Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οι Ιλλουμινάτοι, η σφραγίδα, το δολάριο και ο πρόεδρος

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οι Ιλλουμινάτοι, η σφραγίδα, το δολάριο και ο πρόεδρος

Μαθετε περισσοτερα

Οι Ιλλουμινάτοι, η σφραγίδα, το δολάριο και ο πρόεδρος





Οι Ιλλουμινάτοι, η σφραγίδα,
το δολάριο και ο πρόεδρος


Οι Ιλλουμινάτοι είναι μυστική εταιρεία που η δράση της επηρέασε πολλές άλλες εταιρείες και οργανώσεις. Ιδρυτής τους ήταν ο καθηγητής Κοινωνικού Δικαίου, Άνταμ Βάϊσχαουπτ (περιστασιακά Ιησουΐτης και μετέπειτα εχθρός τους) το 1776 στο Ίνγκολαστατ της Βαυαρίας, με αρχηγείο αργότερα στην Φρανκφούρτη, ως συνέχεια του τάγματος των «Τελείων» που είχε σκοπό τη δημιουργία μιας λέσχης από άτομα φερόμενα ως διανοούμενοι με γνώσεις, βασιζόμενοι σε μια μορφή ηθικισμού που παρουσίαζε έναν υποκριτικό ενάρετο τρόπο ζωής στα πρότυπα των Ιησουϊτών και των μασόνων.

Η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται σε πολλές χώρες με άκρα μυστικότητα. Μεγάλες προσωπικότητες εντάχθηκαν στους Ιλλουμινάτοι καθώς και αρκετοί απατεώνες. Κάθε νέο μέλος θα γνώριζε μόνο δύο άλλους «αδελφούς» και κάθε τριάδα μελών κατευθύνονταν από έναν ανώτερο που είχε για όνομα κάποιον κωδικό για την ασφάλεια της οργάνωσης.

Το 1784 η βαυαρική κυβέρνηση δίωξε τους «Ιλλουμινάτοι» και ο Βάϊσχαουπτ εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς. Η εταιρεία συνέχισε να δρα με μυστικό τρόπο δημιουργώντας διάφορα παρακλάδια σ’ όλο τον κόσμο ως εμπροσθοφυλακή του σιωνισμού, θολώνοντας τα νερά ιδρύοντας διάφορες λέσχες, στοές, εταιρείες, οργανώσεις κ.α. Ο Άνταμ Βάισχαουπτ είχε μυηθεί στον τεκτονισμό το 1777, στην στοά Theodoro of Good Counsel του Μονάχου, διαπραγματευόμενος την ένωση των Ιλλουμινάτων με τον τεκτονισμό. Το σχέδιο ολοκληρώθηκε στο συνέδριο του Βίλχελμσμπαντ το 1782. Απώτερος στόχος τους θα ήταν η δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους-αυτοκρατορία. «…Όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν ένα έθνος, όλες οι μορφές εμπορίου θα ενοποιηθούν σε ένα κοινό εμπόριο, όλες οι επιστήμες θα γίνουν μια, όλα τα συμφέροντα θα συγκλίνουν σε ένα συμφέρον» (Βαρόνος Ανάχαρσις Κλοτζ, Πρώσος Ιλλουμινάτος)..

Από τότε οι Ιλλουμινάτοι φέρονται να έχουν σχέση με διάφορες επαναστάσεις, ίδρυση της Αμερικής, Νέα Παγκόσμια Τάξη, έλεγχο παγκόσμιας οικονομίας, μεθόδους ελέγχου των μαζών, κομμουνισμό, αναρχισμό, φασισμό, σύγχρονες οργανώσεις και λέσχες που κυβερνούν τον κόσμο, κίνημα χίπις, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο όπλων, μυστικές υπηρεσίες και εταιρίες, απόρρητη τεχνολογία, ταξίδια στο διάστημα, σατανισμό, πολιτική, παγκόσμιους πολέμους, θρησκευτικές σέχτες και αιρέσεις.

Οι στόχοι τους πολλαπλοί αλλά ξεκάθαροι: «…Θρησκεία, πατριωτισμός και οικογένεια θα πρέπει να διαλυθούν, να απορρίψουμε κάθε κοινωνικό δεσμό για να φτιάξουμε έναν ενιαίο κόσμο, έναν παγκόσμιο λαό. Αρχικά μπορούμε να διαλύσουμε αυτούς τους ζυγούς μέσω της επιστήμης και της ανθρώπινης λογικής έπειτα να μεταμορφώσουμε τις τοπικές οικονομίες σε συλλογικές για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην κατάργηση τους. Πρέπει να εργαστούμε στα θεμέλια». (Άνταμ Βάισχαουπτ)

