Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βίντεο:ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Γνώρισα τον Γέροντα Παϊσιο, μετά το Θάνατό του»


Βίντεο:ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Γνώρισα τον Γέροντα Παϊσιο, μετά το Θάνατό του»


Μιχάλης Μιχαήλ:"Γνώρισα τον Γέροντα Παϊσιο, μετά το Θάνατό του"
Δείτε το βίντεο...


anti-ntp.net: Βίντεο:ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Γνώρισα τον Γέροντα Παϊσιο, μετά το Θάνατό του» ΠΗΓΗ

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Aaron Rousso για το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Aaron Rousso για το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης
Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι ένα από τα πιο σοκαριστικά ντοκουμέντα για τους σκοτεινούς ανθρώπουςτης Νέας Παγκόσμιας Τάξης που δουλεύουν συστηματικά στο παρασκήνιο, για την εκπλήρωση του «οράματός» τους και την τελική επιβολή της Παγκόσμιας Τυραννίας.
Το βίντεο παρουσιάζει μία αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε ο Ααρόν Ρούσσο στον γνωστό αμερικάνο δημοσιογράφο και πολέμιο της Νέας Τάξης, Alex Jones

 Ο Ααρόν Ρούσσο (Aaron Russo), ο οποίος πέθανε στις 24 Αυγούστου 2007, σε ηλικία 64 ετών, μετά από μάχη με την επάρατο νόσο, ήταν σκηνοθέτης του Χόλυγουντ και παραγωγός ντοκυμαντέρ.
Οι πιο γνωστές ταινίες του στο Χόλυγουντ είναι το “Trading Places”, (με τον Eddie Murphy), το “Wise Guys” (σε σκηνοθεσία Brian De Palma) και το “The Rose”(αναφορά στην ζωή της Janis Joplin). 
Το πιο συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ του είναι τοAmerica: Freedom to Fascism”- «Αμερική: Από την Ελευθερία στο Φασισμό» που σκηνοθέτησε το 2006, ένα χρόνο πριν πεθάνει και στο οποίο αποκαλύπτεται η παράνομη είσπραξη των φόρων από τηνFederal Reserve, το σχέδιο της επιβαλλόμενηςπαγκοσμιοποίησης, η ανάδυση του κράτους του Μεγάλου Αδελφού, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και το επερχόμενο «τσιπάρισμα»/μαρκάρισμα με τσιπ RFID όλων των πολιτών του κόσμου.
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ:http://video.google.com/videoplay?docid=5355374476580235299)
 
 
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ρούσσω αποκαλύπτει στον Jones τα όσα συζήτησε κάποια στιγμή με τον Νίκ Ροκφέλερ :
 
 
 
