Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αν ξέραμε τι τρώμε........

Αν ξέραμε τι τρώμε........

Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Ανακαλύψτε την σοκαριστική αλήθεια στην συνέχεια του άρθρου…
Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.
Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει, το μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία. Τέλος, του δίνεται τεχνητά η γεύση κοτόπουλου και βάφεται με συνθετικό χρώμα.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. Λαχταριστό, ε;


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/10/blog-post_5589.html#ixzz12GwNXhOs

Η «Γεωγραφία της Αλβανίας» περιλαμβάνει 8 Ελληνικούς νομούς!--ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ???

Η «Γεωγραφία της Αλβανίας» περιλαμβάνει 8 Ελληνικούς νομούς!

Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκετε στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά και για τις περιοχές που «αδίκως» – όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών.
Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια. Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!
ΠΗΓΗ((http://kefalos-net.blogspot.com/2010/10/8.html))

Παράλληλα Σύμπαντα ..(VIDEO)

Παράλληλα Σύμπαντα ..(VIDEO)


Όπως το έθεσε κάποτε ο Woody Allen, "χωρίς αμφιβολία υπάρχει ένας αθέατος κόσμος. Το πρόβλημα είναι πόσο μακριά είναι από το κέντρο της πόλης και μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτός". 


Μετά από τις ανακαλύψεις της νέας φυσικής, το ερώτημα αν υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα (κόσμοι που υπάρχουν δίπλα-δίπλα με το δικό μας) εξετάζεται με ανανεωμένο ενδιαφέρον πολύ πιο πέρα από τις απλές εικασίες. 

Σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάσταση στον τρόπο σκέψης μας σχετικά με το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, (την ύλη από την οποία είμαστε φτιαγμένοι). Αυτή η επανάσταση η οποία ήρθε στο προσκήνιο εξαιτίας των ανακαλύψεων της νέας φυσικής συμπεριλαμβανομένης και της κβαντικής μηχανικής, φαίνεται να φτάνει πολύ πιο πέρα από τη δική μας προκατασκευασμένη εικόνα, που βασίζεται στην ιδέα μιας χειροπιαστής, συμπαγούς πραγματικότητας. 

Η νέα φυσική στοχεύει σε μια νέα και πιο θεωρητική κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που υποδεικνύει την ανάγκη να ενοποιήσουμε την εικόνα μας για τον κόσμο. 

Το μέγιστο πρόβλημα στην επιστήμη σήμερα είναι η ενοποίηση, το να σμίξουν δηλαδή μια πληθώρα ανομοιογενών ιδεών και αντιλήψεων, που κυμαίνονται από την ελάχιστη υποατομική ύλη μέχρι το μεγαλύτερο Γαλαξία. Σήμερα οι γνώσεις μας καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα ιδεών. Στην προσπάθειά μας να ενοποιήσουμε τις ιδέες αυτές έχουμε ανακαλύψει μεγάλα κενά. Η σαν επιστημονικής φαντασίας ιδέα ότι το σύμπαν μας δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει (ότι κατά μυστηριώδη τρόπο, συνυπάρχει μαζί με άλλα, τα οποία πάλλονται και λειτουργούν παράλληλα με το δικό μας) είναι η τελευταία σε σύλληψη ιδέα που παρουσιάστηκε από τη νέα φυσική στην προσπάθειά της να ενοποιήσει τις γνώσεις μας. Χωρίς την ύπαρξη αυτών των άλλων κόσμων, τα χάσματα γνώσης που έρχονται στο φως από τις ανακαλύψεις στη νέα φυσική, θα παρέμεναν αγεφύρωτα, αφού θα ήταν αδύνατον να απαντηθούν από τον προγενέστερο τρόπο σκέψης. 

Όταν η προ-μοντέρνα επιστημονική σκέψη για το σύμπαν, πρωτοξεκίνησε με τους συλλογισμούς των “γιγάντων“ στο χώρο, όπως ο Κέπλερ, ο Γαλιλαίος, ο Κοπέρνικος και ο Νεύτων, υπήρχε η αντίληψη ενός σύμπαντος σαν ένα γιγαντιαίο μηχανισμό ρολογιού, με τον κάθε δείκτη του εφοδιασμένο με ένα σημάδι που μάρκαρε τον κάθε πλανήτη να περιστρέφεται στα ουράνια γύρω από τον ήλιο. 


Το φως ταξίδευε στο άπειρο ή κοντά στην ταχύτητα του απείρου, μεταβάλλοντας κάθε συνειδητό συμβάν εδώ στο στερεό έδαφος, διαρκώς και για πάντα, αιώνια, απ’ άκρο σ’ άκρο του άπειρου σύμπαντος. Όταν η ώρα ήταν 5 στο Μανχάταν ήταν επίσης 5 στον Κρόνο καθώς και στο κοντινότερο άστρο. Ενώ η διάρκεια μετρούνταν με ρολόγια, ο χρόνος ο ίδιος ήταν αιώνιος και ανυπολόγιστος. Ήταν άπειρος και πέρα από τη φαντασία. Σ’ αυτό το σημείο κανένας δε μπορούσε να φανταστεί ότι ο “εδώ“ χρόνος θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε άλλη σχέση με τον “εκεί” χρόνο, εκτός από ένα μοναχικό λεπτό στο παρόν. 

Με την ανατολή του 20ου αιώνα, οι ιδέες του Αϊνστάιν και η επανάσταση στην επιστημονική σκέψη, που ήρθε στο προσκήνιο από τις θεωρίες της σχετικότητας, άλλαξαν πολλούς από τους προ-μοντέρνους συλλογισμούς. Κάποια κενά συμπληρώθηκαν. Το διάστημα δεν ήταν πια τόσο άπειρο όσο νομίζαμε παλαιότερα. Δεν εκτείνονταν απαραίτητα για πάντα άπειρο προς όλες τις κατευθύνσεις. Και η έννοια του χρόνου έπαψε να είναι τόσο ανεξιχνίαστη όσο πιστευόταν νωρίτερα. Αντί γι’ αυτό, ο χώρος και ο χρόνος ενώθηκαν σε μία έννοια που τώρα πια ονομαζόταν χωροχρόνος. Τα γεγονότα δεν ήταν πια παντοτινά. Δύο ξεχωριστά στο χώρο αλλά ταυτόχρονα στο χρόνο γεγονότα για κάποιον παρατηρητή, αποτελούν παρελθοντικά και μελλοντικά γεγονότα για έναν άλλο παρατηρητή που κάνει απλά ένα πέρασμα μέσα στο χώρο και το χρόνο, σε σχέση με τον πρώτο. 


Η ύλη εμφανίζεται ιδωμένη υπό άλλο πρίσμα. Παράγεται από το ίδιο το σύμπαν σαν ένας κόμπος στη δομή του χωροχρόνου. Λυγίζει το χώρο και κυρτώνει το χρόνο. Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό άλλαξε τον τρόπο που οραματιζόμασταν την αιωνιότητα του σύμπαντος, και μας επέτρεψε να αναρωτηθούμε πώς αυτό μπορεί να ξεκίνησε. Η πεπερασμένη ταχύτητα του φωτός και η ιδέα του χωροχρόνου μας έδωσαν τη δυνατότητα να οραματιστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο χρόνος ξεκινούσε τώρα από το μηδέν και όλος ο χώρος στο σύμπαν εικαζόταν να είναι μικρότερος από την τελεία στο τέλος αυτής της πρότασης. 

Ακόμα όμως και με τη θεωρία της σχετικότητας, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά γνώσης που αφορούν την ύλη και το χωροχρόνο. Τα τωρινά μας πρότυπα για τις απαρχές του σύμπαντος, οι λεγόμενες κοσμολογικές θεωρίες, αποπνέουν ακόμη μια αύρα “Νευτώνιας” μηχανικής. Εξακολουθούν να κουδουνίζουν ερωτήματα στο μυαλό μας σχετικά με το τι συνέβη πριν το big-bang, (ή με άλλα λόγια πριν την αρχή των πάντων). Τα πρότυπα του παρόντος αγωνίζονται να βρουν τρόπο να προσαρμόσουν την κβαντική φυσική στις αρχές του χώρου του χρόνου και της ύλης. 

Με την ανακάλυψη της κβαντικής φυσικής, (της φυσικής που καθορίζει τη συμπεριφορά της ατομικής και της υποατομικής ύλης) συμπληρώθηκαν ακόμη περισσότερα κενά στις γνώσεις μας. Βλέπουμε την ύλη από μια νέα οπτική γωνία. Οι ιδιότητές της διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο παρατήρησης. Κατά συνέπεια οι ενέργειες παρατήρησης παίζουν ένα ρόλο στον κόσμο των ατόμων, που κανείς από τους προ-μοντέρνους επιστήμονες δεν υποψιαζόταν. Υπάρχουν υποψίες ότι ο ρόλος αυτός της παρατήρησης μπορεί να επηρεάζει ακόμη και τη μακροσκοπική ύλη, με ανεπαίσθητους τρόπους, που μπορούν να μεταβάλλουν τις αρχές της Κοσμολογίας, καθώς και την αντίληψή μας σχετικά με το τι ακριβώς είναι ένα σύμπαν. 

