Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 5 μεγαλύτερα αινίγματα της ανθρωπότητας



Πέντε από τα πιο αινιγματικά και ανεξήγητα ευρήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ... 






1) Ο Δρόμος Μπίμινι

Το 1968 κάτω από στον βυθό της θάλασσας, κοντά στις ακτές των νησιών Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανακαλύφθηκαν δεκάδες τεράστιες επίπεδες πέτρες από ασβεστόλιθο. Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το αξιοπερίεργο δεν υπονοείται από ένα σωρό πέτρες στον πάτο του ωκεανού.
Οι επιστήμονες, όμως, προβληματίστηκαν γιατί οι πέτρες αυτές σχημάτιζαν μια απόλυτα ευθεία λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου, που μοιάζει απίθανο να δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.
Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τα χαλάσματα του κόσμου ενός αρχαίου πολιτισμού, άλλοι είχαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινομένο. Κανένας από αυτούς δεν μπορέσε, όμως, να αγνοήσει στο υποσυνείδητό του, μια προφητεία που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Ένας διάσημος προφήτης και θεραπευτής της εποχής, ο Edgar Cayce, είχε κάνει την εξής πρόβλεψη το 1938: “Μέρος των ερείπιων της Χαμένης Ατλαντίδας θα ανακαλυφθεί στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα νησιά Μπίμινι.. Αυτό θα γίνει το 1968 ή 1968.” Η πρόβλεψη του Cayce ήταν παραδόξως ανατριχιαστικά ακριβής.
Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει πυραμίδες και απομεινάρια κτιρίων στο πυθμένα της θάλασσας κοντά στα Μπίμινι, αλλά το μόνο πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί είναι ο Δρόμος Μπίμινι, που ακόμα και σήμερα διχάζει τους επιστήμονες ως προς την προέλευση και την σύνδεση του με ένα ανθρώπινο δημιούργημα του παρελθόντος.
2) To Χειρόγραφο Βόινιτς

Το χειρόγραφο Βόινιτς πήρε το όνομα του από αυτόν που το ανακάλυψε το 1912 σε ένα ιταλικό μοναστήρι και είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στην ιστορία του κόσμου. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, με ακαταλαβίστικο περιεχόμενο και μυστηριώδεις εικονογραφήσεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι γράφτηκε πριν από αιώνες (400 έως 800 χρόνια περίπου) από κάποιον άγνωστο συγγραφέα που χρησιμοποίησε έναν άγνωστο κώδικα γραφής.
Από τις σελίδες του, το μόνο που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ότι χρησίμευε ως φαρμακολόγιο, καθώς φαίνεται να περιγράφει θέματα μεσαιωνικής και πρώιμης ιατρικής, αλλά και ως αστρονομικός και κοσμολογικός χάρτης. Αυτά όμως που ξενίζουν ακόμα περισσότερο από την γλώσσα γραφής, είναι οι εικόνες άγνωστων φυτών, κοσμολογικά διαγράμματα και παράξενες απεικονίσεις γυμνών γυναικών μέσα σε ένα πράσινο υγρό (φωτό).
Δεκάδες κρυπταναλυτές, μελετητές και επιστήμονες επιχείρησαν να το μεταφράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στην ουσία πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα, ότι τα κρυπτογραφημένα λόγια είναι μια δίχως νόημα εναλλαγή τυχαίων χαρακτήρων και ότι οι ανορθόδοξες εικόνες ανήκουν αποκλειστικά στην σφαίρα της φαντασίας.
Σήμερα βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη Σπανίων Χειρογράφων Beinecke του πανεπιστημίου Γέιλ, με το κωδικό όνομα MS408 και κανένας δεν κατάφερε μέχρι τώρα να αποκρυπτογραφήσει ούτε μια λέξη.
3) Ο Χάρτης του Πίρι Ρέις