Ο Nicholas Rockefeller, της γνωστής δυναστείας Ροκφέλερ, είναι μεγαλοδικηγόρος, έχει αναπτύξει εμπορικές δραστηριότητες στην Κίνα και μάλιστα εγκαινίασε το 2001, στην Κίνα, (δες το βίντεο) την έκθεσηGlobalAgora, (στην φωτο κάθεται δεξιά,μαζί με τον Nick Matzorkis) η οποία προωθεί την πληρωμή, σε διάφορες συναλλαγές και αγορές, μέσω κινητού τηλεφώνου WAP, (wireless shopping), απελευθερώνοντας έτσι τον πολίτη από το «ενοχλητικό βάρος» μετρητών και πορτοφολιού, ένα ακόμα βήμα δηλαδή, προς την αχρήματη κοινωνία (cashless society).Ο Νικ Ροκφέλερ εκτός των άλλων ιδιοτήτων του είναι και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων- Council on Foreign Relations Council on Foreign Relations ή κοινώςCFR, άλλης μίας «κλειστής» Λέσχης της διεθνούς ελίτ.
Ο Ροκφέλερ αποκάλυψε στον Ρούσσω ότι ο τελικός στόχος της «ελίτ» είναι να ο πλήρης έλεγχος των ανθρώπων μέσω εμφυτεύσιμου μικροτσίπ, στο οποίο θα αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία του και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως «πορτοφόλι», που σημαίνει ότι χωρίς αυτό ο άνθρωπος θα είναι εντελώς ανήμπορος να αγοράσει ή να πουλήσει, ενώ όποιος χαρακτηρισθεί «ανεπιθύμητος» για το σύστημα, θα απενεργοποιείται αυτόματα το τσιπ του και ο άνθρωπος θα μένει «ξεκρέμαστος»!
Επίσης σοκαριστική είναι η αποκάλυψη ότι ο πόλεμος «για την τρομοκρατία» είναι μια φάρσα, μία απάτη, καθώς ο Ροκφέλερ είπε στον Ρούσσω, 11 μήνες πριν την 11η Σεπτεμβρίου, ότι πρόκειται να λάβει χώρα κάποιο «γεγονός» που θα οδηγούσε σε εισβολή των αμερικάνικων στρατευμάτων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν!
Επί λέξει λέει ο Ρουσσώ: "He’s the one (N.Rockfeller) that told me 11 months before 9/11 ever happened that there was going to be an event, never told me what the event was going to be, and out of that event we were going to invade Afganistan to run pipelines from the Caspian Sea, we were going to invade Iraq to take over the oil fields and establish a base in the middle east and make it all part of the new world order and we’d go after Chavez in Venezuela.”
Δηλαδή «Αυτός ήταν (ο Ν. Ροκφέλερ) που μου είπε 11 μήνες πριν συμβεί η 9/11 ότι επρόκειτο να συμβεί ένα γεγονός - ποτέ δεν μου είπε τι θα ήταν αυτό - και εξαιτίας αυτού του γεγονότος πρόκειται να εισβάλουμε στο Αφγανιστάν για να δρομολογήσουμε αγωγούς από την Κασπία Θάλασσα, μετά πρόκειται να εισβάλουμε στο Ιράκ για να καταλάβουμε τις πετρελαιοπηγές και να εγκαταστήσουμε μία βάση στη μέση ανατολή και να τα κάνουμε όλα μέρος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, μετά θα πάμε εναντίον του Τσάβεζ στη Βενεζουέλα» (Υπάρχει λάθος στην μετάφραση και ο Τσάβεζ έγινε Σουβέζ…).
Ο Ροκφέλερ είπε επίσης στο Ρούσσω ότι τα ιδρύματα της δυναστείας Ροκφέλερ δημιούργησαν και χρηματοδότησαν το κίνημα για τη γυναικεία απελευθέρωση με πραγματικό στόχο να διαλύσει την οικογένεια και τα παιδιά να μεγαλώνουν από την κυβέρνηση.
Ο Ρούσσω, εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και έχει ζήσει στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Στην αρχή ασχολήθηκε με την Ροκ μουσική σκηνή και είχε δικό του κλαμπ όπου εμφανίστηκαν διάσημα ονόματα της ροκ μουσικής της δεκαετίας του ‘ 70, όπως Zeppelin, The Who, Janis Joplin κ.α. 

Μετά το γύρισμα του βίντεο “Mad as Hell” το 1996-97, όπου κατέκρινε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» της κυβέρνησης, τη νέα ταυτότητα και τη NAFTA ( «North American Free Trade Agreement» - «Βορειοαμερικάνικη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου» η οποία αποτελεί την τριμερή εμπορική συμφωνία στην Βόρειο Αμερική, που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικό και του Καναδά. Η NAFTA, για πολλούς αποβλέπει στην δημιουργία της «ΒορειοΑμερικανικής Ένωσης», στο πρότυπο της Ε.Ε. με ένα κοινό νόμισμα, το Amero. Δες αποκαλυπτικό άρθρο στοhttp://www.greekamericannewsagency.com/).

