Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ιαπετός: Το φεγγάρι του μυστηρίου


Ιαπετός: Το φεγγάρι του μυστηρίου


Στο μυθιστόρημα Άρθουρ Κλαρκ, 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, το φεγγάρι Ιαπετός του Κρόνου διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο. Είναι η περιοχή της πύλης του άστρου, η πύλη μέσω της οποίας διασχίζει ο Dave Bowman - ο σύγχρονος Οδυσσέας του Κλαρκ - για να συναντήσει το πεπρωμένο του σε μια μακρινή γωνιά του κόσμου.
Ο Κλαρκ επέλεξε τον Ιαπετό σαν την θύρα του άστρου λόγω της διπλής όψης του. Ξέρουμε ότι μόνο αυτό το σώμα μεταξύ των αντικειμένων του ηλιακού μας συστήματος, έχει την μια πλευρά του 10 φορές φωτεινότερη από την άλλη. Ποια καλύτερη θέση θα υπήρχε λοιπόν για να τοποθετήσει ο συγγραφέας ένα φανταστικό εξωγήινο αντικείμενο απ' ό,τι σε ένα φεγγάρι, που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι το ίδιο ένα τεχνητό - μη πραγματικό - αντικείμενο.
Η προέλευση των δύο προσώπων - σαν του Ιανού - του Ιαπετού είναι ένα από τα πάγια μυστήρια στο ηλιακό μας σύστημα, ένα πρόβλημα που εμμένει από την εποχή της ανακάλυψης του φεγγαριού από τον αστρονόμο Giovanni Cassini το 1671. Αλλά το μυστήριο μπορεί επιτέλους τώτα να λύθηκε. Το κλειδί φαίνεται να μην είναι μια σύγκρουση των μυθολογικών Τιτάνων με μια αινιγματική εξωγήινη φυλή, αλλά μια αρχαία σύγκρουση με το θεαματικό σύστημα των δακτυλίων του Κρόνου.
Και η λύση του μυστηρίου του Ιαπετού οφείλεται στην πτήση του διαστημικού οχήματος Cassini πάνω από το φεγγάρι στις 31 Δεκεμβρίου του 2004. Οι πάνω στο Cassini φωτογραφικές κάμερες συνέλαβαν εικόνες εκείνης της πλευράς του φεγγαριού που έχει πολλούς κρατήρες με πρωτοφανείς λεπτομέρειες. Τι όμως αποκάλυψαν οι εικόνες εκείνες στους πλανητικούς επιστήμονες;
Οι επιστήμονες αιφνιδιάστηκαν από τα στοιχεία του Cassini. Σε μήκος 1.300 km - σχεδόν το ένα τρίτο της περιμέτρου του φεγγαριού - ήταν μια εξαιρετική κορυφογραμμή. Σε κάποιο σημείο της είχε ύψος 20 km - περισσότερο από δύο φορές το ύψος του όρους Everest - και αυτό μάλιστα συμβαίνει σε ένα φεγγάρι με διάμετρο μόνο 1.436 km, πολύ λιγότερη από τη μισή διάμετρο του Φεγγαριού μας. Η κορυφογραμμή ακολουθεί στενά τον ισημερινό του Ιαπετού. Και αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στο ηλιακό σύστημα.
Εκ πρώτης όψεως, η ύπαρξη της κορυφογραμμής εμφανίζεται να είναι ο δεύτερος σημαντικός γρίφος - μαζί με τον πρώτο που είναι το φωτεινό και το σκοτεινό τμήμα του Ιαπετού. Αλλά, στις αρχές του τρέχοντος έτους, μια αμερικανίδα ειδική επιστήμονας έκανε έναν αξιοπρόσεκτο ισχυρισμό. Η Carolyn Porco, επικεφαλής του τμήματος απεικόνισης του Cassini, πρότεινε ότι τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα συνδέονται. Τα στοιχεία για αυτό είναι το γεγονός ότι η σκοτεινή περιοχή του Ιαπετός, η Cassini Regio, διχοτομείται τέλεια από τη γιγαντιαία κορυφογραμμή.
Αλλά πώς μπόρεσαν τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα να σχετίζονται; Την απάντηση δίνουν οι δακτύλιοι του Κρόνου. Σύμφωνα με τον αστρονόμο Paulo Freire, του Παρατηρητηρίου Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, κάποτε ο Ιαπετός περιπλανήθηκε επίσης κοντά στο σύστημα των δακτυλίων του Κρόνου. Οι δακτύλιοι του Κρόνου - που θεωρούνται ότι είναι τα λείψανα ενός ή περισσότερων αποσυντεθειμένων φεγγαριών - έχουν σπανίως πάχος 100 μέτρων αλλά γεμάτα με κομμάτια βράχων και πάγου, με μέγεθος που κυμαίνονται από αυτό ενός κόκκου σκόνης έως μεγάλα κομμάτια βράχων. Όταν ο Ιαπετός πλησίασε στο εξωτερικό όριο των δακτυλίων βομβαρδίστηκε άγρια, στην ίδια γραμμή που οι δακτύλιοι συνάντησαν το φεγγάρι. "Και τότε εκατομμύρια κρατήρων δημιουργήθηκαν σε κάθε δευτερόλεπτο", λέει ο Freire.
Αλλά δεν είναι οι ίδιοι οι κρατήρες που είναι σημαντικοί. Είναι ο καθαρός όγκος του υλικού των δακτυλίων που αποτέθηκε σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια ενός φεγγαριού, όπως είναι ο Ιαπετός. Για να δώσει κάποια ιδέα πόση είναι αυτή η ποσότητα, ο Freire υποθέτει ότι το σύστημα των δακτυλίων του Κρόνου με τον Ιαπετό ήταν σε επαφή για τρεις ώρες, ένα μικρό μέρος του χρόνου που θέλει το φεγγάρι για να στραφεί γύρω από τον Κρόνο. Από τη γνωστή πυκνότητα του υλικού στα δαχτυλίδια του Κρόνου και την ταχύτητα με τα οποία το σύστημα του φεγγαριού και των δακτυλίων  συγκρούστηκαν- περίπου 10 φορές την ταχύτητα ενός τεράστιου αεριωθούμενου αεροπλάνου - ο Freire υπολογίζει ότι, σε εκείνες τις τρεις ώρες, περίπου 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υλικού από τους δακτυλίους θα έπεφτε ανά κάθε μέτρο της γραμμής της κορυφογραμμής. "Είναι αρκετή ποσότητα για να δημιουργήσει μια κορυφογραμμή ύψους πέντε χιλιομέτρων με ένα πλάτος στη βάση 10 χιλιομέτρων", εξηγεί ο Freire.
Σύμφωνα με τον Freire, ο Ιαπετός βρέθηκε μόνο την άκρη των δαχτυλιδιών του Κρόνου. Δεν διαπέρασε το σύστημα των δαχτυλιδιών εντελώς. "Εάν το είχε κάνει, τότε η κορυφογραμμή θα είχε επεκταθεί στο μισό κύκλο το φεγγαριού κι όχι στο ένα τρίτο του", λέει.
Και φυσικά φτιάχτηκαν εκατομμύρια κρατήρες συμμετρικά της κορυφογραμμής, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες του Cassini.
Αλλά αυτό δεν απαντά στην ερώτηση: πώς η μισή πλευρά του Ιαπετού είναι φωτεινή και η άλλη σκοτεινή, ενώ αυτές οι πλευρές χωρίζονται από την κορυφογραμμή;
