Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο»


«Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο»


Ο Andrew Basiago, δικηγόρος στο Seattle των Η.Π.Α., μέχρι το 2004 ισχυριζόταν δημόσια ότι, όταν ήταν στην ηλικία μεταξύ 7 και 12 ετών, συμμετείχε στο πρόγραμμα Pegasusένα μυστικό πρόγραμμα της αμερικάνικης κυβέρνησης στο οποίο, όπως...
είπε, δούλευε πάνω στην τηλεμεταφορά και στα ταξίδια στο χρόνο, υπό την εποπτεία ενός ειδικού Γραφείου του υπουργείου Αμύνης σχετικό με τέτοιου είδους ζητήματα.
«Εκπαίδευαν παιδιά μαζί με ενήλικες με σκοπό να βγάλουν συμπεράσματα για τις φυσικές και ψυχικές επιρροές που είχαν τα ταξίδια στο χρόνο στα παιδιά», δήλωσε ο Basiago στην ιστοσελίδα The Huffington Post. «Επίσης, τα παιδιά είχαν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ενήλικες από την άποψη προσαρμογής τους στις μετακινήσεις που πραγματοποιούσαν στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον».
O Andrew D. Basiago
Είναι, τελικά, εφικτά τα ταξίδια στο χρόνο ή όχι; Σύμφωνα με το φυσικό καθηγητή Shengwang Du από το Hong Kong το ταξίδι στο χρόνο είναι αδύνατο, διότι τίποτα δεν κίνειται πιο γρήγορα από την ταχύτητα τους φωτός. (επιστημονικό paper, Ιούλιος 2011)
Από την άλλη μεριά, οι ισχυρισμοί του Basiago βρίσκουν αποδέκτη. Ο λόγος για τον Alfred Webre, δικηγόρος που ειδικεύεται στην «εξωπολιτική» και στα θέματα που σχετίζονται με την εξωγήινη παρουσία στη Γη. Ο Webre πιστεύει ότι η τηλεμεταφορά και τα ταξίδια στο χρόνο είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποκρύπτεται καλά από το Ειδικό Τμήμα Αμύνης της κυβέρνησης.
«Πρόκειται για ένα οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον πρόγραμμα σχετικά με την τηλεμεταφορά», δήλωσε ο Webre στην The Huffington Post. «Το Τμήμα Αμύνης το λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια. Ο Donald Rumsfeld το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει αλεξιπτωτιστές στη μάχη», συμπλήρωσε.
O Alfred Lambremont Webre
Ο Basiago είπε ότι συμμετείχε σε 8 διαφορετικά ταξίδια στο χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο πρόγραμμα. Κυρίως, είπε, τα ταξίδια του γινόντουσαν μέσω μίας μηχανής η οποία είχε κατασκευαστεί με βάση κάποια έγγραφα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα του Nikola Tesla στη Νέα Υόρκη, μετά το θάνατό του το Γενάρη του 1943.
«Η μηχανή αποτελούνταν από δύο γκρι βραχίονες, περίπου 2.5 μέτρα μήκους, με ένα κενό περίπου 3 μέτρων ανάμεσά τους, όπου μία ακτινοβολία (ενέργεια) μεταδιδόταν διάχυτα προς το σύμπαν με την ιδιότητα να μπορεί να κάμπτει το χωροχρόνο, όπως είχε ανακαλύψει ο Tesla.
Ο Basiago, είπε, ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πηδούσαν μέσα στη συσκευή και όταν η “πύλη” έκλεινε, βρισκόντουσαν αυτομάτως σε μία άλλη τοποθεσία.
Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μπορεί να διακρίνει τον εαυτό του σε μία φωτογραφία του Abraham Lincoln στο Gettyburg το 1863, μέρος το οποίο επισκέφθηκε το 1972 μέσω ενός θαλάμου που βρισκόταν στο East Hanover στο New Jersey.
«Ήμουν ντυμμένος με ρούχα της εποχής», είπε. «Προσέγγισα το χώρο ομιλίας του Lincoln στο Gettysburg και περπάτησα από τις εξέδρες περίπου 100 μέτρα, όπου και φωτογραφίθηκα σε μία λήψη της Josephine Cogg».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Basiago ταξίδεψε πίσω στο 1863 και «πιάστηκε» σε μία φωτογραφία τη στιγμή της ομιλίας του Lincoln. (διακρίνεται στη μέση και αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία)
Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψε επίσης και στο θέατρο Ford τη νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο Lincoln. «Δεν έγινα, ωστόσο, μάρτυρας της δολοφονίας του», είπε.
Ο Basiago, που όπως δήλωσε τον στέλνανε σε πολλές και διαφορετικές χρονικές στιγμές του παρελθόντος, πολλές φορές και περισσότερες από μία φορά στο ίδιο συμβάν, είπε ότι η τεχνολογία θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τηλεμεταφορές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, και όχι για ταξίδια στο χρόνο. «Θα ήταν κάτι το χαοτικό», σχολίασε.
Ο Basiago πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι εργάζονταν στο πρόγραμμα Pegasus, ενώ ο συγγραφέας -μεταξύ άλλων και του «UFOs: Myths, Conspiracies and Realities»John B. Alexander πάνω σε αυτό σχολίασε: «φαντάζει αδύνατο, αν πράγματι απασχολούνταν τόσα πολλά άτομα στο πρόγραμμα, να κρατήσει κάποιος κρυμμένο το μυστικό για περισσότερο από 40 λεπτά, πόσο μάλλον (όπως έκανε ο Basiago) για 40 χρόνια».
Ο John B. Alexander