Το 1998 ο Ρούσσω ξεκίνησε την εκστρατεία του για να γίνειΚυβερνήτης της Νεβάδα, όπου τελικά ήρθε δεύτερος κερδίζοντας το 26% των ψήφων. Εκείνο το διάστημα γνωρίστηκε, μέσω μιας δικηγόρου, με τον Νικ Ροκφέλερ, τον οποίον ο Ρούσσω χαρακτηρίζει έναν «πολύ έξυπνο άνθρωπο».
Στις συζητήσεις που είχαν, για διάφορα θέματα, κάποια στιγμή ο Ροκφέλερ ρώτησε τον Ρούσσο εάν ενδιαφερόταν να ενταχθεί κι αυτός στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (C.F.R.), (εδώ υπάρχει κι άλλο λάθος στην μετάφραση, καθώς γράφεται ότι ο Ροκφέλερ έκανε πρόταση στον Ρούσσω να συμμετάσχει στο «συμβούλιο της εταιρίας του»!…).
Ο Ρούσσω αρνήθηκε. «Δεν πιστεύω στην υποδούλωση των ανθρώπων» του απάντησε.
Ο Ροκφέλερ κατόπιν κυνικά και ψυχρά τον ρώτησε «γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο για αυτούς τους ανθρώπους; Κοίτα μόνο τον εαυτό σου και την οικογένεια σου και μην ενδιαφέρεσαι για τους υπόλοιπους. Είναι μόνο υπηρέτες, μόνο μάζα»!...

«Συνήθιζα να του λέω, ποιο είναι το νόημα όλων αυτών;;» λέει ο Ρούσσο, «έχεις όλα τα λεφτά που χρειάζεσαι στον κόσμο, έχεις όλη την εξουσία που χρειάζεσαι, ποιο είναι το νόημα, ποιος είναι ο τελικός σκοπός;;;”
Σε αυτό το ερώτημα ο Ροκφέλερ κυνικά απάντησε ως εξής.. «Ο τελικός σκοπός είναι να βάλουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα τσιπ, να ελέγξουμε όλη την κοινωνία, να ελέγξουμε όλο τον κόσμο μέσω των τραπεζιτών και της ελίτ!»
O Ρούσσο καταθέτει επίσης ότι ο Ροκφέλερ του είπε 11 μήνες πριν την 11η Σεπτεμβρίου ότι θα συμβεί ένα «γεγονός»(δεν του διευκρίνισε τι ακριβώς θα είναι αυτό το γεγονός), και εξαιτίας αυτού του «γεγονότος» θα δοθεί η αφορμή για να εισβάλουμε στο Αφγανιστάν και να δρομολογήσουμε τους αγωγούς από την Κασπία, μετά πρόκειται να εισβάλουμε στο Ιράκ για να καταλάβουμε τις πετρελαιοπηγές και να ιδρύσουμε μια βάση στην Μ. Ανατολή, κατόπιν θα πάμε εναντίον του Τσάβεζ στη Βενεζουέλα. (Τα 2 πρώτα τα πέτυχαν, το 3ο τρίτο όχι ακόμα)

Ο Ροκφέλερ είπε επίσης στο Ρούσσο ότι μετά από αυτά τα γεγονότα θα αρχίσει να βλέπει στρατιώτες να «ψάχνουν σπήλαια στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, ψάχνοντας για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» και ότι θα έλθει ένας «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που δεν θα τελειώνει ποτέ, όπου δεν θα υπάρχει ένας αληθινός εχθρός, και το όλο πράγμα θα είναι μια μεγάλη απάτη, έτσι ώστε «η κυβέρνηση να μπορέσει να ελέγξει τον Αμερικανικό λαό». Σύμφωνα με την κατάθεση του Ρούσσο, ο οποίος ανάφερε επίσης ότι ο Ροκφέλερ γελούσε και αστειεύονταν κυνικά καθώς του έκανε αυτές τις καταπληκτικές «προβλέψεις».
Σε μια άλλη συζήτηση, ο Ροκφέλερ ρώτησε το Ρούσσο τι πιστεύει για το κίνημα για την γυναικεία απελευθέρωση. Η απάντηση του Ρούσσο ήταν ότι πιστεύει ότι πρόκειται για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα της απόκτησης του ίδιου μισθού με τους άνδρες, όπως ακριβώς κέρδισαν και το δικαίωμα για να ψηφίσουν!
Η απάντηση του Ρούσσο προκάλεσε στον Ροκφέλερ γέλιο και του ανταπάντησε λέγοντας: «Είσαι ηλίθιος! Εγώ θα σου πω περί τίνος πρόκειται. Eμείς οι Ροκφέλερ το χρηματοδοτήσαμε, χρηματοδοτήσαμε το κίνημα για τη γυναικεία απελευθέρωση, εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε όλες τις εφημερίδες και την τηλεόραση, - Το ίδρυμα Ροκφέλερ.»

