Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η Ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι το να σκοτώσουμε τους άρρωστους παππούδες και γιαγιάδες μας είναι ‘cool’ και ‘trendy’


Η Ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι το να σκοτώσουμε τους άρρωστους παππούδες και γιαγιάδες μας είναι ‘cool’ και ‘trendy’


The American Dream ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τι πρέπει να γίνει με τους ηλικιωμένους Αμερικανούς, όταν αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά; Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τις ζωές τους ή θα πρέπει να τους αφήσουμε να πεθάνουν; Δυστυχώς, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ της «πνευματικής ελίτ» ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν αρκετά υψηλή "ποιότητα ζωής" για να δικαιολογήσουν τη δαπάνη και τις δαπανηρές διαδικασίες για να σωθεί μια ζωή.
Αυτή η φιλοσοφία προωθείται τώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον mainstream τύπο και τα κανάλια, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, και μεγάλων ταινιών του Χόλυγουντ. Η ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι η εξόντωση των αρρώστων παππούδων μας είναι κάτι ‘cool’ και ‘trendy’.  Μας λένε ότι "τραβώντας το βύσμα" από την γιαγιά και τον παππού είναι κάτι συμπονετικό (γιατί έτσι θα τελειώσουν τα βάσανά τους), ότι είναι καλό για το περιβάλλον και ότι είναι ακόμα καλό για την οικονομία.
Μας λένε ότι αν αρνηθούμε μέσω θεραπείας να σώσουμε την ζωή ενός ηλικιωμένου θα μειώσουμε δραστικά το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και θα κάνουμε το σύστημα να λειτουργεί καλύτερα για όλους μας. Μας λένε ότι δεν είναι «αποτελεσματικό» για τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να πληρώνουν $ 100.000 για μια επιχείρηση που μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός ηλικιωμένου ατόμου για 6 μήνες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας. Η αλήθεια είναι ότι η ελίτ αγαπάει τον θάνατο και ειλικρινά πιστεύει ότι η μείωση του πληθυσμού, θα είναι κάτι καλό για την κοινωνία και καλό για τον πλανήτη.  Δυστυχώς, η προπαγάνδα του ελέγχου του πληθυσμού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κατά τους τελευταίους μήνες.
 Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε με μια πολύ συγκλονιστικό κεντρικό θέμα με τίτλο "How To Die" («Πώς να Πεθάνεις»). Το άρθρο αναφέρει για το πόσο θαυμάσιο και συμπονετικό είναι να αφαιρέσετε τη θεραπεία που κρατάει στη ζωή ασθενείς σας  συγγενείς.
Ένα πρόσφατο άρθρο από τον Mike Adams συνοψίζει το μήνυμα αυτού του αηδιαστικού άρθρου  ....
"Στο εσωτερικό, το περιοδικό προωθεί μια οικονομική ατζέντα θανάτου που ενθαρρύνει τους αναγνώστες κυριολεκτικά "σταματήσουν να ταΐζουν" τους ηλικιωμένους γονείς τους, προκαλώντας τους αφυδάτωση και θάνατο. Αυτό εξηγείται ως νέο μέτρο «εξοικονόμησης κόστους» που μειώνει δραστικά τις επισκέψεις στο νοσοκομείο ....γιατί οι πεθαμένοι δεν επιστρέφουν στο Νοσοκομείο, φυσικά!"
Πολλοί από εσάς ίσως θυμάστε την ιστορία στο εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek, ένα δύο χρόνια πριν που είχε τίτλο "The Case for Killing Granny" («Η Υπόθεση να Δολοφονήσεις τη Γιαγιά».
