Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αεροψεκασμοί υπό το φώς του φεγγαριού...(2) ! 5-6-2012


Αεροψεκασμοί υπό το φώς του φεγγαριού...(2) ! 5-6-2012

 Δείτε το παλαιότερο άρθρο μας με τους νυχτερινούς αεροψεκασμούς και κάντε τις συγκρίσεις σας... http://afipnisoy.blogspot.com/2012/05/3-8512.html

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται... Μόνο που στην περίπτωσή μας φαίνεται από πολύ πρωί και ίσως έχει να κάνει με την πανσέληνο και την αυριανή ευθυγράμμιση της Αφροδίτης, με ότι συνεπάγεται σε πνευματικό επίπεδο!


Το ότι μας ψεκάζουν δεκαετίες τώρα, το παραδέχονται τα πιο ''δύσκολα'' και ''κλειστά'' μυαλά, αφού το φαινόμενο παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Πολλοί μου λένε τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά... και τους απαντάω πως αν δεν αφυπνιστεί το σύνολο του κόσμου τότε είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε το οτιδήποτε από τις κυβερνήσεις μας και από τα αρρωστημένα/φρικιά του NATO που μας ψεκάζουν σαν τα κουνούπια!

Στις επόμενες φωτογραφίες θα δούμε τους πρωινούς αεροψεκασμούς (στη Λάρισα) που ξεκίνησαν από την 1 και τελείωσαν περίπου στις 4:30 το πρωί.

Παρατηρήστε την γραμμή κάτω από το φεγγάρι και πώς εξελίσσεται... Η συγκεκριμένη έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 ωρών! Αν ήταν απλά καυσαέρια θα κρατούσαν κάτι λεπτά...

Προσέξτε την συνεχή θολούρα στο φεγγάρι που θα θίξουμε πιο κάτω...

Ο αεροψεκασμός σε ζουμάρισμα, όσο μπορούσε να δει η κάμερα...




Και στην επόμενη φωτογραφία θα δείτε το 2ο αεροπλάνο να εισέρχεται στο ορατό πεδίο μας πάνω και δεξιά... αφήνοντας την καθιερωμένη γραμμή...

Στα επόμενα 4 καρέ περνάει στη νοητή ευθεία από το φεγγάρι και αφήνει αυτή την τόσο εκνευριστική χημική γραμμή...



Αν παρατηρήσετε πάντα οι αεροψεκασμοί γίνονται από τα δεξιά προς τα αριστερά μας....
Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται αυτό;

Στην επόμενη φωτογραφία ο ψεκασμός αρχίζει ξαφνικά και ανοίγει καλύπτοντας το φεγγάρι με ένα περίεργο ''στρώμα'' θολούρας ...



Εδώ μετά από 3 ώρες και αφού καθάρισε λιγάκι η ατμόσφαιρα άρχισαν να ψεκάζουν και πάλι αλλά αν προσέξετε η γραμμή κόβεται σε μέρη....και ανοίγει κλασικά!





Μετά από έρευνα τουλάχιστον 5 χρόνων αρχίζουν και ενώνονται τα κομμάτια του παζλ που αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Φυσικά και δεν θα αναφέρουμε πράγματα που μπορούνε να μας βάλουν σε κίνδυνο, αλλά μπορούμε να αναρωτηθούμε και να θέσουμε κάποια ερωτήματα, που με ανοιχτό μυαλό θα μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε και να ψάξετε για να βρείτε το φως στο τούνελ του μάτριξ που μας περιβάλλει.

Γερ. Χουλιάρας: Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε... περιμένουμε έναν τέτοιο !!!


Γερ. Χουλιάρας: Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε... περιμένουμε έναν τέτοιο !!!

Ο σεισμολόγος επισημαίνει πως κινδυνεύουν δημόσια κτίρια
Κώδωνα κινδύνου κρούουν σεισμολόγοι για την σεισμική θωράκιση των σπιτιών και κτιρίων της Ελλάδας και με αφορμή το φονικό σεισμό της Ιταλίας. Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία». 

Όσον αφορά το μέλλον των σεισμών ο κ. Χουλιάρας ήταν κατηγορηματικός.«Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το που».
www.thebest.gr

Το χρονολόγιο της πτώχευσης της Ισλανδίας !!! Ομοιότητες και διαφορές με την Ελλάδα


Το χρονολόγιο της πτώχευσης της Ισλανδίας !!! Ομοιότητες και διαφορές με την Ελλάδα




Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ

Οι οικονομικές δυσκολίες της Ισλανδίας έγιναν εμφανείς, το φθινόπωρο του 2008, και ως όροι έγιναν οι αυστηρότεροι στην παγκόσμια πιστωτική αγορά.

Στίς Ισλανδικές τράπεζες οφείλεται η περίπου έξι φορές αύξηση του συνολικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ), και όταν οι διεθνείς “αγορές-πιστωτές”, στέρεψαν, απέμειναν ανίκανες να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια.

Παρακάτω είναι ένα χρονολόγιο των γεγονότων που οδήγησαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί:

Στίς 29 Σεπτεμβρίου 2008, η ισλανδική κυβέρνηση λαμβάνει το 75% των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Glitnir, αφού αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα προβλήματα χρηματοδότησης.

Στίς 6 Οκτώβρη του 2008, η “εμπορία μετοχών” αναστέλλεται, σε έξι από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, απο την OMX Nordic Exchange Ισλανδία. 

Η κυβέρνηση προσφέρει μια “απεριόριστη εγγύηση” για όλους τους αποταμιευτές και το κοινοβούλιο της Ισλανδίας, η “Althing”, περνά νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρέμβει εκτενώς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ισλανδίας.

Στίς 7 Οκτωβρίου του 2008, η κυβέρνηση της Ισλανδίας αναλαμβάνει τον έλεγχο της δεύτερης και της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζες της χώρας, Landsbanki και Glitnir.