Ο Ροκφέλερ ανάφερε επίσης στο Ρούσσω για τους δύο κύριους λόγους για τους οποίους η «ελίτ» χρηματοδότησε το κίνημα για τη γυναικεία απελευθέρωση.

Ο πρώτος λόγος ήταν ότι πριν από το κίνημα οι διεθνείς τραπεζίτες δεν μπορούσαν να φορολογήσουν τον μισό πληθυσμό, και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι το κίνημα τους επέτρεψε να βάλουν τα παιδιά στα σχολεία από μικρότερη ηλικία, έτσι ώστε να τα κατηχήσουν ώστε να αποδεχθούν το κράτος ως την κύρια τους «οικογένεια», διασπώντας το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο. (κοινωνική μηχανολογία).
Πηγές:

To «πρώτο» φως από μια σούπερ-Γαία (VIDEO)

 To «πρώτο» φως από μια σούπερ-Γαία (VIDEO)
Το τηλεσκόπιο Spitzer «είδε» τον πλανήτη 55 Cancri e
To «πρώτο» φως από μια σούπερ-Γαία
Πιάσαμε» το φως του 55 Cancri e.
 Ενα «υπεργήινο» φως συνελήφθη από ένα γήινο τηλεσκόπιο σηματοδοτώντας ένα σημαντικό σταθμό στην παρατήρηση των «συγγενών» πλανητών της Γης. Με τον όρο σούπερ-Γαία ή υπέρ-Γαία χαρακτηρίζονται οι πλανήτες που έχουν μέγεθος έως και δέκα φορές μεγαλύτερεο από τον πλανήτη μας και προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον των ερευνητών επειδή τα δεδομένα τους υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να έχουν στερεή μάζα ή να καλύπτονται από υγρούς ωκεανούς.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί αρκετές υπερ-Γαίες αλλά η παρατήρησή τους γινόταν με έμμεσο τρόπο. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer κατάφερε να εντοπίσει για πρώτη φορά το φως μιας υπερ-Γαίας, γεγονός το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως «ιστορικό επίτευγμα».

Ο πλανήτης

Το Spitzer εντόπισε το φως του 55 Cancri e (ή σε συντομογραφία Cnc e) που βρίσκεται σε απόσταση 41 ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Καρκίνου. Ο πλανήτης εντοπίστηκε το 2004 και υπολογίζεται ότι είναι 60% μεγαλύτερος από τη Γη. Ομως έχει οκταπλάσια μάζα και διπλάσια πυκνότητα από αυτήν του πλανήτη μας . Είναι βραχώδης και πυκνός σαν μολύβι και περιφέρεται ταχύτατα γύρω από το άστρο του. Μια μέρα στον 55 Cancri e διαρκεί 18 ώρες.

Καυτός!

Ο 55 Cancri e κινείται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο γι αυτό και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του είναι πολύ μεγάλες καθιστώντας τον μη κατοικήσιμο. Οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι φτάνουν μέχρι και τους 2.700 βαθμούς Κελσίου αλλά με τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το Spitzer φαίνεται ότι είναι λιγότερο καυτός.

Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς το θερμόμετρο στην επιφάνεια του Cnc e μπορεί να φθάνει ως και τους 1.726 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά και αυτή η θερμοκρασία είναι απαγορευτική την παρουσία ζωής εκεί. Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο για τον 55 Cancri e είναι ότι αν βρισκόταν κάποιος στην επιφάνειά του θα έβλεπε το μητρικό άστρο 60 φορές μεγαλύτερο και 3.600 φορές λαμπρότερο από ό,τι βλέπουμε εμείς τον Ηλιο.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο :



To «πρώτο» φως από μια σούπερ-Γαία (VIDEO) ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ


 

 

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ


ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ


VIDEO: Χρυσή Αυγή: Αυτοί είναι πατριώτες ενώ οι απέναντι προδότες


VIDEO: Χρυσή Αυγή: Αυτοί είναι πατριώτες ενώ οι απέναντι προδότες


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/05/kasidiaris___cia1-400x266.jpgΟ Ηλίας Κασιδιάρης (εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής) και ο Χρήστος Αθανασάκος (εκλεγμένος διαμερισματικός σύμβουλος Αθηναίων με την Ελληνική Αυγή) αναλύουν τις θέσεις του κινήματος...
σε εκπομπή του Kontra με θέμα την εγκληματικότητα στο ιστορικό κέντρο.



Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει: «Ονειρεύομαι την ημέρα που η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή και θα μιλήσουμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα!»


Ήρθε η ώρα…


Παρακολουθήστε το βίντεο – ντοκουμέντο όπου άνθρωπος της ΠΑΣΠ δηλώνει ό, τι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μόνο καταφύγιο των Ελλήνων πολιτών.


Μάλλον οι 440.000 ψήφοι που «εισέπραξε» η Χρυσή Αυγή από τους Έλληνες πολίτες μόνο τυχαίοι δεν είναι…

Πόσες και ποιες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουμε φέτος

Πόσες και ποιες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουμε φέτος


Πόσες και ποιες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι φέτος για να τις καταθέσουν στην Εφορία;

Με ποινή έξτρα φόρου 10% απειλούνται φέτος όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν λιγότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ. 
Αντίθετα, η έκπτωση φόρου 10% που ίσχυε πέρυσι στην περίπτωση συγκέντρωσης περισσοτέρων από τις απαιτούμενες αποδείξεις καταργήθηκε, όπως άλλωστε και η υποχρέωση υποβολής των αποδείξεων στην Εφορία.

Φέτος οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το αν θα υποβάλουν ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα τη φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει να φυλάξουν όλες τις αποδείξεις που μάζεψαν το 2011 στο σπίτι τους. Αν κληθούν για έλεγχο, θα πρέπει να τις προσκομίσουν στην Εφορία.

Ο νόμος ορίζει ότι η αξία των απαιτούμενων αποδείξεων είναι το 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου. Για να έχουν ισχύ οι αποδείξεις, η δήλωση θα πρέπει να είναι εμπρόθεσμη, ενώ μέγιστο όριο απαιτούμενων αποδείξεων είναι τα 15.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 18.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις αξίας 4.500 ευρώ. Αν ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δηλώσει αποδείξεις 3.500 ευρώ, στη διαφορά των 1.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή 10%, άρα θα κληθεί να πληρώσει έξτρα φόρο 100 ευρώ. Αν δηλώσει περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις δεν κερδίζει τίποτα.

Στην Εφορία «περνάνε» όλες οι αποδείξεις εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (π.χ αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ.), λογαριασμοί (φως, νερό, τηλέφωνο σταθερό και κινητό), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο του Ραφαέλ Κορέα> -Η λαική ετυμηγορία καθιστά με σφήνεια άκυρο το Μνημόνιο!


Ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο του Ραφαέλ Κορέα> -Η λαική ετυμηγορία καθιστά με σφήνεια άκυρο το Μνημόνιο!

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δε χωράει πολλές αναγνώσεις. Οι πολίτες καταψήφισαν σε.....
συντριπτικό ποσοστό τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

Τρία εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα του μνημονίου, δίνοντας τέλος στα σχέδια 79 νέων μέτρων από τον Ιούνιο, στα σχέδια για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο και στα πρόσθετα μέτρα 11 δις από τον επόμενο κιόλας μήνα.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει το αποτέλεσμα. Μιλούν για συναισθηματική ψήφο, για ψήφο οργής. Κάνουν λάθος. Πρόκειται για μία ώριμη, συνειδητή πολιτική επιλογή.


Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, ούτε 151 βουλευτές, ούτε 51% στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια.

Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους δικούς μας βασικούς εκλογικούς στόχους που επιτεύχθηκε.

Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πια πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για τον ελληνικό λαό.

Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αυτό είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την κοινωνία μας.

Από την άλλη, όμως, μόλις μερικές χιλιάδες ψήφοι αλλά και ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, μας στερούν τη δυνατότητα να έχουμε οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις τη δεδηλωμένη.

Παρ’ όλα αυτά η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο, καθιστά με σαφήνεια άκυρες τις εγγυητικές επιστολές των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά στην Ευρώπη, στο ΔΝΤ και καθιστά πλέον ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, παρακολουθούμε μία απόλυτη ευθυγράμμιση των κομμάτων του μνημονίου και μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης με τη γραμμή που χάραξε χθες ο ΣΕΒ, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη, φυσικά, και των κομμάτων του μνημονίου.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δεν υπάρχει περίπτωση να επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε την Κυριακή ο λαός μας από την πόρτα.