Κάτω από αυτό το συγκλονιστικό τίτλο ήταν η ακόλουθη φράση: ". Η συγκράτηση του υπερβολικού κόστους για την φροντίδα του τέλος της ζωής είναι καλό για την Αμερική" (“Curbing excessive end-of-life care is good forAmerica”).
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου αυτού, η δαπάνη λιγότερων χρημάτων για τους ηλικιωμένους είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης ....
«Η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να καταμερίσουμε την υγειονομική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους (ή οποιουσδήποτε άλλους) είναι πολιτικό ανάθεμα. Οι πολιτικοί φοβούνται μήπως κατηγορηθούν, ωστόσο-λανθασμένα-ότι προσπαθούν να τραβήξουν την πρίζα για την γιαγιά. Αλλά η ανάγκη να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα για τους ηλικιωμένους, στο τέλος της ζωής τους, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο κατά τη συζήτηση για την υγεία των μεταρρυθμίσεων. Ο καθένας το βλέπει, αλλά κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι 'αυτό. Σε ένα πιο βασικό επίπεδο, οι Αμερικανοί φοβούνται όχι μόνο να πεθάνουν, αλλά να μιλάνε και να σκέφτονται το θάνατο. Μέχρι να μάθουν οι Αμερικανοί να συλλογίζονται το θάνατο ως κάτι περισσότερο από μια επιστημονική πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί, το σύστημα υγείας μας θα παραμείνει αδιόρθωτο".
Δυστυχώς, άρθρα όπως αυτό γίνονται εμφανίζονται συχνά στα μέσα ενημέρωσης.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένα άρθρο του Bloomberg με τίτλο "How 'Death PanelsCan Prolong Life" («Πως Μπορούν τα Πάνελ του Θανάτου να Παρατείνουν τη Ζωή») έγραφε ότι πρέπει «να αρνηθούμε τη θεραπεία σε ανθρώπους που το θέλουν», προκειμένου να κρατάμε χαμηλά το κόστος ....
"Εν ολίγοις, όλη η συζήτηση των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης –για τα «πάνελ του θανάτου» ήταν μελοδραματική και άδικη, αλλά όχι γελοία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να κρατήσεις χαμηλά το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα απαιτήσει πολιτικές που αρνούνται τη θεραπεία στους ανθρώπους που το θέλουν. Και το θέλουν γιατί αυτό θα παρατείνει τη ζωή τους.
Αυτό συμβαίνει ήδη, συνεχώς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας είναι γνωστό ότι αρνούνται την πληρωμή για τις θεραπείες που κρίνονται περιττές. Τα όρια ηλικίας για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι ένα άλλο παράδειγμα. Όλες οι πολιτικές που αφορούν την άρνηση φροντίδα εξαιτίας της "ποιότητας ζωής" είναι στην πραγματικότητα, «πάνελ θανάτου». Αλλά καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να δώσει σε κάθε πολίτη κάθε δυνατή θεραπεία. Η υγειονομική περίθαλψη θα χρεοκοπήσει".
Έτσι λοιπόν σε ποιους θα αρνηθούμε την θεραπεία;
Στους ηλικιωμένους φυσικά.
Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, υποτίθεται ότι πρέπει να σκοτώσουμε τους ασθενείς παππούδες μας, διότι η "ποιότητα ζωής" που αναμένεται να έχουν εάν ανακάμψουν, δεν θα είναι αρκετή για να δικαιολογήσει τις μεγάλες δαπάνες που έγιναν για να τους σώσουμε ....
