Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει στους ελληνικούς αιθέρες; Τι μας ψεκάζουν;

Τι συμβαίνει στους ελληνικούς αιθέρες; Τι μας ψεκάζουν;

Σύμφωνα με επιστολές – καταγγελίες πολιτών, προερχόμενων από διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίπολη, Ηράκλειο τονίζεται ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει παρατηρηθεί να πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί, από μεγάλο ύψος, είτε πρωϊνές, είτε απογευματινές ώρες, αφήνοντας πολύ ευδιάκριτα, ένα είδος ‘’πλέγματος’’ λευκών γραμμών – ‘’ουρών’’ σε διάταξη πάντα σταυρολέξου, που ας σημειωθεί, δεν ‘’διαλύονται’’ όπως οι γνωστές λευκές ‘’ουρές’’ των καυσίμων, αλλά παραμένουν αρκετή ώρα!

Είναι μεγάλο το πλήθος των διαθέσιμων φωτογραφιών αλλά και ταινιών που κατάφεραν να πάρουν ερασιτέχνες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Είναι απορίας άξιο, αν όχι ύποπτο, πως σε όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν φωτογραφίες με τηλεφακούς και λήψεις με κάμερες, τα πολύ μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη αυτά, δεν έχουν ποτέ διακριτικά!

Δεν διαθέτουν παράθυρα, είναι δηλαδή εμπορικού τύπου, φέρουν περίεργου σχήματος και τύπου, ακροφυσία, σε πολλά σημεία της ατράκτου τους απ΄όπου ‘’αποβάλλουν’’ τις αδιευκρίνιστες αυτές χημικές ουσίες, που μας ψεκάζουν! Υπάρχουν πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα των πολιτών, που ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος τόλμησε και κατέθεσε ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου έθετε δύο βασικά ερωτήματα:
1. Είναι σε γνώση του Υπουργείου, τα περιγραφόμενα περιστατικά από όλη την Ελλάδα, των συνεχών αεροψεκασμών, από τα αεροσκάφη αυτά; Απασχολεί το θέμα αυτό το υπουργείο;
2. Ποια είναι η εθνικότης αυτών των αεροσκαφών; Υποβάλλουν σχέδια πτήσεων, λαμβάνοντας άδεια και αν όχι, γιατί; Ποια είναι η στόχευση των εκτεταμένων ψεκασμών αυτών, πάνω από κατοικημένες περιοχές και τι ακριβώς μας ψεκάζουν; Εντοπίζονται από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας και αν ναι, γιατί δεν ελέγχονται όταν ‘’ανωνίζουν’’ τόσο τακτικά τον εθνικό μας εναέριο χώρο; Ισχύει από μέρους μας κάποια ''συμφωνία'' ή δέσμευση και ποιά;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η απάντηση του υπουργού, ήταν τουλάχιστον… προβληματική:
‘’Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κος Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με καταγγελίες περί αεροψεκασμού ελληνικών πόλεων σας γνωρίζω ότι η κίνηση αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών, η εθνικότητά τους, ο έλεγχος υποβολής σχεδίων πτήσης, και η χορήγηση αδειών υπερπτήσης του Εθνικού εναέριου χώρου ελέγχεται κατ΄αρχάς από την ΥΠΑ. Πέραν αυτού, τα RADAR της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν δυνατότητες εντοπισμού ιχνών αεροψεκασμών. Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι δεν υφίσταται ‘’συμφωνία’’ ή ‘’δέσμευση’’ της χώρας μας περί ‘’αεροψεκασμών’’, το θέμα της ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ.
Ευάγγελος Β. Βενιζέλος
Υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επειδή ο κύριος Βενιζέλος, δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος (!) ο κύριος Βελόπουλος στάφηκε με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών κο Ρέππα, όπου και αναμένεται η απάντηση.

Δελτίο αεροψεκασμών

Δελτίο αεροψεκασμών

Μου φαίνεται πως θα εγκαινιάσουμε σιγά-σιγά ένα νέο είδος "ενημέρωσης", αυτό της καθημερινής πληροφόρησης γύρω από το θέμα των chemtrails. Κάτι σαν τα δελτία καιρού, ας πούμε, μόνο που τα δικά μας δελτία θα αναφέρονται στις "χημικές ουρές". Κάτι σαν:
Από τις 9 το πρωί ως αργά το μεσημέρι είχαμε σήμερα έναν ήπιο ψεκασμό, με τις χημικές γραμμές να έχουν κατεύθυνση κυρίως βόρεια-βορειοδυτική...
...κλπ. Το πιάσατε το νόημα. Δελτία αεροψεκασμών.

Πάμε λοιπόν, ενημέρωση για σήμερα, 3 Νοεμβρίου 2010.

Αλλά πρώτα ας παραθέσω το video που τραβήχτηκε χθες (ημέρα που γινόταν κι εδώ ένα "πάρτυ") στη Δράμα:

Ωραία.

Προχωράμε στις σημερινές φωτογραφίες (ως συνήθως, από τονκαβαλιώτικο ουρανό):











ΠΡΟΣΘΗΚΗ (τελευταίας στιγμής):

Μόλις πριν από λίγο αναρτήθηκε στο YouTube και το παρακάτω video από τη Λάρισα (σημερινή ημερομηνία, ώρα 16:30, δηλαδή πριν από λίγο):