Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μετατοπίστηκε ο άξονας της γης από το σεισμό στη Χιλή;


Μετατοπίστηκε ο άξονας της γης από το σεισμό στη Χιλή;


 Επιστήμονας της ΝΑΣΑ προειδοποιεί ότι ο καταστροφικός σεισμός των 8.9 ρίχτερ στην Χιλή πριν από τέσσερις μέρες με τα 700 θύματα, μπορεί να μετατόπισε τον άξονα της γης. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η σμίκρυνση της ημέρας.
  Η ισχυρή δόνηση του σεισμού έχει την δυνατότητα να μετατοπίζει μεγάλες μάζες βράχων στο εσωτερικό και το εξωτερικό της γης, προκαλώντας την ανακατανομή του βάρους στον πλανήτη. 
  Ως συνέπεια, η περιστροφή της γης μεταβάλλεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Richard Gross, γεωφυσικός της ΝΑΣΑ, από την Πασαδένα της Καλιφόρνια. "Η διάρκεια της ημέρας έγινε μικρότερη κατά 1.26 χιλιοστά του δευτερολέπτου, γεγονός που σημαίνει ότι ο άξονας της γης μετατοπίστηκε κατά οκτώ εκατοστά."
 Αν και οι αλλαγές αυτές είναι δύσκολο να εντοπιστούν με φυσικό τρόπο, ωστόσο μπορούν να υπολογιστούν  με την βοήθεια τρισδιάστατ��ν μοντέλων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
"Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο", καθησυχάζουν οι επιστήμονες.
  Αντίθετα, ο Αντρέας Ριέτμπροκ καθηγητής Επιστημών της Γης στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στην Αγγλία, δήλωσε πως οι αλλαγές μπορεί να παρατηρηθούν σε νησιά.  Ένα από αυτά τα νησιά είναι η Σάντα Μαρία κοντά στην ακτή της Χιλής, το οποίο μπορεί να ανασηκώθηκε δύο επιπλέον μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
  Οι ειδικοί πάντως καθησυχάζουν πως δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο. Το 2004 ο σεισμός των 9.1 ρίχτερ στη Σουμάτρα, προερχόμενος από τον Ινδικό ωκεανό δημιούργησε ένα τσουνάμι, το οποίο με την σειρά του μίκρυνε την διάρκεια της ημέρας κατά 6.8 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο άξονας της γης μετατοπίστηκε κατά 6.5 περίπου εκατοστά.
  Από την άλλη πλευρά, τα γεγονότα αυτά ενισχύουν την φοβία εκείνων που θέλουν το τέλος του κόσμου να πλησιάζει το 2012, εξαιτίας της μετατόπισης του άξονα της γης, της αυξανόμενης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας και της πιθανής σύγκρουσης με αστεροειδή. Σε όλα αυτά προστίθεται το ενδεχόμενο μια ηλιακής καταιγίδας.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Κρατήρες και μετεωρίτες, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής; Τι κρύβουν;

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Κρατήρες και μετεωρίτες, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής; Τι κρύβουν;

Μαθετε περισσοτερα

Κρατήρες και μετεωρίτες, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής; Τι κρύβουν;


Κρατήρες και μετεωρίτες, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής; Τι κρύβουν;


  Οι ανακαλύψεις κρατήρων και μετεωριτών στην Ανταρκτική, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους επιστήμονες! Η σημαντικότερη ίσως από αυτές ήταν ο μετεωρίτης Allan Hills 84001 που βρέθηκε το 1984.
Ο μετεωρίτης που έπεσε από τον Άρη στην Ανταρκτική!
  Οι επιστήμονες της NASA , το 2009 και μετά από πολυετείς μελέτες, είχαν ανακοινώσει πως μάλλον ανακάλυψαν "τις πιο πειστικές μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή στον Άρη - υπό την μορφή μικροοργανισμών βακτηρίων".
  Όπως είχαν δηλώσει, "η ενδελεχής μικροσκοπική εξέταση του μετεωρίτη που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια, αποκάλυψε δομές με μορφή σκουληκιού που  είναι σχεδόν σίγουρα απολιθωμένα βακτήρια".
  Τα βακτήρια αυτά βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του βράχου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήδη τα κουβαλούσε μέσα του όταν αυτός προσέκρουσε στον πλανήτη μας και ότι δεν μολύνθηκε εκ των υστέρων από γήινα βακτήρια.

