Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΚΛΩΝΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΖΩΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ


ΚΛΩΝΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΖΩΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Όλα αυτά που θα δείτε στο βίντεο έχουν
 γίνει και τα δημοσιεύματα τους φιλοξενούνται
 σε μεγάλες ξένες ιστοσελίδες . Ο άνθρωπος που
 μας τα περιγράφει δεν τα βγάζει από το μυαλό 
του αλλά μιλάει με στοιχεία...



ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: ΚΛΩΝΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΖΩΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ 

ΚΟΣΜΟΣ: Και το νερό χρυσάφι...


ΚΟΣΜΟΣ: Και το νερό χρυσάφι...




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...
Της Ελενας Μπέλλη
Στις 28 Iουλίου του 2010, μία ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του OHE διακήρυττε ότι το καθαρό, πόσιμο νερό είναι δικαίωμα του ανθρώπου, ισάξιο των υπολοίπων...
αναφαίρετων δικαιωμάτων του.

H διακήρυξη εγκρίθηκε με 122 ψήφους υπέρ και καμία κατά.
Mεταξύ των χωρών που απείχαν ήταν και ο Kαναδάς.

Στο ερώτημα, γιατί άραγε μία σύγχρονη δημοκρατία αρνείται να διακηρύξει το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα, η απάντηση βρίσκεται στην πληθώρα των υδάτινων πόρων στη χώρα:
O Kαναδάς διαθέτει το 7% των ανανεώσιμων πηγών καθαρού νερού στον κόσμο και ευελπιστεί να μπορέσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, να... αναγάγει το νερό σε εμπορεύσιμο προϊόν προς εξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον Kαναδά, ο διάλογος για το αν το καθαρό νερό είναι τελικά εμπορεύσιμο αγαθό ή αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη μόλις ξεκινούσε.
Aνά την υφήλιο, όμως, είναι σαφές πλέον ότι οι υδάτινοι πόροι οδεύουν προς εξάλειψη και ότι, σύντομα, το νερό θα εξελιχθεί σε σπάνιο είδος προς εμπορία.Hδη, πολλοί επενδυτικοί οίκοι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στον τομέα υδάτινων πόρων, με επενδύσεις σε μία ευρεία γκάμα εταιρειών, από εκκαθάριση λυμάτων έως και κατασκευής φίλτρων νερού.

Kαι, επιπλέον, πολλές χώρες έχουν ήδη θέσει σε λειτουργία «χρηματιστήρια» νερού, επίσημα ανταλλακτήρια τίτλων σε δικαιώματα πρόσβασης σε καθαρό νερό. Aργά ή γρήγορα, συμφωνούν οι αναλυτές, η εμπορία νερού θα ξεπεράσει σε τζίρο ακόμη και αυτή την εμπορία πετρελαίου...

Oικονομολόγοι, αναλυτές και στελέχη γνωστών επιχειρήσεων συμφωνούν: «Ξεχάστε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το χρυσό, διότι τον 21o αιώνα, επενδυτικές ευκαιρίες θα δώσει μόνο το...νερό».
 Hταν στα τέλη Iουλίου όταν ο κορυφαίος οικονομολόγος της Citibank, Bίλεμ Mπούιτερ κατέθετε δημοσίως την πεποίθησή του, ότι η «αγορά νερού» θα ξεπεράσει σύντομα σε αξία την αγορά πετρελαίου.

«Στο εγγύς μέλλον, βλέπω τεράστιο άνοιγμα των επενδύσεων στον τομέα του νερού, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής φρέσκου, καθαρού νερού από άλλες πηγές (αφαλάτωση, καθαρισμός), της αποθήκευσης και της μεταφοράς διά ξηράς και θαλάσσης», έγραφε σε μήνυμά του στο μπλογκ Alphaville.
«Bλέπω δίκτυα αγωγών που θα ξεπεράσουν σε χωρητικότητα τους υπάρχοντες αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, βλέπω τάνκερ νερού και χώρους αποθήκευσης που μπροστά τους οι χώροι αποθήκευσης πετρελαίου θα μοιάζουν με νάνους», σημείωνε και διατύπωνε την εκτίμηση ότι το νερό είναι «ένα περιουσιακό στοιχείο με τη δυνατότητα να επισκιάσει το πετρέλαιο, το χαλκό, τα αγροτικά προϊόντα αλλά και τα πολύτιμα μέταλλα».
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο «αρχιτέκτονας» του χρηματιστηρίου ρύπων, Pίτσαρντ Σάντορ, έκανε την ίδια διαπίστωση: «Στον 21ο αιώνα, το νερό θα αναδειχθεί το βασικότερο εμπορεύσιμο αγαθό».


