Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ?????????????????


Τι απέτρεψε ο Καραμανλής…....Δείτε και μόνοι σας, τα σχέδια.....

Λένε οι Κινέζοι μια εικόνα χίλιες λέξεις…
Αυτό ταιριάζει “γάντι” για την φωτογραφία που ακολουθεί.
Δείτε και μόνοι σας, τα σχέδια “επι χάρτου” του Μπους.



IBM : Έρχονται οι συσκευές που θα διαβάζουν τη σκέψη


IBM : Έρχονται οι συσκευές που θα διαβάζουν τη σκέψη


Σε λίγα χρόνια δεν θα χρειαζόμαστε να θυμόμαστε πολλά passwords για τις συσκευές που χρησιμοποιούμε, για το mail μας και για άλλα site, καθώς -σύμφωνα με την IBM- αναμένεται να γίνουν πραγματικότητα τα smartphones και άλλες συσκευές που διαβάζουν τη σκέψη.
Όπως αναφέρει η IBM, στην έκθεση "5 in 5 predictions", έρχεται η εποχή που δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να καλέσουμε κάποιον ή να μετακινήσουμε τον κέρσορα στα εικονίδια. Αρκεί να το σκεφτούμε και... θα γίνεται. Η τεχνολογία αυτή λέγεται bioinformatics και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσω συσκευών που τοποθετούνται στο κεφάλι σαν ακουστικά και διαβάζουν την εγκεφαλική δραστηριότητα, τις εκφράσεις του προσώπου, την ένταση της συγκέντρωσης και τις σκέψεις.
«Από τον Χουντίνι ως τον Skywalker και τους X-Men, το διάβασμα της σκέψης έχει γίνει ο ευσεβής πόθος για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας για δεκαετίες, αλλά και η επιθυμία τους μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα", ανέφερε εκπρόσωπος IBM, σε βίντεο που συνόδευε την έκθεση.
Οι ερευνητές της εταιρίας μελετούν τον τρόπο σύνδεσης του εγκεφάλου ενός ατόμου σε μια συσκευή όπως ένα smartphoneή φορητό υπολογιστή, «έτσι ώστε να σκέφτεται κάποιος να κάνει κλήση σε κάποιον άλλον, και αυτό να συμβαίνει», λέει η IBM.
Επίσης εφαρμογή μπορεί να γίνει στα σπίτια που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο από «δημιουργημένη ενέργεια», η οποία προέρχεται από οτιδήποτε κινείται.
Η IBM το ονομάζει αυτό «λαϊκή εξουσία», και λέει ότι ένα ολόκληρο σπίτι, χώρος εργασίας, ακόμα και μια πόλη, τελικά θα είναι σε θέση να πάρει ενέργεια που θα δημιουργείται από κάποιον που τρέχει ή κάνει ποδήλατο, ή από την κίνηση του νερού μέσα από μια βρύση .
Η IBM δήλωσε επίσης ότι καθώς οι υπολογιστές μαθαίνουν καλύτερα τα likes και τα dislikes ενός χρήστη, θα είναι δυνατόν π.χ. «το τηλέφωνό σας, γνωρίζοντας ότι το αγαπημένο σας συγκρότημα έρχεται στην πόλη, να σας ενημερώσει για να κλήσετε εισιτήρια ή γνωρίζοντας ότι έρχεται χιονοθύελλα που θα επηρεάσει τα σχέδια του ταξιδιού σας να σας ειδοποιήσει για να αλλάξετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια».
Η IBM θεωρεί ότι η τεχνολογία αυτή θα είναι πολύτιμη και στην ιατρική, καθώς θα μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή έχουν κάποια άλλη δυσλειτουργία να προσαρμοστούν καλύτερα στο περιβάλλον τους.
O επικεφαλής του προγράμματος Κέβιν Μπράουν έχει αρχίσει να εφαρμόζει την τεχνολογία σε έναν συνάδελφό του που έπαθε εγκεφαλικό το 2009 και από τότε έχει χάσει την ικανότητα ομιλίας και έχει υποστεί παράλυση. Μέσω της συσκευής EPOC, με την οποία αισθητήρες εφαρμόστηκαν στο κεφάλι του, μπόρεσε μέσω ειδικού προγράμματος να κινήσει στην οθόνη έναν κύβο μόνο με τη σκέψη.
Η συσκευή αυτή δεν μπορεί ακόμη να βγει στο εμπόριο, ωστόσο η IBM ελπίζει ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα


Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα


Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια ΕλλάδαΠροβλήματα... στις μετακινήσεις -εναέριες και επίγειες- προκαλεί η επέλαση του χιονιά στη βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίζουν το διάδρομο προσγείωσης.

Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν είτε στην Καβάλα είτε στην Αθήνα. Εξάλλου, τα προβλήματα στον αερολιμένα «Μακεδονία», όπου παραμένουν «εγκλωβισμένοι» πολλοί ταξιδιώτες, συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το απόγευμα.


Προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το μεσημέρι και στη μετακίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης. Κλειστό παραμένει το κομμάτι μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς, όπου ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οδηγοί οχημάτων, οι οποίοι δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.


Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές.


Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Προβλήματα παρατηρήθηκαν το μεσημέρι στην περιφερειακή οδό της πόλης που έκλεισε για λίγη ώρα στο ύψος του τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς δυτικά, εξαιτίας εργασιών αποξήλωσης και απομάκρυνσης κολώνας φωτισμού, που, για άγνωστους λόγους, είχε πάρει επικίνδυνη κλήση.


Στα «λευκά» έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Πετροκέρασα, Λιβάδι, Ζαγκλιβέρι κ.ά. ), ενώ στο κέντρο της πόλης κατά διαστήματα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο.


Στην Κεντρική Μακεδονία απαιτούνται αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα που οδηγούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, 3-5 Πηγάδια και Σέλι της Ημαθίας και Ελατοχωρίου της Πιερίας.


Εξάλλου, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές του Κιλκίς, της Πιερίας, της Ημαθίας και των Σερρών.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο, οπότε αναμένεται να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_8282.html#ixzz1hHZcfn5I

Ολλανδικός ιός-αφανισμός - Άμεσο "ενταφιασμό" του ζήτησαν οι ΗΠΑ


Ολλανδικός ιός-αφανισμός - Άμεσο "ενταφιασμό" του ζήτησαν οι ΗΠΑΕκτύπωσηE-mail



Να καταστεί "άκρως απόρρητο" ή να καταστραφεί εντελώς ένα συγκεκριμένο στέλεχος ιού που μπορεί να αφανίσει την ανθρωπότητα ζήτησαν από τους Ολλανδούς που κατασκεύασαν το συγκεκριμένο στέλεχος, επίσημα οι ΗΠΑ!
Η αποκάλυψη ολλανδικών εργαστηρίων αφορά την αποκάλυψη ενός άκρως θανατηφόρου στελέχους του ιού της γρίπης Η5Ν1 και οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα από την Ολλανδία να λάβει μέτρα, με το επίσημο αιτιολογικό ότι αυτό "θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς αν βρισκόταν σε ακατάλληλα χέρια". 

Πρόκειται για έν στέλεχος που παρασκευάστηκε τεχνικά για να γίνει κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί ο ιός έτσι ώστε να βρεθεί και η θεραπεία του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά στέλεχος, με πολύ γρήγορη μεταδοτικότητα και πάνω απ'όλα θανατηφόρο σε ποσοστό 85% όσων νοσούν από αυτό!Οι ΗΠΑ, μέσω της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για τη Βιοασφάλεια, απηύθυναν έκκληση να παραμείνει η δημοσίευση στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων της έρευνας, αποφεύγοντας μεθοδολογικές λεπτομέρειες οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες ή κράτη τα οποία θα πλήρωναν πολλά λεφτά για την απόκτησή του, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας για την ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η διάδοσή του είναι τόσο γρήγορη και τα αποτελέσματα τόσο θανατηφόρα που πριν γίνει καταστεί η δυνατότητα ανακάλυψης αντιβιοτικού, πιθανόν να έχουν πεθάνει εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι! 
Η απάντηση των Ολλανδών ερευνητών ήταν ότι θα λάβουν μεν υπόψη τους τις αμερικανικές παραινέσεις, αλλά επιφυλάσσονται για την τελική τους απόφαση, μια απάντηση που έχει ρποκαλέσει την οργή των Αμερικάνών που απειλούν με αντίποινα την ολλανδική φαρμακοβιομηχανία αν δεν λάβει άμεσα μέτρα περιορισμού της πιθανής διάδοχης του στελέχους.

Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της γης, πριν από 2300 χρόνια (Βίντεο)


Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της γης, πριν από 2300 χρόνια (Βίντεο)


ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ
 ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟ
 ΑΣΣΟΥΑΝ 
ΜΕΤΡΗΣΕ 
ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ
 ΤΗΣ ΓΗΣ



Ο μεγαλοφυής
 υπολογισμός του 
Ερατοσθένη

Η πρώτη φορά στην Ιστορία της Μαθηματικής Γεωγραφίας,
 κατά την οποία έγινε πραγματική μέτρηση για τον 
υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, ήταν από τον 
Ερατοσθένη τον Κυρηναίο, ο οποίος υπολόγισε με 
εκπληκτική ακρίβεια την περίμετρο της Γης από…
 ένα πηγάδι στο Ασσουάν. Για τη μέτρηση αυτή ο 
Ερατοσθένης είχε γράψει ιδιαίτερη πραγματεία, όπως
 πληροφορούμαστε από την «Διόπτρα» του Ήρωνος
του Αλεξανδρέως, ο οποίος αναφερόμενος στο μέγεθος 
της περιμέτρου της Γης σημειώνει: «Ερατοσθένης εν τω
 επιγραφομένω περί αναμετρήσεως της Γης».


Πληροφορίες 
προγενέστερων
 του Ερατοσθένη 
αστρονόμων
 έλεγαν, ότι περί 
την Συήνη
 (σημερινό 
Ασσουάν) την
 21ην
Ιουνίου οι ακτίνες του Ήλιου έπεφταν κάθετα προς το 
οριζόντιο επίπεδο. Αυτό το συμπέραιναν εξ αιτίας ενός 
πηγαδιού, το οποίο κάθε 21η Ιουνίου φωτιζόταν ολόκληρο
 από τις ακτίνες του Ήλιου μέχρι τον πυθμένα του.

Ο υπολογισμός της περιμέτρου της Γής από τον Ερατοσθένη.
Με την βοήθεια του βασιλιά Πτολεμαίου, ο οποίος διέθεσε
 το αναγκαίο σώμα βηματιστών, ο Ερατοσθένης μέτρησε
 την απόσταση Συήνης – Αλεξάνδρειας, την οποίαν βρήκε 
5.000 στάδια (S, βλ. σχήμα). Μετά μέτρησε τη γωνία, που
 σχηματίζεται στην Αλεξάνδρεια από την κατακόρυφο του
 τόπου και των ακτίνων του Ήλιου, και την βρήκε ίση με το 
πεντηκοστό της περιφέρειας κύκλου και λίγο περισσότερο
 ακόμη [περίπου 8 πρώτα λεπτά (γωνία φ στο σχήμα)]. Με 
τον παρακάτω απλό τρόπο υπολόγισε το μήκος της
 περιμέτρου της Γης ίσο προς 252.000 στάδια.

Το στάδιο της Ελληνιστικής Εποχής υπολογίζεται ίσο με 
157,5 μέτρα (κατ’ άλλους 164 μ.). Τα 252.000 στάδια
 ισούνται με 39.690 χιλιόμετρα. Με σημερινές δορυφορικές 
μετρήσεις προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου 
της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα.


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της γης, πριν από 2300 χρόνια (Βίντεο)