Στίς 8 Οκτωβρίου του 2008, η Ισλανδία παίρνει τον έλεγχο της μεγαλύτερης τράπεζας, της Kaupthing, στον απόηχο της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να επικαλεστεί “αντιτρομοκρατική νομοθεσία”, για να παγώσει περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στίς 9 Οκτωβρίου ο Ισλανδός πρωθυπουργός κ. Geir Haarde επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση, λέγοντας ότι ήταν "αναστατωμένος" και "συγκλονισμένος", όταν η βρετανική κυβέρνηση, επικαλέστηκε "εχθρική" αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να “παγώσει” περιουσιακά στοιχεία των ισλανδικών τραπεζών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στίς 10 Οκτωβρίου του 2008, ο βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, καταδικάζει τον χειρισμό της Ισλανδίας, για την κατάρρευση των τραπεζών της, και την αδυναμία της να εγγυηθεί τις καταθέσεις των αποταμιευτών Βρετανών. 

Λέει ότι η πολιτική της (της Ισλανδίας), ήταν «αποτελεσματικά παράνομη" και "εντελώς απαράδεκτη".

Στίς 15 Οκτωβρίου του 2008, η Κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας μειώνει τα επιτόκία της χώρας κατά 3,5%, από το ρεκόρ του 15,5%. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μία δικηγορική εταιρεία έχει προσληφθεί από την κυβέρνηση της Ισλανδίας να συντάξει μήνυση κατά των βρετανικών αρχών.
Οι πολιτικοί αυτής της χώρας αποτελούν “φάρο” προάσπισης των Εθνικών συμφερόντων μιάς μικρής χώρας.

Στίς 17 Οκτωβρίου του 2008, το ποσό των χρημάτων των φορολογουμένων του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο “απέτυχε” στίς “αποδόσεις” των ισλανδικών τραπεζών, προσεγγίζει στο £ 1 δις.

Στίς 20 Οκτωβρίου του 2008, οι οικονομικές αρχές της Ισλανδίας ανακοινώνουν επίσημα τη δημιουργία νέων, Glitnir, Landsbanki και Kaupthing τράπεζών.

Στίς 28 Οκτωβρίου του 2008, η Κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας, αυξάνει το βασικό της επιτόκιο στο 18% από 12%.

Στίς 20 Νοεμβρίου του 2008, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εγκρίνει $ 2,1 δισ. (£ 1,4 δις) δάνειο για την Ισλανδία. Γεωπολιτικά συμφέροντα γαρ. !!!

Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης η οποία παίρνει ένα δάνειο από το ΔΝΤ, όπως από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1976.

Γι’αυτό εδώ στην Ελλάδα, οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί μας μαζύ με τα ΜΜΕ, τηρούσαν “σιγή ασυρμάτου”, περιμέναν το ίδιο !!!

Στίς 26 Νοεμβρίου του 2008, ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στην Ισλανδία κλιμακώνεται σε ένα υψηλό ρεκόρ του 17,1%.

Στίς 16 Δεκεμβρίου του 2008, ο Πρωθυπουργός κ. Geir Haarde, λέει στο BBC, ότι ετοιμάζει “αγωγή” κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της κατάρρευσης της τράπεζας, της Kaupthing.

Στίς 18 Δεκεμβρίου του 2008, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), λέει ότι η Ισλανδία έχει “κάνει”, τα πρώτα "σημαντικά" βήματα προς την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. 
Λέει ότι ο κύριος στόχος της σταθεροποίησης των νομισμάτων της Ισλανδίας, η κορώνα, έχει επιτευχθεί.Προσέξτε τί δηλώνει και πότε το ΔΝΤ (IMF)!!! 

Ο Geir Haarde μιλάει στους δημοσιογράφους μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του (26 Ιανουαρίου 2009).

Ο κ. Geir Haarde, παραιτήθηκε τρεις ημέρες μετά την προκύρηξη, γιά πρόωρες γενικές εκλογές στην Ισλανδία. 

Στίς 20 Ιανουαρίου 2009, το ισλανδικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 9,6% το 2009 και δεν βλέπουν καθόλου ανάπτυξη για το 2010.

Στίς 21 Ιανουαρίου του 2009, οι Ισλανδοί διαδηλωτές, θυμωμένοι με την οικονομική κρίση, περικυκλώνουν το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού κ. Geir Haarde, χτυπώντας τα παράθυρα και πετώντας του αυγά.

Στίς 23 Ιανουαρίου του 2009, ο κ. Πρωθυπουργός καλεί τον κ. Geir Haarde σε γενικές εκλογές για τις 9 Μαΐου του 2009, δύο χρόνια νωρίτερα, προσθέτοντας έτσι, ότι δεν θα παραμείνει, λόγω του καρκίνου του φάρυγγα.

Στίς 26 Ιανουαρίου του 2009, ο Πρωθυπουργός κ. Geir Haarde, ανακοίνωσε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με το συνεργάτη του συνασπισμό, την Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία.

Στίς 31 Ιανουαρίου του 2009, η πρώην αντιπολίτευση Αριστερό-Πράσινο Κίνημα και οι νέοι εταίροι στην απερχόμενη κυβέρνηση του συνασπισμού, την Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία, λένε ότι έχουν εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη για να σχηματίσουν, μια προσωρινή κυβέρνηση πριν από τις γενικές εκλογές στις 25 Απριλίου του 2009.

Στίς 1 Φεβρουαρίου του 2009, η νέα πρωθυπουργός κ. Johanna Sigurdardottir καθορίζει το σχέδιο της κυβέρνησής της, για να σώσει την Ισλανδία από την οικονομική καταστροφή.

Λέει ότι προτεραιότητά της θα είναι, να αντικαταστήσει το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, η οποία απέτυχε να αποτρέψει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. 

Λέει, επίσης, θα ζητήσει μια κοινοβουλευτική επιτροπή να εξετάσει την ένταξή τους στην ΕΕ.

Αλλά με την παγκόσμια κρίση, στα πιστωτικά ιδρύματα όλου του κόσμου, στα τέλη του 2007, μια διαδικασία η οποία έχει ωθήσει αρκετές βιομηχανικές χώρες σε ύφεση, την Ισλανδία και την οικονομία της “overleveraged” (υπερμοχλευμένη), εμφανίστηκαν σύντομα αδυναμίες στη γραμμή του πυρός. 

Ακόμη και μεγιστάνας κ. Philip Green, προχώρησε στην "πώληση των ομολογιών” του, για να σώσει την εταιρεία του. (Βλ. «Από την Ισλανδία στην Green-Land.").

Μοιάζει πολύ με το φαινόμενο subprime (ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου), όταν δανειολήπτες οι οποίοι, είδαν το “κτύπημα”, οι τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια τους όταν δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη. 