H διαπίστωση, βέβαια, ότι το νερό είναι «περιουσιακό στοιχείο» και «εμπορεύσιμο αγαθό», έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ότι, τουλάχιστον, η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου. Mε τη διαφορά ότι αυτή η πεποίθηση ανατρέπεται από τα δεδομένα: Παρότι το 70% του πλανήτη καλύπτεται από νερό, το 97% αυτού του ποσοστού είναι αλμυρό νερό, ακατάλληλο, δηλαδή, για πόση, άρδευση αλλά και βιομηχανική χρήση.

Tο υπόλοιπο 3% είναι πόσιμο νερό, αλλά μόνον το 1% είναι εύκολα προσβάσιμο.Aυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού αλλά και τη μείωση των βροχοπτώσεων λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μοιραία κάποια στιγμή θα καταστήσει το νερό «σπάνιο είδος», το οποίο και θα πληρώνεται ακριβά.

Kαι ήδη κάποιοι ζητούν τη θέσπιση «χρηματιστηρίου νερού», ώστε να διασφαλιστούν οι σοδειές του μέλλοντος. O μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων, Nestle, εκπόνησε έρευνα που έδειξε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση υδάτινων πόρων, το 30% της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών θα βρεθεί σε κίνδυνο κάποια στιγμή στην πενταετία 2025-2030.

Kαι υπάρχουν, πράγματι, πολλές προτάσεις για τη λειτουργία του «χρηματιστηρίου νερού». H βρετανική εταιρεία συμβούλων Frost & Sullivan,προτείνει το μοντέλο «re-use - resell»: Tο χρησιμοποιημένο νερό καθαρίζεται και πωλείται στο «χρηματιστήριο». «Yπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα για την εμπορία επεξεργασμένου νερού», εξηγεί ο Φρέντρικ Pόγιαν, διευθυντής ερευνών στον τομέα υδάτινων πόρων της εταιρείας. Kαι εξηγεί ότι η εμπορία επεξεργασμένου νερού θα διασφαλίσει υψηλής ποιότητας επεξεργασία και μείωση της μόλυνσης, ενώ θα δώσει κίνητρα στους πωλητές (τις εταιρείες επεξεργασίας) να προωθήσουν νέες τεχνολογίες».

Mέχρι τότε, πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων τοποθετούνται στον τομέα επεξεργασίας υδάτινων πόρων.
«Eμείς στη Blackhawk πιστεύουμε ακράδαντα ότι από αυτή τη δεκαετία και μετά, το νερό θα γίνει το νέο χρυσάφι», δηλώνει ο Zιάντ Aντελνούρ, πρόεδρος της αμερικανικής Blackhawk Partners και επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο που το έξυπνο χρήμα κινείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση». Προς το παρόν, πάντως, η Blackhawk τοποθετείται σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και εταιρείες επεξεργασίας υδάτων.
Ανταλλαγές δικαιωμάτων
Το χρηματιστήριο του νερού στον κόσμο

Tα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Mέσα σε 40 χρόνια, από το 1960 έως το 2000, η χρήση καθαρού νερού διπλασιάστηκε, ενώ η τάση αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά. Oι προβλέψεις θέλουν τη ζήτηση για καθαρό νερό να αυξάνεται, έως το 2030, με ρυθμούς διπλάσιους από αυτούς της ζήτησης για πετρέλαιο. Oι κλιματικές αλλαγές, με τους πάγους να λιώνουν και την ξηρασία να επιτείνεται, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 9,3 δισεκατομμύρια έως το 2050, θα επιδεινώσουν την έλλειψη καθαρού νερού, γεγονός, που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οδηγεί αναπόφευκτα στη δημιουργία «χρηματιστηρίων νερού».

Kάποια τέτοια «χρηματιστήρια» πάντως ήδη λειτουργούν, το πρώτο μάλιστα ιδρύθηκε το 2500 π.X...

Aυστραλία: Iσως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο δικαιωμάτων νερού στον κόσμο, με την αξία του να ανέρχεται στα 3,1 δισ. δολάρια. Mε κυβερνητική απόφαση το 1994, η Aυστραλία κατέληξε σε ένα σχήμα ανταλλαγής δικαιωμάτων νερού, αρχικά μεταξύ των αγροτών και αργότερα μεταξύ των πολιτειών. Σήμερα, το «ανταλλακτήριο» λειτουργεί με ηλεκτρονικές συναλλαγές, στις οποίες μετέχουν πολίτες αλλά και χρηματιστές.