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί… Δείτε τι μας ετοιμάζουν...!!


Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί… Δείτε τι μας ετοιμάζουν...!!



Το άρθρο είναι μετάφραση του “The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default”, Russ Winter από το Seeking Alpha.

Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που “ανακαλύφθηκαν πρόσφατα” και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι “αλλαγής” για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ ‘αόριστον.

Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα “εάν χρειασθεί” να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ ‘επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).
Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.

Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.

Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ….προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%. Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασμα των ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους

1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. 

Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα. Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα “σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο–Βρυξέλλες.

2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. 

Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.

Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ ‘αυτούς γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. 

Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν. Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά …ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο …

Γι ‘αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν την παράμετρο της γεωπολιτικής του πετρελαίου στην περιοχή, που αν και δεν περικλείει τα πάντα, πρέπει να την έχουμε κατά νου….elnewsgr 

Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας | kinitro news ΠΗΓΗ
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καταπίνει τις ακτογραμμές της Ελλάδας με ταχύτατους ρυθμούς από...μισό έως ένα μέτρο τον χρόνο σε αρκετές περιοχές. Οι επιστήμονες που μιλούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες παραλίες της χώρας θα τις θυμόμαστε σε λίγα χρόνια μόνο από φωτογραφίες.



Το σενάριο είναι εφιαλτικό, πλην όμως 100% ελληνικό. Οπως εκτιμούν αρκετοί Ελληνες επιστήμονες, μέσα στα επόμενα ενενήντα χρόνια θα εξαφανιστούν περισσότερα από 800 τετραγωνικά χλμ. ακτογραμμών λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των κλιματικών αλλαγών. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να φανταστούμε ότι μία έκταση περίπου ίση με τη μισή Κρήτη θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέχρι το τέλος του αιώνα.



Η υπερθέρμανση του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου), οι απότομες και ακραίες κλιματικές αλλαγές, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας, οι κυματικές υπόγειες καταιγίδες, οι κακοτεχνίες των λιμενικών έργων, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η βάναυση παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα στην ισορροπία του οικοσυστήματος και η διάβρωση από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες συνθέτουν ένα χαοτικό κοκτέιλ που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει πολύ σύντομα στο να καλυφθούν από νερό παραλίες και παράκτιες περιοχές.



Παραλιακοί οικισμοί, πόλεις και ξενοδοχειακές μονάδες κινδυνεύουν από κατακλυσμούς και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ σημαντικές υποδομές, όπως αεροδρόμια και οδικά δίκτυα, απειλούνται με εκτεταμένες καταστροφές.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ: «ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2070 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ»
Λιμνοθάλασσες, υδροβιότοποι και ακτογραμμές αναμένεται πολύ σύντομα να αφανιστούν και τούτα δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, [Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Η παραλία στις Καλύβες της Κρήτης όπως ήταν το 1977 και όπως είναι σήμερα, «φαγωμένη» από τη θάλασσα.] αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει ο κ. Ευστράτιος Δουκάκης, αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ στις θαλάσσιες επιστήμες -Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-, ο οποίος εδώ και δώδεκα χρόνια μελετά επισταμένως τα 7.000 από τα 16.000 χιλιόμετρα των ελληνικών ακτών.
«Η ακτογραμμή υποχωρεί με μέσο όρο 1,2 μέτρα τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως για κάθε μέτρο παραλίας, χάνουμε πάνω από ένα τετραγωνικό μέτρο παράκτιας ζώνης κατά έτος. Την ίδια ώρα πρέπει να ξέρετε ότι μέχρι το 2070 θα έχουμε τουλάχιστον 8 βαθμούς παραπάνω θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια θα ενταθούν τα φαινόμενα ξηρασίας στην ενδοχώρα, με παράλληλη μείωση των αιγιαλών λόγω της καταβύθισης των ακτών. Το κακό θα είναι διπλό, αφού θα έχουμε και τεράστια ερημοποίηση και στην ηπειρωτική χώρα».
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ: «ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΠΟ 0,90 ΕΩΣ 2 ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100»
Οσο τρομακτικές και αν ακούγονται οι εκτιμήσεις των Ελλήνων επιστημόνων, σε καμία περίπτωση δεν είναι σενάρια καταστροφολογίας, αφού οι μορφολογικές μεταβολές σε αρκετές περιοχές της χώρας μας είναι εμφανείς ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. «Το 2002 οι μελέτες της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) έδειχναν ότι η στάθμη των υδάτων θα ανέβει από μισό έως ένα μέτρο σε βάθος 100 χρόνων. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν αναθεωρηθεί και δίνουν αύξηση της στάθμης από 0,90 έως 2 μέτρα μέχρι το 2100, σενάριο ακόμη πιο εφιαλτικό» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης Κώστας Συνολάκης.
Οπως μας εξηγεί ο καθηγητής, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι Καλύβες της Κρήτης [Η παραλία του Πλατανιά τη δεκαετία του ’60 και δίπλα εν έτει 2010, μειωμένη τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.] που επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις των γεωλόγων: «Τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 η παραλία στις Καλύβες είχε πλάτος περίπου 100 μέτρων και το μήκος της ξεπερνούσε το 1 χιλιόμετρο, όπως φαίνεται από φωτογραφίες της εποχής που μας έδωσαν οι κάτοικοι. Αργότερα όμως για την κατασκευή του αεροδρομίου και των αυτοκινητοδρόμων δεκάδες φορτηγά έφταναν καθημερινά στις Καλύβες και έπαιρναν την άμμο από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν από την παραλία περισσότεροι από 225 τόνοι άμμου! Μία δεκαετία αργότερα, και συγκεκριμένα το 1965, άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες συνέπειες από τη διάβρωση, όταν τα σπίτια πλημμύριζαν με τις βροχοπτώσεις, ενώ πολύ γρήγορα το πλάτος της παραλίας συρρικνώθηκε στα 10 μέτρα από τα 50 που ήταν κάποτε. Η θάλασσα κατάπιε ό,τι απέμενε από την αμμουδιά και το 1990 η παραλία χάθηκε για πάντα».
