Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Άγνωστα αντικείμενα κοντά στον Ήλιο στο μέγεθος της Γης αποκαλύπτουν δορυφόροι της NASA;

Άγνωστα αντικείμενα κοντά στον Ήλιο στο μέγεθος της Γης αποκαλύπτουν δορυφόροι της NASA;

Σχόλιο Επιστήμης: Τα αντικείμενα φαίνονται καλύτερα στη μεγέθυνση της φωτογραφίας. Οσοι γνωρίζετε περισσότερα για το θέμα στείλτε τα σχόλιά σας...

Εικόνες από τους δύο πανομοιότυπους δορυφόρους που αποτελούν μέρος του προγράμματος STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory) που σα σκοπό έχει την μελέτη της επίδρασης των ηλιακών εξάρσεων και ανέμων στο μαγνητικό πεδίο της γης, άρχισαν να δείχνουν τουλάχιστον δύο αντικείμενα στο μέγεθος της γης να περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο.

Τα δύο εργαστήρια-παρατηρητήρια όπως αποκαλούνται από τη NASA και το εργαστήριο εφαρμοσμένης Φυσικής APL (Applied Physics Laboratory) του Πανεπιστημίου John Hopkins, που είναι οι υπεύθυνοι φορείς για τη συγκεκριμένη επιστημονική αποστολή, δημιουργούν μια τρισδιάστατη εικόνα του Ήλιου, καθώς βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, το ένα μπροστά από τη Γη (STEREO Ahead) ακολουθώντας την τροχιά της γύρω από τον Ήλιο και το άλλο πίσω από τη Γη (STEREO Behind) -πάντα σε ότι αφορά την τροχιά της- και λαμβάνουν τις εικόνες τους στο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα αντικείμενα αυτά άρχισαν να εμφανίζονται από τις 18 Ιανουαρίου και ήταν ορατά στις εικόνες των δύο δορυφόρων του προγράμματος STEREO τουλάχιστον μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, ενδεχομένως όμως να συνεχίζουν να εμφανίζονται και σήμερα καθώς η λήψη των εικόνων είναι καθημερινή και ανανεώνεται ανά 10 λεπτά περίπου.

Οι εικόνες εξακολουθούν να είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του προγράμματος STEREO. http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/στην καθημερινή ενημέρωση εικόνων




Κάντε κλίκ στις εικόνες για μεγέθυνση


BREAKING: NASA Images Earth Sized Spherical Objects Inside Corona of SUN.
Το ενδιαφέρον με τις εικόνες είναι πως ενώ αυτές έχουν τραβηχτεί σε σειρά τα αντικείμενα φαίνονται σε κάποιες ενώ σε άλλες δεν υπάρχουν απλώς.

http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2010/01/23/

και πιο συγκεκριμένα μπορείτε να τις βρείτε στη διεύθυνση της 18 ης Ιανουαρίου (STEREO Behind)
http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2010/01/18/behind/euvi/195/2048/
και στην ώρα 05:35:30UT

ή στη σειρά των φωτογραφιών της 21 ης Ιανουαρίου (STEREO Ahead EUVI 195) στη διεύθυνση
http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2010/01/21/ahead/euvi/195/2048/
και στις ώρες 22:15:30UT, 06:05:30UT

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: "Πράσινη Ανάπτυξη"-Η ΡΩΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: "Πράσινη Ανάπτυξη"-Η ΡΩΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Μαθετε περισσοτερα

"Πράσινη Ανάπτυξη"-Η ΡΩΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Η ΡΩΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Σχόλιο Ελεύθερης Επιστήμης: Επιλέξαμε να μεταφράσουμε και να δημοσιεύσουμε το άρθρο αυτό για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα την περίοδο αυτή της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Ακούμε μερικές φορές απο τα ΜΜΕ οτι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση δέχεται πιέσεις για να επιτρέψει την κυκλοφορία όλο και περισσότερων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Εχουν ήδη επιτρέψει την κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων προϊόντων για ζωοτροφές.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει απο όσο γνωρίζουμε, η δυνατότητα να ελέγχουν δείγματα για την ύπαρξη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην αγορά.

Σε κάποιους μπορεί να αρέσουν οι συνωμοσίες και σε κάποιους να μην αρέσουν. Είναι όμως αδιαμφισβήτο γεγονός οτι τα πρόσωπα που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, ελέγχουν και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.
Αυτοί πιέζουν όλες τις χώρες για να επιβάλλουν την κατανάλωσή τους.
Την γνωστή "Πράσινη Επανάσταση" στην Αφρική και σε όλο το κόσμο την προώθησε το ίδρυμα Ροκφέλερ. Τελικά μόνο "πράσινη" δεν ήταν.

Την "Πράσινη Ανάπτυξη" στην Ελλάδα ποιός νομίζετε οτι την προωθεί;

Πρέπει να ξέρετε οτι αυτοί που κατέχουν αυτές τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν βίλες διάσπαρτες σε πολλά σημεία της Γης.
Απο διάφορες πληροφορίες που έχουμε βρεί στο διαδίκτυο προκύπτει οτι τα τρόφιμα τα οποία καταναλωνουν είναι απόλυτα βιολογικά, δεν έχουν κανένα φάρμακο και κανένα λίπασμα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η πληροφορία οτι τα σπίτια τους τόσο μέσα όσο και απ' έξω τα βάφουν με ασβέστη και όχι με πλαστικό χρώμα.

Θυμηθείτε οτι αυτοί κατέχουν όλες τις χημικές βιομηχανίες του δυτικού κόσμου. Δεν καταναλώνουν δηλαδή τα προϊόντα τους.

