Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Βαρουφάκης:Η Ελλάδα θα γίνει... Κόσοβο


Βαρουφάκης:Η Ελλάδα θα γίνει... Κόσοβο


"Τελικά μάλλον κάτι σαν Κόσοβο θα γίνει η Ελλάδα εάν συνεχίσουμε έτσι για 2-3 χρόνια", δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.
"Κάθε μέρα που περνάει η σκοτοδίνη μεγαλώνει" τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν "κάψει το ένα διαπραγματευτικό χαρτί μετά το άλλο". Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μία λύση πακέτο από την οποία θα ωφεληθεί και η Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος: "Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω", είπε χαρακτηριστικά.
-
"Λύση πακέτο δεν θα υπάρξει, δηλαδή δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση. Τη δόση μάλλον θα μας τη δώσουν, αλλά η ελληνική τραγωδία θα σέρνεται για καιρό μέσω επιμήκυνσης του προβλήματος", επισήμανε.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ανοησίες όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την Ευρώπη μέχρι σήμερα : "Τα τελευταία τρία χρόνια όλες οι αποφάσεις του Eurogroup και των Συνόδων Κορυφής είναι η μία ανοησία μετά την άλλη με εξαίρεση τη Σύνοδο του Ιουνίου σχετικά με την αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση χρέους", είπε.

Ακούστε το ηχητικό 


PERIERGAA: Βαρουφάκης:Η Ελλάδα θα γίνει... Κόσοβο ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ασημικών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη..
Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο 1ο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.
Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη "συνταγή" βήμα-βήμα ...;
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει,
ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή ...; ξεπουλάτε τα ασημικά.
Αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα..;;
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω, για την τρόικα η Ελλάδα είναι "μαγαζί γωνία"
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..
Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
"Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις - ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου - εταιρειών «holding»."
15 Απρ.2011
Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
"Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών ...;..
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ "ιδιωτικοποιήσιμα" περιουσιακά στοιχεία"
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.   
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ "ιδιωτικοποιήσιμα" περιουσιακά στοιχείαείναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουνΑλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω." 
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδαπου δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Και επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα από αυτά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης στο μυαλό. 

Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι."
Ο ίδιος (ο Borges) μόλις πριν 3 ημέρες  σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε :
" Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια"
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούν
για την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ .
"Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων", όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. "Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)". Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων. 
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους ...;. 
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν "κατσικωθεί"  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα εδω και 3 χρόνια..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;
Mήπως είναι αυτός ο ανεξάρτητος οργανισμός που θα ελέγχεται από ξένους εμπειρογνώμονες, όπως ζήτησε η τρόικα ;; 
Να θυμηθούμε τι δήλωσε ο κ. Σαμαράς στις 23/8/2012

Σαμαράς..και βραχονησίδες πουλάμε..

Blooberg: Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει
νησιά καθώς ο Γιούνκερ ζητάει ώθηση
στις κρατικές πωλήσεις ...;
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε ότι η κυβέρνησή
του θα μπορούσε να πουλήσει ή να μισθώσει κάποια από τα νησιά της χώρας, για να βοηθήσει να αναβιώσει το σχέδιο πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζοντας στη λήψη διεθνών κεφαλαίων
Είπε ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι:
 ακατοίκητα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εσόδων, απαντώντας σε ερώτηση
για το αν η Ελλάδα θα πουλήσει κάποια από τα νησιά της.
"Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, κάποιες από τις βραχονησίδεςθα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς," είπε ο Σαμαράς,όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να
μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο
το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία δίκαιη τιμή"
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση νησιών, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιωτικά
νησιά, παρά μόνο μερικές ιδιωτικές νησίδες, η πλειονότητα των οποίων είναι ακατοίκητη

Χαρακτηριστικές είναι και οι προχθεσινές δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ  ,  που δήλωσε την
Παρασκευή ότι "η Ελλάδα μπορεί να ανακοινώσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, λόγω εσωτερικής πίεσης." 
Κλείνοντας να σας θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz "Globalization and Its Discontents", που κυκλοφόρησε το 2002.
Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
"Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό.  
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές."

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Ποια η διαδικασία εξόφλησης τους


Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Ποια η διαδικασία εξόφλησης τους

- Τέλος Οκτωβρίου θα έχουν “ανέβει” στο taxinet
- Άλλος ένας...
φορολογικός λογαριασμός για εκατομμύρια πολίτες
- Δεν θα προμηθευόμαστε το σήμα αλλά μόνο μια απόδειξη
- Τι πρέπει να κάνουμε και πόσο θα μας κοστίσουν φέτος τα τέλη

Μέχρι το τέλος του μήνα θα «φορτωθούν» στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2013. Πρόκειται για ένα ακόμη φορολογικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μαζί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του χαρατσιού στα ακίνητα.

Από φέτος ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλάζει ριζικά καθώς καταργείται η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος. Τα τέλη θα εξοφλούνται όπως οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή και το μόνο αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους στην τράπεζα, στα ΕΛΤΑ, ή στην εφορία (όσο θα υπάρχουν ακόμη ταμεία στις εφορίες).

