Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Κόμμα του Π. Καμμένου


Νέο Κόμμα του Π. Καμμένου

 

Τη δημιουργία κινήματος με σαφή αντιμνημονιακό εθνικοπατριωτικό  και χριστιανορθόδοξο προσανατολισμό και με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.
Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος  πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και ότι φιλοδοξεί να συγκεντρώσει  περί τις 200.000 υπογραφές πολιτών-συνιδρυτών. Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καμμένος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

Στον ιδρυτικό πυρήνα πάντως ανήκουν και άλλα στελέχη όπως ο κ. Χρήστος Ζώης και ο κ. Γιάννης Μανώλης, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Στην ιδρυτική του διακήρυξη αναφέρεται ότι οι « Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο φορέας διακηρύσσει ότι:
-«Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,
-Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
- Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.
- Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων
και των κατοχικών δανείων.
Επίσης δηλώνει ότι:
-«πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα
αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.
-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.

Πηγή: www.protothema.gr 

Τα σύννεφα χαμήλωσαν την τελευταία δεκαετία, αποκαλύπτει δορυφόρος της NASA


Τα σύννεφα χαμήλωσαν την τελευταία δεκαετία, αποκαλύπτει δορυφόρος της NASA


Σύννεφα στον Ινδικό Ωκεανό σε εικόνα από τον δορυφόρο Terra
Σύννεφα στον Ινδικό Ωκεανό σε εικόνα από τον δορυφόρο Terra   (Φωτογραφία:  NASA/JPL )
Το μέσο ύψος στο οποίο κινούνται τα σύννεφα έχει μειωθεί κατά 30 με 40 μέτρα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δείχνουν τα δεδομένα του δορυφόρου Terra της NASA. Η μείωση ακούγεται μικρή, δεν αποκλείεται όμως να επηρεάζει το κλίμα επιβραδύνοντας την παγκόσμια θέρμανση.

Το φασματοραδιόμετρο του Terra χρησιμοποιεί εννέα κάμερες που κοιτάζουν προς τη Γη υπό διαφορετικές γωνίες, προκειμένου να δώσουν μια στερεοσκοπική εικόνα των νεφών, από την οποία υπολογίζεται το ύψος και η κίνησή τους.

Το μέσο ύψος της κορυφής των νεφών μειώθηκε κατά 1% από τον Μάρτιο του 2000 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010, αναφέρουν στο Geophysical Research Letters ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως εξηγεί ανακοίνωση της NASA, η μείωση του ύψους της νέφωσης θα αύξανε την εκπομπή θερμότητας από τη Γη στο Διάστημα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.



Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό να λειτουργήσει ως αρνητικός κύκλος ανάδρασης, δηλαδή ως μηχανισμός που ενεργοποιείται από την παγκόσμια θέρμανση και τείνει να την περιορίζει.

Για να διαπιστωθεί όμως αν αυτό το φαινόμενο έχει σημασία για το κλίμα θα απαιτηθούν πιο μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις, τονίζουν οι ερευνητές.

O γενικότερος ρόλος των νεφών στην κλιματική αλλαγή παραμένει εξάλλου εν πολλοίς άγνωστος -από τη μία, τα λευκά σύννεφα ανακλούν ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα. Από την άλλη, όμως, τα σύννεφα λειτουργούν ως κουβέρτα και εμποδίζουν τη θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει η Γη προς το Διάστημα.

Λόγω της αλληλεπίδρασης αυτών των παραγόντων, πολλά από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν σήμερα οι κλιματολόγοι δεν λαμβάνουν υπόψη την επίδραση των νεφών.

Νέα στοιχεία αναμένεται να έρθουν στο φως από τους σύγχρονους μετεωρολογικούς δορυφόρους. Εκτός από τον Terra, τα νέφη παρακολουθούνται και από τον δορυφόρο CloudSat της NASA που εκτοξεύτηκε το 2006. Είναι ο πρώτος δορυφόρος που χρησιμοποιεί ειδικό ραντάρ ώστε να απεικονίζει τη δομή των νεφών καθ΄ύψος.
Τα σύννεφα χαμήλωσαν την τελευταία δεκαετία, αποκαλύπτει δορυφόρος της NASA ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ

Russia Today: "Το ΙΡΑΝ είναι ήδη πυρηνική δύναμη". ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ LIVE!!!


Russia Today: "Το ΙΡΑΝ είναι ήδη πυρηνική δύναμη". ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ LIVE!!!


Το παρακάτω περιστατικό καταγράφηκε κατά
 την διάρκεια δελτίου ειδήσεων σε ζωντανή 
σύνδεση με την Τεχεράνη. Προσέξτε το 
αντικείμενο που διασχίζει τον ουρανό
 πίσω απ΄τον δημοσιογράφο.




Aυτό το άρθρο προέρχεται από το worldjudge2012.blogspot.com worldjudge2012.blogspot.com: Russia Today: "Το ΙΡΑΝ είναι ήδη πυρηνική δύναμη". ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ LIVE!!! http://worldjudge2012.blogspot.com/2012/02/russia-today-live.html#ixzz1nJYPJM9K
Under Creative Commons License: Attribution

Οι αστροναύτες του Apollo 17 χορεύουν και να τραγουδούν πάνω στη Σελήνη


Οι αστροναύτες του Apollo 17 χορεύουν και να τραγουδούν πάνω στη Σελήνη


Ενα καταπληκτικό βίντεο κυκλοφορεί στον κυβερνοχώρο τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό εμφανίζονται δύο αστροναύτες να χορεύουν και να τραγουδούν πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι διαστημικοί καλλιτέχνες είναι οι Χάρισον Σμιτ και Γιουτζίν Σέρναν μέλη της ιστορικής αποστολής Apollo 17 που έφτασε στην Σελήνη τον Δεκέμβριο του 1972 και ήταν η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στο φυσικό μας δορυφόρο.

Σεληνιακό μουσικό διάλειμμα

Οι δύο αστροναύτες κατά την διάρκεια της εξερεύνησης και πραγματοποίησης πειραμάτων στη Σελήνη θέλησαν να διαταράξουν λίγο την απόλυτη γαλήνη του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονταν. Έτσι άρχισαν να τραγουδούν αλλά και να χορεύουν, όσο το επέτρεπε βέβαια η βαριά στολή τους.

Την αρχή κάνει ο Σμιτ τραγουδώντας το «The Fountain in The Park», ένα παραδοσιακό αμερικανικό τραγούδι που γράφτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Φυσικά ο Σμιτ το προσάρμοσε στην περίσταση αφού ο πρώτος στίχος «While strolling in the park one day» (ενώ τριγυρνούσα στο πάρκο μια μέρα) τροποποιήθηκε και την θέση της λέξης «πάρκο» πήρε φυσικά η Σελήνη. Την σκυτάλη παίρνει ο Σέρμαν που βάζει την δική του πινελιά στην διασκευή αλλάζοντας τον «Μάϊο» που αναφέρεται σε κάποιο στίχο σε Δεκέμβριο. Τα μέλη της αποστολής παρέμειναν συνολικά 22 ώρες στην Σελήνη.

Πηγή: Το Βήμα
http://www.huffingtonpost.com/2012/02/21/harrison-jack-schmitt-eugene-cernan-sing-moon-video_n_1291957.html