Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανή την παρουσία νερού σε υγρή μορφή στο εσωτερικό του

Επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανή την παρουσία νερού σε υγρή μορφή στο εσωτερικό του
Κρύβει ωκεανό και ο Πλούτωνας;
Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Πλούτωνα, βαθιά στο εσωτερικό του, ίσως κρύβεται ένας ωκεανός


Λονδίνο

Μετά τους παγωμένους δορυφόρους του Δία και του Κρόνου (την Ευρώπη και τον Εγκέλαδο) η επιστημονική κοινότητα υποψιάζεται ότι και στον μακρινό και παγωμένο Πλούτωνα υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στο υπέδαφος. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Πλούτωνας να κρύβει ένα ωκεανό και άρα και κάποιες μορφές ζωής.


Ο πυρήνας «καταλύτης»

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του Πλούτωνα κινείται σε επίπεδα των -230 βαθμών Κελσίου αλλά τα τελευταία χρόνια ορισμένοι ειδικοί έχουν διατυπώσει την άποψη ενδέχεται στο εσωτερικό του να υπάρχει αρκετή θερμότητα που να διατηρεί νερό σε υγρή μορφή.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι πράγματι στο εσωτερικό του Πλούτωνα οι συνθήκες που επικρατούν είναι τέτοιες που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να υπάρχει ένας «υπόγειος» ωκεανός.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η ύπαρξη ενός ωκεανού στον Πλούτωνα εξαρτάται από τις συγκεντρώσεις ραδιενεργού καλίου στον πυρήνα του σε συνδυασμό με την ποσότητα του πάγου που περιβάλλει τον πυρήνα.

Οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει στον Πλούτωνα δείχνουν ότι ο πετρώδης πυρήνας του αποτελεί το 40% του συνολικού του όγκου. Αν οι συγκεντρώσεις καλίου στον πυρήνα είναι σε επίπεδα 75 μερών ανά δισεκατομμύριο η αποσύνθεσή του θα μπορούσε να παράγει θερμότητα ικανή να λιώσει τον εσωτερικό πάγο που είναι ένα μείγμα νερού και αζώτου.

«Ο πυρήνας του Πλούτωνα περιέχει αυτή την ποσότητα καλίου ίσως και μεγαλύτερη. Στον πυρήνα της Γης οι συγκεντρώσειςά καλίου είναι δέκα φορές πιο μικρές από εκείνες στον Πλούτωνα αλλά βέβαια η Γη είναι πολύ πιο κοντά στον Ήλιο γεγονός που ίσως έπαιξε ρόλο στο να μην παραχθεί τόσο κάλιο» δηλώνει ο Ουίλιαμ Μακ Κίνον του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Μιζούρι που δεν είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι προϋποθέσεις για τη συντήρηση ωκεανού

Η παρουσία μιας πηγής θερμότητας δεν είναι ικανή από μόνη της για να δημιουργήσει και πολύ περισσότερο να συντηρήσει σε μόνιμη βάση έναν ωκεανό. Η θερμότητα από τον πυρήνα θα μεταδοθεί στον πάγο που τον περιβάλλει. Αν όμως οι πάγοι θερμανθούν με πολύ γρήγορο ρυθμό τότε η θερμότητα θα «ξεφύγει» και θα απελευθερωθεί προς το διάστημα πριν τελικά προλάβουν να λιώσουν οι πάγοι.

Για δημιουργηθεί και κυρίως για να διατηρηθεί ένας ωκεανός θα πρέπει η θερμότητα να λειτουργεί με τρόπο ανάλογο ώστε τα κατώτερα στρώματα του εσωτερικού πάγου να λιώνουν μεν αλλά σε πολύ αργό ρυθμό ώστε τα ανώτερα στρώματά του να δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ένα είδος μόνωσης) για να συντηρείται η παρουσία του νερού σε υγρή μορφή.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι αυτή η γεωλογική διεργασία λαμβάνει χώρα στον Πλούτωνα οι ερευνητές υπολόγισαν ότι στο υπέδαφος του Πλούτωνα υπάρχει ένα στρώμα πάγου βάθους 165 χιλιομέτρων και κάτω από αυτό ένας ωκεανός με βάθος επίσης 165 χιλιομέτρων.

