Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το σχέδιο των Εβραίων Μασόνων για τον έλεγχο του κόσμου


Το σχέδιο των Εβραίων Μασόνων για τον έλεγχο του κόσμου


Του Texxe Mars* (Power of Prophecy) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Ο στόχος της εβραϊκής μασονικής ελίτ είναι η δημιουργία ενός Ιλλουμινατιστικού δικτατορικού καθεστώτος που θα υποδουλώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα κάτω από την εξουσία ενός Ηγέτη – Μεσσία που θα προέρχεται από την εβραϊκή φυλή και που θα κυβερνά από την Ιερουσαλήμ.

Ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτό το μεγαλειώδες μασονικό σχέδιο είναι η ανατίναξη και η καταστροφή του ισλαμικού τεμένους του Βράχου του Θόλου στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, που περιφρονείται από Ορθόδοξους Εβραίους λόγιους και κοσμικούς Μασόνους Ιλλουμινάτι.

Από το σωρό των ερειπίων του, οι Τέκτονες σκοπεύουν να χτίσουν έναν Ιουδαϊκό μασονικό ναό, μέσα στον οποίον θα προσκυνήσουν τον «κατ’ ενέργεια του Σατανά» ερχόμενο ‘Μεσσία’ τους και θα αποτίσουν φόρο τιμής στην αιγυπτιακή θεότητα με τη μορφή δικέφαλου αετού, το Μαμμωνά-Ρα, το θεό του χρήματος και της ευημερίας (Δανιήλ 11 :37-39).

Οι Εβραίοι έχουν μια μακραίωνη επιθυμία να αποκτήσουν παγκόσμια δύναμη και να δημιουργήσουν, μία για πάντα, τον από καιρό ετοιμαζόμενο σιωνιστικό τους βασίλειο στην Γη.

Ένα από τα λιγότερο γνωστά γεγονότα σχετικά με τον Τεκτονισμό και τις Τεκτονικές Στοές είναι η εβραϊκή προέλευση και φύση τους. Η θρησκεία του Ιουδαϊσμού, με βάση το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ και την Εβραϊκή Καμπάλα, ένα αλχημικό σύστημα μαγείας, αποτελούν τη βάση για τους 33 τελετουργικούς μασονικούς βαθμούς του Σκωτικού τύπου.

Έτσι, η ‘Jewish Tribune of New York’, στις 28 Οκτωβρίου 1927, αναφέρει: "η Μασονία βασίζεται στον Ιουδαϊσμό. Εξαλείψτε τις διδασκαλίες του Ιουδαϊσμού από το μασονικό τελετουργικό και τι απομένει.;"

Ο γνωστός ραβίνος Isaac Wise, ήταν εμφατικός όταν διατύπωσε το εξής: "Ο Τεκτονισμός είναι ένα εβραϊκό ίδρυμα, του οποίου η ιστορία, οι βαθμοί, οι επίσημες συναντήσεις, οι κωδικοί πρόσβασης, και οι εξηγήσεις είναι εβραϊκές από την αρχή μέχρι το τέλος".

Η ειδωλολατρική εικόνα του δικέφαλου αετού – που παρουσιάζεται εδώ στο εξώφυλλο του κλασικού κειμένου του Albert Pike, ‘Ηθική και Δόγμα’ (‘Morals and Dogma’), είναι ένα πολύ προσφιλές-σύμβολο του Τεκτονισμού. Αντιπροσωπεύει το Βαβυλωνιακό θεό του χρήματος και των φρουρίων, του Μαμμωνά-Ρα, καθώς και την εγελιανή διαλεκτική διαδικασία που ασκείται από την εβραϊκή ελίτ. Αυτό το ίδιο το σύμβολο είναι το "Τεκτονικό Κόσμημα" που απονέμεται σε υψηλού επιπέδου Τέκτονες που έχουν μυηθεί στον 33οβαθμό.

Στην κλασική πραγματεία του για τον Τεκτονισμό, ‘Morals andDogma,’ που έχει συγγράψει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξίαρχος του Σκωτικού Τύπου, Albert Pike, ανακαλύπτουμε την αποκάλυψη ότι η εβραϊκή Καμπάλα είναι η ίδια η βάση της μασονικής τελετουργίας και πρακτικής και ότι η μυστηριώδης «Θεολογία του Sephiroth» είναι η ρίζα όλης της μασονικής γνώσης. Αυτή, παραδέχεται ο Pike, είναι "υψηλή μαγεία", είναι η «Ιερά Τέχνη» και η «Βασιλική Τέχνη».

