Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μεγάλες αλλαγές στο Ηλιακό σύστημα – Μυστήρια άνοδος μέσα από τον πλανήτη Ερμή - Ασυνήθιστη Δυναμική αλλαγή του πυρήνα.


Μεγάλες αλλαγές στο Ηλιακό σύστημα – Μυστήρια άνοδος μέσα από τον πλανήτη Ερμή - Ασυνήθιστη Δυναμική αλλαγή του πυρήνα.


Κάτι πιο πέρα από τις ηφαιστειακές εκρήξεις και πτώσεις αστεροειδών και κομητών ταράζει  την επιφάνεια του Ερμή.
Μια άγνωστη συμπεριφορά του εδάφους, ίσως έως και  σήμερα άγνωστη, που προκαλείτε από μέσα προς τα έξω πιέζει το έδαφος του Ερμή. Τα στοιχεία που συλλέγονται από το διαστημικό σκάφος τηςNASA που βρίσκετε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη είναι πάρα πολλά και αξιοπερίεργα, συμπεριλαμβανομένης μιας δραματικής διαπίστωσης ότι το ήμισυ του δαπέδου του μεγαλύτερου κρατήρα του πλανήτη έχει αυξηθεί πάνω από τα τείχη!!!


Νέες μελέτες δείχνουν πως ο τεράστιος πυρήνας σιδήρου του Ερμή είναι ακόμη μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο, με ένα άγνωστο στερεό στρώμα θειούχου σιδήρου θαμμένο κάτω από το μανδύα υπολογίζοντας πολύ δύσκολα την εσωτερική δομή η οποία ήταν σύμφωνη με το βαρυτικό πεδίο του Ερμή.
Η πλανητικός επιστήμονας Maria Zuber, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), δήλωσε στο Discovery News. «Οι συνάδελφοί μας της γεωχημείας είχαν άλλες απόψεις καθώς μας ανάφεραν πως οι μετρήσεις μας για το βαρυτικό πεδίο δεν μπορεί να είναι σωστές, διότι κανένα πλανητικό εσωτερικό μοντέλο που γνωρίζαμε έως τώρα δεν ταιριάζει. Μετά όμως από την ολοκλήρωση της έρευνας μας με μεγάλη δυσκολία τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν για μια νέα ανακάλυψη στα βαρυτικά πεδία των πλανητών».  



Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν  κανέναν άλλο πλανήτη σαν τον Ερμή, με ένα συμπαγή πυρήνα σιδήρου ο οποίος περιβάλλεται από υγρό σίδηρο και ολοκληρώνεται από μασίφ σίδερο-σουλφίδιο ¨sulfide¨. Ο πυρήνας αντιπροσωπεύει τώρα ένα επιβλητικό 85%  της δομής του πλανήτη, αφήνοντας σχετικά έναν μικροκαμωμένο μανδύα και τον φλοιό.

Ένα από τα περίεργα που δήλωσε η  Maria Zuber  είναι ότι υπάρχουν κάποιες ασυνήθιστες δυναμικές στο εσωτερικό του Ερμή. Κάτι συμβαίνει που δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη.


Ο υδράργυρος μας δείχνει ότι υπάρχουν και άλλες διεργασίες στον πλανήτη που αλλάζουν τα τοπογραφικά ύψη μέχρι και ολόκληρα χιλιόμετρα σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόσθεσε από το Carnegie Institution ο πλανητικός επιστήμονας Sean Solomon, επικεφαλής ερευνητής της τρέχουσας αποστολής της NASA Messenger.
Όλες αυτές οι  αλλαγές μπορεί να προέρχονται από τον εσωτερικό υδράργυρο, είπε ο Sean Solomon στο  Discovery News».


Το μέγεθος και η ευρεία φύση αυτών των αλλαγών είναι μια μεγάλη έκπληξη. Αν μπορούμε να καταλάβουμε πώς να μελετήσουμε αυτές τις αλλαγές, θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το πώς λειτουργεί το εσωτερικό του Ερμή. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Σεληνιακό και Πλανητικό Συνέδριο Επιστήμης στο Χιούστον και  δημοσιεύθηκε στο Science.

Παράξενοι ήχοι στον ουρανό του Όρεγκον (VIDEO)

 Παράξενοι ήχοι στον ουρανό του Όρεγκον (VIDEO)
 Αυτό είναι το τρίτο πρωινό περίπου στις 3:00 π.μ που ακούγονται αυτοί οι παράξενοι ήχοι.. Ο ήχος αρχίζει με ένα γουργουρητό στο έδαφος, και στη συνέχεια ο ήχος συνεχίζεται για περίπου 30 λεπτά.

Δεν μπορώ να εξηγήσω από πού προέρχεται,ακούγεται σαν να έρχεται κατευθείαν από τον ουρανό αλλά δεν υπάρχει τίποτα ούτε ένα αεροπλάνο στον ορίζοντα.
Παράξενοι ήχοι στον ουρανό του Όρεγκον (VIDEO) ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ
  

Θέλουν να εξαφανίσουν την ελληνική γλώσσα!



Φωτογραφία για Θέλουν να εξαφανίσουν την ελληνική γλώσσα!
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο Kύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε

και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα ‘η’ και ‘υ’ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ‘ι’.

2. Να καταργηθεί το γράμμα ‘ω’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘ο’.

3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: αι’—> ‘ε’, ‘ει’—>’ι’, ‘οι—>ι’, ‘υι’—>ι’, ’αυ’—>’αβ’, ‘ευ’—>’εβ’

4. Να καταργηθεί η χρήση του ‘γγ’ και να αντικατασταθεί από το ’γκ’.

5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα ‘ς’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘σ’.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το ‘ου’).

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας.

Πρόκειται για μια δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Άλλωστε, μην ξεχνάμε και αυτό που είπε ο Χένρυ Κίσσιγκερ«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:

1. τη γλώσσα,

2. τη θρησκεία,

3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup – bocou, ή το couteau – couto.

Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought – rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher – Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει.

Είμαστε Έλληνες, ας μην επιτρέψουμε τον αφελληνισμό μας!

prionokordela.gr

Τέλος από Ιούλιο στον βασικό μισθό!


Τέλος από Ιούλιο στον βασικό μισθό!

Το πλήρες ξήλωμα του θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τον καθορισμό του βασικού μισθού είναι υποχρεωμένη από το δεύτερο μνημόνιο να υλοποιήσει τον Ιούλιο η κυβέρνηση που θα αναλάβει την τύχη της χώρας μετά τις....





εκλογές. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί για το θέμα των μισθών υπενθυμίζει στην τελευταία του ανακοίνωση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το τέλος Ιουλίου τοτυ 2012 «θα πρέπει να οριστεί το χρονοδιάγραμμα για την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό των μισθών, κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους». 

Πίσω από αυτή την αρκετά ασαφή διατύπωση κρύβεται μια πολύ σαφέστερη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, προσυπογράφοντας το δεύτερο μνημόνιο, για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ και το «κούρεμα» του χρέους. Οπως αναφέρει το κείμενο του μνημονίου, στο κεφάλαιο με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών»:

- «Η κυβέρνηση θα εργαστεί μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο.

- Εως το τέλος Ιούλιου του 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

- Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελάχιστο ύψος μισθού, νομοθετημένο από την κυβέρνηση, σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Οι δεσμεύσεις αυτές, όπως τονίζουν νομικοί με εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, οδηγούν σε πλήρη αλλαγή σκηνικού στις εργασιακές σχέσεις, καθώς:

1. Οδηγούν σε κατάργηση του ιδιαίτερα σημαντικού θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τη διαμόρφωση του βασικού μισθού, ο οποίος αποτελεί τη βάση της πυραμίδας των αμοιβών για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον ο βασικός μισθός καθορίζει το ύψος του επιδόματος ανεργίας, αλλά και αρκετών ακόμη επιδομάτων που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ.

2. Πρόκειται για ένα θεσμό που ήδη έχει «λαβωθεί» από κυβέρνηση και τρόικα, με την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του βασικού μισθού κατά 22%, αλλά με τις νέες παρεμβάσεις που αναμένονται από τον Ιούλιο θα δεχτεί τη χαριστική βολή.

3. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα, η οποία έχει πλέον καθοριστικό ρόλο στη λήψη όλων των σοβαρών αποφάσεων για την οικονομία, θα μπορούν να συμπιέζουν τον βασικό μισθό, σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς για τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, ενώ ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων θα είναι μόνο συμβουλευτικός.

ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΟΖΟ!

Πρόθεση της τρόικας είναι μέσα από τις μεταρρυθμίσεις αυτές να οδηγήσει σε δραστική μείωση των μισθών, καθώς εκτιμά ότι η συμπίεση του εργατικού κόστους είναι απολύτως απαραίτητη για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ο κ. Μπαρόζο ζήτησε στην προχθεσινή του ανακοίνωση για την Ελλάδα να μειωθεί κατά 15% επιπλέον το κόστος εργασίας, υποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο και την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να οδηγήσει η αναμόρφωση του θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης: μια νέα, πολύ σημαντική μείωση και στον βασικό μισθό θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη για τη διετία 2013-2014.

Οι δεσμεύσεις για κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης και οι υποδείξεις Μπαρόζο προκαλούν αντιδράσεις ακόμη και από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αντιδρά στις παρεμβάσεις κυβέρνησης και τρόικας τονίζοντας ότι η αναμόρφωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «αφορά μόνο τα εμπλεκόμενα μέρη και η οποιαδήποτε παρότρυνση από παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις θεωρείται πρόκληση για την κοινωνική ειρήνη της χώρας».

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές


Real Επικαιρότητα
Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές


Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ακούστε τι είπε ο Διευθ. Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος στον Νίκο Χατζηνικολάου 
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%.

Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και στο όριο βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.


(κάντε κλικ στις φωτο για μεγαλύτερο μέγεθος)

Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους ο πολυκερματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή από 8 αυξάνονται και γίνονται 10.




Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά των συσπειρώσεων τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την ΝΔ. Η συσπείρωση των «πράσινων» ψηφοφόρων φτάνει το 33,5% ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 12,8% πηγαίνει στο κόμμα του Α. Τσίπρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 3,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν την Χρυσή Αυγή.




Στο 58,4% φτάνει η συσπείρωση για την ΝΔ. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος καθώς χάνει το 14,5% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.




Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο βγαίνει πρώτος ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει 54,4% .




Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ανησυχεί με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δείχνουν να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 45% οι υποστηρίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας.




Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 29,5% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 27,9% και ο Πάνος Καμμένος 24,4% 
Real.gr - Επικαιρότητα - Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές ΠΗΓΗ