Ας σταματήσουν λοιπόν –πάλι στο όνομα της εθνικής σωτηρίας– ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Αυτό δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο.

Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους, ότι θα εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές των αγορών και του ΔΝΤ και θα εφαρμόσουν πιστά το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου.

Αν δε το πράξουν τους καλώ, έστω και τώρα, να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους.

Εμείς λαμβάνοντας σήμερα την εντολή διερεύνησης σχηματισμού κυβέρνησης θα πράξουμε ό,τι ακριβώς υποσχεθήκαμε και προεκλογικά. Θα επανακαταθέσουμε την πρότασή μας για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το πρόγραμμά μας και οι θέσεις μας είναι σε όλους γνωστά σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, όπως είναι η ανακατανομή των φορολογικών βαρών, η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ο οικολογικός επανασχεδιασμός της ανάπτυξης.

Όλες αυτές οι θέσεις και προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου, ως βάση μιας συζήτησης που θέλουμε να ανοίξει με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου αλλά και μια συζήτηση που θα επιδιώξουμε να ανοίξει και μέσα στο λαό.

Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου θεωρούμε ότι υπάρχουν προτάσεις και άλλων αριστερών κομμάτων, όπως π.χ. οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, καθώς και προτάσεις άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις.

Για τις ανάγκες αυτής της διαδικασίας διαλόγου που θα ξεκινήσουμε σήμερα, θα ήθελα να ξεχωρίσω και να επιμείνω στους παρακάτω ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση:

Στην ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.

Την ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Στην προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με πρώτες την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα παρ’ ότι έχει πάρει κοντά στα 200 δις σε ρευστό και εγγυήσεις σε δημόσιο χρήμα, παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν. Ζητάμε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. Να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και τέλος πέμπτος άξονας διαλόγου,

Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να διερευνήσει το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.

Η κρίση δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση.

Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε μια συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή τόσο με τις προοδευτικές, αριστερές, οικολογικές δυνάμεις όσο και με τον ελληνικό λαό και αυτοί οι άξονες που αποτελούν τη δική μας κατάθεση στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εξεύρεση κυβερνητικής λύσης.

Και θέλω να τονίσω ότι εμάς δε μας αφήνει αδιάφορους εάν θα κυβερνηθεί η χώρα, όμως, εμάς πρωτίστως μας απασχολεί το σε ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, αν θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία και αν η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση και όχι σε πλήρη δυσαρμονία όπως βρίσκονταν τα δύο τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστώ.

ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΜΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ.

Τι δήλωσε ο ίδιος>

Καταγγέλλω την απίστευτη διαστρέβλωση από ορισμένα μέσα ενημέρωσης συνέντευξής μου στο ραδιόφωνο "ΒΗΜΑ FM", στην οποία αυθαίρετα βάζουν τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάρουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη», ενώ παραθέτουν εν συνεχεία το περιεχόμενο, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τίτλο

Η ακριβής απομαγνητοφωνημένη διατύπωσή μου στη συνέντευξη είναι:

«Εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα τις δεσμεύσετε;

Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Μέχρι σήμερα τα χρήματα των τραπεζών και οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνταν για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους– τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνονται για ρευστότητα στην αγορά, για δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δε4ν στηρίχτηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο μέρος του λαού;

Όταν λέμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για τη χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων για να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα μας.»



Είναι απαράδεκτο να γίνεται βρώμικη σπέκουλα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες μετά τις εκλογές, παίζοντας ταυτόχρονα με τα συμφέροντα της χώρας, της οικονομίας και του λαού, για να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του αλλά και το μήνυμα του λαού που με την ψήφο του καταδίκασε τα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους και επιβράβευσε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική μας για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς και αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο του Ραφαέλ Κορέα> -Η λαική ετυμηγορία καθιστά με σφήνεια άκυρο το Μνημόνιο! ΠΗΓΗ