Εκπρόσωπος των τραπεζών, δήλωσε στο “Forbes”, ότι δεν έχει ενδιαφέρον, για μια πώληση “πυρκαγιά”, των περιουσιακών στοιχείων τους και είχε ζητήσει να τούς χορηγηθεί πίστωση και χρόνος, σε μια μακροπρόθεσμη λύση.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ο πληθυσμός της Ισλανδίας στηρίχθηκε κυρίως στην αλιευτική βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή ως κύριους πόρους τους. 

Η ηφαιστειακά και γεωλογικά ενεργή ευρωπαϊκή χώρα-νησί στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, η οποία επεκτείνεται στην Μεσο-Ατλαντική Ράχη, έχει πληθυσμό περίπου 320.000 και μια συνολική έκταση 103.000 km2 (40.000 τετραγωνικά μίλια), τα δύο τρίτα των οποίων βρίσκονται στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και τη γύρω περιοχή.

Η οικονομία της Ισλανδίας είχε μετατραπεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την βιομηχανοποίηση της αλιείας. Το 1994, η Ισλανδία προσχώρησε στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στην διαφοροποιημένη εθνική οικονομία. 

Και στις δύο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες “industry” και πρίν την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ισλανδία βρισκόταν στην κορυφή μεταξύ των 177 χωρών του ΟΗΕ, με στατιστικά στοιχεία τα οποία σε σύγκριση με το κατά κεφαλήν εισόδημα, το επίπεδο της εκπαίδευσης, της υγείας φροντίδα και το προσδόκιμο ζωής.

Κατά μέσο όρο σε 80,55 χρόνια για τους άνδρες, το προσδόκιμο ζωής ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Στήν Ισλανδία παρέχονται δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας, όπου οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να μαθαίνουν και να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες.

Το αποτέλεσμα ήταν επίσης εμφανές στις στατιστικές, δεδομένου ότι η χώρα ήταν ψηλά στη λίστα με τον αριθμό των βιβλίων που αγοράζονται, οι άνθρωποι που ανήκουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα κατά κεφαλήν στον κόσμο. 

Σε ένα χρόνο η Ισλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό γυναικών που εργάζονται στον πλανήτη. Μια μικρή χώρα πιστεύεται ότι είναι ένα σύγχρονο οικονομικό θαύμα.

Η οικονομική ανάπτυξη βασίστηκε στην εξαιρετικά ταχεία επέκταση του εθνικού τραπεζικού συστήματος. Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι, θα μπορούσαν καν να φανταστούν, ότι το ίδιο σύστημα θα επιβαρύνει τη χώρα με τις υποχρεώσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση αναζήτησε τρόπους για την αποτροπή οικονομικής κατάρρευσης, αλλά το μοιραίο συνέβη. Το 2003, οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας είχε περιουσιακά στοιχεία της μόνο λίγα δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 100% του εθνικού ακαθάριστου εγχώριου product.In τα ακόλουθα τρία και μισό χρόνια αυξήθηκε σε πάνω από $ 140 δισεκατομμύρια και έγινε αρκετές φορές μεγαλύτερο από το εθνικό ΑΕΠ.

Το ποσοστό της αύξησης ήταν τα διαγράμματα. Ήταν ίσως η πιο ταχεία επέκταση του τραπεζικού συστήματος στην ανθρώπινη ιστορία. Οι τράπεζες δανείζουν εύκολα χρήματα στούς Ισλανδούς, για να αγοράσουν μετοχές και ακίνητα, εξ ου και η αξία των αποθεμάτων της Ισλανδίας και της ακίνητης περιουσίας της η οποία ξεπέρασε την οροφή. Από το 2003 έως το 2007, η χρηματιστηριακή αγορά της Ισλανδίας αυξήθηκε, επί εννέα φορές, ενώ στο Ρέικιαβικ οι τιμές των ακινήτων τριπλασιάστηκαν.

Το ζήτημα “χρηματοπιστωτικό προιόν” Icesave, το Icesave ήταν ένα online τραπεζικό προιόν σε λογαριασμό ταμιευτηρίου το οποίο, ανήκει και λειτουργεί από την Landsbanki τράπεζα από το 2006-2008, η οποία προσφέρει λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Η βάση των δραστηριοτήτων ήταν σε δύο χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα διαφημιστικά συνθήματα των Τραπεζών, όπως το "σαφής διαφορά" ή "το διαφανές ταμιευτήριο", οι Τράπεζες, προσέφεραν προσωπικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, προσέλκύσαν πάνω από 300.000 πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με καταθέσεις άνω των € 5 δισ. ευρώ και 125.000 πελάτες, οι οποίοι κατατίθενται € 1,7 δισ. στην Ολλανδία.

Μου θυμίζει όταν οι Ελληνικές Τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς “πιστωτικές κάρτες”,

Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια για διακοπές, κτλ, στους Ελληνες πολίτες, κατά την προηγούμενη τριετία πρίν απο την χρεοκοπία της χώρας.Βίοι παράλληλοι μήπως ;;;

Όταν οι τράπεζες της Ισλανδίας, κατέρρευσαν το 2008, μια διπλωματική διαμάχη με επίκεντρο τους λιανικούς πιστωτές του “προιόντος”, προέκυψε, μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών. 

Ως αποτέλεσμα της καταστροφικής κατάρρευσης περισσότερα από 400.000 καταθέτες με λογαριασμούς “Icesave”, δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, για δύο έως τρεις μήνες, ενώ περιμένουν για πληρωμή από τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων στις χώρες καταγωγής τους. 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την νομοθεσία για την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, κατά της Ισλανδίας, και να “παγώσουν” τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των χρεοκοπημένων τραπεζών στο εξωτερικό.Αυτή η αντιμετώπιση εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, έθεσε πολλαπλές ερωτήσεις, και έφερε αρνητικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα η Ισλανδία με την υποστήριξη των Ισλανδών πολιτών, η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε άμεσα έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες, κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Η “Ιντερπόλ”, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing κ. Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. 

Πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα. Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί, υιοθέτησαν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την υποτέλεια στην Διεθνή οικονομία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και των εικονικών νομισμάτων.

Σήμερα η Ισλανδία  των ψαράδων χωρίς τον ορυκτό πλούτο,  την Βιομηχανία και τον Γεωργικό τομέα που έχουμε εμείς, η Ισλανδία του σήμερα, έχει ανάπτυξη 3.1% και ανεργία 6.9%  το 2011. Η Ελλάδα έχει 7% ύφεση και 21% ανεργία.

Τό ΑΕΠ της Ελλάδος ήταν 305,415 δισ. δολλάρια Αμερικής κατά το έτος 2011, το δέ της Ισλανδίας ήταν κατά το έτος 2009 11,781 δισ, δολλάρια.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ισλανδίας είναι 36.730 δολλάρια ανά κάτοικο, της Ελλάδος είναι 28.496 δολ/κάτοικο, κατά το έτος 2010.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ -- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ‏



«Δεν προήρχοντο από το σπέρμα, αλλά αντιθέτως το σπέρμα προήλθε από αυτούς» (Αριστοτέλης: Μετά τα Φυσικά, 7,30)
Η άποψη πως το Ελληνικό γένος προέρχεται από άλλον πλανήτη δεν είναι καινούρια αλλά έχει τις ρίζες της στους ενδόξους προγόνους μας όπου κατά πολλούς ερευνητές  είχαν αρκετά πιο προηγμένη τεχνολογία από αυτήν που κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε. 
Αναφορές για το γένος των Ελλήνων γίνονται από τον
Αριστοτέλη, Πλάτων, Όμηρο αλλά και πολλούς ακόμη...

μέσα από τα κωδικοποιημένα για πολλούς κείμενά τους. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως με τον όρο Έλληνα δεν εννοούμε τον άνθρωπο όπου είναι γεννημένος στην Ελλάδα καθώς ο Έλληνας είναι είδος.
Αν πράγματι δεχθούμε τα λεγόμενα των ενδόξων προγόνων μας (και δεν είναι λίγα), εύκολα υπάρχει μια «λογική» εξήγηση για τη καταγωγή μας: Ελληνική Πελασγική Φυλή. Οι Ανδρομέδειοι πριν από εκατομμύρια χρόνια, με τους εξελιγμένους κατοίκους του Αστερισμού του Λαγού και του Κυνός, έστειλαν μια ειδική ομάδα που είχε σαν αποστολή να δει σε τι κατάσταση ήταν ο πλανήτης Γη. Οι απεσταλμένοι, έφτασαν στη Γη με τρία διαστημόπλοια και διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι δεν είχαν εξελιχθεί καθόλου.
Μόνο ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ είχε καταφέρει να ξεχωρίσει αλλά κι αυτός εξαφανίστηκε πριν από 30.000 χρόνια, εξαιτίας μιας σοβαρής κλιματολογικής αλλαγής.
Στη θέση του αναδείχθηκε ο γνωστός μας Homo Sapiens.
Οι διαστημάνθρωποι πριν φύγουν, ανέθεσαν σε κάποια μέλη της ομάδας τους να μείνουν στο πλανήτη, οι τελευταίοι διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τη χώρα μας, που τότε ονομάσθηκε ΣΕΛΛΑΣ ή ΗΕΛΛΑΣ ή ΕΛΛΑΣ. Οι Ανδρομέδειοι άρχισαν να τεκνοποιούν μεταξύ τους και οι 
απόγονοί τους, οι Έλληνες, αφού μυήθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία, κατάφεραν να αναγεννήσουν τον πλανήτη υλικά και πνευματικά. Δυστυχώς όμως νέοι σεισμοί και καταποντισμοί έπληξαν το Ελληνικό γένος, αλλά πάντα σωζόταν ο Ελληνισμός. Υπήρχαν όμως και κάποια μυστικά, τα οποία δεν τα δίδαξαν οι ουράνιοι Έλληνες στα παιδιά τους γιατί δεν ήταν σε θέση-αφού ήταν πια θνητοί για να τα υλοποιήσουν επιτυχώς, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Το πρώτο επιχείρημα, δεν μας βοηθάει και τόσο να εξηγήσουμε την άγνωστη προέλευση των Ελλήνων, μας δίνει όμως στοιχεία της πανάρχαιας ανάπτυξής τους! Είναι γεγονός ότι στα Ελληνικά σχολεία, τα παιδιά μαθαίνουν πως την γραφή την ανακάλυψαν οι Φοίνικες και τη δανείστηκαν αργότερα οι Έλληνες. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποκρύπτονται συστηματικά από κάποιους όπου αποδεικνύουν το αντίθετο.
Σε Αρκετές περιοχές του πλανήτη έχουν βρεθεί , αγγεία, βάζα και κεραμικά θραύσματα με χαραγμένα σύμβολα ίδια με αυτά του ελληνικού αλφαβήτου. Χρονολογούνται γύρω στο -6.200 με -5.800.
Μέσα στην Ιλιάδα (Ραψ Ζ) ο Όμηρος γράφει: «..
ο Σίσυφος χάραξε στις οπλές των βοδιών τη φράση: ο Αυτόλυκος με κλέβει». Δηλαδή, πριν την εποχή του Οδυσσέα, την γραφή την γνώριζαν και οι βοσκοί, η οποίοι είχαν την δυνατότητα να διαβάζουν και να γράφουνΠου είναι γεγονός ότι για να υλοποιηθεί μια γραφή, χρειάζονται εκατονταετίες.
Επίσης, υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν ότι η ελληνική γραφή είναι τουλάχιστον 12.000 ετών (James Churchward, «Λεμουρία, η χαμένη ήπειρος θεών κι ανθρώπων»)!
H ΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΙΧΩΡ
Το δεύτερο επιχείρημα είναι πιο διαφωτιστικό για την εξωγήινη προέλευση του Έλληνα και αναφέρεται στην ουσία Ιχώρ. Για την ουσία Ιχώρ ( ή Ιγώρ), έχουμε αρκετές αναφορές από τους Έλληνες σοφούς-επιστήμονες, όπως τον Όμηρο, τον Πλάτωνα και τον ΙουλιανόΕίναι η ουσία που κυκλοφορούσε στο αίμα των Ελλήνων Θεών και τους ξεχώριζε από τους κοινούς θνητούς ώστε να γράψει ο Όμηρος«ρέε δ'άμβροτον αίμα θεοίο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν»
(Ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405).
Κατά τον Πλάτωνα: «Ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός, της μαύρης και οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητος με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα»! (Πλάτων :Τίμαος,39,3)
Την ουσία αυτή οι θεοί- Ανδρομέδειοι την μετέφεραν στο γένος που αυτοί δημιούργησαν, τους πυρφόρους Έλληνες, ως κληρονομιά και ίσως είναι αυτή που μας κάνει τόσο διαφορετικούς από τα άλλα έθνη της γης. Αναφέρεται ως υγρό στοιχείο -τουλάχιστον για τους 12 θεούς-εξωγήινους- αλλά κατά άλλους είναι ασύνθετο και άυλο και δεν υπόκειται στους νόμους της χημικής σύνθεσης και αποσύνθεσης. Με λίγα λόγια, είναι ουσία άφθαρτη κι αθάνατη.Η έντονη επίδραση της ακτινοβολίας του Σειρίου τα τελευταία δέκα χρόνια, ευνοεί κατά 95% την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται δραστήρια ο Ιχώρ (αφυπνίζονται όλοι όσοι έχουν ελληνικά γονίδια).
Άλλο ένα όχι και τόσο ασήμαντο γεγονός είναι αυτό των «ελληνικών» Α.Τ.Ι.Α (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα). Ενισχύει δε, την άποψη πως οι Έλληνες είναι «παιδιά» όντων που ζουν σε άλλους πλανήτες και όχι «δημιουργήματα» των ανύπαρκτων Ινδοευρωπαίων, όπως υποστηρίζουν κάποιοι….
Υπάρχουν πολλές αναφορές και μαρτυρίες επιστημόνων ή και απλών ανθρώπων για «επισκέψεις» U.F.O στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πολλά από αυτά τα οχήματα ή αντικείμενα φέρουν στην «κοιλιά» τους σύμβολα και λέξεις καθαρά ελληνικού χαρακτήρα, όπως λόγου χάριν, το περίφημο "Ε" που βρίσκεται σε μνημείο στην Ιωλκό του Βόλου,  την λέξη ελεφθερία ή και άλλα σύμβολα, που σε αρκετές περιπτώσεις τα συναντούμε σε ελληνικούς αρχαίους ναούς, επιγραφές, αγγεία, κλπ.
«Απόγονοι των θεών και παιδιά των θεών» ονομάζονται οι Έλληνες.» (Πλάτωνας Τίμαιος 40β)
«Γεννήματα και θρέμματα θεών γεμάτοι αρετές» χαρακτηρίζονται οι Έλληνες». (Πλάτωνας Τίμαιος 24 d).
 «Θεοί και άνθρωποι έχουν την ίδια καταγωγή». (Ησίοδος: Έργα και Ημέρες και Πίνδαρος Ωδή Νεμεονίκου).
«Είναι φυτά τ' ουρανού οι Έλληνες, και όχι της γης, γιατί στον ουρανό Βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά.» (Πλάτωνας Τίμαιος 23 d - e).

