Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕ,,ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ........

ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"!

Στην εβδομαδιαία έκδοση της Ελευθεροτυπίας "Εβδομάδα", υπάρχει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ασύλληπτο φαγοπότι που γίνεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα κυριότερα στοιχεία για να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά, είναι άσκοπο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για το ποιος θα φάει περισσότερα, ενώ εμείς να είμαστε σταθερά στα 700 ευρώ.

Ο μισθός λοιπόν κάθε βουλευτή μετά τις..συγκλονιστικές περικοπές της τάξης των 500 ευρώ, κυμαίνεται στα 5.500-6.500 ευρώ περίπου. Βέβαια, αυτός είναι ο κυρίως μισθός, μιας και για κάθε μια συμμετοχή σε επιτροπή της Βουλής, παίρνουν άλλα 250 ευρώ! Δηλαδή, για να κάνουν το αυτονόητο, κάτι για το οποίο υποχρεούνται από τον ρόλο τους, πληρώνονται επιπλέον. Κι αυτό, το λένε Δημοκρατία;

Και συνεχίζω: από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο ο Ηλίας Μόσιαλος απαρνήθηκε τα περισσότερα από τα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, συνεργάτες, αστυνομικούς, επιδόματα εξοπλισμού γραφείου κ.α) ενώ μόλις 5 βουλευτές επέλεξαν το οικονομικό υβριδικό TOYOTA αξίας 25.000 ευρώ, αντί της πολυτελούς LEXUS των 75.000 ευρώ και των 3500cc.

Και συνεχίζω:
-Κάθε βουλευτής λαμβάνει για έξοδα οργάνωσης του γραφείου του 1.200-1500 ευρώ τον μήνα (!), ενώ οι νεοεκλεγέντες άλλα 5.000 (Σ.Σ. προφανώς για να μπουν στο "κλίμα").
-Για έξοδα κίνησης, κάθε βουλευτής παίρνει 450 ευρώ και οι της επαρχίας 1.000. Το μήνα, εννοείται...Ενώ υπάρχει ατέλεια στα ΜΜΜ και 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως για τους βουλευτές της περιφερείας.
-Κάθε βουλευτής δικαιούται αυτοκίνητο μέσω leasing, το οποίο κοστίζει 1.300 ευρώ το μήνα. Από 2.000 cc που ήταν, επί Σιούφα τα κυβικά ανέβηκαν στα 3.500.
-Υπάρχει και ταχυδρομική ατέλεια φυσικά. Κι εκεί η ταρίφα είναι 1.000 ευρώ το μήνα-σε έναν κόσμο του ίντερνετ, ξέρετε κανέναν να στέλνει με το ταχυδρομείο επιστολές αξίας 1.000 ευρώ το μήνα; Εννοείται ότι σε Χριστούγεννα & Πάσχα, το ποσό είναι...double dot!
-Με την ίδια ταρίφα, 1.000 το μήνα, υπάρχει ατέλεια τηλεφωνικών συνδέσεων για σταθερά και 250 για κινητά. Ο μεγάλος Σιούφας μάλιστα, φρόντισε να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής τα 35 (!) εκατομμύρια ευρώ που άφησαν ως χρέη στα κινητά οι βουλευτές επί Προεδρίας Μπενάκη.
-Την ίδια ταρίφα-το ξέρω, κουραστήκατε-λαμβάνουν οι βουλευτές για έξοδα διαμονής στην Αθήνα. Δικαιούνται επίσης 1-2 επιστημονικούς συνεργάτες, μέχρι 3 μετακλητούς από το Δημόσιο, και 1-2 Αστυνομικούς.
-Ενώ σε όλους εμάς θα μας βγει ο κώλος να πάρουμε σύνταξη, οι βουλευτές μπορούν να πάρουν με μόλις 4 χρόνια θητείας! Και φυσικά, αν κάποιος έχει και τη δουλειά του, θα πάρει σύνταξη και από εκεί. Κι αν υπήρξε και Δήμαρχος, και από εκεί!


ΠΗΓΗ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ...ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΣ "ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ"!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ:ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ (!) ΓΙΑ ΤΙΣ...ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ:ΤΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
ΠΗΓΗ((  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/06/blog-post_8147.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/hellas-orthodoxy+(Hellas-Orthodoxy)  ))

Πλήγμα από μετεωρίτη φαίνεται πως δέχτηκε ο Δίας

Πλήγμα από μετεωρίτη φαίνεται πως δέχτηκε ο Δίας

Όλα τα μάτια στον αέριο γίγαντα

Μια μυστηριώδης, έντονη λάμψη που εμφανίστηκε για λίγο στην επιφάνεια του Δία την Πέμπτη ήταν πιθανότητα ένας μετεωρίτης που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα του αέριου γίγαντα, εκτιμούν οι αστρονόμοι.
Το χτύπημα έγινε αντιληπτό από έναν ερασιτέχνη αλλά διακεκριμένο αστρονόμο στην Αυστραλία και αργότερα επιβεβαιώθηκε από έναν άλλο ερασιτέχνη στις Φιλιππίνες.
«Όταν είδα τη λάμψη, δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο Αυστραλός Αντονι Ουέσλι. «H πύρινη μπάλα διήρκεσε περίπου 2 δευτερόλεπτα και ήταν πολύ φωτεινή».
Η πρόσκρουση δεν φαίνεται να άφησε ίχνη στην επιφάνεια του Δία, ωστόσο οι αστρονόμοι συνεχίζουν την αναζήτηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μικρή διάρκεια της λάμψης και η απουσία εξαερωμένων συντριμμιών οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το σώμα που χτύπησε τον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος ήταν μετεωρίτης και όχι κομήτης.
«Ποτέ δεν έχουμε δει μετεωρίτη να συντρίβεται στον Δία» σχολίασε ο Γκλεν Όρτον του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.
Το 1994, πάντως, αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο έμειναν άφωνοι όταν κομμάτια του κομήτη Σουμέικερ-Λίβαϊ 9 φωτογραφήθηκαν να προσκρούουν στον Δία και να αφήνουν γιγάντιες κηλίδες στην ταραχώδη ατμόσφαιρα.
Ο Αυστραλός Αντονι Ουέσλι που είδε τη νέα πρόσκρουση -προγραμματιστής στο επάγγελμα- έχει και άλλη μια ανάλογη επιτυχία στο ενεργητικό του: Εντόπισε πέρυσι μια ουλή στον Δία στο μέγεθος του Ειρηνικού Ωκεανού.
Χρησιμοποιώντας ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο στη Χαβάη, ερευνητές της NASA επιβεβαίωσαν αργότερα τις παρατηρήσεις και έδωσαν στον Ουέσλι τα εύσημα για την εντυπωσιακή ανακάλυψη.
Πηγή: Τα Νέα