Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η εορτή του Απ. Παύλου στο ομώνυμο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η εορτή του Απ. Παύλου στο ομώνυμο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

nosokomeio9ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η ιερή μνήμη του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο και πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.
Στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία, την παραμονή της Εορτής, παρέστησαν εκτός από τον εφημέριο του Νοσοκομείου Ιερομόναχο Συμεών Αναστασιάδη, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδώρου και ο π. Κύρος Τσιώνης ο οποίος κήρυξε και τον πανηγυρικό της ημέρας.
Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Τζηκαλάγιας Ζήσης, η Διευθύντρια της Διοικητικής υπηρεσίας κ Γκέλου Ευαγγελία και πολλοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.
Στο αναλόγιο του παρεκκλησίου έψαλε ο διακεκριμένος Ιεροψάλτη κ. Πετρόπουλος Αντώνιος που με τη χορωδία του απέδωσαν σε άριστο Βυζαντινό μέλος τα τροπάρια της εορτής. Εν συνεχεία, ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου εντός του προαύλιο χώρου του Νοσοκομείου που βρισκόταν μάλιστα την ημέρα αυτή σε γενική εφημερία.
Την εικόνα του προστάτη του Νοσοκομείου συνόδευσαν εκτός από τους ιερείς, ιατροί, νοσηλευτές, συνοδοί ασθενών, άνθρωποι που κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο και ήρθαν να προσκυνήσουν την Χάρη του καθώς και πλήθος πιστού λαού.
Αμέσως μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού δόθηκε χειροποίητο κέρασμα από τις εθελόντριες που πλαισιώνουν το ποιμαντικό έργο του εφημερίου του Νοσοκομείου σε όλους τους παραβρισκόμενους.
Η βραδιά έκλεισε με το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η χορωδία του νοσοκομείου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του εφημερίου π. Συμεών Αναστασιάδη που πολύ γρήγορα πήρε σάρκα και οστά ώστε να φθάσουν μέσα σε λίγους μήνες να παρουσιάσουν και τους καρπούς των κόπων τους.
Φορώντας τις ποδιές εργασίας, μπροστά στο προαύλιο του παρεκκλησίου, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Κατέχη Κυριάκου, εργαζομένου του νοσοκομείου, απέδωσαν όμορφα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Μια εκδήλωση που συγκίνησε πολλούς ανθρώπου και που απέδειξε ότι ο χώρος του Νοσοκομείου μπορεί να γίνει και χώρος Πολιτισμού.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα χειροκροτήματα και τις θερμές επευφημίες όλων των παρισταμένων ενώ ο εφημέριος του Νοσοκομείου αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή και το Διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου για την άριστη συνεργασία τους, τον μαέστρο κ. Κατέχη Κυριάκο και όσους συνέβαλαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως και της εορταστικής μουσικής εκδήλωσης υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα ενεργήσει ώστε να δημιουργηθεί και τμήμα παραδοσιακών χορών.
nosokomeio1
nosokomeio2
nosokomeio3
nosokomeio4
nosokomeio5
nosokomeio6
nosokomeio7
nosokomeio8
nosokomeio10