Eλεύθερος άνθρωπος ή ραγιάς;;; Στο χέρι σου είναι...!!!

 Eλεύθερος άνθρωπος ή ραγιάς;;; Στο χέρι σου είναι...!!!

Τα δυο τελευταία χρόνια, ένα από τα κύρια επιχειρήματα των κυβερνώντων και της καθεστωτικής προπαγάνδας ήταν ότι οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, οι απεργίες και οι άλλες αντιδράσεις των πολιτών βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό θα κριθεί οριστικά στις εκλογές.

Ας υποθέσουμε ότι είστε πολίτης μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πληροφορείστε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ας υποθέσουμε ξανά ότι το βράδυ των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων και μπορούν να κάνουν κυβέρνηση.

Ποιο θα ήταν το συμπέρασμα που θα βγάζατε εσείς αν μαθαίνατε πως οι πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας ψήφισαν τα κόμματα και τους πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα τους;

Τι συμπέρασμα θα βγάζατε εσείς αν μαθαίνατε πως οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν μαζικά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζαν για τις κομπίνες, τις μίζες, τις κλεψιές και τις απάτες;

Ασφαλώς, θα συμπεραίνατε πως οι Έλληνες είναι δουλοπρεπείς, αναξιοπρεπείς, προσκυνημένοι, διεφθαρμένοι και λαμόγια.

Ε, αυτό ακριβώς το συμπέρασμα θα βγάλουν και οι πολίτες των άλλων χωρών.

Στις 17 Ιουνίου, ψηφίζεις και για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εκτός από την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ψηφίζεις και για τη δική σου εικόνα.

Και όχι μόνο για την εικόνα – ουσιαστικά, ψηφίζεις για το ποιος πραγματικά είσαι.

Ελεύθερος άνθρωπος ή ραγιάς; Στο χέρι σου είναι.

["Η εικόνα και η ουσία", αναδημοσίευση από pitsirikos.net]

Απαγορεύτηκε η ελεύθερη χρήση σπόρων στη Γαλλία


Απαγορεύτηκε η ελεύθερη χρήση σπόρων στη Γαλλία


Φορολόγηση και απαγόρευση της επαναχρησιμοποίησης σπόρων για τους Γάλλους αγρότες

Ένα νέο αυστηρό νομοσχέδιο που θα επιβάλλει την καταβολή δικαιωμάτων χρήσης των σπόρων και περιορίζει την ελεύθερη ιδιοπαραγωγήψηφίσθηκε πρόσφατα από το Γαλλικό κοινοβούλιο.
Η νέα νομοθεσία επιβεβαιώνει την γενικότερη τάση στην Ε.Ε...
περιορισμού των δικαιωμάτων των αγροτών επί της χρήσης των σπόρων καθώς εντείνει και τις ανησυχίες για τις δυνητικές επιπτώσεις στην αγροτική βιοποικιλότητα.

Για τους Γάλλους αγρότες η ελεύθερη χρήση σπόρων δείχνει πολύ σύντομα να γίνεται ανάμνηση. Οι ιδιοπαραγώμενοι σπόροι, γνωστοί ως "σπόροι αγροκτήματος," επιλέγονται από τους αγρότες από τη δική τους σοδειά και διατηρούνται για φύτευση την επόμενη χρονιά.

