Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ελληνική γραφή στο Θιβέτ που χρονολογείται στο 10.000π.Χ.!!

Ελληνική γραφή στο Θιβέτ που χρονολογείται στο 10.000π.Χ.!!

Εξωγήινοι; Μια παράξενη φυλή; Ή απλά ένας μύθος; Και πώς εμπλέκεται η ελληνική γραφή; Εδώ και 52 χρόνια μια παράξενη ιστορία συναρπάζει όσους λατρεύουν τα μυστήρια.

Η ιστορία: το 1938 ένας Κινέζος αρχαιολόγος, ο Τσι Που Τέι, ερευνά ένα σύμπλεγμα σπηλιών στα σινοθιβετιανά σύνορα. Ανακαλύπτει πολλούς τάφους ανθρώπων με ύψος το πολύ 1,30 μ. και αφύσικα μεγάλα κεφάλια. Σε κάθε τάφο υπάρχει και ένας μεταλλικός δίσκος διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών με μια τρύπα στο κέντρο του και διάφορες παραστάσεις που θύμιζαν τις κινήσεις των πλανητών.

Το 1958 ο Τσουμ Ουμ Νούι, ένας άλλος Κινέζος αρχαιολόγος, βγάζει τις «πέτρες των Ντρόπα», όπως ονομάστηκαν οι δίσκοι από την αποθήκη που φυλάσσονταν και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι είναι σημειωμένο πάνω τους (σε μερικές περιπτώσεις και με γράμματα που θυμίζουν το ελληνικό αλφάβητο). Τέσσερα χρόνια αργότερα δημοσιεύει τα συμπεράσματά του: Οι δίσκοι περιγράφουν την ιστορία των Ντρόπα, εξωγήινων που έπεσαν στη Γη με ένα διαστημόπλοιο που δεν κατάφεραν να επισκευάσουν. Προσπάθησαν να συμβιώσουν με τους Θιβετιανούς που ζούσαν στην περιοχή, αλλά οι ντόπιοι τους καταδίωκαν, λόγω της αφύσικης μορφής του. Ο επιστημονικός κόσμος της Κίνας λοιδορεί τον αρχαιολόγο, ο οποίος αυτοεξορίζεται στην Ιαπωνία όπου και πεθαίνει μερικά χρόνια αργότερα.

Ωστόσο, οι Ρώσοι ζητούν τους δίσκους από τους Κινέζους για περαιτέρω μελέτη. Η χημική ανάλυση κάνει λόγο για μεγάλες ποσότητες κοβαλτίου και άλλων μετάλλων στην σύσταση των πετρών των Ντρόπα. Οι δίσκοι επιστρέφονται στην Κίνα, όπου το 1974 τους μελετά ένας Αυστριακός επιστήμονας. Όταν το 1994 ζητά να τους ξαναδεί, οι δίσκοι έχουν κάνει φτερά και ο διευθυντής του Μουσείου που του τούς είχε δείξει πριν 20 χρόνια αγνοείται...
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Η παραπάνω ιστορία ξαναγίνεται κάθε τόσο μια από τις αγαπημένες των λάτρεων των μυστηρίων. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται απλά για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στην νεώτερη εκδοχή του έχει προστεθεί η επίσκεψη κάποιου αρχαιολόγου ονόματι Έβανς στα θιβετιανά βουνά, το 1947, όπου συνάντησε μια φυλή πολύ κοντών ανθρώπων που τού είπαν ότι κατάγονται από μια εξωγήινη φυλή και ότι το 1.014 μ.Χ. αναγκάστηκαν να μείνουν για πάντα στη Γη, επειδή το διαστημόπλοίο τους συνετρίβη.
Αλλά ούτε το ποιος ακριβώς ήταν αυτός ο Έβανς έγινε ποτέ γνωστό, ούτε υπάρχει πουθενά μια φωτογραφία που θεωρητικά τράβηξε στο ταξίδι του στα Ιμαλάια και απεικονίζεται ανάμεσα σε ένα ζεύγος πολύ κοντών ανθρώπων. Όπως δεν υπάρχουν πουθενά «οι πέτρες των Ντρόπα»...