Η εβραϊκή καμπαλιστική φύση της μασονίας αποδεικνύεται από την περίεργη άποψη που έχει η Στοά για το κακό. Γράφει ο Pike : "Το αληθινό όνομα του Σατανά, λένε οι Καμπαλιστές, είναι ότι είναι του Γιαχβέ αντιστραμμένο. Γιατί ο Σατανάς δεν είναι ένας ‘μαύρος θεός’, αλλά η άρνηση του Θεού ... Για τους Μύστες, αυτό δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά μια δύναμη, που δημιουργήθηκε για το καλό, αλλά το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει για κακό. Είναι το μέσο της Ελευθερίας και της ελεύθερης βούλησης".

Για τον Εωσφόρο, το εναλλακτικό όνομα για τον Διάβολο, ο Pike παραδέχεται με ειλικρίνεια ότι αυτός, ο Εωσφόρος, είναι ένας καλός άγγελος και ένας θεϊκός θεός άξιος της λατρείας μας. "Μηναμφιβάλλεις!", παραγγέλλει ο Pike.

Ο Pike, αναφέρεται κρυφά στο βιβλίο του "Triple Secret of theGreat Work" ("Το Τριπλό Μυστικό του Μεγάλου Έργου"), δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο Αντίχριστος, αυτός ο οποίος η Αγία Γραφή προειδοποιεί ότι θα επιβάλλει στον κόσμο τον αριθμό 666, είναι αυτός τον οποίο οι Τέκτονες (Εβραίοι) περιμένουν και θα αναγνωρίσουν ως Μεσσία τους,

Φυσικά, προσθέτει, «η Μασονία ... κρύβει τα μυστικά της από όλους, εκτός από τους μύστες και τους σοφούς, και χρησιμοποιεί ψευδείς εξηγήσεις και παρερμηνείες των συμβόλων της για να παραπλανήσει."

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το βιβλίο της Αποκάλυψης, κεφάλαιο 18, στίχος 23, μας λέει ότι η «πλήρης αιμάτων» και ασεβής, τις τελευταίες ημέρες "Μεγάλη Πόλη", η ‘Μυστήριον Βαβυλών η μεγάλη’ (Ιεροσυαλήμ!; βλέπε Αποκάλυψη 11:8), θα αποτελέσει μια τεράστια αυτοκρατορία του κακού που θα είναι η πυξίδα όλης της γης. Τα πλοκάμια της εξαπλώνονται μέσω του ελέγχου του χρήματος, των τραπεζών, και του εμπορίου. Οι πλούσια άνδρες της (μεγιστάνες) είναι κρυφά και μάγοι που εμπορεύονται και προϊόντα και ψυχές ανθρώπων: «... διότι οι έμποροί σου ήσαν οι μεγιστάνες της γης, διότι με την γοητεία σου πλανήθηκαν όλα τα έθνη...»

Όταν εξετάζουμε τις παραδόσεις της Μασονίας, βλέπουμε άφθονη μαγεία και γοητεία. Βλέπουμε ολοκληρωτική λατρεία του Μαμμωνά, του θεού τους. Βλέπουμε επίσης πως η Τεκτονική Στοά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζει στις τάξεις της, όχι μόνο Εβραίους, αλλά Εθνικούς, ακόμα και αποστάτες μουσουλμάνους, βουδιστές, και ανθρώπους από κάθε θρησκεία ... ή και χωρίς θρησκεία. Ωστόσο, οι Εβραίοι παραμένουν «πρώτοι μεταξύ ίσων», για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Τζορτζ Όργουελ από την ‘Φάρμα των Ζώων’. Αυτοί είναι οι «Πρίγκιπες της Μασονίας» (Morals & Dogma, σ. 819).