Εδώ και μερικές δεκαετίες, αυτό είχε πρακτικά περιοριστεί κατά πολύ, ιδιαίτερα από τότε που οι σπόροι προστατεύονται από το Πιστοποιητικό Φυτικών Ποικιλιών (PVC), ή αλλιώς του δικαιώματος ιδιοκτησίας που ανήκει αποκλειστικά στους "ιδιοκτήτες" των σπόρων. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των σπόρων προς φύτευση ήταν θεωρητικά απαγορευμένη, αν και στη πραγματικότητα, η πρακτική της επαναχρησιμοποίησης των σπόρων ήταν ευρέως ανεκτή στη Γαλλία.

Ωστόσο, από τώρα και στο εξής η νομοθεσία θα γίνει πολύ πιο αυστηρή σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο του κεντροδεξιού κόμματος Γαλλικού κόμματος UMP το οποίο εγκρίθηκε στις 28 Νοεμβρίου από το Γαλλικό κοινοβούλιο.

Από τις 5.000 φυτικές ποικιλίες που καλλιεργούνται για εμπορικούς σκοπούς στη Γαλλία, οι 1.600 προστατεύονται με πιστοποιητικό PVC αντιστοιχώντας στο 99% των καλλιεργούμενων ποικιλιών" εξηγεί ο Delphine Guey, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ομάδας Σπόρων (NISG).

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, και σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό για την Υπεράσπιση των Σπόρων Αγροκτήματος (CNDSF), περίπου το ήμισυ των καλλιεργούμενων σιτηρών επαναχρησιμοποιούνται για φύτευση από τους αγρότες, κάτι που είναι σχεδόν πάντα “παράνομο”. Φαίνεται, παρόλα αυτά, ότι ο καιρός της "νομικής αβεβαιότητας" έχει παρέλθει: Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας "..οι σπόροι δεν θα μπορούν να απαλλάσσονται από τη φορολογία, όπως συμβαίνει έως σήμερα."

Το νομοσχέδιο του κόμματος UMP ουσιαστικά ερμηνεύει έναν Ευρωπαϊκό κανονισμό από το 1994 σχετικά με τις φυτικές ποικιλίες, ο οποίος μέχρι τώρα δεν ήταν σε ουσιαστική ισχύ στη Γαλλία.

Κατά συνέπεια, οι αυτοπαραγώμενοι σπόροι, οι οποίοι μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό ένα καθεστώς ανοχής της ύπαρξης τους, έχουν πια ..νομιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πρέπει να δοθεί κάποια “αποζημίωση στους ιδιοκτήτες του πιστοποιητικού PVC” - εννοώντας, το να πληρώνονται οι εταιρείες σπόρων - “με στόχο αυτές να συνεχίσουν να αφιερώνουν την δύναμη τους στην έρευνα και τη συνεχή βελτίωση των γενετικών πόρων", όπως αναφέρει το κείμενο του νόμου. Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελούν γεωργοί που παράγουν λιγότερους από 92 τόνους σιτηρών.

Από το 2001, η νομοθεσία αυτή είχε εφαρμογή είχε εφαρμογή μόνο σε ένα είδος, το σιτάρι για παρασκευή ψωμιού. Ονομάζεται "αναγκαία εθελοντική συνεισφορά" και συλλέγονταν από τις σποροπαραγωγικές ενώσεις. Οι καλλιεργητές έπρεπε να καταβάλουν 50 σεντς/τόνο κατά την συγκομιδή του σιταριού.

Αυτό το σύστημα τώρα θα επεκταθεί σε μια ανοικτή λίστα 21 ειδών, λέει ο Xavier Beulin, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων (NFAPU). Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τον Guy Kastler, Διευθύνων Σύμβουλο του Δικτύου σπόρων και μέλος της συνομοσπονδίας Αγροτών "για τα μισά από τα καλλιεργούμενα είδη – όπως σόγια, φρούτα, λαχανικά – η επαναχρησιμοποίηση των σπόρων μας θα είναι απαγορευμένη, και για τα άλλα μισά - σιτηρά και κτηνοτροφικά είδη – θα πρέπει να πληρώνουμε για να τα επαναχρησιμοποιήσουμε".


Έρχεται η ιδιωτικοποίηση των σπόρων;


Πολλές οικολογικές και αγροτικές ενώσεις φοβούνται μια σημαντική παρέμβαση από τις σποροπαραγωγικές εταιρείες στη πρόσβαση σε σπόρους μέσα από δικαιώματα ιδιοκτησίας τα οποία θα επεκταθούν σε διάφορες καλλιέργειες και τα παραγόμενα προϊόντα τους. Με την εν λόγω φορολόγηση, "ακόμη και οι αγρότες που χρησιμοποιούν εμπορικούς σπόρους θα πρέπει να πληρώνουν για τους σπόρους τους," επισημαίνει ο Guy Kastler.

Οι φόβοι που διατυπώνονται είναι το ποσοστό των σπόρων αγροκτήματος που χρησιμοποιείται θα μειωθεί καθώς αυτοί θα ακριβύνουν και θα γίνουν έτσι λιγότερο ελκυστικοί για τους αγρότες. Μεταξύ φόρων και απαγόρευσης επαναχρησιμοποίησης των δικών τους σπόρων, οι αγρότες θα φορολογούνται όλο και περισσότερο κάθε φορά, χωρίς πλέον να τους παράγουν, αλλά με το αγοράζουν κάθε χρονιά τους σπόρους τους. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει ο φόβος ότι θα υπάρξει αύξηση της εξάρτησης από την βιομηχανία σπόρων.

Από την άλλη μεριά ο Xavier Beulin πιστεύει πως εξασφαλίζεται έτσι η συνεισφορά από τον καθένα στην έρευνα των καλλιεργούμενων σπόρων, δεδομένου ότι αυτοί γενικότερα προέρχονται από τους σπόρους αγροκτήματος. Κάνοντας έναν παραλληλισμό με ένα νόμο που αποσκοπεί στην “προστασία των δημιουργών” ταινιών και μουσικής, ο πρόεδρος της NFAPU υποστηρίζει ότι είναι "φυσιολογικό όσοι χρησιμοποιούν σπόρους αγροκτήματος να συμμετέχουν επίσης στη χρηματοδότηση της δημιουργίας νέων ποικιλιών, δεδομένου ότι η αυτοί οι ίδιοι θα επωφεληθούν”.