Όσοι υποστηρίζουν ότι η ιστορία είναι αληθινή επιμένουν πως οι δίσκοι υπάρχουν, απλά οι αγκυλώσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας τους έχουν «εξαφανίσει». Όσοι την θεωρούν αποκύημα κάποιου ευφάνταστου μυαλού, έχουν να λένε πως το Τσουμ Ουμ Νούι δεν είναι καν κινεζικό όνομα και πως, όσο κι αν έψαξαν, δεν βρήκαν ποτέ κάποιο σύγγραμμα με αυτήν την υπογραφή, ούτε ανακάλυψαν στα αρχεία κάποιου από τα Μουσεία όπου υποτίθεται ότι φιλοξενήθηκαν οι δίσκοι στοιχεία για την ύπαρξή τους.

Όσον αφορά στο όνομα της φυλής, «ντρόπκα» στα θιβετιανά σημαίνει «μοναξιά» και κατ' επέκταση «αυτοί που ζουν μόνοι τους στις ερημιές».


Και, καθώς η μόνη απόδειξη ότι οι «πέτρες των Ντρόπα» όντως υπάρχουν, είναι δύο φωτογραφίες που τράβηξε ο Αυστριακός επιστήμονας το 1974, αλλά στις οποίες δεν φαίνεται κανένα ιερογλυφικό, αντιθέτως μοιάζουν πολύ με τους δίσκους Βi της δυναστείας των Χαν από το 3.000 π.Χ., ίσως τελικά η «φυλή των Ντρόπα» και οι πέτρες τους να είναι απλά η μεταφορά κάποιου αρχαίου θρύλου στο σήμερα...

Ο ουρανός του Μίσιγκαν βάφτηκε κίτρινος (Βίντεο)

Ο ουρανός του Μίσιγκαν βάφτηκε κίτρινος (Βίντεο)


Με απορία κοιτούσαν χθες τον ουρανό οι κάτοικοι του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Το ερώτημα ήταν τι προκαλούσε τους σχηματισμούς των σύννεφων που θύμιζαν βολβούς και εάν ήταν αυτό σημάδι επερχόμενης κακοκαιρίας.
Πολλοί ανέβασαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρωτώντας αν ξέρει κάποιος περί τίνος πρόκειται και η απάντηση ήρθε τελικά από τον μετεωρολόγο Jeff Last που αναγνώρισε τα σύννεφα Mammatus, όπως γράφει η Daily Mail.
Κάποιος τράβηξε σε βίντεο τον ουρανό και ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο. «Ξαφνικά ο ουρανός έγινε κίτρινος, ένιωσα παράξενα», έγραψε. «Ήταν το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ πάνω από το κεφάλι μου. Νόμιζα πως θα ξεπηδήσει κάποιος τυφώνας».
Δείτε το βίντεο:

Η συνωμοσία που έχει τρελάνει το διαδίκτυο – Tι θα γίνει σε 62 μέρες;

Η συνωμοσία που έχει τρελάνει το διαδίκτυο – Tι θα γίνει σε 62 μέρες;



Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί εδώ και λίγες μέρες το διαδίκτυο, η οποία εξελίσσεται σε μια έντονη συνωμοσιολογία.
Από το 2010 στο YouTube υπήρχε ένα κανάλι με την ονομασία Pronunciation Book, το οποίο δημοσίευε βίντεο για το πώς προφέρονται ορισμένες δύσκολες λέξεις της αγγλικής. Το κανάλι είχε δημοσιεύσει 700 βίντεο και είχε 27.000 συνδρομητές, ενώ είχε αποκτήσει και έναν λογαριασμό-παρωδία.
Όλα όμως άλλαξαν πριν από 16 μέρες…
Το video που ανέβηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου είχε θεωρητικά σκοπό να μάθει στον κόσμο πώς προφέρεται ο αριθμός 77 με τον αριθμό με έντονους μαύρους χαρακτήρες να εμφανίζεται στην οθόνη σε ένα λευκό φόντο. Όμως ο ομιλητής δεν εστίασε σ’ αυτό, αλλά είπε: «Κάτι πρόκειται να γίνει σε 77 ημέρες».
Την επόμενη ημέρα ο αριθμός έγινε 76 και το μήνυμα ήταν: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1183 μέρες». Την τρίτη μέρα ο αριθμός έγινε 75 και το μήνυμα ήταν :«Είμαι τώρα ξύπνιος. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεν λέω πια λέξεις».
Από εκείνη τη στιγμή και κάθε μέρα ανεβαίνει ένα βίντεο με έναν αριθμό λιγότερο και ένα διαφορετικό ηχητικό μήνυμα με μια αντίστροφη μέτρηση με κατάληξη στις 24 Σεπτεμβρίου. Κάθε μήνυμα τελειώνει με τη φωνή να λέει: «κάτι θα γίνει σε … μέρες».
Το τελευταίο βίντεο που ανέβηκε ήταν της μέρας 62 με το μήνυμα: «Με περιμένει. Πρέπει να βρω το σύστημά της», ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται και το βίντεο για την 61η μέρα.
Φυσικά μετά από αυτά τα video, η συνωμοσιολογία γύρω από τι μπορεί να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα διαφημιστικό κόλπο για την ανακοίνωση κάποιας ταινίας (κάποιοι λένε για το Battlestar Gallactica) ή βιβλίου, αν και θα ήταν κάπως υπερβολικό να περιμένει κάποιος 3 χρόνια για να κάνει τελικά μια τέτοια αποκάλυψη. Φυσικά, οι δημιουργοί του λογαριασμού θα μπορούσαν να τον έχουν πουλήσει για εμπορικούς σκοπούς. Αλλά από την άλλη το είχαν δημιουργήσει απλώς για να προφέρουν λέξεις για τρία χρόνια;
Φυσικά, οι θεωρίες ξεφεύγουν ακόμα πιο πολύ. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα κανάλι επικοινωνίας κατασκόπων, άλλοι λένε ότι ο αρχικός εμπνευστής για χρόνια είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και τις τελευταίες μέρες έχει συνέλθει και απειλεί να αποκαλύψει το μυστικό, ενώ υπάρχουν και ακόμα πιο «τρελές» θεωρίες!
Μάλιστα, κάποιοι έκαναν ανάλυση της φωνής με σπεκτρόμετρο για να δούνε αν υπάρχει κάποιοι κρυμμένο μήνυμα, αλλά δεν βρέθηκε κάτι. Οι χρήστες του 4chan.org, προσπάθησαν να εντοπίσουν την τοποθεσία της «φωνής». Μετά από έρευνα που βασίσθηκε σε εξωτερικούς ήχους που ακούγονται στα βίντεο όπως σειρήνες αστυνομίας και κεραυνοί , οι περισσότεροι καταλήγουν ότι το πρόσωπο μυστήριο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Υόρκης.
Τα μηνύματα όλων των ημερών από την 77η έως την 62η:
77: «Κάτι πρόκειται να συμβεί σε 77 μέρες»
76: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1.183 μέρες»
75: «Είμαι ξύπνιος τώρα. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεν λέω λέξεις πια».
74: «Έχω ένα λεπτό, άσε με να σου πω τι νομίζω ότι συμβαίνει»
73: «Η ένταση μεταξύ των συνοικιών έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες»
72: «Μπορείς να το δεις στις αγορές. Ο καθένας είναι έτοιμος για την καταιγίδα»
71: «Τραγουδούν ένα νέο τραγούδι στους δρόμους του Zone»
70: «Έχω πολλές πληροφορίες να μου κρατήσουν συντροφιά»
69: «Κανένας δεν είναι έτοιμος. Εκείνος παρακολουθεί τις αγορές»
68: «Δεν μιλώ για καταστροφή. Μιλώ για ένα ερωτικό τρίγωνο»
67: «Πέσαμε μέσα στη ζούγκλα για ένα καλοκαίρι εγκλήματος»
66: «Ήμασταν νέοι ήρωες, υπέροχοι ψεύτες»
65: «Κλείσε τα φώτα και πιες ένα παγωμένο ποτήρι νερό»
64: «Κανένας δεν τραγουδά, κάθε μέρα είναι ίδια»
63: «Έπρεπε να έχουμε ακούσει τον αρχηγό»
62: «Με περιμένει. Πρέπει να βρω το σύστημά της»
Το καναλι ΕΔΩ

Ομολογία σοκ του Κεδίκογλου: Νομοθετούμε κατ' απαίτηση της τρόικας! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!! - ΒΙΝΤΕΟ

Ομολογία σοκ του Κεδίκογλου: Νομοθετούμε κατ' απαίτηση της τρόικας! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!! - ΒΙΝΤΕΟ

Share on facebookShare on myspaceShare on googl

Share on twitter
Άφωνοι όλοι στη Βουλή
Άφωνη άφησε πριν από λίγο τη Βουλή ο "πράσινος" Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ομολογώντας ότι νομοθετούμε κατ' απαίτηση της τρόικα. 
Ο κ. Κεδίκογλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής έπειτα από τις πιεστικές ερωτήσεις βουλευτών για το ζήτημα της κινητικότητας καθηγητών με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας προχώρησε σε μια αποκάλυψη η οποία είναι σίγουρο πως θα γραφτεί με μελανά χρώματα στα πρακτικά της Βουλής: 
"Οφείλω μια διευκρίνηση. Η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα μπήκε στο νομοσχέδιο κατ' απαίτηση της τρόικας" είπε ο κ. Κεδίκογλου προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είπε: 
"Το προεδρείο εκφράζει την έκπληξή του γι' αυτά που ακούει".
Ι.Δ

http://www.triklopodia.gr
ΠΗΓΗEΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2013: Ομολογία σοκ του Κεδίκογλου: Νομοθετούμε κατ' απαίτηση της τρόικας! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!! - ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνας αποκάλυψε απίστευτα στοιχεια για σεισμούς - Διαβάστε το

Έλληνας αποκάλυψε απίστευτα στοιχεια για σεισμούς - Διαβάστε το


Πριν μέρες σου έδωσα κάποια νέα στοιχεία για επερχόμενους σεισμούς . Σήμερα έγινε σεισμός στην Νέα Ζηλανδία , άλλα το πιο σημαντικό είναι αν θα έχουμε συνέχεια του χρονικού παράθυρου για τις 26 Ιουλίου η αν "σωθηκε" η κατάσταση με τον συγκεκριμένο σεισμό! 
Μελετησε ξανα το αρθρο με πολυ προσοχη ... 


...Όταν κάτι σου προαναφέρεται είναι καλό να ζητάς να κατανοησεις τους τρόπους και τις αιτίες που κάποιος οι κάποιοι μπορούν να φτάνουν σε τέτοια συμπεράσματα , ιδίως όταν όλο το σκεπτικό σου αποδεικνύει το μέγεθος της νοητικής φυλακής που ζεις!
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:09 ....ΔΗΛΑΔΗ 9 ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ...!!! (

"Η δόνηση σημειώθηκε στις 17.09 τοπική ώρα (08.09 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση 51 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον στα ανοιχτά της περιοχής Κουκ Στρέιτ ενώ το εστιακό της βάθος εντοπίστηκε στα 15 χιλιόμετρα.") Stranger ...
Να θυμαστε απο τα σχολια σας δεν φαινεται μονο τι ανθρωπος ειστε αλλα και απο ποια υπηρεσια ερχετε η επιταγουλα σας...!!!

Μετέτερεψαν την Αγία Σοφία...σε νυχτερινό κέντρο!

Μετέτερεψαν την Αγία Σοφία...σε νυχτερινό κέντρο!