"Τέκτονες της Ειρήνης"

Αυτή η διαφήμιση εμφανίστηκε στην εφημερίδα ‘The JerusalemPost’, τον Νοέμβριο του 1994.
Στην εφημερίδα ‘Jerusalem Post’ (Νοέμβριος 1994) υπήρχε μια διαφήμιση που τοποθετήθηκε από την "Μεγάλη Στοά του Κράτους του Ισραήλ." Η διαφήμιση απευθυνόταν «Προς τους Τέκτονες της Ειρήνης», και ανέφερε (ως τέτοιους) : "Ο Αξιότιμος Γιτζάκ Ράμπιν, πρωθυπουργός του Ισραήλ," "η Αυτού Μεγαλειότης, οβασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας," και "ο Αξιότιμος Μπιλ Κλίντον, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών".

Η διαφήμιση κλείνει με αυτά τα συναρπαστικά λόγια: «Με θερμά αδελφικά συγχαρητήρια σχετικά με την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας." Υπογραφή:Ephraim Fuchs, πρόεδρος του Ισραηλινού Τάγματος των Τεκτόνων. "

Μιλώντας στην κηδεία του δολοφονημένου Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν, ο τότε Αμερικάνος πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, φορώντας ένα εβραϊκό yarmulke, αναφέρθηκε στον Rabin ως "ο πρεσβύτερος αδελφός μας" ("Our elder brother"). Φυσικά, αναφερόταν στην Αδελφότητα της Στοάς.

Στην φώτο: Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II δίνει έδωσε στον "αδελφό" του πρώην  Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, μια μασονική χειραψία κατά τη συνάντησή τους στο Αμμάν της Ιορδανίας, τον Αύγουστο του 2000.

Ο βασιλιάς Χουσεΐν, που είναι μουσουλμάνος, ήταν επίσης παρών για να τιμήσει τον Μασόνο πρεσβύτερο αδελφό του. Αργότερα, λίγο μετά το θάνατο του ίδιου του βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ ταξίδεψε στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου συναντήθηκε με τον διάδοχο του Χουσεΐν, Βασιλιά Abdullah II. Μια φωτογραφία από το Associated Press δείχνει τον Μπαράκ και το Ιορδανό βασιλιά να ανταλλάζουν μια σαφώς μασονική χειραψία.

Τέκτονες: Αφέντες του Ισραήλ και του Κόσμου

Η άνοδος των Τεκτόνων στην πολιτική εξουσία στο Ισραήλ χρονολογείται από το 1948 και από την ίδρυση του Ισραήλ ως σύγχρονο έθνος. Ο David Ben-Gurion, (φώτο) πρώτος πρωθυπουργός του, ήταν τόσο Μασόνος όσο και ένας ορκισμένος Μαρξιστής-Λενινιστής Κομμουνιστής. Από εκείνη την εποχή, ο κάθε ένας πρωθυπουργός ήταν ένας υψηλού επιπέδου Μασόνος, συμπεριλαμβανομένης της Golda Meier, η οποία ήταν μέλος της γυναικείας μασονικής οργάνωσης ‘Co-Masons’.

Το 1993, πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, μια γιορτή Τεκτόνων πολιτικών. Σύμφωνα με την γνωστή ιταλική εφημερίδα ‘La Republica’ (Οκτώβριος 1993), σε ένα άρθρο με τίτλο, "Ισραήλ: Υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ πολιτικών και Μασόνων," αναφέρθηκε ότι στην τελετή παρέστη ο (τότε) Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Teddy Kollek, καθώς και ο (τότε)Ασκενάζι Αρχιραββίνος του Ισραήλ, Meier Lau (φώτο). Ο Kollek είπε στους παρευρεθέντες Τέκτονες, "Προσφέρουμε μεγάλη τιμή στην Ιερουσαλήμ. Αυτό είναι φυσικό, δεδομένου ότι ο βασιλιάς Σολομών ήταν ο μεγάλος οικοδόμος του Ναού, ο οποίος είναι η ρίζα της τεκτονικής ιδέας και ότι οι εργάτες του ήταν οι πρώτοι Τέκτονες. "

Στην ίδια τελετή, που χρηματοδοτήθηκε από την ‘Μεγάλη Στοά του Κράτους του Ισραήλ’, ο Ραββίνος Lau δήλωσε ότι, "Οι αρχές του Τεκτονισμού, όλες περιέχονται στο Βιβλίο των Βιβλίων του εβραϊκού λαού."

