Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η ESA ανακοίνωσε την πρώτη ιστορική προσεδάφιση σε επιφάνεια κομήτη [Εικόνες]

Η ESA ανακοίνωσε την πρώτη ιστορική προσεδάφιση σε επιφάνεια κομήτη [Εικόνες]

Η διαστημοσυσκευή 100 kg έχει προγραμματιστεί να φθάσει στην επιφάνεια στις 11 Νοεμβρίου
Η πρώτη, ιστορική προσεδάφιση στην επιφάνεια κομήτη, φέρνει την επιστήμη ένα βήμα πιο κοντά στην προσπάθεια κατανόησης των κομητών και οι ειδικοί ελπίζουν πως τα στοιχεία που θα συλλέξουν ίσως δώσουν νέες απαντήσεις για τη γέννηση του Ηλιακού Συστήματος.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας SEA, «Ροζέτα», που έχει ως στόχο να προσγειωθεί σε έναν κομήτη 4 χιλιομέτρων μέσα στην τρέχουσα χρονιά, προσδιόρισε το σημείο το όποιο θεωρεί πιο ασφαλές για να προσγειώσει ένα μικρό ρομποτικό σκάφος.
Ο κομήτης 67P/Churyumov-Gerasimenko, απέχει περίπου 440 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και έχει ένα άκρως ακανόνιστο σχήμα.
Μετά από προσεκτική έρευνα, οι επιστήμονες επέλεξαν ως ασφαλέστερο σημείο για να προσγειώσουν το ρομπότ μία σχετικά ομαλή περιοχή στον μικρότερο από τους δύο λοβούς του κομήτη.
Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι επιστήμονες θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία.
Ακόμα κι αν το Philae δεν καταφέρει να προσεδαφιστεί, το σκάφος Rosetta θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τον κομήτη για ακόμα έναν χρόνο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες.
Λεπτομέρειες για την προσγείωση δόθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.
Εδώ είναι η κύρια περιοχή προσγείωσης:

Μητέρα βιντεοσκοπούσε τον υιο της, όταν ένα “ταγκαλάκι” έκανε αισθητή την παρουσία του

Μητέρα βιντεοσκοπούσε τον υιο της, όταν ένα “ταγκαλάκι” έκανε αισθητή την παρουσία του


Ανατριχιαστικό Βίντεο: Μητέρα βιντεοσκοπούσε τον υιο της, όταν ένα «ταγκαλάκι» έκανε αισθητή την παρουσία του!Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από το 2011 στο οποίο η μητέρα (Silvia) του μικρού Βενιαμίν, βιντεοσκοπώντας τον μικρό της κατέγραψε , όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα , την εμφάνιση ενός μικροσκοπικό πλάσματος. Σύμφωνα με την Silvia, αυτό το μικρό πλάσμα βγήκε από την κουζίνα και κατευθύνθηκε προς τον κήπο , αφήνοντας πίσω του μια αποκρουστική μυρωδιά.

Η Οικογένεια είχε από νωρίτερα παρατηρήσει ότι το παιδί έπαιζε και μιλούσε μόνο του στο δωμάτιό του και στις γωνίες του σπιτιού, αλλά ποτέ δεν είχαν ανησυχήσει επειδή πίστευαν ότι κάτι τέτοιο για την ηλικία του ήταν φυσιολογικό.
Τον Ιανουάριο του 2011, καθώς ο Benjamin έπαιζε όπως πάντα στο διάδρομο, η Silvia παρατήρησε κάποιου είδους νευρικότητα στον μικρό και αποφάσισε να πάρει το κινητό της για να καταγράψει τη συμπεριφορά του.
“Νόμιζα ότι ήταν απλά ένα ποντίκι της περιοχής (πολύ συχνό φενόμενο στην περιοχή) … αλλά μετά είδα την πραγματική μορφολογία του μικρού πλάσματος, πανικοβλήθηκα , φώναξα και τηλεφώνησα στον άντρα μου που εργαζόταν εκείνη την στιγμή…” λέει η Silvia.
Το μυστικό κράτησε αρκετά χρόνια ώσπου σήμερα, αποφάσισαν να δείξουν αυτό το βίντεο στον κόσμο και στο Διαδίκτυο, φροντίζοντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του παιδιού και όλης της οικογένειας .
Τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί …Ο μικρός Benjamin (τώρα ήδη 5 χρονών) εξακολουθεί να προσσεγγίζεται απ αυτές τις οντότητες και οι γοννείς είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν τη συνεχή παρουσία από αυτά τα … “ταγκαλάκια”
Ενώ δεν φαίνονται επιθετικά, η μυρωδιά που αφήνουν είναι αφόρητη και μερικές φορές τη νύχτα βγάζουν μια ανατριχιαστική κραυγή” … συμπληρώνει η Silvia.
Αυτό είναι το πρώτο βίντεο από τα 5 που υποσχέθηκε πως θα ανεβάσει σύντομα η μητέρα του μικρού Βενιαμίν, καθώς επίσης έχει ήδη δεχθεί να εμφανιστεί , με κρυμμένο το πρόσωπό της , σε μία μεγάλη Ιστοσελίδα μεταφυσικών για να συζητήσει για την περιπέτεια τους..
Το ομολογουμένως περίεργο και ανατριχιαστικό βίντεο…

Οι Ασυμβίβαστοι: Μητέρα βιντεοσκοπούσε τον υιο της, όταν ένα “ταγκαλάκι” έκανε αισθητή την παρουσία του ΠΗΓΗ