Ο χάρτης του Πίρι Ρέις ανακαλύφθηκε τυχαία το 1929 σε ένα μουσείο της Τουρκίας και από τότε δεν έχει βρεθεί μια λογική εξήγηση για τις απεικονίσεις του.
Σε διαστάσεις περίπου 60×86 εκατοστά, ο Τούρκος ναύαρχος Πίρι Ρέις είχε ζωγραφίσει το 1513 τον χάρτη του κόσμου και είχε συμπεριλάβει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη δυτική Αφρική, τον κεντρικό και νότιο Ατλαντικό, την Καραϊβική, το ανατολικό μισό της νότιας Αμερικής και ένα μέρος της Ανταρκτικής, απαλλαγμένης όμως από τα στρώματα πάγου.
Οι χώρες εκείνες που λείπουν, δεν λείπουν στην πραγματικότητα γιατί στα αυθεντικά χειρόγραφα του, ο Πίρι Ρέις μας διαβεβαιώνει ότι είχε σχεδιάσει και την βόρεια Αμερική αλλά και υπόλοιπο ανατολικό μισό του κόσμου, κομμάτια του χάρτη που πιθανόν καταστράφηκαν με την πάροδο του χρόνου. Στο ίδιο κείμενο, ο Ρέις μας πληροφορεί ότι για την σχεδίαση του χάρτη του χρησιμοποίησε όλους τους γνωστούς χάρτες της εποχής του, συνδυάζοντας τους.

Αν ακόμα δεν έχετε προβληματιστεί, απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης είναι τόσο ακριβής στις λεπτομέρειες που δεν γίνεται παρά να προκαλέσει δέος: πως γίνεται τον 16ο αιώνα ένας ναύαρχος να σχεδιάσει πιστά ολόκληρη τη Γη χωρίς την δυνατότητα εναέριας παρατήρησης; Πως γίνεται να μπόρεσε να χωρίσει τις ηπείρους και τις ακτές στις αληθινές τους αποστάσεις χωρίς την γνώση της μεθόδου της αζιμουθιακής προβολής ή της σφαιρικής τριγωνομετρίας που απαιτούνται για τη χαρτογράφηση; Και πως σχεδίασε την Ανταρκτική χωρίς εκείνη να έχει ανακαλυφθεί επίσημα τη δεδομένη χρονολογία;
4) Οι Γραμμές των Νάσκα

Τα γεογλυφικά Lima του πολιτισμού Νάσκα στο Περού συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου τόσο για τον τρόπο όσο για τον λόγο της κατασκευής τους. Πρόκειται για 13.000 περίπου γραμμές που σχηματίζουν 800 σχέδια και καλύπτουν μια έκταση 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκτιμάται ότι σχηματίστηκαν κάπου μεταξύ του 500 πΧ και του 500 μΧ και μοιάζουν σαν να τα έχει σχεδιάσει ένα γιγαντιαίο χέρι.
Οι γραμμές αυτές σχηματίζουν μορφές, ζώα, φυτά και γεωμετρικά σχέδια και το περίεργο είναι ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρακτικό λόγο κατασκευής, εφ’ όσον είναι ορατά στο σύνολό τους, μόνο από τον ουρανό. Μόνο το κεντρικό γεογλυφικό αναπαριστά μια αράχνη και έχει μήκος 45 μέτρα. Οι μελετητές εκτιμούν ότι ίσως οι Νάσκα είχαν στην κατοχή τους ένα είδος αερόστατου ή μεγάλου χαρταετού που τους βοήθησε να τα σχεδιάσουν.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για αεροδιάδρομο φτιαγμένο για εξωγήινους. Άλλοι το πάνε ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι γραμμές είναι φτιαγμένες από εξωγήινους. Μερικοί πιστεύουν ότι πριν από 2000 χρόνια, κατοικούσαν γίγαντες στη Γη.Η πιο δημοφιλής (και πιο αληθοφανής) εξήγηση ως προς το λόγο κατασκευής τους, είναι ότι οι Νάσκα έκαναν αυτά τα σχέδια για να καλέσουν από τον ουρανό τον ήρωα της μυθολογίας τους, Βιρακότσα, θεωρία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

5) Η Συνδόνη του Τορίνο

Αν και το Βατικανό την έχει χαρακτηρίσει ως μη αυθεντική, η Ιερά Σινδόνη παραμένει ένα άλυτο μυστήριο της ανθρωπότητας. Είναι ένα σάβανο πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός 33χρονου γενειοφόρου άνδρα. Σε όλο το ύφασμα υπάρχουν σημάδια αίματος που προδίδουν ότι αυτός ο άντρας είχε σταυρωθεί και στη συνέχεια το σώμα του είχε καλυφθεί με αυτό το κομμάτι ύφασμα. Εύλογα, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά την Σταύρωση, καθώς τα υλικά της ύφανσης του παραπέμπουν στην εποχή που έζησε και τα σημάδια του αίματος μαρτυρούν τον ίδιο τρόπο θανάτου με αυτόν του Χριστού.

Κάποιοι εκτιμητές το χρονολογούν κοντά στην εποχή της Σταύρωσης ενώ άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο δημιούργημα που φτιάχθηκε πολύ αργότερα, μεταξύ του 13ου και 14ου αιώνα. Ακόμα και αν είναι όντως μια σύμπτωση και δεν πρόκειται για το σάβανο του Χριστού, το μυστήριο παραμένει: τι έχει απογίνει η πραγματική συνδόνη που κάλυψε το σώμα του μετά την αποκαθήλωση του από τον Σταυρό;


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα 5 μεγαλύτερα αινίγματα της ανθρωπότητας http://24wro.blogspot.com/2010/09/5_16.html#ixzz100Dw3Lv9

Ένα νησί απομονωμένο για 6 εκατομμύρια χρόνια

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ένα νησί απομονωμένο για 6 εκατομμύρια χρόνια

Είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη...
Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.
Το νησί αυτό διαλύει κάθε έννοια "φυσιολογικού" για ένα τοπίο εδώ στη Γη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 

Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα στο νησί αυτό και να ρίξεις μια ματιά γύρω σου.
Μετά από ένα επιφώνημα έκπληξης θα νομίσεις ότι σε μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων νησιών που έχει μείνει απομονωμένη γεωγραφικά από την Αφρικανική ήπειρο για περισσότερο από 6 ή 7 εκατομμύρια χρόνια.
Όπως και τα νησιά Γκαλαπάγκος, το νησί αυτό βρίθει από περίπου 700 εξαιρετικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, το 1/3 των οποίων είναι ενδημικά εκεί, δηλαδή δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη.
Το κλίμα είναι αντίξοο, ζεστό και ξηρό, αλλά και όμως - τα πιο καταπληκτικά φυτά ευδοκιμούν εκεί.
Ευρισκόμενο στον Ινδικό Ωκεανό, 250 χλμ. από τη Σομαλία και 340 χλμ. από την Υεμένη, οι πλατειές αμμώδεις παραλίες υψώνονται σε σχιστολιθικές πλαγιές γεμάτες από σπηλιές (μερικές μέχρι και 7 χλμ. μήκος) και σε βουνά ύψους 1525 μέτρων .
Το όνομα Σοκότρα προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει Ευδαιμονία.
Μερικές από τις ποικιλίες των φυτών και των δένδρων μέσα από γεωλογική απομόνωση είναι γένη 20 εκατομμυρίων ετών.
Το δένδρο "Αίμα του Δράκου" είναι πηγή πολύτιμων συστατικών, βαφών αλλά και φαρμάκων για όλες τις ασθένειες. Από άπόσταση φαίνονται σαν ιπτάμενοι δίσκοι και από πάνω σα γιγάντια μανιτάρια.
Το "Άνθος της Ερήμου" μοιάζει με πόδι ελέφαντα.

Αυτό το φυτό φαίνεται να μη χρειάζεται καθόλου χώμα και περνά τις ρίζες του κατευθείαν μέσα από το βράχο.
Επίσης έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και του αρέσει να "χαμογελάει" για μια φωτογραφία.
Παρακάτω ένα "λαχανικό" που το συναντούμε και στην Κροατία.
Το παράξενο και εξαιρετικά σπάνιο δένδρο "Αγγουριά" ναι βγάζει αγγουράκια.
Η κυκλοφορία είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου δρόμοι.
Παρόλα αυτά το νησί έχει 40.000 κατοίκους. 
Η κυβέρνηση της Υεμένης έφτιαξε τους πρώτους δρόμους μόλις πριν δυο χρόνια μετά διαπραγματεύσεις με την UNESCO που ανακήρυξε το νησί Παγκόσμια Φυσική Κληρονομιά.
Ξεχάστε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, εδώ επιτρέπεται μόνο "οικοτουρισμός" που διαφυλάσσει την τοπική οικονομία και τον τρόπο ζωής.
Το νησί είναι παράδεισος επίσης για 140 διαφορετικά είδη πουλιών, 10 από τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.
Έχει στις ακτές του και μερικά πολύ ενδιαφέροντα ναυάγια.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ένα νησί απομονωμένο για 6 εκατομμύρια χρόνια http://24wro.blogspot.com/2010/09/6_18.html#ixzz100Ca0m4d