Εικάζεται ότι ο Ραβίνος Lau αναφερόταν στην πορνογραφικό και ρατσιστικό εβραϊκό (Βαβυλωνιακό) Ταλμούδ, το οποίο είναι, στην πραγματικότητα, το κύριο βιβλίο κανόνων τους και ο οδηγός για τη ζωή τους. Έχω μια φωτογραφία από αυτόν τον ίδιο Αρχιραββίνο Meier Lau, να δίνει ένα καμπαλιστικό μασονικό σήμα με το χέρι στον  Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, σε συνάντησή τους στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1998.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει δημοσίως (βλ. την ισραηλινή Shishi, Άνοιξη 1994) ότι μυήθηκε στην Τεκτονική Στοά, ενώ ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφημερίδα La Republica δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν ήταν ενεργός στη Μασονία και εκτιμάται ότι υπάρχουν 4.000 Ισραηλινοί  Ελευθεροτέκτονες, που διαιρούνται σε 76 στοές. Οι περισσότεροι δικαστές του Ισραήλ και προσωπικότητες της ιουδαϊκής θρησκείας είναι Τέκτονες. Στο  υποστηριγμένο από τουςRothschild Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στο Ισραήλ έχει ανεγερθεί ένας αιγυπτιακός οβελίσκος, σύμβολο του Τεκτονισμού, στην αυλή του, καθώς και μέσα στο νέο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ υπάρχει μια βιβλιοθήκη νομικών βιβλίων αρχιτεκτονικά σχεδιασμένη σε σχήμα Αιγυπτιακής πυραμίδας.

Η Στοά ‘Bnai B'rith’ της Νέας Υόρκης συνδέεται με ισραηλινές Στοές και το ίδιο και οι εβραιοαμερικάνικες οργανώσεις ADL και ACLU, για να μην αναφέρουμε σχεδόν κάθε κορυφαίο μεγιστάνα των επενδύσεων της Wall Street στη Νέα Υόρκη. Πραγματικά, η Αγία Γραφή έχει αποδειχθεί αληθής στην προφητεία περί «μεγιστάνων» που, τις τελευταίες ημέρες, θα εξαπατήσουν τον κόσμο μέσω των εμπορικών συναλλαγών τους και της μαγείας τους.

Ο προγραμματισμένος Ιουδαϊκός "Ναός όλων των Θρησκειών"

Στο βίντεο μου, Masonic Lodge Over Jerusalem (‘Τεκτονική Στοά Πάνω από την Ιερουσαλήμ’ – βλέπε στο τέλος), αποκαλύπτω τις μυστικές τελετές που πραγματοποιούνται από Εβραίους Τέκτονες βαθιά σε μια σπηλιά κάτω από την πόλη της Ιερουσαλήμ. Έχω εκθέσει επίσης το σχέδιο αυτών των ανθρώπων να καταστρέψουν εντελώς και να αφαιρέσουν από το Όρος του Ναού και το ισλαμικό τέμενος του Ομάρ και το τέμενος με τον Χρυσό Θόλο γνωστό ως «Θόλο του Βράχου». Αυτά τα δύο ισλαμικά θρησκευτικά κτίρια θα γκρεμιστούν από τον ισραηλινό στρατό με πυραύλους, βόμβες εκρήξεις λέιζερ, ή άλλα μέσα. Φυσικά, αυτή η θηριωδία θα οδηγήσει μέσα από χαοτικές καταστάσεις σε πόλεμο, και για την καταστροφή θα κατηγορηθούν σκανδαλωδώς οι Άραβες. Θα πουν ότι ένας ‘αδέσποτος’ αραβικός πύραυλος ή μια βόμβα ευθύνονται.

Τότε θα στηθεί ο προφητευμένος (Β’ Θεσ : 2) Μασονικός Ναός όλων των θρησκειών και θα κτιστεί ακριβώς στο σημείο από όπου τα συντρίμμια και οι στάχτες των μουσουλμανικών τεμενών θα εκκαθαριστούν από τις μπουλντόζες.

Μέσα από τις χρυσές του πύλες θα περάσει ο νέος σιωνιστικός Μεσσίας, ο Βασιλιάς του Πλανήτη Γη. Μπροστά από τον σατανικό βωμό του, θα ενημερώσει όλο τον κόσμο, μέσω της τηλεόρασης, ότι ο ‘Παγκόσμιος Σωτήρας’ τους έχει έρθει τελικά, ένας άνθρωπος που είναι γνωστός στην «Ιερά Καμπάλα, την αποκλειστική κληρονομιά του λαού του Ισραήλ» (Morals &Dogma, σ. 839).

