Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο- Ηρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο- Ηρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια


Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν ελληνικής καταγωγής. Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας: «Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της Ελλάδα για σφετερισμό της μακεδονικής γεωγραφικής ονομασίας είναι παράλογες, επικίνδυνες και ενδεικτικές της πολιτικής ασυναρτησίας και του αυξανόμενου χάους στην Ελληνική Δημοκρατία».

Συνεχίζοντας ωστόσο, ο Schwartz αναφέρει πως ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Ελληνας Μακεδόνας. Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματα της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν ''Μακεδόνας'' με την δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ», τονίζει και αναφέρει πως ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

«Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ''Μακεδονικές'' κουλτούρες, δεν μπορεί να ''κλείσει'' με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά την ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους. Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο».
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας!


Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει ένα διαφορετικό χρώμα στο κάτω μέρος της συσκευασίας κάθε οδοντόκρεμας;



Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα;

Πράσινο: Φυτική

Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας

Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης

Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση

Προσοχή λοιπόν στις οδοντόκρεμες που αγοράζετε!...

Το Πείραμα Συμμόρφωσης [Βίντεο]

Το Πείραμα Συμμόρφωσης [Βίντεο]

Tα πειράματα "συμμόρφωσης" του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του '50, επιδεικνύοντας την δύναμη της συμμόρφωσης στις ομάδες. Γνωστό και ως το "Παράδειγμα του Ας".
Στα πειράματα υπό τον Σολομώντα Ας, ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ".
Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συνεννοημένων" συμμετεχόντων.
Στις παρούσες παραλλαγές γίνεται αναφορά και στο κατά πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά του υποκειμένου από τους παράγοντες της ύπαρξης συνεταίρου ή δυνατότητας ανώνυμης έκφρασης.

Να τελειώνουμε με τους …. Προδότες!

Να τελειώνουμε με τους …. Προδότες!

Όποιος στο σχολείο έριχνε που και που καμιά ματιά στο βιβλίο της νεοελληνικής ιστορίας έχει κάθε λόγο να είναι ανήσυχος στις σημερινές ταραγμένες ημέρες. Το ιστορικό παρελθόν μας – ακόμα και....


μεσούσης της επανάστασης του 1821 – είναι γεμάτο με διχασμούς, εμφυλίους, πολιτικές δολοφονίες, προβοκάτσιες, τρομοκρατία των απλών ανθρώπων.

Αν σταθεί κανείς πάνω απ’ όλες αυτές τις ιστορικές περιπτώσεις θα διαπιστώσει πως πάντα υπήρχε κάποιο σχέδιο. Τίποτα δεν γινόταν τυχαία και τίποτα δεν ήταν «ατύχημα». Όλα τα δραματικά περιστατικά που πλήγωσαν αυτόν τον τόπο είχαν μια κάποια «λογική», με την έννοια πως εξυπηρετούσαν κάθε φορά συγκεκριμένες δυνάμεις και συγκεκριμένα συμφέροντα. Είτε μόνος του ξένος δάχτυλος των εκάστοτε Μεγάλων Δυνάμεων, είτε σε συνεργασία με εγχώριους πρόθυμους υποστηρικτές, όπλιζε τα ελληνικά χέρια και τα έστρεφε ενάντια σε άλλους Έλληνες.

Είναι ενδιαφέρον επίσης πως σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η ιαχή που ακουγόταν ήταν η ίδια: Προδότες! Η μία πλευρά κατηγορούσε την άλλη για «προδοσία», οι μεν στρέφονταν κατά των δε αποκαλώντας τους…. προδότες!

Πολλοί έχουν πει πως ο διχασμός και οι εύκολες κατηγορίες περί προδοσίας είναι στο εθνικό μας DNA. Οι πόλεις – κράτη της αρχαίας Ελλάδας βρίσκονταν σε έναν διαρκή εμφύλιο σπαραγμό και ενώνονταν μόνο μπροστά στον εξωτερικό κίνδυνο των Περσών. Και όχι πάντα. Και όχι πάντα όλοι. Την ίδια στιγμή κάθε τρεις και λίγο κάποιος εξοστρακιζόταν ή έχανε τη ζωή του σαν …προδότης.

Σήμερα αν βάλετε τη λέξη «προδοσία» στην αναζήτηση του Google θα σας δώσει 2.110.000 αποτελέσματα. Είναι μια εύστοχη παρατήρηση που κάνει στο blog του ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Αυτό δείχνει πως διαμορφώνεται μια κοινωνική ψυχολογία για να επαναλάβουμε τον χειρότερο εαυτό μας. Οι μέρες είναι πονηρές. Εύκολα στήνονται και οι προβοκάτσιες και οι συγκρούσεις που μπορούν να βάλουν φωτιά μεγάλη, βρίσκοντας προσάναμμα στον συσσωρευμένο κοινωνικό θυμό.

Το λιγότερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε, στο βαθμό που πράγματι νοιαζόμαστε για αυτόν τον τόπο, είναι να τελειώνουμε με τους ….προδότες. Να σταματήσει αυτή η εύκολη καταγγελία περί προδοσίας και προδοτών. Δεν υπάρχουν δύο άκρα. Υπάρχουν ακραίες τακτικές που ακολουθούνται για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Κι αυτό αφορά οριζόντια το κομματικό φάσμα. Και η συγκυβέρνηση φτάνει σε ακρότητες και η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει σε ακρότητες και τα λοιπά κόμματα κάνουν το ίδιο. Διαπαιδαγωγούν τα ακροατήριά τους με εκφράσεις μίσους και απολυτότητας.

Αν λοιπόν κάτι πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα είναι η ακρότητα ως μέθοδος άσκησης της πολιτικής. Απ’ όλους. Διότι όλοι μετέρχονται ακροτήτων, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της μεσότητας. Αλλιώς δεν υπάρχει δημοκρατία. Ή θα επαναφέρουμε τον ορθό λόγο στην πολιτική ή θα αφεθούμε στη δίνη του θυμικού για να επαναλάβουμε ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρότινος πως έχουμε ξεπεράσει οριστικά ως έθνος και ως λαός. Κι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους.


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2013/09/blog-post_2008.html#ixzz2ftkhhJr1

Dinatos©

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ WEB RADIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ WEB RADIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 η ανεπίσημη πρώτη του eoellas webradio, σε μια μοναδική εκπομπή με τον Δήμο Μαβή (Αντιπρόεδο του ΕΟΕ) και τον Σάββα Γιαλόπουλο(Υπεύθυνο web radio). Έχουμε να πούμε πολλά για πολλούς. Θα σας καλωσορίσουμε στην νέα χρονιά με μουσική και πολλά σχόλια για τα όσα συμβαίνουν. Η ελεύθερη φωνή τού ΕΟΕ θα συνεχίσει να μιλάει την γλώσσα της αλήθειας σε πείσμα των καιρών. Φτάνει πια με την υποκρισία όλων. Συντονιστείτε όλοι. Αυτή την χρονιά η συμμετοχή όλων σας θα είναι απαραίτητη και θα σας δώσουμε την ευκαιρία να την πραγματώσετε στην πράξη! Η ώρα είναι τώρα! Κάνουμε όλοι like στην σελίδα του eoellas web radiohttps://www.facebook.com/eoellasmusicproduction Ακούμε από εδώ http://eoellas.org/webradio