121 βουλευτές τρέχουν με 4.500 κυβικά, ενώ 177 έχουν αρκεσθεί στα... δίλιτρα


Στη χώρα του παραλόγου συμβαίνει και αυτό. Ο πρωθυπουργός της χώρας να μετακινείται με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και η πλειονότητα των βουλευτών να απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες, καθισμένοι αναπαυτικά στα πολλά... 
κυβικά τους (εννοείται ότι ο κάθε βουλευτής δικαιούται οδηγό). Πολυτελής και ζηλευτός είναι ο στόλος των αυτοκινήτων που η Βουλή με τη μέθοδο λίζινγκ διαθέτει στους εκπροσώπους του λαού.
 Το κακό είναι -και αυτό θα προσπαθήσει, όπως μαθαίνουμε, να διορθώσει ο νυν πρόεδρος του Σώματος- ότι οι ίδιοι οι βουλευτές είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους.

Αυτό δεν έγινε τώρα -να μην τους αδικούμε τους ανθρώπους-, αλλά όταν υπεγράφησαν οι αρχικές συμβάσεις με τις εταιρείες. Τα αυτοκίνητα εκείνα ή τα αντίστοιχα που αντικαθίστανται όταν χρειάζεται, παραχωρούνται στους βουλευτές αμέσως μετά τις εκλογές με κλήρωση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε σήμερα έναν νέο βουλευτή γιατί κυκλοφορεί με Lexus 4.500 κ. εκ. για παράδειγμα. Του έλαχε στην κλήρωση (πραγματικό λαχείο...). Με τη διαφορά ότι σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν αν το «λαχείο» θα το κρατήσουν ή θα κατεβάσουν τα κυβικά τους.
Με εντολή του Φ. Πετσάλνικου η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβάσεις, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν να μπορούν να επιστρέψουν το αυτοκίνητο των πολλών κυβικών και να διαλέξουν ένα άλλο στα 1.400 ή 1.600 κυβικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εταιρείες θα απαντήσουν θετικά (έχουν κάθε λόγο να το κάνουν), οπότε με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πόσοι εκ των 300 θα ανταποκριθούν.
Για να έχουμε μια εικόνα σήμερα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις αύριο, ας δούμε ποια μοντέλα και πόσα κυβικά περιλαμβάνει σήμερα ο αυτοκινητικός στόλος της Βουλής.
Μακράν πρώτα σε προτίμηση τα πολυτελή Lexus.
Συγκεκριμένα, η Βουλή διαθέτει στους βουλευτές της:
121 Lexus 4.500 κυβικών.
Κι ακολουθούν στα 2.000 κυβικά:
76 Mercedes Ε 200
55 Audi
25 BMW
17 Saab
2 Renault
2 Honda
Ολα τα παραπάνω στα 2.000 κυβικά (για να μην ξεχνιόμαστε). Υπήρξαν ωστόσο και δύο βουλευτές (δυστυχώς, δεν μάθαμε ποιοι ήταν, προκειμένου να τους συγχαρούμε δημόσια) που περιόρισαν τις επιλογές τους στα 1.500 κυβικά, διαλέγοντας μάλιστα αυτοκίνητο Toyota.
Κανονικά, οι συμβάσεις με τις εταιρείες λήγουν στο τέλος του 2011 (πάει μακριά η βαλίτσα δηλαδή), κι αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για αντικατάσταση των πολυτελών οχημάτων με άλλα μικρότερου κυβισμού.
Αντικατάσταση που είναι προαιρετική και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, δεν συναντά τον... ενθουσιασμό των βουλευτών. Από τις μέχρι σήμερα διερευνητικού χαρακτήρα συζητήσεις με ορισμένους εξ αυτών, δεν διαφαίνεται προτίμηση για τα 1.400 ή 1.600 κυβικά (για το ταπεινό χιλιαράκι δεν γίνεται λόγος φυσικά). Το βασικό επιχείρημα που επικαλούνται είναι οι μεγάλες αποστάσεις που διανύουν και φυσικά λόγους ασφάλειας.
Με δεδομένο όμως ότι οι πολίτες διανύουν τη μεγάλη... λεωφόρο της κρίσης και καθημερινά καλούνται να σηκώνουν βάρη πολλών... κυβικών, εκτιμούμε πως τελικά και οι εκπρόσωποί τους στο Κοινοβούλιο θα χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους. Γ. Μπαλ.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει ακόμη έναν υφυπουργό, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο στον ανασχηματισμό έμεινε μόνο με τον υπουργό Χάρη Καστανίδη;
Χάθηκαν οι εκτιμητές ζημιών Η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να είναι σε θέση να περιγράψει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο.
Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Ν. Τσιρώνης, ο οποίος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στο υπουργείο Οικονομικών, βρήκε την πόρτα κλειστή!
Η Επιτροπή φιλοδοξούσε να βρεθεί ένας φορέας -κατά προτίμηση το υπουργείο Οικονομικών- που να προχωρήσει στην εκτίμηση της αξίας των ακινήτων που αντάλλαξε με τη Μονή Βατοπεδίου. Ατυχώς, όμως, όπως είπε και ο κ. Τσιρώνης, «είχαμε πει αυτήν τη διαδικασία να την αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά μας γύρισε πίσω το μπαλάκι».
Η ανάθεση σε κάποιο οίκο αξιολόγησης (υπήρξε και αυτή η σκέψη) θα τραβούσε σε μάκρος. Μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει... γεράσει και ο αειθαλής Εφραίμ... Γ. Μπαλ.
«Γραμμή» με smsΜέχρι προχθές η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα sms απλά για να ενημερώνει σχετικά με τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού. Από εδώ και πέρα, όμως, μέσα από τα σύντομα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα δημοσιογράφων και στελεχών θα περνά και η «γραμμή». Είναι η πρώτη αλλαγή που επέβαλε στην επικοινωνία το νέο συντονιστικό όργανο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, πιο πολιτικές...