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που τίθεται και τυπικά σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου:

- τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα «φορτωθούν» στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Για όσους είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο είναι και ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσής τους για το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο όχημά τους.

- για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

- και οι δυο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση του τέλους, ενώ η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιντερνετικής τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking).

- το τέλος θα βεβαιωθεί στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ, όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του taxisnet και εφόσον δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο.

- σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το αν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος. Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το κόστος εκτύπωσης και ταχυδρόμησης ειδοποιητηρίων και παραγωγής των γνωστών σημάτων.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2013 έχουν ως εξής:
από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε.
22 €
από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε.
55 €
από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε.
120 €
από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε.
135 €
από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε.
240 €
από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε.
265 €
από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε.
300 €
από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε.
660 €
από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε.
880 €
από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε.
1100 €
από 4001 κ.ε. και άνω
1320 €

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:
Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε €
0 - 100 (γρ./χλμ.)
0 €
101 - 120 (γρ./χλμ.)
0,90 €
121 - 140 (γρ./χλμ.)
1,10 €
141 - 160 (γρ./χλμ.)
1,70 €
161 - 180 (γρ./χλμ.)
2,25 €
181 - 200 (γρ./χλμ.)
2,55 €
201 - 250 (γρ./χλμ.)
2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.)
3,40 €
Capital

Με άλλοθι τη Συρία, ο τουρκικός στρατός πήρε το ok για χτύπημα σε Ελλάδα-Κύπρο…;;;


Με άλλοθι τη Συρία, ο τουρκικός στρατός πήρε το ok για χτύπημα σε Ελλάδα-Κύπρο…;;;



http://anti-ntp.net/wp-content/uploads/2012/10/Image.ashx_1.jpg

Για το διάστημα ενός χρόνου από σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση θα έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα (και όχι μόνο στη Συρία), σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Η λεπτομέρεια αυτή καθιστά το καθεστώς ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή που περικλείνεται μεταξύ Καυκάσου- Μεσοποταμίας- Αν. Μεσογείου κι Αιγαίου άκρως ευαίσθητη κι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση και ο στρατός έχουν άδεια κήρυξης πολέμου σε «ξένες χώρες».


Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ότι ο στρατός έχει το ελεύθερο για το διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου ,να επέμβει σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, αν το κρίνει απαραίτητο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε η εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας το απαραίτητο ζουμ στην επίμαχη φράση:

(Yabanci ülkelere: Ξένες χώρες)

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) İlhan Cihaner, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Το διάταγμα που έκρυψαν από τον λαό», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πήρε απεριόριστη άδεια να κηρύξει πόλεμο ξένες χώρες και όχι μόνο στη Συρία.

zougla.gr

ΠΗΓΗ:http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/10/ok.html


Kinitro News
Με άλλοθι τη Συρία, ο τουρκικός στρατός πήρε το ok για χτύπημα σε Ελλάδα-Κύπρο…;;; - Kinitro News ΠΗΓΗ

Σειρήνες του "πολέμου" την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια


Σειρήνες του "πολέμου" την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια






Αυτό και αν είναι σύμπτωση με συμβολισμούς...


Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, ημέρα επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθείδοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια. 



Aναλυτικά:



Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα(διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).



Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).



Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Γενικός ξεσηκωμός για την φράου Μέρκελ



Περισσότεροι από 6.000αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές),300 λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοαόλων των κατηγοριών, ένα ελικόπτερο, τρία ασθενοφόρακαι πολλή ταλαιπωρία για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολιγόωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. 



Η Αστυνομία επιθυμεί η επιχείρηση «Ανγκελα» να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να ανοίξει μύτη και φυσικά χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Αλλωστε, μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η καγκελάριος θα έρθει στην Αθήνα, ξεκίνησαν μαραθώνιες συσκέψεις προκειμένου να εκπονηθεί από το μηδέν το σχέδιο ασφαλείας. Το επιχειρησιακό σχέδιο φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και ελάχιστοι ανώτατοι αστυνομικοί γνωρίζουν λεπτομέρειες.


Οι πληροφορίες λένε, πάντως, πως έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή αλλάξει εκτάκτως το πρόγραμμα της καγκελάριου. Για παράδειγμα, θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικές μονάδες του Λιμενικού σε περίπτωση που η φράου Μέρκελ κινηθεί στην παραλιακή. Μέχρι καιβατραχάνθρωποι με μπουκάλες οξυγόνου και πλήρη οπλισμό θα βρίσκονται stand by, ενώ ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού θα κινούνται σε όλο το μήκος των ακτών της πρωτεύουσας.



Κομάντο-ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβατούν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με το χέρι στη σκανδάλη.



Από το αεροδρόμιο στη Βουλή



Μόλις το αεροσκάφος όπου θα επιβαίνει η κυρία Μέρκελ προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα σημάνει συναγερμός. Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού.


«Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των “έντονων”, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.



Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή - Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.