Αυτές τις πληροφορίες μην τις προσπερνάτε. Πρέπει να τις εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Πριν φθάσουν να δημοσιευτούν έχουν διπλο-ελεγχθεί και διπλο-διασταυρωθεί.

Οταν τα παιδιά σας τρώνε τις τροφές στα Mc.... στα Good... και σε όλα αυτά τα μεγάλα καταστήματα fast food, γνωρίζετε τι περιέχουν μέσα;

Οπως θα διαβάσετε τα προβλήματα απο τα μεταλλαγμένα εμφανίζονται στην δεύτερη και τρίτη γενειά. Το παιδί σας πιθανότατα δεν θα εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. Το εγγόνι σας και το δισέγγονό σας θα είναι ήδη καταδικασμένο.


Διαβάστε την μετάφραση απο το άρθρο του Voice of Russia

Οι ΗΠΑ προωθούν τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα που είναι επικερδή για πολλές εταιρείες, αλλά η Ρωσία υιοθετεί μια πιο προσεκτική στάση και επανεξετάζει το θέμα...

(ΜΟΣΧΑ εφημερίδα voice of Russia) - Η Ρωσία έχει αρχίσει την ετήσια καμπάνια με θέμα "Ημέρες Άμυνας κατά περιβαλλοντικών καταστροφών", από τις 15 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου με την ανακοίνωση των θεαματικών αποτελεσμάτων μιας ανεξάρτητης έρευνας.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα χάνουν την ικανότητά τους για αναπαραγωγή.

Τα χάμστερ( ράτσας cambel) που έχουν γρήγορο ρυθμό αναπαραγωγής τρέφονταν για δύο χρόνια με τα κοινά φασόλια σόγιας, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στη γεωργία και περιέχουν διαφορετικά ποσοστά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Μια άλλη ομάδα των χάμστερ, η ομάδα ελέγχου, τρεφόταν με καθαρή σόγια, η οποία βρέθηκε με μεγάλη δυσκολία στη Σερβία, επειδή το 95 τοις εκατό της σόγιας στον κόσμο είναι διαγονιδιακή.

Όσον αφορά το πείραμα που διεξάγεται από κοινού από την Εθνική Ένωση Γονιδιακής Ασφαλείας και το Ινστιτούτο προβλημάτων Οικολογίας και εξέλιξης, Δρ Alexei Surov έχει να πει τα παρακάτω:

«Έπιλέξαμε πολλές ομάδες χάμστερ, τα κρατήσαμε σε ζευγάρια στα κελιά και τους δώσαμε κανονικά τρόφιμα, όπως πάντα", λέει ο Αλεξέι Surov.

"Στην διατροφή της πρώτης ομάδας δεν προσθέσαμε τίποτα παραπάνω, η δεύτερη ομάδα των Χάμστερς τρέφονταν με σόγια που δεν περιείχε στοιχεία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ενώ η τρίτη ομάδα τρεφόταν με ένα ποσοστό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Στην τέταρτη ομάδα δόθηκε αυξημένο ποσό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Παρακολουθήσαμε την συμπεριφορά τους,τον ρυθμό αύξησης του σωματικού βάρους και την αναπαραγωγή τους. Αρχικά, όλα κύλησαν ομαλά.

Ωστόσο,παρατηρήσαμε αρκετά σοβαρά αποτέλεσματα επιλέγοντας τα νέα ζευγάρια χάμστερ τους που προέρχονταν πλέον απο΄τους απογόνους των αρχικών χάμστερς..


Η νέα αυτή γενιά των χάμστερ αν και τρεφόταν όπως και οι γονείς τους είχε μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης και η σεξουαλική τους ωρίμανση εξελισσόταν με βραδύτερους ρυθμούς..Όταν αυτά τα δεύτερης γενιάς χάμστερ απέκτησαν μικρά δημιουργήσαμε τα νέα ζευγάρια της τρίτης γενιάς.

Αποτύχαμε να πάρουμε νέα μικρά από αυτά τα ζευγάρια, τα οποία είχαν εκτραφεί με γενετικά τροποποιημένα προιόντα.

Αποδειχθηκε πως αυτά τα ζεύγη είχαν χάσει την ικανότητά τους να αναπαράγονται" είπε ο Δρ Alexei Surov.

Ακόμα μια έκπληξη ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στα χάμστερ της τρίτης γενιάς. Μαλλιά φύτρωσαν στο στόμα των ζώων που έλαβαν μέρος στο πείραμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές γιατί έγινε αυτό.

Οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί όταν τα ζώα λαμβάνουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ξεκινά μια καταστροφική διαδικασία.

Λένε πως αυτή η καταστροφική διαδικασία μπορεί να αποφευχθεί μόνο παύοντας την χρήση αυτών των τροφίμων.

Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες προτείνουν την επιβολή απαγόρευσης της χρήσης των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, έως ότου ελεγχθεί η βιοασφάλεια τους.

Τα αποτελέσματα των Ρώσων επιστημόνων συμπίπτουν με εκείνα των συναδέλφων τους από τη Γαλλία και την Αυστρία.

Εν πρώτοις όταν επιστήμονες απέδειξαν πως το γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο ήταν επιβλαβές για τα θηλαστικά, η Γαλλία απαγόρευσε αμέσως την παραγωγή και την πώληση του.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν το πείραμα λένε πως είναι πολύ νωρίς για να εξάγουν εκτεταμένα συμπεράσματα σχετικά με τους κινδύνους υγείας από την χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Τονίζουν και επιμένουν πως είναι ανάγκη να διεξαχθεί εκτεταμένη έρευνα.

Προτείνουν την υλοποίηση του προγράμματος, « Τεχνολογία ασφάλειας γονιδίων" στο καινοτόμο κέντρο "Skolkovo" ,που έχει δημιουργηθεί κοντά στη Μόσχα.