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 121 βουλευτές τρέχουν με 4.500 κυβικά, ενώ 177 έχουν αρκεσθεί στα... δίλιτρα http://24wro.blogspot.com/2010/09/121-4500-177_19.html#ixzz100BSpShz

Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»

Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»


Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται. Από καιρό είχε εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης η «Κάρτα» να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.

Κατά το Υπουργείο Εσωτερικών, η «Κάρτα» - που θα αποτελεί το «το διαβατήριο στον ψηφιακό κόσμο» - θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.
Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).
Τα περί «Κάρτας Πολίτη» ακούσθηκαν από τον πρωθυπουργό στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ανάμεσα σε τόσα που συνέβησαν –ευτράπελα και μη– κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρασε απαρατήρητη –σχεδόν ασχολίαστη– η αναφορά που έκανε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός(sic), στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη».
Πραγματικά είναι άξιο απορίας, o κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει αλλαγές στο Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων,να συνδέει αυτά τα «κοινωνικά δικαιώματα» με μια ηλεκτρονική κάρτα και να μην ξεσηκώνεται το σύνολο των «αγωνιστών» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε επί λέξει: Ότι τα δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη, θα αποτυπώνονται στην (ηλεκτρονική) «Κάρτα Πολίτη» που θα αντικαταστήσει (μέχρι το 2011) τις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, υπονόησε –εκβιαστικά– ότι από αυτή την κάρτα θα εξαρτηθεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση των χρημάτων που θα επαναφέρουν την ευημερία στη χώρα.
Με άλλα λόγια μας είπε πως στο κοντινό μέλλον θα ισχύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση(sic) και την Ελλάδα, το απάνθρωπο δόγμα: Αν έχεις Κάρτα είσαι Πολίτης. Δεν έχεις Κάρτα δεν είσαι τίποτα!
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Αυτή η σημαντικότατη ανακοίνωση, που στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην Ελλάδα, τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ, την περάσαν ασχολίαστη.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν επιτέλους και να δράσουν, ν’ αντιδράσουν! Διότι διακυβεύεται πλέον –απροκάλυπτα– η Ιδιωτικότητα και η Προσωπική τους Ελευθερία.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί με το ζόρι σε συνειδητοποιημένους και ενωμένους πολίτες. Η ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση και είναι εφικτή καθώς βρίσκεται στην τομή των αντιθέτων.
Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν,διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα βρετανική κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.