Αντικρούοντας αυτό το επιχείρημα, η Ένωση Αγροτικού Συντονισμού τονίζουν στην ιστοσελίδα τους ότι ο Beulin Xavier δεν είναι μόνο ο επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Ενώσεων NFAPU, αλλά και διευθυντής της ομάδας Sofiproteol, “η οποία αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας γαλλικών εταιρειών σπόρων όπως η Euralis SEMENCES, Limagrain κ.α.”.

Έρχεται η απώλεια της βιοποικιλότητας;


Ένας περαιτέρω φόβος είναι ο αντίκτυπος του μέτρου αυτού στη γεωργική βιοποικιλότητα. Προφανώς, φυτεύοντας συνέχεια μόνο μια ποικιλία -κάτι που σχεδόν πάντα προκύπτει από την έρευνα- δεν αυξάνει τη βιοποικιλότητα. Ο Guy Kastler προτείνει ότι με την χρήση ιδιοπαραγώμενων σπόρων "νέα χαρακτηριστικά εμφανίζονται τα οποία επιτρέπουν στο φυτό να προσαρμοστεί καλύτερα στο έδαφος, το κλίμα, τις τοπικές συνθήκες. 


Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να μειωθεί η χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία σπόρων προσαρμόζει τα φυτά τους στα δικά τους λιπάσματα και φυτοφάρμακα, έτσι ώστε να είναι τα ίδια παντού τείνοντας να δημιουργήσουν ομοιομορφία των φυτών, όπου και αν καλλιεργούνται“.

Προς ένα καθεστώς πατεντών


Το πιστοποιητικό PVC στη Γαλλία είναι μια εναλλακτική λύση για τις πατέντες σε ζωντανούς οργανισμούς, που είναι σε ισχύ, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ. Αυτό το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας καταχωρείται από εταιρείες η οποίες, μέσω της έρευνας, έχουν δημιουργήσει υβριδικές ποικιλίες και έχουν μονοπώλιο της πώλησης των σπόρων [για αρκετά χρόνια] από τα είδη αυτά, όπως συμβαίνει στη Γαλλία για περίπου 450 είδη.

Ορισμένοι, όπως ο Guy Kastler, φοβούνται ότι αυτό θα είναι ευνοϊκό για το καθεστώς πατεντών το οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των αγροτών να χρησιμοποιούν ελεύθερα προστατευόμενους σπόρους. Σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με το πιστοποιητικό PVC, η πατέντα απαγορεύει εντελώς στους αγρότες να καλλιεργούν [πατενταρισμένους] σπόρους που προέκυψαν από ιδία παραγωγή, με ή χωρίς αποζημίωση, σύμφωνα με Delphine Guey.

Αυτή συμβαίνει ήδη με τις γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες (μεταλλαγμένα) που ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία Monsanto, η οποία, σύμφωνα με την Marie-Monique Robinin στο ντοκιμαντέρ “Ο Κόσμος Σύμφωνα με την Monsanto”, έχει δημιουργήσει ένα είδων "αστυνομικών σπόρων" που ειδικεύονται στην παρενόχληση των αγροτών που φυτεύουν ή ανταλλάσσουν “παράνομα” [πατενταρισμένους] σπόρους δικιάς τους παραγωγής.

Η άλλη διαφορά με τις πατέντες είναι ότι το πιστοποιητικό PCV επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν ελεύθερα προστατευόμενες ποικιλίες, επωφελούμενοι των γενετικών πόρων τους και να δημιουργήσουν νέες ποικιλίες. Έτσι, η χρήση ενός γονιδίου από το ένα φυτικό είδος δεν επιτρέπει τη χορήγηση πατέντας, και ως εκ τούτου την πλήρη ιδιοποίησή του.

Η διαφοροποίηση αυτή επέτρεψε, σύμφωνα με Delphine Guey, τη διατήρηση της ποικιλίας των γαλλικών εταιρειών σπόρων. Και τουλάχιστον επέτρεψε στους παραγωγούς επιλέξουν από μια ευρύτερη ποικιλία ποικιλιών. Ωστόσο, αν και η κατοχύρωση πατέντας σε έμβιους οργανισμούς δεν επιτρέπεται στη Γαλλία, η πατεντοποίηση φυτικών γονιδίων ήδη υφίσταται και η τάση αυτή συνεχώς αυξάνεται.

 πηγή: Le Monde

«Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικά


«Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικά

«Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικάΧρεωστικά επτά στα δέκα «Φωτιά» θα είναι τα πρώτα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι φορολογούμενοι. Μέσα στο ...
επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμένεται να ταχυδρομηθεί η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών, 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων επτά στα δέκα είναι χρεωστικά. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού, όπως αναφέρει το Έθνος, θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου. Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Αμέσως μετά τις εκλογές και ως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» φορο-λογαριασμού, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

