Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αποδείξεις ύπαρξης νερού στον Άρη από το Curiosity

Αποδείξεις ύπαρξης νερού στον Άρη από το Curiosity

Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό εύρημα του Curiosity στους εννέα μήνες που βρίσκεται στον Άρη. Μέχρι σήμερα είχαν εντοπιστεί ισχυρές ενδείξεις της παρουσίας νερού στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο ρομποτικός εξερευνητής βρήκε την πρώτη απόδειξη. Εντόπισε εκατοντάδες στρογγυλεμένα βότσαλα η ύπαρξη των οποίων, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγείται μόνο με την παρουσία νερού.

Υδάτινη γλυπτική
Το Curiosity εντόπισε περισσότερα από 500 στρογγυλεμένα βότσαλα σε ένα σημείο του κρατήρα Γκέιλ στον οποίο βρίσκεται. Το σημείο ονομάζεται Hottah και πιστεύεται τώρα ότι ήταν κάποτε πυθμένας σε ένα ρυάκι. Η κάμερα Mastcam του ρομπότ έστειλε στη Γη εικόνες από τα βότσαλα που μελετήθηκαν από ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας της κάμερας και ειδικοί του Ινστιτούτου Νιλς Μπορ στη Κοπεγχάγη.
Όταν οι πέτρες είναι εκτεθειμένες στον αέρα και διαβρώνονται από αυτόν, αποκτούν γωνίες και ανώμαλη επιφάνεια, ενώ όσες βρίσκονται μέσα σε τρεχούμενο νερό, διαβρώνονται διαφορετικά και τελικά γίνονται λείες και στρογγυλεμένες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βότσαλα που εντόπισε το Curiosity είναι έργο του νερού που κυλούσε στην επιφάνεια του Άρη.
Εκτιμούν ότι το ρυάκι το οποίο «σμίλεψε» τα βότσαλα είχε βάθος που μπορεί να έφτανε και το ένα μέτρο ενώ το νερό κυλούσε με ταχύτητα περίπου ένα μέτρο ανά δευτερόλεπτο.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science» [Martian Fluvial Conglomerates at Gale Crater]
Η ζωή
Όπως είναι ευνόητο η επιβεβαίωση της παρουσίας νερού στην επιφάνεια του Άρη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να είχαν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής έστω και σε μικροβιακό επίπεδο. Επιπλέον η ανακάλυψη του Curiosity δικαιώνει τους επιτελείς της αποστολής που επέλεξαν τον κρατήρα Γκέιλ ως τόπο εξερεύνησης αφού επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι υπήρχε εκεί κάποτε νερό και ότι αποτελεί ιδανικό σημείο για αναζήτηση ζωής.

Πεθαίνοντας χριστιανός στη Συρία

Πεθαίνοντας χριστιανός στη Συρία

Ο νυν ηγέτης της Συριακής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του « Εθνικού Συριακού Συνασπισμού», κ. Ζόρζ Σάμπρα (κατά διαβολική σύμπτωση εξελέγη σε αυτό το αξίωμα... στις 22/04/13, ημερομηνία απαγωγής των δυο επισκόπων) πρόσφατα διαβεβαίωσε το Διεθνές Παρατηρητήριο (World Watch Monitor 24/05/13): « Στη Συρία έχουμε χιλιάδες εκκλησίες και κανείς δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα παράδειγμα εκκλησιαστικού διωγμού από μουσουλμάνους ... Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι χριστιανοί βρίσκονται υπό πίεση λόγω του θρησκεύματός τους...Ίσως να υπάρχουν σποραδικά ασήμαντα περιστατικά. Ας μην υπερβάλουμε... » . Ο Διεθνής Τύπος έχει άλλη άποψη σχετικά με την τύχη των χριστιανών και συνεχώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg και New American (27/05/13), ένας «στρατηγός» του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο Αμπντέλ Χαμίντ Ζακαριά, εξήγγειλε την απειλή εξολόθρευσης των μειονοτήτων στη Συρία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια (μέσω Τουρκίας). Απείλησε ότι αν οι «δυνάμεις του Άσαντ κατορθώσουν να καταλάβουν την πόλη του Αλ Κουσσέιρ, τότε θα σβήσουμε από το χάρτη όλες τις μειονότητες. Δεν θέλουμε να συμβεί, αλλά θα είναι μια επιβεβλημένη πραγματικότητα για όλους. Θα πρόκειται για καθαρό σεκταριστικό αιματοκύλισμα».

Η Οργάνωση για την υπεράσπιση των Ελευθεριών « Βολταίρος » αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ήδη περισσότεροι από 80.000 χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Κουσσέιρ, για να διαφύγουν από τους Τζιχαιστές. Το New American επιμένει ότι « οι μειονοτικές κοινότητες και ειδικότερα οι χριστιανοί έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις των ανταρτών. Αν υλοποιηθεί η απειλή της εξόντωσης τα αποτελέσματα θα είναι αδιανόητα. Το αίμα και η φρίκη δεν θα έχουν προηγούμενο». Ο αμερικανός γερουσιαστής Rand Paul προειδοποίησε τους συναδέλφους του ότι « με την ψήφο τους για παροχή όπλων στην αντιπολίτευση καθίστανται σύμμαχοι της Αλ Κάιντα».

Η ορθόδοξη Εκκλησία είχε καταγγείλει από την αρχή της σύρραξης διωγμούς των χριστιανών και οι μαζικές εκκαθαρίσεις ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί έχουν γίνει ο στόχος μιας εθνοκάθαρσης που συντελείται από μουσουλμάνους αντάρτες με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα. Ειδικότερα, κατά το δελτίο τύπου της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχία του Φαρούκ» ( στην οποία ανήκει και ο γνωστός νεκροφάγος κανίβαλλος , Χαλίλ Αλ Χαμάντ) αναζητούσαν πόρτα -πόρτα τους «οπαδούς του Χριστού» και τους διέταζαν να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες τους χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους ώστε να καρπωθούν τα επινίκια, τα λεγόμενα «χριστιανικά λάφυρα».

Στην πόλη Χομς (αρχαία ΄Εμμεσα) μόνο τον περασμένο Απρίλιο, πάρα πολλές εκκλησίες καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ στο σύνολό τους έχουν βεβηλωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.Από την ίδια πόλη εκτοπίστηκαν δια της βίας 50.000 χριστιανοί ενώ πολλές εκατοντάδες -ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- θανατώθηκαν σύμφωνα με εκθέσεις ανθρωπιστικών ενώσεων (Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας ).

Οι σουννίτες μουσουλμάνοι που πλεονάζουν στους αυτόχθονες αντάρτες αποτελούν και την πλειοψηφία του Συριακού πληθυσμού που ανέρχεται σε 22.000.000. Οι μειονοτικές ομάδες, σιητών, χριστιανών και εβραίων αντιπροσωπεύουν το 20% με 30% των Συρίων. Μέλη αυτών των κοινοτήτων έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την μία ή την άλλη ένοπλη ομάδα για την υποστήριξή τους στο μη θεοκρατικό, κοσμικό κράτος του Άσαντ που διαχρονικά έχει εγγυηθεί την προστασία τους από κάθε ισλαμιστική βία.

Οι αρμόδιες για θέματα προσφύγων οργανώσεις τους έχουν καταγράψει μαρτυρίες χριστιανών που εξωθούνταν σε φυγή υπό την απειλή εκτέλεσης και εκβίασης ότι θα δημοσίευαν παραπλανητικά τις φωτογραφίες των κακοποιημένων σωρών τους στον Καταριανό Σταθμό Αλ Τζαζίρα ως πράξεις βιαιότητας των κυβερνητικών.

Εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Ιδρύματος Χριστιανικής Βοήθειας «Βαρνάβας » (Barnabas Fund) απαριθμεί σε τουλάχιστον 200, τους δολοφονημένους χριστιανούς κατά τις πρώτες μόνο ημέρες της εξέγερσης. Άλλες εκθέσεις υποστηρίζουν ότι αλλεπάλληλες απαγωγές χριστιανών πραγματοποιούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Χριστιανοί που δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους συλλαμβάνονταν στα περίχωρα και υποχρεώνονταν να παραμένουν σε τζαμιά ως ανθρώπινες ασπίδες .

Σύριος ιερέας από την Χαμαντίγια αναφέρει στη Βρεττανική έκδοση του Daily Telegraph πως «οι αντάρτες θεωρούσαν ότι εφόσον οι χριστιανοί στηρίζουν τον Άσαντ, ο στρατός δε θα βάλλει κατά αυτών των χώρων».

Ο γενικός διευθυντής της καθολικής «Ένωσης Πρόνοιας της Εγγύς Ανατολής» (CNEWA), κ.Ισάμ Μπισάρα καταγγέλλει ότι μουσουλμάνοι μιλιταριστές χρησιμοποίησαν πολλές εκκλησίες σαν ορμητήρια και τους πιστούς ως ανθρώπινες ασπίδες. Τονίζει επίσης ότι πολλές εικόνες και κειμήλια βανδαλίστηκαν από τους παραστρατιωτικούς αντάρτες.

Αδελφή Βερονίκη, ελληνορθόδοξο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Κυνηγιού (Σαιντναγια), δείχνει τις οπές από τις οβίδες των ανταρτών στον κοιτώνα του ορφανοτροφείου. Φωτογραφία : Associated Press

Εκκλησία κατεστραμμένη από ρουκέτα ανταρτών, Χομς . Φωτογραφία Stringer για το Reuters

Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Χαλέπι

Χριστιανός εκτελείται δια σύνθλιψης με βράχους, χωριό Ντέρα. Φωτο. Αλ Μανάρ 
ΠηγήΑΝΕΞΗΓΗΤΑ: Πεθαίνοντας χριστιανός στη Συρία

Σχέδιο νέας τάξης πραγμάτων!!!«Ηλεκτρονικό τατουάζ» αναπτύσσει η Motorola

Σχέδιο νέας τάξης πραγμάτων!!!«Ηλεκτρονικό τατουάζ» αναπτύσσει η Motorola

Η συσκευή θα χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση αυτού που το φορά, όπως και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η εταιρεία.
Του Κώστα Δεληγιάννη
Δύο φουτουριστικά, και αμφιλεγόμενα, πρότζεκτ αποκάλυψε η Motorola πριν από λίγες ώρες, στο συνέδριο D11 στις ΗΠΑ.
Η αποκάλυψη έγινε από τη Regina Dugan, πρώην διευθύντρια της Darpa και νυν υπεύθυνη του τμήματος αναδυόμενων τεχνολογιών στη θυγατρική της Google.Το πρώτο πρότζεκτ αφορά ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο θα μπορεί να κολλιέται στο δέρμα, με σκοπό να...
πιστοποιεί τον χρήστη του, καταργώντας με συνέπεια τους κωδικούς. Το «τατουάζ» αναπτύσσεται από τη Motorola σε συνεργασία με την εταιρεία MC10, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες εφαρμογές.
Για να δείξει ότι η ιδέα είναι εφικτή, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στην αναπόφευκτη ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε: «να είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».
Τέλος στους κωδικούς όμως υπόσχεται να δώσει και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.
Η Dugan ξεκαθάρισε πάντως πως απέχουμε ακόμη αρκετά χρόνια πριν τέτοιες τεχνολογίες αξιοποιηθούν εμπορικά. Ωστόσο, υποστήριξε πως γκάτζετ σαν το τατουάζ και το χάπι θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο στάδιο ηλεκτρονικών αξεσουάρ, μετά τα «έξυπνα» ρολόγια και γυαλιά.

Με το πάτημα ενός κουμπιού…Αυτά όλα μπορεί να φαίνονται σε μερικούς από εσάς τραβηγμένα, όπως φαίνονταν τραβηγμένα όλα τα άλλα που ζούμε σήμερα και φωνές μας προειδοποιούσαν για αυτά αλλά λίγοι άκουγαν.