Παρατηρήσεις και μετρήσεις ακρίβειας του σχήματος του Πλούτωνα θα δώσουν πιο καθαρές απαντήσεις για το αν τελικά υπάρχει «υπόγειος» ωκεανός σε αυτόν. Όμως με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα αυτό δεν είναι δυνατόν και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2015 για να μάθουμε την αλήθεια όταν θα φτάσει εκεί το εξερευνητικό σκάφος New Horizon της NASA.



http://strange-omniverse.blogspot.com/2011/09/blog-post_3513.html ΠΗΓΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...ΚΑΙ "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ"...Βίντεο


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...ΚΑΙ "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ"...Βίντεο













ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ.

ΤΑ "ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ" ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:




"Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ. ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ. ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΜΕ Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ Ή ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ... ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ Ή ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ, ΟΜΩΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟΥΣ... ΠΡΕΠΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΗΣ. ΑΝ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ."

"ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ" - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 7



TA ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΡΙΚΑΛΕΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΣΚΕΝΑΖΙΜ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΜ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΠΟΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΡΥΒΕΙ, ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΡΟΝΙΑΣ-ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ....

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο διαχειριστής μας λίγο πρίν πάρει την εξουσία με τα ψέματά του ...στις 24/02/2009


Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο διαχειριστής μας λίγο πρίν πάρει την εξουσία με τα ψέματά του ...στις 24/02/2009


ΓΑΠ : Δεν πάει άλλο. Δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Οσο μένουν τόσο ζημιά κάνουν - Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται‏


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Τον δρόμο του Β. Παλαιοκώστα και να... αποδράσει κι αυτός από το μέγαρο Μαξίμου δείχνει στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΣΟΚ μετά και τη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν πάει άλλο. Δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Οσο μένουν τόσο ζημιά κάνουν...», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Γ. Παπανδρέου σε συνεργάτες του. Παράλληλα, στελέχη του κόμματος, όπως ο Ντίνος Ρόβλιας και ο Α. Λοβέρδος, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την ασφάλεια των πολιτών με αφορμή και την απόδραση σε μείζον πολιτικό θέμα. Γι' αυτό σήμερα ο Γ. Παπανδρέου συγκαλεί σε συνεδρίαση τον αρμόδιο τομέα του κόμματος, στον οποίο συμμετέχουν πολλά κορυφαία στελέχη, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Β. Βενιζέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης Χ. Καστανίδης κ.ά.
Ο ίδιος χθες βρήκε ακόμη μία αφορμή για να απορρίψει και πάλι τη γνωστή πρόταση του Κ. Καραμανλή για συναίνεση λέγοντας:

«Πού η σοβαρότητα και για ποια συναίνεση μιλάνε όταν αποδεικνύονται στα πάντα ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα; Διαλύουν θεσμούς και κράτος ως αποτέλεσμα της πελατειακής και μικροκομματικής τους νοοτροπίας». Υποστήριξε, ακόμα, ότι σήμερα ο πολίτης είναι πια χωρίς αίσθημα οποιασδήποτε ασφάλειας, η χώρα διασύρεται συνεχώς, «μας γελοιοποιούν, με βαρύτατες συνέπειες για την οικονομία μας, την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, που τελικά πληρώνει η κάθε οικογένεια».

Στο μεταξύ ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι χθες η κυβερνητική επιτροπή λειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ευθυνόμενους υπουργούς. Υποστήριξε ότι τα όσα τεχνοκρατικά αποφασίστηκαν δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» και θύμισε ότι παρόμοια μέτρα είχαν αποφασιστεί και με την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ουσιαστικά η χώρα στερείται κυβέρνησης, ότι το κράτος δεν λειτουργεί.

Κατόπιν όλων αυτών υποστήριξε ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Παρά ταύτα, σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα ήταν οι υπουργοί ακόμα στις θέσεις τους;», είπε.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέσθηκε και το Σύνταγμα επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες. «Οπως και το 2006, η ίδια κυβέρνηση, ο ίδιος πρωθυπουργός δεν μπορούν να προστατέψουν το κύρος της χώρας και τους πολίτες», είπε και τόνισε: «
Τίθεται εκ του Συντάγματος ζήτημα παραμονής της στην εξουσία. Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι
σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/02/2009