Το μεγάλο πρόβλημα της συνένωσης της κβαντικής φυσικής με τη θεωρία της σχετικότητας εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα. Δεν ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι η θεωρία που θα καταφέρει να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο, θα ηχεί αρκετά παράδοξη στα αυτιά όσων εξακολουθούν να επιθυμούν ένα σύμπαν “ρολόι“! 


Μια από τις παραδοξότερες και πολλά υποσχόμενες θεωρίες, που προέρχεται από το μυαλό και τη φαντασία των σημερινών φυσικών, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλα σύμπαντα εκτός από το δικό μας. 

Η θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα επινοήθηκε από τους φυσικούς κατά την ταραχώδη περίοδο 1950 -1960 .Έκανε την εμφάνισή της σαν ένας νέος τρόπος να μετατρέψει κανείς σε χειροπιαστές και λογικές, μερικές από τις πιο παράξενες ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής και της γενικής σχετικότητας. Αυτές οι ανακαλύψεις δε γίνονται κατανοητές χωρίς μια νέα εκδοχή της πραγματικότητας. Αντίθετα εμφανίζονται σαν προβλήματα. Δεν υπάρχει τίποτα στον προγενέστερο τρόπο σκέψης μας σχετικά με τον φυσικό κόσμο που να μπορεί να εξαλείψει αυτά τα προβλήματα. 

Με άλλα λόγια, η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων ξεκαθαρίζει μερικά πολύ παλιά και δυσεπίλυτα παράδοξα στον κόσμο της φυσικής. Παρόλα αυτά εισηγείται ένα νέο και εμφανώς παράδοξο τρόπο σκέψης. Στην ουσία η θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα προϋποθέτει την ύπαρξη κόσμων μέσα στα δικά μας πλαίσια τεχνολογικής ανάπτυξης, που θα πρέπει να συνδέονται ή να συγγενεύουν με τον δικό μας. Τι είναι ένα παράλληλο σύμπαν; Όπως οποιοδήποτε άλλο σύμπαν, είναι μια περιοχή χώρου και χρόνου που περιέχει ύλη, γαλαξίες, άστρα, πλανήτες, και ζωντανά όντα. Με άλλα λόγια ένα παράλληλο σύμπαν είναι παρόμοιο ή ακόμα και πιστό αντίγραφο του δικού μας σύμπαντος. Όχι απλά πρέπει να υπάρχουν ανθρώπινα όντα, σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά θα πρέπει αυτά να είναι ακριβή αντίγραφα των εαυτών μας, τα οποία θα συνδέονται με μας μέσα από μηχανισμούς οι οποίοι εξηγούνται μόνο με τη χρήση των συλλογισμών της κβαντικής φυσικής. 
Για να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο οι επιστήμονες εξετάζουν τη θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα πολύ σοβαρά, σαν μία λύση σε προβλήματα στο ευρύ φάσμα της σκέψης συμπεριλαμβανομένης της μοντέρνας φυσικής και της κοσμολογίας, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν κάποιες νέες και συναρπαστικές ιδέες. Η ελπίδα να συμφιλιώσουμε τις ιδέες που περιέχονται μέσα στο ευρύτερο φάσμα της ανθρώπινης γνώσης, εδρεύει στην ύπαρξη αυτών των άλλων συμπάντων, σύμπαντα τα οποία συνυπάρχουν πλάι - πλάι με το δικό μας, και ίσως με κάποιο φασματικό τρόπο, και να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με το δικό μας. 


Το γεγονός ότι το μέλλον μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του παρόντος, είναι μια νέα πρόβλεψη που αποτελεί απόρροια των μαθηματικών νόμων της κβαντικής φυσικής. Κατά λέξη οι μαθηματικοί τύποι όχι μόνο υποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο το μέλλον εισβάλλει στο παρόν μας, αλλά και με ποιο τρόπο ο εγκέφαλός μας μπορεί να διαισθανθεί την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων. 