Σε ορισμένες παραλίες η διάβρωση αυτή γίνεται με ετήσιο ρυθμό μισού έως ενός μέτρου τον χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η περίφημη παραλία στη Γεωργιούπολη των Χανίων εικάζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει εξαφανιστεί, καθώς το θαλασσινό νερό θα εισχωρήσει σε βάθος 500 μέτρων στην ενδοχώρα.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στα επόμενα πενήντα χρόνια ο γεωγραφικός χάρτης της Ελλάδας θα αλλάξει άρδην, καθώς θα μετατοπιστούν τα όρια του αιγιαλού. Λίμνες, λιμνοθάλασσες και οικοσυστήματα θα εξαφανιστούν και το κακό είναι πως δεν ιδρώνει το αφτί κανενός» υπογραμμίζει ο κ. Συνολάκης. Οπως προκύπτει από την έρευνά του, μόνο στο Κολυμπάρι Χανίων από το 1983 ώς το 2005 χάθηκαν ως διά μαγείας περίπου 8μ. πλάτος από την παραλία του χωριού.
Οι επιθετικές διαθέσεις της θάλασσας σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά για μια απειλή με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική και την κοινωνική ζωή. Φυσικές καταστροφές, μείωση της γεωργικής παραγωγής, ξηρασίες, πλημμύρες, καύσωνες, ασθένειες, μειωμένα αποθέματα νερού, περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές και στην τουριστική βιομηχανία των παράκτιων περιοχών είναι μερικά από τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές.
[Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου της Κρήτης Κώστας Συνολάκης κατά την επίσκεψή του μετά τον σεισμό της Σουμάτρας τον Οκτώβριο του 2010.]
Οι περιοχές που θα σκεπαστούν από νερό τα επόμενα 100 χρόνια
Δυτικός Θερμαϊκός
Πρόκειται για μία από τις πλέον επικίνδυνες ζώνες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, από το Καλοχώρι μέχρι το Μικρό Εμβολο και τις Αλυκές του Κίτρους. Υπάρχει καταβύθιση της παράκτιας ζώνης με πολύ μεγάλες ταχύτητες, περίπου 10 μέτρα των αιώνα.
Κορινθιακός Κόλπος – Αίγιο
Ανησυχητικά είναι τα φαινόμενα-τσουνάμι που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα (επτά στον αριθμό), αλλά και οι διαβρωτικές τάσεις στο πρανές της περιοχής, από το οποίο χάνεται λόγω κατολισθήσεων περίπου μισό μέτρο τον χρόνο. Οι υπόγειες καταβυθίσεις είναι συνεχείς.
Δυτική Πελοπόννησος και Πάτρα
Καταβύθιση στην περιοχή της Πάτρας περίπου 1,6 με 1,7 μέτρα των αιώνα. Από το Δέλτα Αλφειού μέχρι την Κυλλήνη, μετατόπιση ακτογραμμής πάνω από ενάμισι μέτρο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξαιρετική προσοχή χρειάζεται στις περιοχές: Θίνες Βαρθολομιού, Λίμνη Καϊάφα και παραλία Ζαχάρως.
Κως
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται αρκετές παραλίες του νησιού και ιδιαίτερα όσες έχουν πολύ μικρή κλίση και μεγάλο μήκος. Σύμφωνα με τις επιστημονικές παρατηρήσεις, τα τελευταία εξήντα χρόνια η ακτογραμμή έχει υποχωρήσει κατά 190 μέτρα!
Βόρεια Κρήτη
Από τα Χανιά μέχρι τον Αγιο Νικόλαο και τη Χερσόνησο μέσα στην επόμενη δεκαετία θα χαθεί πάνω από το 50% του πλάτους των παραλιών σε μια ακτίνα μήκους 50 χιλιομέτρων. Το πρόβλημα είναι ήδη ορατό εδώ και χρόνια στα χωριά Κολυμπάρι, Καλύβες, Γεωργιούπολη και Πλατανιάς. Μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχει νερό στα 5 χιλιόμετρα από τον σημερινό αιγιαλό λόγω υφαλμύρωσης.
Μεσολόγγι
Αμεσα κινδυνεύει και η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής πόλης που βρίσκεται σε ιδιαιτέρως χαμηλό υψόμετρο. Σοβαροί φόβοι εκφράζονται και για τη λιμνοθάλασσα, που σε βάθος χρόνου κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη.
 Espressonews.gr