Με το «Ε Pluribus Unum» περνούσαν το μήνυμα ότι επιθυμούν έναν κόσμο υπό της εξουσίας μίας κυβερνήσεως, όπως είναι γραμμένο σε μια κορδέλα στην μπροστινή όψη της μεγάλης σφραγίδας των ΗΠΑ που την κρατάει ένας αετός στο στόμα του, ευρισκόμενος κάτω από 13 αστέρια, κρατώντας στο ένα πόδι του 13 βέλη και στο άλλο ένα κλαδί ελιάς με 13 φύλλα. Μπροστά του υπάρχει ασπίδα με 13 κατακόρυφες λουρίδες (το 13 είναι κωδικός αριθμός των Ιλλουμινάτων, όσοι και οι βαθμοί μύησής τους). Σε άλλο σημείο της σφραγίδας υπάρχει μία πυραμίδα με τον παντεπόπτη οφθαλμό-σύμβουλο των Ιλλουμινάτων με 13 σειρές από λίθους και στη βάση της τα λατινικά γράμματα MDCCLXXVI σχηματίζουν τον αριθμό 1776 που είναι το έτος ίδρυσής τους! Κάτω από την πυραμίδα γράφει «Novus Ordo Seclorum», δηλαδή «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Κωδικός αριθμός τους είναι ο αριθμός 5, που στα λατινικά γράφεται με το V και σχηματίζεται από τα δύο δάχτυλα του χεριού (δείκτη και παράμεσο) ως σύμβολο της νίκης που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί. Το 5 έχει σχέση και με το Πεντάγωνο, το Αμερικανικό γραφείο Άμυνας. Το γερμανικό κομμουνιστικό κίνημα ονομάζονταν Σπαρτακιστές, (ψευδώνυμο του Βάισχαουπτ=Σπάρτακος). Επίσης, ο Άνταμ Σμιθ έγραψε την χρονιά που ιδρύθηκαν οι Ιλλουμινάτοι (1776), το The Wealth of Nations που υπήρξε καθοριστικό για την παγκόσμια οικονομία και δημοσιεύτηκε στον δυτικό κόσμο το 1784 (χρονιά διάλυσης των Ιλλουμινάτων).

Οι Ιλλουμινάτοι ιδρύθηκαν την 1η Μαΐου του 1776. Ημέρα που από το 1886 εορτάζει παγκοσμίως η εργατική τάξη (ταυτόχρονα είναι και η παραμονή της Βαλπουργίας Νύχτας των Μαγισσών)! Από τα διάφορα κινήματα που δημιούργησαν οι Ιλλουμινάτοι δεσπόζει το Flower Power των χίπις που θα εξυπηρετούσε στη διάδοση των ναρκωτικών!