Αν τα παράλληλα σύμπαντα της σχετικότητας είναι τα ίδια με αυτά της κβαντικής θεωρίας, υπάρχει η πιθανότητα αυτά αν είναι εξαιρετικά κοντά σε μας, ίσως μόνο μερικές ατομικές διαστάσεις μακριά μας, πιθανόν όμως σε μία διάσταση χώρου υψηλότερη από τη δική μας, μια επέκταση αυτού που οι φυσικοί ονομάζουν υπερδιάστημα. Η μοντέρνα επιστήμη της νευρολογίας, μέσα από τη μελέτη εναλλακτικών καταστάσεων συνείδησης, όπως είναι η σχιζοφρένεια, και τα “φωτεινά όνειρα“ (στη διάρκεια των οποίων συνειδητοποιούμε ότι ονειρευόμαστε), εικάζει ότι τέτοια παραδείγματα αποτελούν ενδείξεις του πόσο κοντά στον δικό μας βρίσκονται οι παράλληλοι κόσμοι.
πηγη  ((http://apocalypsejohn.blogspot.com/2010/10/video_13.html))

Πλανήτης Άρης ............

 Πλανήτης Άρης   
5/8/2009  Ένα μυστηριώδη "μνημείο" στον Άρη.

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, από όπου και έρχεται η αρχική εικόνα, αναφέρουν ότι δεν έχει σχέση με κάτι το περίεργο και σύμφωνα με τους  υπολογισμού τους,  είναι ένας συνήθης τραπεζοειδής? βράχος,  περίπου στα πέντε μέτρα.
Ο Yisrael Spinoza, ένας εκπρόσωπος για το τμήμα HiRISE του πανεπιστήμιου της Αριζόνα Είπε: "Θα ήταν παράλογο να το αναφέρουμε ως «μονόλιθο» ή ότι ήταν χτισμένο εκεί για κάποιο λόγο.
Has the mystery of the Mars 'Monolith' been solved Mail Online
     HiRISE Image Catalog

12/6/2009 
12/6/2009 Ένα ανθρώπινο Κρανίο στον Άρη; .Ένα "κρανίο" αποτυπώθηκε σε μια από τις παλαιότερες εικόνες που λήφθηκαν από το "πνεύμα"
Ο επίσημος ιστοχώρο της NASA  και στην φωτογραφία στο κάτω μέρος διακρίνεται πράγματι, ένα κομμάτι βράχου στην Αριανή άμμο που έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με ένα ανθρώπινο κρανίο. Είναι ένα στρογγυλό αντικείμενο με της κοιλότητες των ματιών και ένα κοίλωμα μύτης. Το χαμηλότερο μέρος "σαγόνι" ενσωματώνεται στην άμμο. Είναι δύσκολο να θεωρηθεί ότι ο φυσικός κόσμος του Άρη θα μπορούσε να κάνει έναν τέτοιο βράχο. Επίσης ο βράχος έχει ένα άσπρο  χρώμα σαν ενός κόκαλου.
Mars Exploration Rover Mission Multimedia All Raw Images Spirit Panoramic Camera Sol 1526

5/2/2009 Αριανός καιρός μεταξύ 19 Ιανουαρίου 2009 και 25 Ιανουαρίου 2009
Τα σύννεφα πάγου χιονιού είναι παντού. MMSSS ARCI αποκτά μια σφαιρική άποψη του κόκκινου πλανήτη. Χαρακτηρίστηκα γνωρίσματα είναι ο χειμωνιάτικος φθινοπωρινός καιρός αυτή και τη προηγούμενη εβδομάδα.  θύελλες σκόνης εμφανίστηκαν βόρεια στα μέσα και τα υψηλά γεωγραφικά πλάτη. Σύννεφα πάγου -νερού συνεχίστηκαν να διαμορφώνονται κατά μήκος της εποχιακής νότιας πολικής περιοχής , καθώς επίσης και διασκορπισμένες σε όλες τις σημερινές περιοχές. Σύννεφα πάγου- νερού  ήταν ιδιαίτερα οπτικά παχιά στο ανατολικά .

Malin Space Science Systems Captioned Image Release, MSSS-65
2008 
Φωτεινό  ίχνος  παρουσιάζεται σε εικόνα του Φοίνικα . Phoenix Mars Mission - Gallery - Images 

Η Αποστόλη
Αύγουστος 2007, η αποστολή Phoenix Mars Mission στον Άρη είναι  της NASA και  ανήκει στο πρόγραμμα ανίχνευσης νερού και ζωής στον Άρη . Ο Phoenix  σχεδιάστηκε  για να μελετήσει την ιστορία του νερού και της δυνατότητας habitability στο Αριανό αρκτικό χώμα και υποθετικά εναπόθεσα μέχρι πρόσφατα  πάγο. Η αποστολή του Phoenix έχει 3 σκέλη το πανεπιστήμιο της Αριζόνα   το (JPL), και την  Lockheed Martin Space Systems (LMSS). Αυτή η ομάδα  έχει την εμπειρία από άλλες  προηγούμενες αποστολές στον Άρη για τα εργαστηριακά αποτελέσματα που θα διενεργηθούν στην επιφάνεια του πλανήτη. Το επιστημονικό υπόβαθρο  περιλαμβάνει  υδρολογία, τη γεωλογία, τη χημεία, τη βιολογία, και την ατμοσφαιρική επιστήμη.

Ένας ρομποτικός βραχίονας σκάβει μέσα στο χώμα και εναποθέτει  τα δείγματα χώματος και πάγου σε μικροσκοπικούς φούρνους και ένα φασματόμετρο. Τα δείγματα μετά από ειδική επεξεργασία (θέρμανση)  παράσχουν τη χημική ανάλυση των  ιχνών. Επίσης υπάρχει ένα  ατομικό μικροσκόπιο  Max Planck .Η  αποστολή του Phoenix, δημιουργεί  μεγάλες ελπίδες  για την  προετοιμασία  για  μελλοντικές ρομποτικές αποστολές και ενδεχομένως, για την ανθρώπινη εξερεύνηση του Άρη
 . Μεγάλη εικόνα       Αποστολή  περίληψη   
Εξάρτημα στο έδαφος κοντά στον Φοίνικα Phoenix Mars Mission Gallery - Images
Πνεύμα και ευκαιρία. Παράξενα ανάγλυφα γνωρίσματα  στον Άρη 
Ζωή στον Άρη; Εκπληκτικές φωτογραφίες από την  Nasa
Αυτή η φωτογραφία  μοιάζει σαν μια γυναικεία φιγούρα . Άλλα αρκετοί  πιστεύουν ότι αποτελεί απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση.
Η εικόνα εστάλη από τον Άρη στη Γη από το "Πνεύμα," της Nasa Mars explorer που παραμένει εκεί  τέσσερα χρόνια.

Mail On line 
 Life on Mars
Fox news.com
FOXNews.com - NASA Photo

NASA μεγάλη photo 127 MB
full NASA image.
Opportunity Images Παράξενος γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με ξύλινο δοκάρι. 
Mars Exploration Rover Mission Multimedia All Raw Images Opportunity Navigation Camera Sol 115
13/12/2004 Σύννεφα στον ουρανό επάνω από τον κρατήρα  "Endurance"
Το μωσαϊκό εικόνας  προέρχεται από το "ευκαιρία" Μέγεθος 55κb
Τα σύννεφα είναι μέρος μιας  μεγάλης ζώνης όπου  διαμορφώνονται κοντά στον ισημερινό όταν ο Άρης είναι κοντά στον ήλιο. Αυτά εμφανίζονται στα τέλη του  χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες και το ποσοστό υδρατμών  συνδυάζουν και διαμορφώνουν  μεγάλης κλίμακας σύννεφα. Αυτά τα σύννεφα μοιάζουν με γήινα  σημειώνει η NASA,  δεδομένου ότι θεωρούνται να αποτελούνται εξ ολοκλήρου από water-ice  μόρια με μέγεθος  μικρομέτρων .
 Spirit /Rover mission 
Γεωλογικά φαινόμενα του ΆρηΦωτογραφίες απολιθωμάτων από το Spirit                  
Η περίεργη μορφή τον ευρημάτων έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους ερευνητές της NASA που ασχολούνται με το έδαφος του Άρη.  Το αντικείμενο συσχετίζεται άμεσα με την υπόθεση εύρεσης βιολογικών απολιθωμάτων .
Τα στοιχεία του "Οδύσσεια"στον Άρη παρέχουν  Επιβεβαίωση του παλιρροιακού προτύπου του Άρη    BIOSPHERE 2
  ESA MARS Express 
Water-vapur-concentration_L.gif (54370 bytes)Ανίχνευση νερού στον Άρη
Πρόσφατες αναλύσεις των στοιχείων (PFS) αποκαλύπτουν ότι οι συγκεντρώσεις  υδρατμών και μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη επικαλύπτουν σημαντικά την επιφάνια του .
Mars Express
 ΠΗΓΗ ((
http://www.huforc.gr/THE%20SECRETS%20OF%20MARS/index%20mars.htm))





The "Bowl"
The "Safe"
The "Stove"
When is a Rock Not a Rock? When They Come in pairs!
"Slot Rock" Near the Rover
Still More Slot Rock Images (Yes, it's One Piece)

Blocks Within Blocks
A Collection of Mechanical Bits

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ



Μαθετε περισσοτερα