"Μια εγχείρηση 200.000 δολαρίων μπορεί να προσθέσει ένα ή δύο χρόνια στη ζωή ενός ογδοντάχρονου, ή μπορεί να σώσει δεκαετίες ζωής σε νεότερους ανθρώπους. Σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, με μέσο προσδόκιμο ζωής τα 78,5, χρειάζονται 10 ηλικιωμένοι που παίρνουν επιπλέον πέντε έτη ζωής από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να εξισορροπήσουν έναν μόνο 30χρονο, ο οποίος παίρνει 50 επιπλέον χρόνια. Ή την σωτηρία ενός νεογέννητου, που τότε θα απολαμβάνει μια φυσιολογική διάρκεια ζωής και θα πεθάνει στα 78,5, και τότε έχετε το ίδιο αντίκτυπο στο εθνικά προσδόκιμο όριο ζωής 16 εγχειρήσεων σε ηλικιωμένους. Ο εθνικός μέσος όρος προσδόκιμου ζωής μπορεί να αυξηθεί ακόμη καθώς το κόστος θα κατεβαίνει".
Αυτό είναι το είδος σκέψης που αρχίζει να υπάρχει σε μια κοινωνία που απαξιώνει δραματικά τη ζωή.
Αν η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία, τότε είναι εύκολο να αρχίσουμε να δικαιολογούμε πράγματα που κάποτε θα ήταν αδιανόητα.
Για παράδειγμα, ένας χειρουργός προτείνει τώρα ότι θα έπρεπε να αρχίσουμε να αφαιρούμε όργανα από τους ασθενείς πριν πεθάνουν ....
«Ο Δρ Paul Morrissey, αναπληρωτής καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Alpert του Πανεπιστημίου του Brown έγραψε στο περιοδικό American Journal  ότι το αυτό που είναι γνωστό ως δωρεά οργάνων μετά το καρδιακό θάνατο – που σημαίνει μη αναστρέψιμες βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα - έχει αύξησει τον αριθμό των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση, αλλά έχει μια σειρά από περιορισμούς, όπως η ανάγκη να περιμένουν έως ότου η καρδιά σταματήσει.
Λόγω του χρόνου αναμονής, ο Morrissey λέει ότι περίπου το ένα τρίτο των δυνητικών δοτών καταλήγουν να μην είναι σε θέση να δωρίσουν, και ως εκ τούτου, πολλά όργανα, να αποδεικνύονται ότι δεν είναι βιώσιμα.
Αντ’ 'αυτού, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αφαίρεσης των νεφρών από ασθενείς με σοβαρές και μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες των οποίων οι οικογένειες συναινούν για την αφαίρεση των νεφρών πριν το καρδιακό και το αναπνευστικό τους σύστημα σταματήσει να λειτουργεί".   
Θέλετε να σας αφαιρέσουν τα όργανά σας, πριν ακόμα πεθάνετε;
Δυστυχώς, σε εκείνους που συχνά χρειάζονται μεταμοσχεύσεις οργάνων αρνούνται πιο συχνά αυτές τις μέρες για λόγους "ποιότητα ζωής".
Για παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ, σε ένα 3χρονο κορίτσι με το όνομα Αμέλια δεν επιτράπηκε η μεταμόσχευση νεφρού που χρειάζονταν απεγνωσμένα απλά και μόνο επειδή θεωρήθηκε ότι είναι "διανοητικά καθυστερημένο".
Αυτές είναι οι αποφάσεις που γίνονται από γιατρούς και από ασφαλιστικές εταιρείες υγείας σε όλη την Αμερική κάθε μέρα.
Και το ξέρετε ότι τα φάρμακα που τερματίζουν τη ζωή θα είναι 100% δωρεάν υπό το Obamacare;
Το γράφει ένα άρθρο του Christian Post ....
"Μια χριστιανική νομική εταιρία προειδοποιεί τους Αμερικανούς που ήδη πιστεύουν ότι το σχέδιο υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι μια κακή ιδέα ότι το "νομοσχέδιο Obamacare είναι χειρότερο από ό, τι νομίζουν.
Σε όλους αρέσουν οι καλές εκπλήξεις, αλλά κανείς δεν θέλει μια δυσάρεστη έκπληξη. Έτσι, δεν θα σας αρέσει η έκπληξη που είναι θαμμένη στις 2.700 σελίδες αυτού του εγγράφου," λέει ο αφηγητής ενός σύντομου βίντεο που έγινε από το Alliance Defense Fund .
 