Παράλληλα, ειδικό πλάνο εκπονήθηκε για την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη μία το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα ακροβολιστούν μπροστά από τη Βουλή, ενώ ο «Αίας», το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση, θα πάρει θέση μάχης.


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Με πληροφορίες από The Best και Πρώτο Θέμα

Αυτό είναι το εργοστάσιο πυραύλων του Χίτλερ!


Αυτό είναι το εργοστάσιο πυραύλων του Χίτλερ!




Στις 3 Οκτωβρίου 1942 στο Πενεμούντε, στο νησί Ούζεντομ της Βαλτικής επιτεύχθηκε, για πρώτη φορά, εκτίναξη πυραύλου στο διάστημα. O πύραυλος Α4 που κατασκευάστηκε εκεί, εκτοξευόταν σε ...

ύψος 84,5 χιλιομέτρων. Θεωρείται ο προπομπός όλων των πυραύλων. Ο μύθος της τεχνολογικής πρωτοποριακής τεχνικής των πυραύλων επισκιάζεται από τον τεράστιο αριθμό θυμάτων που προκάλεσαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την περίοδο 1936–1945 το Heeresversuchsanstalt ήταν ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά κέντρα παγκοσμίως. Κατά καιρούς εργάζονταν εκεί 15.000 άνθρωποι, επιστήμονες, αλλά κυρίως ξένοι εργάτες που εκτελούσαν καταναγκαστική εργασία. 


Το «όπλο της εκδίκησης» V2

Ο Υπουργός προπαγάνδας Γκέμπελς μετονόμασε τον πύραυλο Α4 δημαγωγικά σε V2, όπου το V είναι το αρχικό γράμμα της λέξης Vergeltung, που σημαίνει εκδίκηση. Ο πύραυλος ανέπτυσσε προωθητική δύναμη 25 τόνων και ταχύτητα 5.000 χιλιόμετρα την ώρα. Ο εν λόγω πύραυλος, καθώς και οι ιπτάμενες βόμβες τύπου V1 ονομάστηκαν από την εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα τα «θαυματουργά όπλα», με τα οποία το καθεστώς επεδίωκε την ανατροπή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Η επαναστατική τεχνική

Τα καύσιμα του πυραύλου αποτελούνταν από οινόπνευμα και υγρό οξυγόνο. Η σωστή αναλογία ήταν ένα βασικό πρόβλημα. Οι μηχανικοί το έλυσαν δημιουργώντας 18 προθαλάμους, μέσα στους οποίους αναμιγνύονταν τα συστατικά. Μετά το 1939 χτίστηκε στο Πενεμούντε μια μονάδα παραγωγής οξυγόνου. Σήμερα το κτήριο παραμένει εγκαταλελειμμένο.

Ο εφιάλτης των πυραύλων

Περίπου 3.000 V2 και 22.000 V1 (ο προηγούμενος τύπος πυραύλου) ερρίφθησαν μέχρι το τέλος του πολέμου σε πόλεις του Βελγίου, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Μόνο στη βρετανική πρωτεύουσα σκοτώθηκαν 8.000 άνθρωποι από τα όπλα τύπου V.

Από το Πενεμούντε στη ΝΑΣΑ

Το 1937 ο Βέρνερ φον Μπράουν έγινε τεχνικός διευθυντής του Πενεμούντε. Τον Απρίλιο του 1945 ο φυσικός και αξιωματικός των SS παραδόθηκε στον αμερικανικό στρατό και μετεγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί διορίστηκε υποδιευθυντής της ΝΑΣΑ. Ο φον Μπράουν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αμερικάνικη αποστολή στη Σελήνη.


Υπόγεια στρατόπεδα συγκέντρωσης

Το 1943 το στρατιωτικό κέντρο ερευνών βομβαρδίστηκε από την βρετανική Royal Air Force.
Προκειμένου να προστατευτεί η παραγωγή των πυραύλων ο Χίτλερ μαζί με τον υπουργό εξοπλισμών, Άλμπερτ Σπερ και τον αρχηγό των SS, Χάινριχ Χίμλερ αποφάσισαν να δημιουργήσουν υπόγειες μονάδες παραγωγής. Τα υπόγεια στρατόπεδα συγκέντρωσης «Μιτελμπάου-Ντόρα» βρίσκονταν στο Νορντχάουζεν του Τύριγκεν.


Καταναγκαστική εργασία στο «Μιτελμπάου-Ντόρα»

Η καταναγκαστική εργασία για την παραγωγή V1 και V2 κάτω από τη γη κράτησε από τον Ιανουάριο του 1944 έως τον Μάρτιο του 1945. Το στρατόπεδο μετρούσε περίπου 60.000 κρατούμενους, εκ των οποίων οι 20.000 πέθαναν εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.



Το Πενεμούντε σήμερα

Στις παλιές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού κέντρου ερευνών σήμερα βρίσκεται το Ιστορικό-Τεχνολογικό Μουσείο Πενεμούντε (HTM). Το ΗΤΜ δέχεται κάθε χρόνο 200.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας.



ΠΗΓΗ PERIERGAA: Αυτό είναι το εργοστάσιο πυραύλων του Χίτλερ!