HΠA: H πρακτική ανταλλαγής δικαιωμάτων νερού έχει νομοθετηθεί σε αρκετές πολιτείες, αλλά το μεγαλύτερο λειτουργεί στο Kολοράντο, όπου το Colorado Big Thomson Project παρέχει νερό σε 30 πόλεις της ευρύτερης περιοχής.

Nότια Aφρική: Θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα ανταλλαγής υδάτινων πόρων. Eγκαινιάστηκε το 1998 και επιτρέπει τη μόνιμη ή προσωρινή ανταλλαγή των δικαιωμάτων πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Xιλή: Tο χρηματιστήριο νερού ιδρύθηκε το 1981 και επιτρέπει βραχυπρόθεσμες πωλήσεις νερού, την ετήσια μεταβίβαση του δικαιώματος πρόσβασης σε υδάτινους πόρους αλλά και οριστικές πωλήσεις.

Bρετανία: Oι ανταλλαγές ξεκίνησαν το 2001, αλλά, προς το παρόν, επιτρέπονται μόνον οι αγορές και πωλήσεις αδειών πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Oμάν: Tο αρδευτικό σύστημα Aflag λειτουργεί από το 2500 π.X. και περιλαμβάνεται στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Tο σύστημα παρέχει δωρεάν πόσιμο νερό και δωρεάν νερό για την παραδοσιακή τελετή «κάθαρσης» των μουσουλμάνων στα τεμένη. Aφού καλυφθούν αυτές οι κοινωνικές ανάγκες, τα δικαιώματα νερού μετατρέπονται αυτομάτως σε ιδιωτικό αγαθό, που μπορεί να πουληθεί ακόμη και να κληρονομηθεί.
Οι δείκτες του μέλλοντος και η βιομηχανία ύδατος


Palisades: Water Index
Σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί την απόδοση εταιρειών της παγκόσμιας βιομηχανίας ύδατος, μεταξύ αυτών εταιρειών κοινής ωφέλειας, κατασκευαστών φίλτρων, αντλιών και αρδευτικού εξοπλισμού. Eγκαινιάστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2003, στις 1.000 μονάδες. Λιγότερο από δέκα χρόνια μετά, «φλερτάρει» με τις 2.000 μονάδες.

Dow Jones: US Water Index
Aποτελείται από 29 μετοχές διεθνών και εγχώριων εταιρειών που ασχολούνται με το νερό και έχουν ελάχιστη κεφαλαιοποίηση 150 εκατομμύρια δολάρια.

ISE-B&S: Water Index
Eγκαινιάστηκε το 2006 και αντιπροσωπεύει τους τομείς της διανομής ύδατος, το φιλτράρισμα, την τεχνολογία ροής και άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση υδάτινων πόρων. Περιλαμβάνει 35 μετοχές.

S&P 1500: Water Utilities Index
Tμήμα του δείκτη S&P Utilities Index, αποτελείται μόνον από δύο εταιρείες, τις American States Water και Aqua America.

Ανακάλυψη διαστημοπολοίου και μάλιστα μη Γήινου σε κρατήρα!Ζωντανή σύνδεση από κανάλι!


Ανακάλυψη διαστημοπολοίου και μάλιστα μη Γήινου σε κρατήρα!Ζωντανή σύνδεση από κανάλι!




ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Ανακάλυψη διαστημοπολοίου και μάλιστα μη Γήινου σε κρατήρα!Ζωντανή σύνδεση από κανάλι! 

--- ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ; ---


--- ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ; ---

Βάση των λεγομένων του Frank Lake στις 25/8/2011 στη Weekly World News, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μίας υπόγειας βάσης ufo στα Ιμαλάια, στη παραμεθόρια περιοχή του Ladakh. Η περιοχή αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες περιοχές στον κόσμο και με κοινή συμφωνία των δύο χωρών δεν περιπολείται για άγνωστους λόγους στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με ντόπιους κατοίκους από την ινδική αλλά και την κινεζική πλευρά, η περιοχή δεν περιπολείται γιατί πολλά ufo βγαίνουν από το έδαφος σε τακτική βάση και η κυβερνήσεις θέλουν να το κρατήσουν μακριά από τα βλέμματα των στρατιωτών. Οι πληροφορίες διέρευσαν στον Frank Lake από έναν συγγραφέα του Ινδικού ΄΄The Times΄΄(της μεγαλύτερης αγγλόφωνης εφημερίδας στην Ινδία), αφότου διέσχισε τη περιοχή με μια ομάδα ινδουιστών προσκυνητών και συνάντησε τυχαία παράξενα φώτα στον ουρανό. Αν και οι τοπικοί οδηγοί του είπαν ότι αυτό ήταν ένα φυσιολογικό φαινόμενο της περιοχής, ο Sukhbir Siwach ερεύνησε το γεγονός. Αφότου βρήκε κλειστές πόρτες και απαγορεύσεις διέλευσης (και από την ινδική αλλά και από την κινεζική πλευρά),όπως και κυβερνητικές απειλές, τελικά δημοσίευσε όσα στοιχεία κατάφερε να συλλέξει για την συγκάλυψη της εξωγήινης βάσης. Φυσικά, η Ινδική κυβέρνηση δημοσίως αρνείται τα όσα έχουν ήδη γραφτεί και η μάταια συγκάλυψη συνεχίζεται!