Το ξέρατε ότι με το Obamacare θα πρέπει να πληρώνετε για φάρμακα που σώζουν ζωές, αλλά τα φάρμακα που τερματίζουν τη ζωή είναι δωρεάν. Εκατό τοις εκατό δωρεάν."
Προφανώς θέλουν να το κάνουν όσο γίνεται πιο εύκολο για  σας και τους συγγενείς σας.
Μήπως τελικά θα γίνουμε όπως η Ολλανδία;
Στις Κάτω Χώρες, κινητές ομάδες ευθανασίας πηγαίνουν πλέον από πόρτα σε πόρτα για να «βοηθήσουν» τους ηλικιωμένους ασθενείς να τελειώσουν τις ζωές τους στην άνεση του σπιτιού τους.
Αυτό θέλουμε;
Θέλουμε κυβερνητικούς πράκτορες να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να πεθάνουν;
Η Ελίτ πιστεύει ότι ο κόσμος είναι μαζικά πυκνοκατοικημένος και πιστεύει ότι όλοι μας καταστρέφουμε τον πλανήτη τους.
Έτσι αγαπούν την ευθανασία, την άμβλωση και σχεδόν οτιδήποτε άλλο που θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν.

Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά !

Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά !



Μια δύσκολη διαπραγμάτευση αναμένεται στο υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας να φέρονται αποφασισμένοι να απασφαλίσουν ακόμη και τη... βόμβα της περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά...




Η πληροφορία ....
που κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Υπάρχουν μόνο «γενικόλογες» πληροφορίες που θέλουν, σε τεχνικό επίπεδο να έχει ήδη γίνει κρούση, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική πλευρά έναντι πιέσεων, ακόμη και για περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, που σήμερα, μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, έχουν οδηγηθεί στα 580 ευρώ μεικτά.




Το γεγονός δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζει το οπλοστάσιό της προκειμένου να αντικρούσει τέτοιες πιέσεις, επιτείνει τις φήμες, ενώ προκαλεί εύλογη αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους.




Είναι χαρακτηριστική, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, εχθές, σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις, ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην Τρόικα στοιχεία που δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, για την γνησιότητά τους και την ακρίβειά τους, τα οποία θα αποδεικνύουν το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία. «Με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος» δήλωσε χαρακτηριστικά.




Αυτόν τον άλλο δρόμο, αναζητούν στο υπουργείο Εργασίας, που έχουν καταλήξει πως μέσα στο 2012 το μοναδιαίο κόστος εργασίας θα μειωθεί συνολικά 8,8%. Άλλο ένα 8% θα μειωθεί μέσα στο 2013, ενώ θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της τάξης του 0,3% με 0,5% το 2014. Έτσι, θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι τα 2014, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2.




Εδώ είναι που έρχονται οι πληροφορίες για περαιτέρω μειώσεις κατώτατων μισθών, κοντά στα 450 ευρώ μεικτά, που αντιστοιχούν σε 390 ευρώ «καθαρά», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρόικα δεν δέχεται εκτιμήσεις για επίτευξη μελλοντικών στόχων και ζητά άμεσα και απτά μέτρα.




Ένα σημαντικό πρόβλημα που θα κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει, με επικεφαλής τον Γ. Βρούτση, είναι η δέσμευση του Μνημονίου 2 για νομοθετική ρύθμιση του θέματος καθορισμού των κατώτατων μισθών, μετά από διαπραγμάτευση και με τους κοινωνικούς εταίρους.



Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται το κράτος να αποφασίζει για το ύψος των κατώτατων μισθών, όπως έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου με την πράξη υπουργικού συμβουλίου, παρακάμπτοντας τη διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.




Ίσως, εκτιμούν κάποιοι που γνωρίζουν τον τρόπο διαπραγμάτευσης των Τροϊκανών, η λύση βρεθεί μέσα από την εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών, για παράδειγμα σε περιοχές που πλήττονται από ανεργία ή που συνορεύουν με βαλκανικές χώρες στις οποίες ισχύουν πιο ανταγωνιστικοί όροι (σε φορολογικό, εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο). Την ιδέα ήδη, πρότεινε στο χθεσινό συνέδριο του Economist, o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.


 Η ιδέα δεν είναι καινούργια, έχει τεθεί αρκετές φορές από την Τρόικα κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και μένει να ξεκαθαριστεί, τι εννοεί η Τρόικα όταν κάνει λόγο για ανταγωνιστικούς όρους με τις βαλκανικές χώρες και τι εννοεί η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, όταν ρίχνει στο τραπέζι μια αντίστοιχη πρόταση, με την επισήμανση ότι θα υπάρχει σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων...
Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά ! ~ Κατοχικά Νέα ΠΗΓΗ