Σε μια εργασία, ο Freire επισημαίνει ότι οι δακτύλιοι περιέχουν μια τέλεια πηγή μαυρίσματος του υλικού - μικροσκοπικούς κόκκους σκόνης. Η δυσκολία είναι να καταλάβουμε πώς αυτή η σκόνη θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί από την κορυφογραμμή για να καλύψει σχεδόν το μισό τμήμα του φεγγαριού. Το κλειδί για αυτό, λέει ο Freire, είναι ο πάγος - όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή 'ξηρός πάγος' - που είναι επίσης συστατικό στο υλικό των δαχτυλιδιών. Στη βιαιότητα της σύγκρουσης με τον Ιαπετό, αυτό το υλικό θα είχε μετατραπεί σε ατμό. "Κι αυτό θα είχε δημιουργήσει μια προσωρινή ατμόσφαιρα στο φεγγάρι", εξηγεί ο Freire.
Οι λεπτοί αλλά πολύ γρήγοροι άνεμοι στην προσωρινή ατμόσφαιρα πέρασαν πάνω από την κορυφογραμμή και απέθεσαν τη σκόνη σε μια μεγάλη περιοχή του Ιαπετού, σύμφωνα με τον Freire. Επισημαίνει δε ότι αυτό θα πρέπει να ανάγκασε την ποσότητα της σκόνης  - και φυσικά δημιούργησε το μαύρισμα του Ιαπετού - να μειωθεί βαθμιαία ανάλογα με την απόσταση από την κορυφογραμμή, όπως ακριβώς το παρατηρούμαι σήμερα. Η μεταφορά και η απόθεση της σκόνης από αυτούς τους ανέμους μπορούν επίσης να προκαλέσουν τις ραβδώσεις που παρατηρούνται κοντά στους κρατήρες στην άκρη του Cassini Regio.
Μια άλλη πρόβλεψη είναι ότι το μέγεθος των σωματιδίων της σκόνης πρέπει να γίνεται ολοένα και μικρότερο σε πιο μακρινές αποστάσεις από τη γραμμή της κορυφογραμμής, δεδομένου ότι οι άνεμοι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα μεγάλα σωματίδια τόσο μακριά όπως τα μικρά. Για να έχει κτυπήσει ο Ιαπετός το σύστημα των δαχτυλιδιών του Κρόνου, θα πρέπει κάποτε να έχει μπει σε τροχιά στο ίδιο επίπεδο με τους δακτυλίους. Άρα η κορυφογραμμή θα είχε δημιουργηθεί κατά μήκος του ισημερινού του Ιαπετού. Σήμερα, ο Ιαπετός δεν κινείται στο ίδιο επίπεδο με το επίπεδο των δακτυλίων. Κάτι λοιπόν πρέπει να έχει χτυπήσει το φεγγάρι - πιθανότατα ένα άλλο φεγγάρι - και να το έχει εκτινάξει στην σημερινή τροχιά του. "Εντούτοις, είναι ένα απίθανο γεγονός," λέει ο Freire.
Οι επιστήμονες περιφρονούν τα απίθανα γεγονότα. Αλλά σε μια τέτοια περίσταση θα μπορούσε να είναι πιθανότερο εάν υπήρχαν κάποτε πολλά φεγγάρια σε ομοίως χαοτικές τροχιές. Αυτό αποδεικνύεται να είναι μια θεμελιώδης πρόβλεψη της σημερινής άποψης που έχουμε για την προέλευση του ηλιακού συστήματος. Οι βραχώδεις πλανήτες ενισχύθηκαν από τη σύγκρουση και την συγκόλληση πολλών μικρότερων αντικειμένων στις χαοτικές τροχιές γύρω από τον Ήλιο. Παρομοίως, και τα φεγγάρια του Κρόνου ενισχύθηκαν από τη σύγκρουση πολλών μικρών αντικειμένων σε παρόμοιες τροχιές γύρω από τον Κρόνο. "Στο Κρόνιο σύστημα, όλα που αποσυντέθηκαν, ενσωματώθηκαν σε άλλα φεγγάρια ή εκτινάχθηκαν από τον Κρόνο", συμπληρώνει ο Freire. "Όλα εκτός από σχετικά μεγάλο - τον Ιαπετό".
Μετά από την ανακάλυψη άλλων 12 φεγγαριών, που κυμαίνονται σε διάμετρο από τρία έως επτά χιλιόμετρα, ο συνολικός αριθμός των δορυφόρων του Κρόνου έχει φθάσει σε 46 - 47 εάν συμπεριλάβουμε κι έναν μικροσκοπικό τεχνητό δορυφόρο αποκαλούμενο Cassini.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΝΙΜΠΙΡΟΥ?


ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΝΙΜΠΙΡΟΥ?



Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι υπάρχει σχέδιο με την ελλειπτική τροχιά ενός πλανήτη! Μήπως αυτή η αναφορά μας μιλαει για τον Πλανήτη Χ ..για τον πλανήτη Νιμπιρου.Δείτε το βίντεο και συνεχίστε πιο κάτω για να δείτε ακομα πιο πολλά μυστήρια στα ελβετικά φράγκα!

Nibiru On The Swiss Franc Banknote by ufoblogger


Άλλα υπάρχουν και άλλα στοιχεία στα ελβετικά φράγκα. Υπάρχουν σχέδια που δείχνουν ψηλόλιγνες ανθρωποειδής φιγούρες με μακριά λεπτά πρόσωπα , χαρακτηριστικά γνωστά από τα βιβλία και τις έρευνες  που είχαν οι Ανουνακι!! 
Τι γνωρίζει η ελβετική Κυβέρνηση και δίνει αυτή την κωδικοποιημένη πληροφορία? Και γιατί το κάνει? 

Από ότι εμείς γνωρίζουμε από έρευνες που δεν θεωρεί το κατεστημένο ως φερέγγυες  μέχρι σήμερα , οι Αννουνάκι έδωσαν στους Μάγιας  το ημερολόγιο τους ,και στους αρχαίους βαβυλώνιους  την μέθοδο 
μέτρησης και κατανόησης του Ηλιακού συστήματος .Ακόμα λέγετε ότι έχτισαν τις μεγάλες πυραμίδες ως μια μέθοδο μέτρησης της αλλαγής και της μετατόπισης των πόλων με βάση μέτρησης μια παλαιότερη μετατόπιση!! Άλλα είναι αυτά τα μονα που γνωρίζουμε?..Η γνωρίζουμε κάποιο κομμάτι μόνο της αληθείας?

Κοντινό στη  ανθρωπόμορφη φιγούρα


Δεν σταματάει όμως εδώ το θέμα με τα χαρτονομίσματα ,ας δούμε το ιρακινό δηνάριο!


Ο νιμπιρου για τους βαβυλώνιους ήταν το σόμα του θεού Μαρντουκ! Ο όρος νιμπιρου έχει παρθεί απο τις σουμερικές πλάκες η οποίες γράφτηκαν πριν 5.000 χρόνια!

Ο ακριβής όρος Νιμπιρου σημαίνει "ο πλανήτης που διασταυρώνεται" και συνήθως το σύμβολο του ήταν είτε ένας σταυρός η διάφοροι φτερωτοί δίσκοι!

Ο σουμερικός πολιτισμός αναπτύχθηκε στις εύφορες πεδιάδες ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη στη νοτιά πλευρά του σημερινού Ιρακ! 



the image of Marduk
Η πραγματική εικόνα του Marduk (Nibiru) είναι κρυμμένη σε μια σκιά στη αριστερή πλευρά του νομίσματος  του Ιράκ...είναι εκεί κριμένο πολύ καιρό στην σκιά!! (για όσους καταλαβαίνουν περισσότερα)

Πιστεύουμε  ότι η σύνδεση της εικόνας του Marduk και η σύνδεση με τον  Nibiru (πλανήτης Χ) που έγινε από το αρχαίους  βαβυλώνιους οπως  και το γεγονός ότι η εικόνα είναι κριμένη εκεί… στις σκιές στο ιρακινό Δηνάριο , μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ  περισσότερο από μια  σύμπτωση!

Μήπως τελικά μας έχουν προειδοποίηση?

Μήπως υπάρχουν κάποιες μυστικές ομάδες που δεν μπορούν φανερά να μιλήσουν άλλα προσπαθούν να μας δώσουν σημάδια ώστε να τα κατανοήσουμε και να πάρουμε τα μέτρα μας?