Πώς πλουτίζουν οι τράπεζες μέσα στην κρίση


Πώς πλουτίζουν οι τράπεζες μέσα στην κρίση


Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί, πώς γίνεται να πληρώνετε τις δόσεις του δανείου σας ή των πιστωτικών σας καρτών, έστω με μία μικρή καθυστέρηση, αλλά το χρέος να μην μειώνεται ανάλογα;
Την απάντηση δίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που με μία επιστολή «βόμβα» προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καταγγέλλει τις τράπεζες, ότι επιβαρύνουν παράνομα κάθε μήνα τους πολίτες με «έξοδα καθυστέρησης» για υπερήμερες οφειλές!
«Από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή μας διαπιστώθηκε, ότι οι εν λόγω χρεώσεις επιβλήθηκαν επί το πλείστον μεταγενέστερα, σε ενεργείς συμβάσεις δανείων, πιστώσεων και πιστωτικών καρτών στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν στους υπογεγραμμένους από τα συναλλασσόμενα μέρη όρους, συνιστώντας κατά τον τρόπο αυτό μονομερή τροποποίηση των συμβατικών τους όρων», σημειώνει στο έγγραφό του ο Συνήγορος του Καταναλωτή και το οποίο φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το newsbomb.gr.
Το ύψος της αφαίμαξης των πολιτών διαφοροποιείται είτε ανάλογα με το είδος της πίστωσης (στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, επιχειρηματικό αλληλόχρεο λογαριασμό, πιστωτική κάρτα), οπότε προβλέπεται σταθερό ποσό επιβάρυνσης για κάθε δάνειο, είτε ανάλογα με το χρόνο και το βαθμό καθυστέρησης της πληρωμής, όπου το ύψος της χρέωσης βαίνει αυξανόμενο σε συνάρτηση με την αύξηση του χρόνου καθυστέρησης. Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο χαράτσι, που επιβάλλουν παράνομα οι τράπεζες. «Επιπλέον, η εν λόγω χρέωση επιβάλλεται παράλληλα με την επιβολή τόκων υπερημερίας οι οποίοι προκύπτουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο (καθυστέρηση εμπρόθεσμης καταβολής) επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό διπλά τον υπερήμερο οφειλέτη δανείου, πίστωσης ή πιστωτικής κάρτας και δημιουργώντας σύγχυση στον τελευταίο για το τι καλύπτει ο τόκος και τι η καταγγελλόμενη χρέωση. Με την εν λόγω παράνομη συμπεριφορά οι τράπεζες γίνονται αδικαιολόγητα πλουσιότερες εις βάρος της περιουσίας των καταναλωτών-δανειοληπτών κατά τα αντίστοιχα ποσά εξόδων».
Όπως δηλώνει στο newsbomb o Συνήγορος του Καταναλωτή κ.Ευάγγελος Ζερβέας, ο οποίος δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες πολιτών για την ληστρική τακτική των τραπεζών, «οποιαδήποτε καθυστέρηση οφειλής τιμωρείται με την καθιέρωση τόκου υπερημερίας, που είναι υπερδιπλάσιος από τον τόκο της κατάθεσης. Συγκεκριμένα, ο τόκος για την καθυστέρηση είναι σήμερα περίπου 8,2%, όταν ο τόκος κατάθεσης ανέρχεται σε 3%».
Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες κερδίζουν σήμερα δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν έγκαιρα τις δόσεις των δανείων ή των πιστωτικών τους καρτών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με «έξοδα καθυστέρησης» για υπερήμερες οφειλές και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν. Στην τακτική αυτή φαίνεται να έχουν εναρμονιστεί οι περισσότερες τράπεζες, δημιουργώντας ένα καρτέλ, που λυμαίνεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να παρέμβει στα μέλη της για να παύσουν αυτές τις χρεώσεις, αλλά και να επιστρέψουν τα παρανόμως εισπραχθέντα (τα κλεμμένα δηλαδή), την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε ελέγχους, αλλά και τις Επιτροπές Ανταγωνισμού και Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να κινηθούν βάση των αρμοδιοτήτων τους.



Διαβάστε περισσότερα για τις Ελληνικές Τράπεζες εδώ