Ο σιωνιστικός Μεσσίας θα δηλώσει ότι ο εκλεκτός λαός του Θεού, οι Εβραίοι, είναι ο "Χριστός" συλλογικά. Σύμφωνα με την Καμπάλα και τον Zohar, οι Εβραίοι δημιούργησαν τον "Θεό" κατ’ εικόνα τους και, με τη σειρά του, αυτός ο "Θεός" των Εβραίων είναι ο ίδιος η ανακλώμενη εικόνα του θεϊκού ανθρώπου (οι Εβραίοι), καθώς οι Εβραίοι λέγεται ότι είναι «συμμέτοχοι της Θείας Φύσης».

Αυτός, λοιπόν, είναι ο αρχαίος, διπλός στόχος και το τελικό μυστικό μυστήριο των Τεκτόνων: Πρώτον, μέσω της λατρείας του Μαμμωνά-Ρα, και μέσα από τα χρήματα και τα πλούτη, να έρθει η ένωση όλων των θρησκειών, που θα καθοδηγείται από έναν Εβραίο Μεσσία. Τότε θα έρθει η εβραϊκή Ουτοπία: Παγκόσμια Κυβέρνηση, από τους Εβραίους, με τους Εβραίους, και για τους Εβραίους, για πάντα. Αμήν.

Αλλά ανεξάρτητα από τα σχέδιά τους η μοίρα τους είναι σαφής.

«… Έπεσεν, έπεσε Βαβυλών η μεγάλη, και έγεινε κατοικητήριον δαιμόνων και φυλακή παντός πνεύματος ακαθάρτου και φυλακή παντός ορνέου ακαθάρτου και μισητού·…διότι εν μιά ώρα ηρημώθη ο τοσούτος πλούτος.» (Αποκάλυψη 18: 2,17)

* Ο Tex Marrs, του οποίου έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία στα ελληνικά, είναι Αμερικάνος χριστιανός συγγραφέας – ερευνητής, ειδικός σε θέματα αποκρυφισμού, σιωνισμού και νέας παγκόσμιας τάξης. Έχει κατηγορηθεί για συνομωσιολογία, αντισημιτισμό και αντικαθολικισμό.    

Διάβασε στον ΚΟ:

Δες το βίντεο:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι Μασόνοι και η Γαλλία