Η εταιρεία μεταφέρθηκε στην Αμερική αλλάζοντας ονόματα για να παραπλανά τους πάντες και σήμερα παρουσιάζεται ως «Κλίκα της Κολούμπια», εξ ου και το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια, Ταινίες Κολούμπια, ΤV Κολούμπια, δίσκοι Κολούμπια, Πανεπιστήμιο Κολούμπια κ.α. με σύμβολο τον οφθαλμό «Ώρος»! Ακόμα και οι κυβερνώντες των ΗΠΑ εδρεύουν στην περιφέρεια Κολούμπια απ’ όπου διοικούν και διαχειρίζονται την χώρα, τυπώνουν το χρήμα, φτιάχνουν νόμους. Οι ανήκοντες στους Ιλλουμινάτοι και διαπλεκόμενοι σε όλα τα σκοτεινά πεδία που λυμαίνονται την ανθρωπότητα, αλλάζοντας ονόματα και θεωρίες για να συσκοτίζουν όσους ανακαλύπτουν τα σχέδιά τους, πέτυχαν πολλά μέσω του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος. Ο ερευνητής Τζόρνταν Μάξγουελ αποκαλύπτει ότι στο πίσω μέρος του χαρτονομίσματος του Αμερικανικού δολαρίου λαμβάνουν χώρα πολλοί συμβολισμοί. Το «ANNUIT COEPTIS» που θα πει: «Η επιχείρησή μας εστέφθη με επιτυχία» σημαίνει την επιτυχή δράση των Ιλλουμινάτων και το αναγραφόμενο “Novus Ordo seclorum” ερμηνεύεται ως εξής: «Novus» θα πει στα λατινικά «Νέα», «Ordo» σημαίνει «Τάξη», και «seclorum» θα πει «Κόσμος». Δηλαδή «Νέα Παγκόσμια Τάξη» γι’ αυτό και όλοι οι Πρόεδροι των ΗΠΑ αναφέρονται σ’ αυτή τη Νέα Τάξη! Το 1934 που εκδόθηκε το δολάριο (το χαρτονόμισμα αυτό σχεδιάστηκε από μασόνους), τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ απέκτησε η Federal Reserve και αυτό επεξηγεί την αναγραφείσα στο δολάριο «ρήση» ότι: «Η επιχείρησή μας εστέφθη με επιτυχία»! Διότι το «εστέφθη με επιτυχία» είναι σύμβολο των Ιλλουμινάτων οι οποίοι από το 1776 σχεδίαζαν τα περί της Αμερικής. Στο δολάριο απεικονίζεται και μια Αιγυπτιακή πυραμίδα, που απ’ την κορυφή της βγαίνει το φως του θεού των αρχαίων Αιγυπτίων «Ώρος», που συμβολίζεται με ένα μάτι και σημαίνει τον νεογέννητο ήλιο που βλέπει τους πάντες. Στην πυραμίδα υπάρχουν και εδώ όπως στην σφραγίδα των ΗΠΑ, 13 στρώματα και στην βάση τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο το 1776 που ενώ λέγεται ότι έχει σχέση με την ίδρυση της χώρας, αντιθέτως το 1776 σημαίνει την ίδρυση της μυστικής εταιρείας των Ιλλουμινάτων. Στο δολάριο υπάρχουν 13 ραβδώσεις, 13 άστρα που ενωμένα σχηματίζουν τον εβραϊκό αστέρα του σιωνισμού, καθώς και 13 φύλα, 13 βέλη καί 32+33 φτερά σχεδιασμένα σε ακολουθίες του 13. Στην κορυφή του δολαρίου υπάρχει η εικόνα μιας κουκουβάγιας που συμβολίζει την Μποέμικη λέσχη που συνεδριάζει κάθε χρόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου στο Μποέμικο δάσος της Β. Καλιφόρνιας, με την συμμετοχή του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, φορώντας κόκκινες και μαύρες ρόμπες όμοιες με των Κουκ Κλουξ Κλάν στεκάμενοι μπροστά σ’ έναν βωμό τελετουργικής φωτιάς και πίσω τους υπάρχει ένα τεράστιο είδωλο κουκουβάγιας ύψους 10 μέτρων! Εκεί οι πρόεδροι συναντώνται με τους μεγαλοβιομήχανους, με ηγέτες κρατών, σημαντικά πρόσωπα των ΗΠΑ, κάνοντας τελετές μπροστά στην «σοφή» κουκουβάγια που διακρίνει μέσα στο σκοτάδι τα πάντα!

Τέλος το όνομα του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ παραφράζεται ως εξής! Χουσεΐν θα πεί όμορφος, το Μπάρακ είναι εβραϊκό όνομα που προέρχεται από το Μπαρούχ και σημαίνει «θάνατος στους μη Εβραίους» και στα Αραβικά θα πει «Ευλογημένος», άρα ο πρόεδρος είναι ο «ο Ευλογημένος που θα θανατώσει τους μη Εβραίους» και το Ομπάμα είναι όνομα φυλής της Κένυας απ’ όπου κατάγεται και σημαίνει «Υποταγμένος» και θεωρείται ότι προωθήθηκε στον Λευκό Οίκο από τους Ιλλουμινάτοι-Σιωνιστές!

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Μαθετε περισσοτερα

ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ


ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ






ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΞΗΡΑ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ,ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ,Η ΑΙΓΗΊΔΑ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ.ΚΑΛΥΠΤΩΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΛΟΕΡΟΥΣ ΛΕΙΜΩΝΕΣ,ΠΟΛΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΙΜΝΕΣ,Η ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΟΧΕΣ,Η ΑΙΓΗΊΔΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ,ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ,ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ,ΔΗΛ.ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΗΊΔΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ..
.Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ:ΤΟΥ ΩΓΥΓΗ,ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΡΔΑΝΟΥ,ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ... ΣΗΜΕΡΑ,ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΝΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΙΚΙΩΝ,ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙΧΩΝ.ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗ'Σ,ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ...ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΕΡΕΙΠΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΟΡΩΝΗΣ.ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ,ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΠΤΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ,ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟ'Ι'ΣΤΟΡΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΟΣ...ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ,ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΙΑΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ,ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ,ΣΤΗ ΔΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑ'ΛΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.ΣΤΟΝ ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ.ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ,ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥΩΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΣΙΤΕΧΝΑ ΕΠΙΠΛΑ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΝΕΝΑ ΜΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ..ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙ'ΚΗ.ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ... Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ...ΧΡΟΝΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ,ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΒΕΒΑΙΑ,ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΑΓΝΩΣΤΕΣ Ή ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ...ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ,ΟΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΖΩΟΓΟΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΝΟΕΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ,ΜΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΛΟΥΝ ΡΕΥΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΕ ΦΥΚΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ,ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΙ ΑΣΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΟΤΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ...ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
ΠΗΓΗ(http://ekati-e.blogspot.com/2008/05/blog-post_20.html