Με το πάτημα ενός κουμπιού…

Επαναπαυμένοι οι περισσότεροι στις ανέσεις και την πολυτέλεια που προσφέρει το σύστημα, αδυνατούμε να διακρίνουμε το πραγματικό παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες μας. Μάθαμε, μεταξύ άλλων, να ενημερωνόμαστε με το πάτημα ενός κουμπιού, δίχως όρεξη για διασταύρωση των πληροφοριών και ανίχνευση της τωρινής κατάστασης, η οποία μας αφορά άμεσα, καθότι επηρεάζει τις ζωές μας, το μέλλον μας. Δεν είναι μόνο η οικονομία και οι αντί-ορθολογικές ρυθμίσεις που παρεμποδίζουν δυστυχώς την ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Βαθμιαία και με έντεχνο τρόπο επιβάλλεται μια ιδιότυπη λογοκρισία, έτσι ώστε στο τέλος όλοι να μιλάμε με τον ίδιο τρόπο, «άξια» μέλη μιας πλήρως ελεγχόμενης κοινωνίας. Όσοι θεωρούσαν ότι οι μέρες ολοκληρωτισμού ανήκουν στο παρελθόν και στρέφουν την προσοχή τους σε «ακραία κοινωνικά φαινόμενα», τα οποία σκόπιμα ενισχύονται από το σύστημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Η τακτική των παγκοσμιοποιητών δίνει το πρόβλημα (φυλετικές διαφορές, ακραίες ιδεολογίες, κοινωνικό μπάχαλο) και μετά ετοιμάζει την λύση, δηλαδή την ποινικοποίηση λόγου και σκέψης, όπως είχαμε αναλύσει στο άρθρο μας για τοαντί-ρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο, έχουν βαλθεί όλα τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση.
Σε λίγο καιρό όλοι θα φοβούνται να μιλήσουν μήπως και πουν κάτι το «επιλήψιμο». Τα πάντα θα ελέγχονται, ώστε να απλωθεί απόλυτη σιωπή παντού. Ακόμα και το ίντερνετ που ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του. Η παγκόσμια διαπλοκή θέλει να ξεχάσουν δήθεν οι άνθρωποι τις διαφορές τους, αλλά όχι προς το συμφέρον τους παρά για να είναι ευκολοκυβέρνητοι. Να γίνουν ομοιόμορφοι δούλοι.
Με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαγράφονται ή δεν θα εγκρίνονται κείμενα που δεν πληρούν τις «ανθρωπιστικές ευαισθησίες» του συστήματος. Η ελευθερία του λόγου θα φιμωθεί για τα καλά. Όσοι τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία θα τιμωρούνται με παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους.
Αυτά όλα μπορεί να φαίνονται σε μερικούς από εσάς τραβηγμένα, όπως φαίνονταν τραβηγμένα όλα τα άλλα που ζούμε σήμερα και φωνές μας προειδοποιούσαν για αυτά αλλά λίγοι άκουγαν.
Ας «ταρακουνηθούμε» όσο είναι καιρός, ειδικά εμείς οι νέοι. Η πραγματική γνώση σε λίγο καιρό θα είναι πολυτέλεια. Η «παγκόσμια χούντα» βρίσκεται προ των πυλών, άσχετα εάν τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τον πραγματικό κίνδυνο, ο οποίος αφορά όλους τους ανθρώπους. Η «μπόρα» θα «τελειώσει» όσους έχουν μάθει να είναι μαλθακοί και πλήρως εξαρτημένοι.
Αντιταχθείτε στον εκφοβισμό της «ενημερωτικής προπαγάνδας». Κινείστε μυαλό και σώμα, μιλήστε με το φιλικό σας περιβάλλον, προβληματιστείτε. ΖΗΣΤΕ! Οι άνθρωποι έχουμε όλοι κοινό εχθρό· ένα σύστημα που ταπεινώνει την αξιοπρέπειά μας. Οι Έλληνες παλεύαμε πάντα για την ελευθερία και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούμε πάλι να το πράξουμε. Όχι όλοι! Αυτοί που θα απεμπλακούν από την πλήρη εξάρτηση. Αυτοί που θα είναι σε θέση να επιβιώσουν, όταν το σκοτάδι θα έχει σκεπάσει φαινομενικά τα πάντα.
Γι’ αυτό το σύστημα μας συκοφαντεί. Έχει «στρατολογήσει» ανθρώπους των… γραμμάτων για να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Να θεωρούμε ότι το παρελθόν μας είναι μύθος. Ότι Έλληνες δεν υπάρχουν πια. Αυτό κι αν είναι ρατσιστικό! Πως όλοι οι γύρω λαοί είναι γενετικά προικισμένοι, εκτός από εμάς. Άντε να βρεις το δίκιο σου στα δύο μέτρα και δύο σταθμά των παγκοσμιοποιητών.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και λίγοι θα τον αντέξουν. Ο εχθρός είναι η αδικία, την οποία διαχρονικά αντιμάχεται ο Ελληνισμός. Η ώρα του αγώνα, είναι η ώρα της αλήθειας. Εκεί θα αποδείξουμε όλοι, εάν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το πάτημα ενός κουμπιού…

ΜΠΟΥΦΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝ... ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ TV ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ... ΦΤΑΝΕΙ!!!!!

Τουρκία: Γκρέμισαν νύχτα Εκκλησία 400 Ετών!

Η πραγματική εικόνα της Ελληνοτουρκικής φιλίας από την πλευρά της Τουρκίας. Ανύπαρκτη η Ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Τουρκία του Ερντογάν, του καλού "φίλου" των Ελλήνων δεν διστάζει να προχωρά σε απτά δείγματα των αισθημάτων της απέναντι στην Ελλάδα.
Έτσι μέσω έργων κατεδάφισης μίας χριστιανικής εκκλησίας, ενός μνημείου της Ριζούντας, και ενεργώντας νύχτα, με μηχανήματα του Δήμου Ριζούντας, ισοπεδώθηκε μία εκκλησία η οποία είχε προταθεί από τους κατοίκους να γίνει μνημείο και φυσικά πόλος έλξης χριστιανών τουριστών.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, μέσα από τον τουρκικό Τύπο (μετάφραση) πως οι κάτοικοι της Ριζούντας ισχυρίζονται πως πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση εκκλησίας στην περιοχή τους, προσκομίζοντας μάλιστα και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.
Κάτοικοι του χωριού Οτζάκ της επαρχίας Παζάρ της Ριζούντας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό είχαν προσφύγει στην Διεύθυνση Μουσείων ζητώντας να τεθεί υπό προστασία η 400 ετών εκκλησία, υποστήριξαν πως τα ερείπια της εκκλησίας κατεδαφίστηκαν νύχτα με μηχάνημα έργου.
Οι χωρικοί υποστήριξαν πως η κατεδάφιση έγινε από άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Παζάρ και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Μπασά, που διαθέτουν οικόπεδα στην περιοχή, και υπέβαλαν σχετική μήνυση.
Ο δήμαρχος Μπασά ανέφερε πως για την εν λόγω εκκλησία μέχρις σήμερα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ή αρχείο. Ο Μπασά δήλωσε πως “Δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Και καθώς δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει”…
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ανεγέρσεις νέων τζαμιών στην Θράκη, αναστηλώσεις ιερών μουσουλμανικών τεμένων – τζαμιών, ενώ η κυβέρνηση προγραμμάτισε και προχωρά στην υλοποίηση ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, επιβαρύνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο!!!
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την Ελληνική πλευρά και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν επιθυμούμε τον περαιτέρω σχολιασμό, επειδή κάποιες φορές οι λέξεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την πραγματικότητα ή επειδή δεν υπάρχουν ευγενείς λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν το μέγεθος του ανθελληνισμού που επικρατεί τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα.