ. Μετά τις 4μ.μ. αρχίζει πάλι να μειώνεται βαθμιαία.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το συμπέρασμα που κατέληξαν είναι ότι η αυξομείωση την έντασης του φωτός πρέπει να έχει σχέση με το βιολογικό μας ρολόι και με το πως ο μεταβολισμός μας επηρεάζεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στα πειράματα που έκαναν οι επιστήμονες στην Ιαπωνία χρησιμοποίησαν εξαιρετικά ευαίσθητες φωτογραφικές μηχανές ικανές να ανιχνεύσουν μεμονωμένα φωτόνια. Πέντε άντρες τοποθετήθηκαν γυμνοί μπροστά από τις φωτογραφικές μηχανές σε πλήρες σκοτάδι, σς ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για 20 λεπτά κάθε τρεις ώρες, από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. για τρεις ημέρες.