Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πώς θα φορολογήσουν (και) τα... χωράφια


Πώς θα φορολογήσουν (και) τα... χωράφια


Σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα φαίνεται να προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.
Τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με την καλλιέργεια και την τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα.
Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3 με 3,1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από την κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της αιώνιας φλόγας στη Νέα Υόρκη - Βίντεο


Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της αιώνιας φλόγας στη Νέα Υόρκη - Βίντεο

Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η αιώνια φλόγα στη Νέα Υόρκη παράγεται μόνο με το αέριο και από καυτές πέτρες. Μια νέα μελέτη αντέκρουσε τη θεωρία αυτή, καθιστώντας την προέλευση αυτού του φαινομένου ακόμη πιο μυστηριώδη.
Η αιώνια φλόγα, η οποία βρίσκεται πίσω από έναν καταρράκτη στο Chestnut Ridge Park στη δυτική Νέα Υόρκη, θεωρήθηκε ότι είναι αιώνια η φλόγα της λόγο του φυσικού αερίου που προέρχεται κάτω από το έδαφος ή που δημιουργείται από υψηλή θερμότητα που αποτυπώνεται στους βράχους.
Ωστόσο, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα, μεταξύ των οποίων, η φλόγα αναπτύσσεται στη Νέα Υόρκη, δεν είναι αρκετά θερμά ώστε να την παράγουν, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μία άλλη διαδικασία που κρατά ζωντανή τη φλόγα.
Ο Δρ Arndt Schimmelmann, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε μέσω του περιοδικού OurAmazingPlanet, ότι η θερμοκρασία του βράχου είναι στην πραγματικότητα παρόμοια με εκείνη που έχει ένα φλιτζάνι τσαγιού.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω πετρώματα δεν είναι και τόσο αρχαία όσο νομίζαμε. Το πέτρωμα του σχιστόλιθου (που δείχνει ενός μεσαίου μεγέθους μεταμορφωμένο πέτρωμα, χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη υφή και αρκετά έντονη σχιστολιθικά, ενώ τείνει να ξεφλουδίζει εύκολα σε λεπτές πλάκες), και αυτό υπό την φλόγα της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσε να παράγει αέρια, και να την κρατά αιώνια αναμμένη.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια διαφορετική γενιά διαδρομής αερίου σε αυτόν τον τόπο και πιθανώς και άλλα μέρη όπως αυτό, δήλωσε ο Schimmelmann. Οι ερευνητές ανέφεραν τα ευρήματά τους σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Marine σχετικά με τη γεωλογία πετρελαίου. Έτσι, αυτή η αιώνια φλόγα παραμένει ένα μυστήριο που περιμένει να το διαλευκάνουν.

Νέα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού για τους αεροψεκασμούς, HAARP, μετεωρολογικά όπλα, Monsanto!


Νέα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού για τους αεροψεκασμούς, HAARP, μετεωρολογικά όπλα, Monsanto!

Στην πραγματικά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συνέντευξη αναφέρονται γεγονότα για αεροψεκασμούς στον παρελθόν όπως την περίοδο του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ το 1986 προκάλεσαν βροχή ώστε το ραδιενεργό νέφος να πέσει στη γη και να μη φτάσει μέχρι τη Μόσχα.
Γίνεται αναφορά στο σύστημα HAARP για τη λειτουργία του καθώς και τη χρήση του σε πιθανές στρατιωτικές εμπλοκές με τη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν.
Η Ελλάδα και η Κύπρος στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την βιοποικιλότητα στην Ιαπωνία το 2010 υπέγραψαν...

ανάμεσα σε 130 χώρες, αναστολή (για πέντε χρόνια, μέχρι το 2015 δηλαδή) των πειραμάτων για τη μεταβολή του κλίματος που σημαίνει ότι η γεωμηχανική είναι επίσημα αναγνωρισμένη! Τώρα κυβέρνηση και μετεωρολόγοι κάνουν τον "κινέζο" όταν μιλάμε για τροποποίηση του καιρού.
Βέβαια αν όλα αυτά που βλέπουμε γίνονται την περίοδο της αναστολής, φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά! 

Ο Νίκος Κατσαρός απαντά και στο ερώτημα που τίθεται από πολλούς αμφισβητίες των αεροψεκασμών δηλαδή στο ότι αυτοί που διατάσσουν ή εκτελούν τους αεροψεκασμούς ζουν στο ίδιο περιβάλλον και άρα εκτίθενται κι αυτοί στις ίδιες επιπτώσεις. Ακούστε την απάντηση του.

Ο Νίκος Κατσαρός είναι ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και τη συνέντευξη την παραχώρησε στο deletemoney



πηγηΝέα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού για τους αεροψεκασμούς, HAARP, μετεωρολογικά όπλα, Monsanto! « kinitro news

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ... ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:15 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 27 ΚΕΝΤΡΟ) ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ... ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:15 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 27 ΚΕΝΤΡΟ) ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ... ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: