Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Σουλβατζή για τάφο Μ. Αλεξάνδρου και Πάγκαλος(ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ)



Μαθετε περισσοτερα

Σοβαρά, υπάρχει νερό στη Σελήνη;...

Σοβαρά, υπάρχει νερό στη Σελήνη;...

>> ΚΥΡΙΑΚΉ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009



Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Η πρόσφατη ανακοίνωση της NASA για την ύπαρξη νερού στη Σελήνη, είναι φυσικό να μας ...ξαφνιάζει!
Όχι για την ανακοίνωση, αλλά για το περιεχόμενο της.
Αλήθεια υπάρχει νερό;
Και αυτή είναι επιστημονική είδηση; (!!!)
Θα ...καραφλιάσουμε τελείως! Αυτό το ξέρουμε εδώ και 50 χρόνια!
Για να μην πολυλογούμε, ας διαβάσουμε τι έγραφε το περιοδικό «Φυσικός Κόσμος» τον Ιανουάριο του 1972, λίγα χρονάκια μετά τον «περίπατο» του ανθρώπου στη Σελήνη.

Γράφει, λοιπόν, πως να κάνουμε θερμοκήπιο στο Φεγγάρι...

ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

ΘΑ ΠΑΜΕ να θερίσουμε καμμιά μέρα στους αγρούς της Σελήνης; Γοητευτική προοπτική, αλλά παράδοξη. Πώς να θερίσης δημητριακά σ' αυτό το έδαφος πού υπόκειται σε τόσο ακραίες θερμοκρασίες καΙ πού επί πλέον στερείται το νερό;
Στό τελευταίο αυτό σημείο ό Αμερικανός Ρaul Μυller δηλώνει κατηγορηματικά πώς το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών απατάται.
Κατά την γνώμη του, είναι δυνατόν να υπάρ χουν στο εσωτερικό του δορυφόρου της Γης αποθέματα νερού υπό την μορφή πάγου. Στηρίζει την υπόθεση του σε παρατηρήσεις σχε τικά με τον σχηματισμό της Σελήνης-θα πρέπη να είχε ωκεανούς, προ τεσσάρων δισε κατομμυρίων ετών-και στο γεγονός ότι έ χουν παρατηρηθή επάνω στις πεδιάδες της σώματα εντόνου πυκνότητας.
Και ο Ρaul Μυllεr κάνει την σκέψη πώς τα σώματα αυτά, πού τα ονομάζουν «masclons», δυνατόν να είναι τεράστιοι σωροί παγοκρυστάλλων νερού.
Άφού το πρόβλημα του νερού θεωρείται, κατ' αρχήν, ότι έχει λήξει, τεχνικοί του Πα νεπιστημίου της Ινδιάνας, σε συνεργασία με την ΝΑΣΑ, μελετούν τώρα την δυνατότητα καλλιέργειας φυτών επί της Σελήνης, από γεώμηλα και αραβόσιτο μέχρι τομάτες και καπνό.
Το πρώτο στάδιο του πειράματος συνί σταται στην λήψη σεληνιακού εδάφους και στην εναπόθεση του μέσα σε δοχεία αποστει ρωμένα.
Επάνω σ' αυτό το χώμα, πού θα πρέπει να το ονομάση κανείς σεληνόχωμα, θα φυτευθούν σπόροι διαφόρων φυτών, θα προ σπαθήσουν να διαπιστώσουν, κατά πρώτον λόγο, εάν οι σπόροι φυτρώνουν χάρη στα θρεπτικά στοιχεία πού προσφέρει το σελη νιακό χώμα ή μόνον χάρη στα θρεπτικά στοι χεία πού περιέχουν οι ίδιοι οί σπόροι.
Θα πρέπει κατόπιν να αναλυθούν αυτά τα φυτά, για να γνωσθή εάν τα συστατικά τους είναι τα ίδια με εκείνα των φυτών πού φύτρωσαν επάνω στο χώμα της Γης. Με άλλα λόγια, εάν είναι φαγώσιμα.
Και όταν τα πειράματα αυτά θα έχουν καταλήξει κάπου, μένει να λυθούν ένα πλήθος προβλήματα, όπως είναι το πρόβλημα της λιπάνσεως του σεληνιακού εδάφους, προ βλήματα των οποίων ή λύση θα απαίτηση πολλά χρόνια.

http://echedoros-p.blogspot.com/