Πρόκληση και... ιεροσυλία!
Μία από τις τουρκικές σειρές που το τελευταίο διάστημα εισέβαλαν στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, το «Ένα αστέρι γεννιέται», που προβάλλεται καθημερινά από τη συχνότητα του Mega, υπέπεσε σε μεγάλο σφάλμα, αφού μετέτρεψε ορθόδοξη βυζαντινή εκκλησία σε... νυχτερινό κέντρο!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι παραγωγοί της σειράς μετέτρεψαν το ιερό του ιστορικού ναού σε... πάλκο με ορχήστρα και τραγουδίστριες να διαγωνίζονται στο ποια είναι η καλύτερη στα τουρκικά άσματα.
Οι Έλληνες τηλεθεατές που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο επεισόδιο της καινούργιας τουρκικής σειράς έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν σε ένα γενικό πλάνο η κάμερα αποκάλυψε πως η σκηνή μιας οντισιόν διαδραματιζόταν μέσα σε έναν ορθόδοξο χριστιανικό ναό. Συγκεκριμένα, σε μία στιγμή που η «γυαλιστερή» τραγουδίστρια, με μοβ τουαλέτα στολισμένη με παγιέτες... ερμήνευε ένα τουρκικό κομμάτι (και... λουζόταν με χαρτοπόλεμο) το πλάνο «άνοιξε» και είδαμε έναν μεγάλο σταυρό που υπήρχε πάνω από τον χώρο!
Χωρίς αμφιβολία ο ορθόδοξος ναός που χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το προκλητικό τηλεοπτικό ανοσιούργημα δεν είναι άλλος από αυτόν της Αγίας Ειρήνης (βρίσκεται κοντά στην Αγια-Σοφιά), που ανεγέρθη στην Κωνσταντινούπολη από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων, μάλιστα ονομαζόταν και «Πατριαρχείο».
Να σημειώσουμε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Σύλλογος αποφοίτων Ζωγραφείου και ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων του Πέρα είχαν πάρει ειδική άδεια προκειμένου να γίνει η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Παπαδημητρίου, συνοδεία της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Παρών ήταν τότε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ωστόσο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλούς τόνους, χωρίς προκλητικό ρεπερτόριο και με απόλυτο σεβασμό στον χώρο. Μάλιστα, είχε ενταχθεί στο εορταστικό πρόγραμμα «Πόλη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».
Η Μητρόπολη της Πόλης πριν την Αγία Σοφία
Για την ιστορία του ναού αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η Μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον μαινόμενο όχλο στη Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να οικοδομηθεί ξανά στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα. Ο νάρθηκας ξανακάηκε μαζί με τα δύο κοντινά ασκητήρια και τον ξενώνα του Σαμψών λίγα χρόνια μετά την ανοικοδόμηση της εκκλησίας.
Η εκκλησία δεν είχε δικούς της ιερείς, ιερουργούσαν και εκεί οι ιερείς της Αγίας Σοφίας. Συνήθως παρευρισκόταν και ο Πατριάρχης, ο οποίος στην Αγία Σοφία λειτουργούσε μόνο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, παρόντων και των βασιλέων. Στην εκκλησία αυτή συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου η δεύτερη οικουμενική σύνοδος, γι' αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.
espressonews.gr

Νέο επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που συνδέεται με πρόκληση πλημμυρών

Νέο επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που συνδέεται με πρόκληση πλημμυρών


Τα ατμοσφαιρικά ποτάμια είναι η νέα μεγάλη κλιματική απειλή

Διεθνής ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι έχει κάνει την εμφάνιση του ένα νέο καιρικό φαινόμενο το οποίο συνδέεται με την πρόκληση μεγάλων πλημμυρών. Οι ειδικοί όταν αναφέρονται σε αυτό το φαινόμενο μιλάνε για «ατμοσφαιρικά ποτάμια» ή για «ποτάμια της βροχής».

Το φαινόμενο Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ μελέτησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οφείλονται στα ποτάμια της βροχής, ένα φαινόμενο που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί ολοένα και περισσότερες θερμές μάζες αέρα οι οποίες με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Αυτοί οι υδρατμοί υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες σχηματίζουν τεράστιες δέσμες νερού στην ατμόσφαιρα. Οι δέσμες ή «ποτάμια» νερού μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συνεχή και έντονη βροχόπτωση που πέφτει μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία προκαλώντας έτσι πλημμύρες.

Η μελέτη Τη μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αιόβα και του Πανεπιστημίου Reading. Οπως εκτιμούν, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη τόσο πιο συχνό και έντονο θα είναι το φαινόμενο.

«Οσο αυξάνεται η θερμοκρασία, θα αυξάνεται και η ποσότητα των υδρατμών που θα μετακινούνται στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας έτσι ολοένα και πιο ισχυρά ατμοσφαιρικά ποτάμια. Η σύνδεση ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά ποτάμια και τις πλημμύρες έχει ήδη διαπιστωθεί. Η αύξηση της συχνότητας των ατμοσφαιρικών ποταμιών θα οδηγήσει σε αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων τον χειμώνα και στη πρόκληση πλημμυρών» αναφέρει ο Ντέιβιντ Λάβερς, του Πανεπιστημίου της Αιόβα που ήταν επικεφαλής της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Research Letters»

ΚΑΛΕΣΜΑ ---ΕΟΕ---


Έλα να μιλήσουμε ελεύθερα και να ανταλάξουμε απόψεις ιδέες,πληροφορίες... Έλα στην παρέα μας κατά της νέας τάξης. Κάνε τώρα εγγραφή (και από facebook) Σε περιμένουμε στο forum του ΕΟΕ που άνοιξε τώρα !!! http://www.eoellas.org/forum