  Ο επικεφαλής επιστήμονας του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον της NASA David Mackay, ο οποίος μελετά τον μετεωρίτη από το 1984, είχε μιλήσει για "ένα πολύ ισχυρό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Άρη"!

 Από το 1996, ο Mackay και οι συνεργάτες του επιμένανε ότι τα μικροαπολιθώματα στο βράχο υποδηλώνουν την ύπαρξη ζωής, δημιουργώντας αναστάτωση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Οι επιστήμονες εκτιμούσαν από τότε πως ο μικρός βράχος αποσπάστηκε από την επιφάνεια του πλανήτη κατά την πρόσκρουση κάποιου αστεροειδή και ταξίδευε στο διάστημα 16 εκατομμύρια χρόνια πριν φτάσει στη Γη.

  Λίγο κάτω από την επιφάνεια του μετεωρίτη, η ομάδα του Mackay είχε ανακαλύψει ραβροειδείς σχηματισμούς που παραπέμπουν στα γήινα βακτήρια. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες απέρριψαν τη θεωρία της εξωγήινης ζωής και έκαναν λόγο για δομές που προέκυψαν από χημικές διεργασίες, όπως για παράδειγμα κατά την έκθεση του βράχου στις ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά την πρόσκρουση.

Ο μεγαλύτερος κρατήρας του κόσμου στην Ανταρκτική!
  Το 2007 ανακαλύφθηκε στην περιοχή Wilkes Land, ένας κρατήρας μεγαλύτερος κι από αυτόν που άνοιξε ο αστεροειδής που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινόσαυρων. Οι επιστήμονες είχαν τότε ανακοινώσει πως το ουράνιο σώμα που τον δημιούργησε θα πρέπει να  είχε διάμετρο 50 χλμ. και ότι ο συγκεκριμένος  κρατήρας ήταν ο μεγαλύτερος που ανακαλύφτηκε ποτέ στη Γη.

  Οι γεωλόγοι χρονολογούσαν την πτώση του αστεροειδούς στα 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, δηλαδή σε μια περίοδο που συμπίπτει με την εξαφάνιση του 90% των γήινων ειδών και μάλιστα από κάποιους είχε διατυπωθεί η άποψη ότι ίσως  αυτή η πρόσκρουση να συνδεόταν με τη δημιουργία της Αυστραλίας.

  Ο Ραλφ βον Φρεζ, γεωλόγος από το Ohio State University, που συμμετείχε στις έρευνες υποστήριζε ότι " Η πρόσκρουση ήταν τόσο βίαιη ώστε σε εκείνο το σημείο της υπερηπείρου Γκοντβάνα  άρχισε να σχηματίζεται μια τεράστια ρωγμή εξαιτίας της οποίας, μετά από εκατομμύρια χρόνια, αποκολλήθηκε η Αυστραλία".
Οι άγνωστης προέλευσης μετεωρίτες που βρέθηκαν το 2006
  Το 2006 είχε ανακαλυφθεί στην Ανταρκτική ένα ζεύγος μετεωριτών ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών που δεν ανήκαν σε καμία γνωστή κατηγορία. Οι δύο μετεωρίτες, γνωστοί ως GRA 06128 και GRA 06129, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ανταρκτικής Graves-Nunataks και η μεταλλική τους σύνθεση δεν ταίριαζε  σε κανένα από τα γνωστά είδη μετεωριτών. 
  Το ενδιαφέρον των επιστημόνων είχε στραφεί στον εντοπισμό της προέλευσής τους και μάλιστα είχε ακουστεί έντονα η θεωρία ότι προέρχονταν από τον πλανήτη Αφροδίτη. Κάτι τέτοιο είχε θεωρηθεί απίθανο από την επιστημονική κοινότητα αφού ποτέ κανένας δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει πέτρωμα από τον συγκεκριμένο πλανήτη.

 
 Επιπλέον είχαν πει ότι ακόμη και αν οι βράχοι εκτινάχθηκαν από την Αφροδίτη κατά τη διάρκεια κάποιας πρόσκρουσης πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν θα μπορούσαν να περιπλανιούνται στο διάστημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να προσγειωθούν μόλις το 2006 στην Ανταρκτική!  
  Τότε οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο μετεωρίτες προέρχονταν πιθανότατα από αστεροειδή ή από "ένα  αρχικό σώμα που μετετράπει σε διαστρωματωμένο αντικείμενο, με πυρήνα, μανδύα και φλοιό"
Ο κρατήρας που βρέθηκε το 2004 και η αντιστροφή των πόλων.
  Το 2004 είχαν ανακαλυφθεί τεράστιοι κρατήρες στην Ανταρκτική κρυμμένοι κάτω από τον πάγο, (με τη βοήθεια της δορυφορικής τεχνολογίας), οι οποίοι είχαν θεωρηθεί ως αποτέλεσμα πρόσκρουσης ενός μεγάλου αστεροειδή.

  Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είχαν πει ότι οι κρατήρες πρέπει να είχαν προέλθει είτε από αστεροειδή διαμέτρου 5 έως 11 km που έσπασε στην ατμόσφαιρα, είτε από ένα σμήνος κομητών είτε από συντρίμια κομητών.

 Από τις προσκρούσεις είχαν δημιουργηθεί πολλαπλοί κρατήρες  σε μια περιοχή διαστάσεων 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η μεγαλύτερη οπή είχε βάθος 550 μέτρων και σύμφωνα με τους ειδικούς είχε γίνει κατά προσέγγιση πριν 780.000 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας παγετωνικής εποχής.

  Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν όχι μόνο το λιώσιμο των πάγων αλλά και του φλοιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κρατήρες. Το 2004 που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις είχε διατυπωθεί η άποψη ότι η σύγκρουση πρέπει να ήταν τόσο ισχυρή που μάλλον ευθυνόταν για την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης, που είχε συμβεί εκείνη ακριβώς την εποχή. 

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Νεκροί, σε κατάσταση μουμιοποίησης χωρίς καμμία επεξεργασία!

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Νεκροί, σε κατάσταση μουμιοποίησης χωρίς καμμία επεξεργασία!

Μαθετε περισσοτερα

Νεκροί, σε κατάσταση μουμιοποίησης χωρίς καμμία επεξεργασία!


Νεκροί, σε κατάσταση μουμιοποίησης χωρίς καμμία επεξεργασία!

Το φαινόμενο καταγράφεται στην Ρωσία και τα τελευταία χρόνια προβληματίζει τις αρχές! Το κοινό στοιχείο όλων των περιπτώσεων είναι πως πρόκειται για ανθρώπους μοναχικούς οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί για χρόνια.
Ξαφνικά εντοπίζονται στα σπίτια τους, σε κατάσταση μουμιοποίησης! Τα χρονικά διαστήματα που έχουν να δώσουν σημεία ζωής ξεκινούν από 4 μήνες και φτάνουν στα 13 χρόνια!
Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό μιας γυναίκας ηλικίας 70 ετών που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά της σε μουμιοποιημένη κατάσταση στην Μόσχα. Το σώμα της παράμενε στο διαμέρισμα για τέσσερις μήνες χωρίς να υποστεί ουσιαστική αλλοίωση, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές.

Το 2007 στην Κεντρική Ρωσία ένοικοι διαμερίσματος στην πόλη Tula τρόμαξαν όταν εντόπισαν ένα μουμιοποιημένο σώμα. Ο ένοικος, στον οποίο ανήκε το σώμα, βρέθηκε καθισμένος σε μια πολυθρόνα στην κουζίνα του διαμερίσματος (στη φωτογραφία αριστερά). Το περίεργο είναι ότι νεκρός άνδρας είχε εξαφανιστεί για έξι χρόνια!

Οι διωκτικές αρχές που επιλήφθηκαν του περιστατικού ανέφεραν πως ο άνδρας, Vladimir Ledenev 68 ετών, δεν έφερε κανένα σημάδι βίαιης πράξης που να αιτιολογεί τον θάνατο του από εγκληματική πράξη. Περιέργως οι υπηρεσίες υγιεινής αρνήθηκαν όμως να απολυμάνουν τον χώρο όπου βρέθηκε η μούμια, παρά τις εντολές της τοπικής αστυνομίας.

Λίγους μήνες πριν είχε βρεθεί το μουμιοποιημένο σώμα της 67 χρονης Praskovya η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από 13 χρόνια (στη φωτογραφία επάνω)!

Οι αστυνομικοί δηλώνουν άγνοια για το πώς αυτά τα σώματα μουμιοποιούνται και δεν αλλοιώνονται, αλλά κυρίως πώς δεν εκλύεται κάποια αφόρητη δυσοσμία. Το γεγονός μάλιστα πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από τους δικούς τους για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα οδηγεί στην υπόθεση ότι μάλλον μεταφέρονται κάπου αλλού και επανατοποθετούνται στα σπίτια τους σε κατάσταση μουμιοποίησης. Το ερώτημα είναι από ποιούς και γιατί;


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/03/blog-post_2876.html#ixzz0hF7OCliD