Αναφέρει το μαχητικό ιστολόγιο Κλασσικοπερίπτωση:

Μ' αυτή τη γενικόλογη και γριφώδη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και να αναρωτιέμαι, τι κάρτα θα είναι αυτή, με ποιές προϋποθέσεις και όρους θα εκδίδεται και μέχρι ποίου σημείου θα σου ανοίγει τις πόρτες για την άσκηση των δικαιωμάτων σου, και ποιών ακριβώς δικαιωμάτων σου; Π.χ. απ' αυτή θα εξαρτάται και η πρόσβαση στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς σου;
Δεν ξέρουμε στην κάρτα άραγε θα αποτυπώνονται και τα χρέη μας ή οι ασθένειές μας;
Και όποιος χρωστάει ας πούμε στο δημόσιο, του κόβουν την κάρτα και του κόβουν και την πρόσβαση ακόμη και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή στα τυχόν επιδόματα που δικαιούται;
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, τα δικαιώματά μας σε κάθε κρατική και κοινωνική παροχή, θα εξαρτώνται από μία κάρτα, την οποία θα μας χορηγεί το κράτος, με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, που ακόμη δεν μάθαμε και στην οποία θα αποτυπώνονται τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, προς γνώση και χρήση, από τον καθένα αρμόδιο υπάλληλο και τα κρατικά κομπιούτερ ή τα κομπιούτερ των τραπεζών;;
Και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάρτα? Δεν θα έχουν και δικαιώματα?
Όσα μας απέμειναν βέβαια, μετά την κατάλυση που έκαναν, κάθε ανθρώπινου δικαιώματός μας!
Με άλλα λόγια έφθασε, φοβάμαι, η ώρα που οι πολίτες θα μαρκάρονται με κάρτες και αριθμούς και οι κοινωνίες θα "μανατζάρονται" μέσω των κομπιούτερ που θα παρακολουθούν τους πολίτες!!

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί απειλή τις ηλιακές καταιγίδες

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί απειλή τις ηλιακές καταιγίδεςς καταιγίδες


Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης Dr Liam Fox φέρεται προβληματισμένος για το επίπεδο «θωράκισης» του βρετανικού αμυντικού δικτύου και υποδομών έναντι πιθανών κυμάτων ηλεκτρομαγνητικών παλμών τα οποία μπορεί να προέλθουν είτε από μια πυρηνική έκρηξη είτε ακόμη και από ηλιακές καταιγίδες. Τέτοιες διαταραχές έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τη λειτουργία σε ηλεκτρικές συσκευές και να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους. Τους προβληματισμούς του αυτούς ο βρετανός υπουργός πρόκειται να τους θέσει σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που έρχεται αναφορικά με τους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών παλμών οι οποίοι μπορούν να αχρηστευόσουν ολόκληρες υποδομές και δη αμυντικές. Κάποια αποσπάσματα από την ομιλία του Dr. Fox που πρόκειται να απευθύνει τη Δευτέρα έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

«Όπως η φύση της τεχνολογίας μας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη τόσο και η φύση των απειλών αυτών θα διευρύνεται. Τη στιγμή που όλοι μας ωφελούμεθα από τα προϊόντα της τεχνολογίας ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε και τρωτά σημεία τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας. Έτσι όσο και προηγμένοι να γίνουμε η αλυσίδα της ασφάλειας μας είναι τόσο δυνατή όσο και το πιο αδύναμο σημείο της».

Η νέα αμυντική και στρατηγική αναθεώρηση για τη Βρετανία περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της στις απειλές των Η/Μ παλμών. Έτσι αρκετοί στο βρετανικό υπουργείο άμυνας βλέπουν ως απειλή το ενδεχόμενο μιας έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ένα μεγάλο και ξαφνικό όπως αποκαλείται κύμα έκρηξης Η/Μ παλμού μεγάλου ύψους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του βρετανικού υπουργείου, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν το Ιράν να καταφέρει να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό όπλο ψηλά στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη. «Θα μπορούσαν να φέρουν τον πολιτισμό μας πίσω στην εποχή του μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από τον κίνδυνο των πυρηνικών εκρήξεων οι υποδομές μπορούν να αχρηστευθούν και από τις λεγόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες, «ποτάμια» θερμού πλάσματος που προέρχονται από ηλιακές εκρήξεις και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές, στα δίκτυα. Τέτοιες καταιγίδες τέτοιου μεγέθους οι οποίες ονομάζονται και «super-flares» όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες συνήθως συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια και η τελευταία είχε σημειωθεί τον 19ο αιώνα θέτοντας εκτός λειτουργίας όλα τα τηλεγραφικά δίκτυα. Ο κίνδυνος από μια στα 100 χρόνια ηλιακή καταιγίδα είναι μεγάλος σήμερα και αν συμβεί εκτιμάται πως θα αχρηστεύσει ολόκληρα ηλεκτρικά δίκτυα και υποδομές όπως τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, υδροδότηση ακόμη και τη βιομηχανία τροφίμων.