Οι Μασόνοι και η Γαλλία

Στη Γαλλία, τα περιοδικά έχουν συχνά αναφορές στους Μασόνους. Τα περισσότερα μεγάλα γαλλικά περιοδικά έχουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μία ιστορία με κάποιον Ελευθεροτέκτονα. Τα βιβλία μιλάνε για αυτό το "κράτος εν κράτει", όπως είναι ο τίτλος ενός πρόσφατου βιβλίου. Τα blogs έχουν επίσης άφθονα άρθρα για αυτούς.
«Στη Γαλλία έχουμε αρκετές τέτοιες σαχλαμάρες» σχολιάζει ο μασόνος Alain Bauer, (φώτο) ο οποίος υπήρξε Μέγας Διδάσκαλος της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (Grand Orient de France) και ο σύνδεσμος μεταξύ των Μασόνων και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Ανάμεσα στα άρθρα για τις τιμές των ακινήτων και τον τρόπο θεραπείας των πονοκεφάλων, υπάρχουν και αυτά με τους Ελευθεροτέκτονες. Δεν μας αρέσουν αυτές οι ιστορίες, αλλά την ίδια στιγμή, τις αγαπάμε, γιατί μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε ακόμα σημαντικοί. "
Στη Γαλλία, δεν αντιμετωπίζουν με ‘ελαφρότητα’ τους Μασόνους, όπως στις ΗΠΑ. Για τους Γάλλους, οι Τέκτονες είναι μια πέμπτη φάλαγγα στην καρδιά της γαλλικής κοινωνίας, μια σκευωρία ισχυρών πολιτικών, επιχειρηματιών, διανοούμενων που έχουν μια κρυφή ατζέντα που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή.
«Ελευθεροτέκτονες - Πώς χειραγωγούν τους υποψηφίους», έγραφε στις 10 Ιανουαρίου του 2012 η ‘L'Express’, ένα από τα τρία μεγάλα περιοδικά της Γαλλίας. Πολλοί βέβαια, δεν κατανόησαν πλήρως το "πώς" τους "χειραγωγούν", ενώ ακόμα και ο Francois Koch, συγγραφέας του άρθρου, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος ήταν "εντελώς υπερβολικός." Το ‘Le Point’, το δεύτερο μεγάλο εβδομαδιαίο περιοδικό, ακολούθησε στις 26 Ιανουαρίου γράφοντας στο τεύχος του "Ελευθεροτέκτονες – οι δολιοφθορείς". Το τρίτο εβδομαδιαίο περιοδικό, το ‘Le Nouvel Observateur’, μπήκε στο παιχνίδι γράφοντας άρθρο για τους Μασόνους και την πολιτική τον περασμένο Αύγουστο.
«Τα θέματα με μασόνους πάντοτε προκαλούν το ενδιαφέρον», λέει ο Koch. "Είναι το μυστήριο που προσελκύει την προσοχή." Το άρθρο του Koch πούλησε 80.000 αντίτυπα, σχεδόν 10 τοις εκατό περισσότερα από ό, τι ο μέσος όρος της ‘L'Express's’ που είναι 73.000 αντίτυπα. "Οι πωλήσεις μερικές φορές είναι πραγματικά μεγάλες. Είναι πάντα ένα ρίσκο, αλλά αξίζει", λέει ο Koch, ο οποίος ασχολείται με θέματα ποινικής δικαιοσύνης, αλλά πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε ένα blog αφιερωμένο στα μασονικά θέματα.
Οι πρώτοι Τέκτονες έκαναν εχθρούς από όλες τις πλευρές. Η εκκλησία τους χαρακτήρισε αντι-Χριστιανούς, η καθιερωμένη πολιτική τάξη τους είπε επαναστάτες, και πολλοί άλλοι άνθρωποι απλά τους βρήκαν ελιτίστικους και ανατριχιαστικούς. Ήταν αναμενόμενο. Κάθε διεθνής αδελφότητα με μυστικές χειραψίες και συμβολικά κοσμήματα γίνεται θέμα στις θεωρίες συνωμοσίας. Οι Τέκτονες έχουν προκαλέσει πολλούς, μέχρι και τους Ναζί, που θέλησαν να τους απαλλάξουν την ευρωπαϊκή ήπειρο από την Μασονία.
Με πολλούς τρόπους, η Μασονία στην Γαλλία, διαμόρφωσε ένα δικό της στίγμα, αγνοώντας τους βασικούς κανόνες των αγγλοσαξόνων αδελφών και παίρνοντας μια θέση ως αντίβαρο στα βαθιά συντηρητικά Καθολικά και μοναρχικά στελέχη της γαλλικής κοινωνίας. «Ο Τεκτονισμός είχε πάντα έναν πολιτικό ρόλο στη Γαλλία», λέει ο Pierre Mollier, διευθυντής των αρχείων της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής. "Εμείς ποτέ δεν θα πούμε στους ανθρώπους τι να ψηφίσουν, αλλά είμαστε μια ηθική αρχή."