D. Estulin: H ατζέντα της Βilderberg για το 2012 (VIDEO)

 D. Estulin: H ατζέντα της Βilderberg για το 2012 (VIDEO)
"Τα έθνη του κόσμου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ενώ προσπαθούν να διαπραγματευτούν τα χρέη τους, καταστρέφονται και υποκαθίστανται από μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία των τεχνοκρατών. Οι οικογένειες χάνουν τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής".
    "Las naciones del mundo van cayendo una tras otra. Intentando negociar sus deudas, se están viendo destruidas y reemplazadas por una dictadura fascista imperial o internacional de los tecnócratas. Las familias están perdiendo los ahorros de toda su vida".
Daniel Estulin
4 Ιουνίου 2012
Στον απόηχο της φετινής συνόδου της Λέσχης Bilderberg, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μια συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Daniel Estulin, δίνει το στίγμα των θεμάτων που εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο ως ο κύριος άξονας για τους συνέδρους, τα ισχυρά μέλη της παγκόσμιας ελίτ που έλαβαν πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην φετινή σύνοδο.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε την 1η μέρα της συνόδου (31/05) στον γνωστό ιδιοκτήτη του διαδικτυακού καναλιού Ιnfowars, Alex Jones, και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, την ώρα που ο Jones βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο Westfields Virginia, μαζί με τους συνεργάτες του, για να καλύψει την σύνοδο.
Σύμφωνα με τον Estulin, οι συνεδριάσεις άρχισαν από νωρίς το πρωί (8:00 π.μ) της 1ης μέρας της συνόδου. Τα σημεία τα οποία, σύμφωνα με τον Estulin, θεωρούνται το στίγμα της φετινής συνόδου είναι τα εξής:
Η Λέσχη Bilderberg θα προσπαθήσει να αναζητήσει μέσα στους επόμενους μήνες έναν τρόπο να υποτιμήσει το δολάριο ΗΠΑ σε σχέση με το νόμισμα της Κίνας. Αυτό, δεν αποτελεί ακριβώς είδηση, αφού οι αρκετά ενημερωμένοι το γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που ίσως εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι μια ομάδα περίπου 125 ισχυρών ατόμων βρίσκεται σε έναν χώρο και από κοινού αποφασίζει πώς θα συμβεί αυτή η καταστροφή της αξίας του δολαρίου και η ενίσχυση του κινεζικού νομίσματος. Φυσικά, η Ουάσιγκτον δεν θα βγει για να ανακοινώσει κάτι τέτοιο δημόσια. Απλά θα παρουσιάσουν μια εικόνα κατάλληλη, όπου θα ενοχοποιείται η Κίνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. Έτσι θα έχουμε μια μετάθεση ευθύνης, την στιγμή που αυτό που πραγματικά επιδιώκει η Ουάσιγκτον είναι:
1. ένα υποτιμημένο δολάριο
2. τον πληθωρισμό που θα προκύψει από αυτή την υποτίμηση και
3. την διόγκωση των χρεών όλων των χωρών και την αύξηση των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που συνδέονται με αυτήν.
Φυσικά, οι λαοί θα γίνουν τα πειραματόζωα σε αυτή τη διαδικασία, και σε αυτή τη φάση, ο αμερικανικός λαός. Ο πλούτος των λαών χρησιμοποιείται σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Η αγοραστική αξία του δολαρίου ΗΠΑ θα θυσιαστεί για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, χωρίς καν να ερωτηθεί ο αμερικανικός λαός.
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί άμεσα τη Λέσχη Bilderberg, και στο οποίο αναφέρθηκε ένας από τους συνέδρους σε εμπιστευτική συνομιλία που είχε με τον Estulin, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελεστεί μια νέα μεγάλη έκρηξη σε στυλ Lehman Brothers. Ο σύνεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman".
H συζήτησή των συνέδρων πάνω σ' αυτό το θέμα δεν ολοκληρώθηκε στην πρωινή σύσκεψη της 1ης ημέρας της συνόδου και θα συνεχιστεί το απόγευμα.
Ένα άλλο σχετικό και κεντρικό θέμα της συζήτησής τους είναι ο πανικός των αναλήψεων από τράπεζες, γεγονός που θα καρφώσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο όλων των σύγχρονων οικονομιών. Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες μιας εσκεμμένης προπαγάνδας, που οδηγεί τους καταθέτες των οικονομικά ανίσχυρων χωρών να σχηματίζουν ουρές έξω από τράπεζες.
Αυτό το είχαμε ήδη προβλέψει πριν από 2 και κάτι χρόνια. Είχαμε πει τότε ότι το πρώτο θύμα της επίθεσής τους θα είναι η Ελλάδα, πράγμα που συνέβη.
Και η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ξανά, σαν αδύναμος κρίκος, και στη συνέχεια η Ισπανία, η Πορτογαλία, και λογικά η Ιταλία και η Γαλλία.
Ωστόσο, η Ιταλία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πολλοί έχουν μιλήσει για την κατάρρευση της ιταλικής οικονομίας, αλλά σύμφωνα με δικές μου πηγές, η Ιταλία δεν θα καταρρεύσει ποτέ, λόγω του ισχυρού θεσμού που υπάρχει μέσα σε αυτή τη χώρα και ονομάζεται Βατικανό. Αυτό θα φροντίσει να μην καταρρεύσει το ιταλικό σύστημα.
Είναι ενδιαφέρον επίσης να γίνει στο σημείο αυτό μια σύγκριση.
Όταν γινόταν η σύνοδος Bilderberg του 2008, το κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές, που απειλούνταν με χρεοκοπία.
Φέτος, 4 χρόνια μετά, έθνη ολόκληρα βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σχεδιασμένης ώθησης των τραπεζών στο χείλος της κατάρρευσης. Βλέπουμε την Ισπανία να πλησιάζει την χρεοκοπία και αυτό δεν είναι οφθαλμαπάτη.
Παράλληλα, ακούμε τις δηλώσεις του Βαν Ρομπέι, ο οποίος τάσσεται υπέρ του συντονισμού όλων των οικονομιών της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής "ένωσης τραπεζών" σε πρώτη φάση, που αργότερα θα υπαχθούν στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι η όλη υπόθεση της "διάσωσης" των χωρών όπως η Ελλάδα και η Ισπανία είναι μια παγίδα. Αντί να σώσουν αυτές τις οικονομίες, έχουν μεταφέρει τεράστιες ποσότητες χρέους, από τα χέρια ιδιωτών, τραπεζών και ισχυρών εταιρειών, στα χέρια των κρατών, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η κατάρρευση των οικονομιών.
Το χρέος αυτό δεν είναι δυνατό να αποπληρωθεί. Αυτό που επιδιώκουν στην πραγματικότητα είναι η χρεοκοπία των κρατών και των κυβερνήσεων. Αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες και το βλέπουμε και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή.
Η τραγωδία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα σήμερα, και εμείς μπορούμε να την παρακολουθήσουμε μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, είναι απερίγραπτη. Ο ελληνικός λαός χάνει όλα αυτά για τα οποία μόχθησε στα 40 ή 50 χρόνια δουλειάς του και δεν υπάρχει κανείς να τον υπερασπιστεί. Ο πραγματικός σκοπός των διαδοχικών "πακέτων" που παραλαμβάνει η Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους της, αλλά η καταστροφή του ελληνικού κράτους.
Η ίδια διαδικασία διαφαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ισπανία. Και όλες αυτές οι δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και της ΕΚΤ δεν γίνονται για να εξυγιανθούν οι οικονομίες των χωρών, αλλά για να παραδοθούν τα έθνη του κόσμου, το ένα μετά το άλλο, σε μια δικτατορία των αγορών.
Και αυτό ακριβώς διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας σήμερα. Γινόμαστε μάρτυρες της υποκατάστασης των εθνών-κρατών από μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία των τεχνοκρατών.