Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!(Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)


Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!(Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)

 -
Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...

Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.

Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί,όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί,άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!

Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης.Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι,είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων,πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού,έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.

Η χρήση του μηχανισμού,μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι,μας είναι άγνωστη.Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών"Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία,ο μηχανολόγος- μηχανικός  δρ Τζιοβάνι Παστόρε,που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως
,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης  κάποιου αστρονομικού κύκλου.Αν συμβαίνει αυτό,επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)

σ.Β: ...την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνιους και Χαλδαίους.
Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών",που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δείτε οπωσδήποτε και το μικρό αυτό βίντεο του C.Sagan,για να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο σε τι σημείο θα πλησίαζε ο ανεπανάληπτος αυτός πολιτισμός, με 3-4 ακόμη αιώνες τεχνολογικής εξέλιξης,που απειλούσε να εξαφανίσει δια παντός ,κοσμοθεωρίες,θρησκείες,"φώτα" και παραμύθια "εξ ανατολών",και έπρεπε με κάθε τρόπο να σταματήσει...

Βισάλτης

 
ΠΗΓΗ((http://visaltis.blogspot.com/2011/07/m-2000.html))


Βίντεο ΣΟΚ!!! Αστυνομικοί ρίχνουν χειροβομβίδες σε θαμώνες εστιατορίων στο Μοναστηράκι!

Αστυνομικοί με μοτοποδήλατα τρομοκρατούν ανυποψίαστους περαστικούς και άλλους που είναι θαμώνες στα γνωστά εστιατόρια – ταβέρνες στο Μοναστηράκι!

Έφοδος της ομάδας ΔΕΛΤΑ στο Μοναστηράκι by Matsomenos
Οι άνθρωποι σηκώνονται και φωνάζουν “Χούντα” ενώ αστυνομικός ρίχνει χειροβομβίδα στον κόσμο! Με μία λέξη επικρατεί πανικός!!
Μαθαίνουμε ότι συγγνώμη από τους πολίτες ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για τη στάση συναδέλφων του που έστειλε στο νοσοκομείο εκατοντάδες
πολίτες, στα επεισόδια.«Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», τόνισε ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

ΚΥΠΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ...

ΚΥΠΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ...



Πέρα από κάθε λογική είναι τα όσα συνέβησαν χθες στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στα νότια παράλια της Κύπρου. Εκατοντάδες τόνοι πυρομαχικών περίμεναν, εκτεθειμένα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες από τον Φεβρουάριο του 2009, την... ιδανική στιγμή για να εκραγούν και να εκπληρώσουν το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκαν, δηλαδή να σκοτώσουν.
Με απόλυτη τάξη τοποθετημένα, από το 2009, τα 98 κιβώτια-ωρολογιακές βόμβες, στη ναυτική βάση, ολημερίς μες στο λιοπύρι. Οβίδες, σφαίρες, γομώσεις περίμεναν την «κατάλληλη στιγμή».Με απόλυτη τάξη τοποθετημένα, από το 2009, τα 98 κιβώτια-ωρολογιακές βόμβες, στη ναυτική βάση, ολημερίς μες στο λιοπύρι. Οβίδες, σφαίρες, γομώσεις περίμεναν την «κατάλληλη στιγμή».Αν και άψυχο υλικό, τα πυρομαχικά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να προειδοποιήσουν τους υπευθύνους ότι η κρίσιμη ώρα είχε έρθει. Αγνοήθηκαν όλες οι ενδείξεις και χθες το πρωί
στις 4.27 λεπτά ξεκίνησε μια ήρεμη αρχικά αλυσιδωτή αντίδραση, που αργότερα κατέληξε σε μία από τις ισχυρότερες εκρήξεις που έχουν καταγραφεί στην Κύπρο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 62 -πυροσβέστες, στρατιωτικούς και εργαζόμενους στη ναυτική βάση.
«Ωρολογιακή βόμβα» από το 2009
Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρει η συνάδελφος Μαρία Αβραμίδου, που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Κάπιταλ» της Λεμεσού, η χθεσινή τραγωδία έχει τις ρίζες της στο 2009 όταν ένα πλοίο ξεκίνησε για να μεταφέρει πυρομαχικά από το Ιράν στη Συρία. Το πλοίο κατέπλευσε στη Λεμεσό, όπου κατασχέθηκε το φορτίο του, συγκεκριμένα 98 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά, βλήματα αρμάτων, πυροβολικού, σφαίρες, πεπιεσμένη πυρίτιδα και γομώσεις απλές και μαγνησίου. Κατόπιν διαβουλεύσεων, αναφέρονται εκτενώς στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας Μακάριου Δρουσιώτη, αποφασίστηκε τα πυρομαχικά να στοιβαχτούν στη ναυτική βάση και να περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσουν τη χθεσινή τραγωδία.
Δυστυχώς, οι ιδανικές συνθήκες ανάφλεξης μέρους του φορτίου δημιουργήθηκαν χθες το πρωί, πριν επιστρέψουν στη βάση οι υπηρετούντες και οι αξιωματικοί. Αγνωστο παραμένει αν η φωτιά που εντοπίστηκε προήλθε από έκρηξη ή από ανάφλεξη πυρομαχικών. Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εντός της βάσης, ότι δεν προήρθε από φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ξεκίνησε από τα κοντέινερ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η διοίκηση της βάσης, ξεκινώντας έναν αγώνα να μην επεκταθεί η φωτιά και εκραγούν τα πυρομαχικά. Οι προσπάθειες κράτησαν περίπου μιάμιση ώρα, στις 5.53 όμως η φωτιά πυροδότησε μέρος των πυρομαχικών και ακολούθησε τεράστια έκρηξη, με κρατήρα 20 μέτρων και ωστικό κύμα τριών χιλιομέτρων. Για αρκετές ώρες ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής, τόσο στη βάση όσο και στις γύρω περιοχές, που ευτυχώς είχαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν ήταν πρακτικά δυνατό να υπολογιστεί ο αριθμός των νεκρών και ο αριθμός των τραυματιών.
Εικόνες Αποκάλυψης
Ασθενοφόρα μετέφεραν διαμελισμένα πτώματα και τραυματίες, ενώ από τα νοσοκομεία γίνονταν συνεχώς εκκλήσεις για αίμα, καθώς κανείς δεν γνώριζε ποια ήταν η πραγματική κατάσταση. Το σύννεφο σκόνης, που είχε κυριολεκτικά σκεπάσει την περιοχή και την τραγωδία, κατακάθισε τρεις ώρες μετά οπότε ξεπρόβαλε μια βομβαρδισμένη βάση.
Από τις πρώτες έρευνες αποκλείστηκε τρομοκρατική ενέργεια ή δολιοφθορά, καθώς εδώ και τρεις μήνες υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχαν παρουσιαστεί διογκώσεις των κοντέινερ, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν ακουστεί και μικροεκρήξεις μέσα σ' αυτά. Παρά τις οχλήσεις της διοίκησης της βάσης, δεν είχε δοθεί δραστική λύση παρά μόνο ζητήθηκε να βρέχονται τα κοντέινερ για να ψύχονται, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να αύξησε την υγρασία και να αλλοίωσε τα πυρομαχικά.

Μηνύματα οδύνης και συμπαράστασης

Τη βαθιά του οδύνη για την έκρηξη που έγινε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Ζύγι Λεμεσού, που είχε ως συνέπεια πολλές απώλειες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Την οδύνη του για τα θύματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ανείπωτη τραγωδία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης τα γεγονότα στην Κύπρο, ενώ τα συλλυπήτηριά τους εξέφρασαν στον πρόεδρο της Κύπρου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, ενώ το ΚΚΕ απευθύνθηκε με συλλυπητήριο μήνυμά του στο ΑΚΕΛ.

Επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τον καιρό


Επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τον καιρό


Επιστήμονες που προσελήφθησαν από τον ηγέτη του Άµπου Ντάµπικαι πρόεδρο των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων σεΐχη Χαλίφα µπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάνυποστηρίζουν ότι προκάλεσαν σειρά ραγδαίων βροχοπτώσεωνστο αραβικό εµιράτο, χρησιµοποιώντας νέα τεχνολογίαπου σχεδιάστηκε για να µπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει τον καιρό.
Σύµφωνα µε τους βρετανικούς «Sunday Times», το απόρρητο αυτό πρόγραµµα λέγεται ότι προκάλεσε πέρυσι πάνω από 50 καταιγίδες στην ανατολική περιοχή Αλ Αΐν.
Οι περισσότερες σηµειώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν στην περιοχή αυτή δεν βρέχει καθόλου. Η µετεωρολογική υπηρεσία της χώρας δεν είχε προβλέψει ούτε συννεφιά, ούτε βέβαια βροχή.
Ο Χέλµουτ Φλούρερ, ιδρυτής της Meteo Systems International, της ελβετικής εταιρείας που επιβλέπει το πρόγραµµα, αναφέρει σ’ ένα εµπιστευτικό βίντεο της εταιρείας:
«Αυτή τη στιγµή εφαρµόζουµε τη νεωτεριστική τεχνολογία µας για δηµιουργία βροχής Weathertec στην περιοχή του Αλ Αΐν στο Αµπου Ντάµπι. Αρχίσαµε τον Ιούνιο 2010 και πετύχαµε έναν αριθµό βροχοπτώσεων».
Οι επιστήµονες της Meteo Systems χρησιµοποίησαν γιγάντιους ιονιστές για να εκπέµψουν αρνητικά φορτισµένα σωµατίδια στον αέρα πάνω από την Αλ Αΐν. Τα σωµατίδια αυτά προσκολλώνται σε σωµατίδια σκόνης που υπάρχουν στην ατµόσφαιρα και αφθονούν πάνω από τις ερήµους.
Στη συνέχεια ανεβαίνουν ψηλά επειδή θερµαίνονται από τον ήλιο και όταν φτάσουν σε ορισµένο ύψος, προσελκύουν µόρια ύδατος στην ατµόσφαιρα, τα οποία συµπυκνώνονται γύρω τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο δηµιουργούν σύννεφα και βροχή.

Aπίστευτο: Γεννήθηκε μωρό-τέρας που μοιάζει με βατράχι!


Aπίστευτο: Γεννήθηκε μωρό-τέρας που μοιάζει με βατράχι!


Ο πατέρας το περιέφερε στους δρόμους...


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πρίν λίγο καιρό γεννήθηκε μωρό-τέρας στο Νεπάλ που μοιάζει με βατραχάκι. Δυστυχώς...
το μωράκι πέθανε λίγο μετά τη γέννα αλλα οι φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του κόσμου.








Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Aπίστευτο: Γεννήθηκε μωρό-τέρας που μοιάζει με βατράχι! http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_8468.html#ixzz1Rpi9utbL