Από το 1880 έως το 1905, η Μεγάλη Ανατολή αγωνίστηκε κατά της Καθολικής Εκκλησίας "για την ψυχή της Γαλλίας", και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Τρίτη Δημοκρατία είναι το θετό τέκνο της. "Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πήρε την υποστήριξή του από τους Μασόνους, το ένα τρίτο των βουλευτών ήταν Τέκτονες," λέει ο Mollier. «Όλη η προοδευτική νομοθεσία της Τρίτης Δημοκρατίας* προέρχεται από εδώ», λέει, δείχνοντας γύρω του, στα κεντρικά γραφεία της Στοάς στην Rue Cadet. "Οι σημερινοί προεδρικοί υποψήφιοι, όλοι χτύπησαν την πόρτα μας φέτος**. Για έναν Άγγλο ή έναν Αμερικάνο Τέκτονα, αυτό είναι απλά απαίσιο!"
* Η Τρίτη Γαλλική Δημοκρατία, (1870/75-10 Ιουλίου 1940) ήταν το σώμα κυβέρνησης της Γαλλίας μεταξύ της Δεύτερης γαλλικής αυτοκρατορίας και της Τέταρτης Δημοκρατίας. Ήταν μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που δημιουργήθηκε μετά από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα. Επέζησε μέχρι την εισβολή των Γερμανών το 1940.
** Με την Marine Le Pen, οι Μασόνοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους να έχουν οποιαδήποτε σχέση
Από το 1880 η Στοά της Μεγάλης Ανατολής αφαίρεσε κάθε αναφορά στη θεότητα. Οι Ελευθεροτέκτονες παντού μένουν μακριά από την οργανωμένη θρησκεία, και ποτέ δεν μιλούν για το Θεό. Αλλά επιμένουν σε μία πίστη σε αυτό που αποκαλούν κατά τη μασονική ορολογία, «ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος», ωστόσο, κάθε μέλος μπορεί να το ορίσει όπως θέλει.
Σήμερα λέγεται ότι υπάρχουν 160.000 Γάλλοι Τέκτονες, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπόλοιπο μασονικό κόσμο. Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας δεν αναγνωρίζει δύο από τις τρεις μεγάλες γαλλικές Στοές, την Grand Orient και την Grande Loge de France. Επίσης, ανέστειλε πρόσφατα την αναγνώριση της τρίτης μεγάλης Στοάς, της Grande Loge Nationale Française, κυρίως λόγω εσωτερικής διαμάχης και σχίσματος.
"Οι Γάλλοι έχουν μια μάλλον ρευστή στάση απέναντι σε αυτό που κάνουμε," λέει ο John Hamill, διευθυντής ειδικών προγραμμάτων της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Ο Millier της Μεγάλης Ανατολής απαντά: "Νοιάζει τους Προτεστάντες αν είναι αναγνωρισμένοι από τον Πάπα; Απλά γυρίστε το άλλο μάγουλο. "
Ο Jean-Claude Zambelli είναι ένας Γάλλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έχει ζήσει στις ΗΠΑ για 30 χρόνια. Εντάχθηκε για πρώτη φορά σε μία αμερικάνικη μασονική στοά στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1996 βοήθησε να ιδρυθεί εκ νέου η Ένωση George Washington, μία Στοά που έχει αναγνωριστεί από την Grand Orient. Είναι πολύ «γαλλική». Στον Θεό λένε: Όχι. Στις γυναίκες μέλη λένε: Ναι.
«Οι Αμερικάνοι Τέκτονες, αυτό δεν το καταλαβαίνουν», λέει ο Zambelli. «Δεν είναι η ίδια Μασονία. Κάνουν περισσότερο φιλανθρωπικό έργο, όπως το μεγάλο νοσοκομείο Shriner στο Σαν Φρανσίσκο. Εμείς κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά για τον εαυτό μας. Δεν είμαστε μια κοινωνική λέσχη. Είμαστε εδώ για να προοδεύσουμε πνευματικά".
Η συμμετοχή στις γαλλικές Στοές έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια-μια εκπληκτική αύξηση..
Η Sophie Coignard έχει γράψει το άρθρο για τους Μασόνους στο περιοδικό Le Point και έγραψε το βιβλίο «Ένα κράτος εν κράτει». "Οι περισσότεροι από τους Τέκτονες ξέρω ότι είναι υπερ-ειλικρινείς», λέει η Coignard. "Αλλά είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι στα περισσότερα από τα μεγάλα οικονομικά-πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων 20 ετών, θα βρείτε Ελευθεροτέκτονες."
Η Coignard αναφέρεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας Elf-Aquitaine της Αφρικής, το σκάνδαλο με τα έργα οικημάτων του Παρισιού στη δεκαετία του 1990, και τώρα την υπόθεση-Carlton μια εν εξελίξει έρευνα για ένα δαχτυλίδι πορνείας στη Λιλ (ΚΟ: σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Ντομινίκ Στρος Καν). "Είναι ως επί το πλείστον όλοι οι Τέκτονες," λέει η Coignard (o Dominique Strauss-Kahn, που εμπλέκεται στην υπόθεση Carlton, δεν είναι Μασόνος). (Tektonismos, newsbomb)