Θα ήταν σωστό να σκεφτούμε οτι μπορεί μια κλειστή ομάδα κάποιον καλλιτεχνών ,όπως των ανθρώπων που σχεδιάζουν τα νομίσματα να προσπαθεί μέσα από το δηνάριο να μας πει κοιτάξτε και προστατευτείτε? Γιατί μέσα στην σκιά κριμένος ο μαρντουκ? Είναι όπως ακριβώς μας πλησιάζει!! Μέσα από την σκιά και ξαφνικά θα γίνει αντιληπτός!! 

Τι γίνετε εάν οι κυβερνήσεις του κόσμου ξέρουν όλη την αλήθεια και ότι όπου να ναι είναι έτοιμο ένα καταστροφικό γεγονός να συμβεί ?Δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν την αλήθεια μιας και θα υπήρχε τεράστια κοινωνική αναστάτωση ,αναρχία κοκ...Με ποιο τρόπο θα αποφάσιζαν να  πληροφορήσουν για μια μεγάλη καταστροφή?  Μήπως με ένα κρυφό συμβολισμό ώστε να καταφέρουν αν επιβιώσουν μόνο όσοι ήταν ικανοί να καταλάβουν?
Δηλαδή σκεφτείτε ότι ακομα και οι χειρότερη άνθρωποι στον κόσμο έχουν τύψεις , ακομα και οι Ιλλουμινατοι θα πρέπει να μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια..άρα μήπως ο συμβολισμός είναι ένας χάρτης σωτηρίας ?

Αν θυμηθώ και το βίντεο του Jesse Ventoyra που μιλάει ξεκάθαρα για το ότι "γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν δισεκατομμύρια άλλα θέλουν  μόνο όσους έχουν "αντίληψη" να επιβιώσουν!



Το Ιρακινό νόμισμα με τον "Μαρντουκ" κριμένο στην σκιά!!


                 http://periergaa.blogspot.com/2011/09/blog-post_4869.html ΠΗΓΗ
                                                                           

ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ JUNO


ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ JUNO

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του πλανήτη μας μαζί με το φυσικό του δορυφόρο τη Σελήνη. Μια φωτογραφία της Γης βέβαια δεν είναι πια σήμερα ένα ασυνήθιστο γεγονός όσο όμορφη και αν είναι εκτός και αν αυτή προέρχεται από μια απόσταση της τάξης των εκατομμυρίων χιλιομέτρων, προσφέροντας πράγματι μια ασυνήθιστη εικόνα. Το διαστημόπλοιο που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι το Juno το οποίο κατευθύνεται στο Δία. 

«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο δεν βλέπουμε καθόλου συχνά» δήλωσε ο Scott Bolton επικεφαλής της αποστολής Juno για να συνεχίσει «Η θέα αυτή του πλανήτη μας, δείχνει ουσιαστικά πως φαίνεται η Γη από μακριά, επιδεικνύοντας τη θέση που έχουμε στο διάστημα. Βλέπουμε μια ταπεινή μα τόσο όμορφη θέα του εαυτού μας».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την κάμερα JunoCam στις 26 Αυγούστου όταν το διαστημόπλοιο βρισκόταν σε απόσταση 9,66 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Το Juno εκτοξεύθηκε στις 5 Αυγούστου και διένυσε την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη (402.000 χλμ.) σε λιγότερο από 24 ώρες.
Συνολικά πάντως θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια ταξιδιού και περί τα 2,8 δις. χλμ. πριν ο Juno βρεθεί στις παρυφές του πλανήτη Δία. Το διαστημόπλοιο αναμένεται να πραγματοποιήσει 33 συνολικά περιστροφές σε τροχιά γύρω από τον Δία και να χρησιμοποιήσει τα συνολικά 8 επιστημονικά του όργανα για να διατρήσει το γιγαντιαίο νέφος που καλύπτει την επιφάνειά του έτσι ώστε να μελετήσει την έσω ατμόσφαιρά του.
Image
Image
Η φωτογραφία της Γης (αριστερά, προφανώς) και της Σελήνης (δεξιότερα)που έδωσε η NASA από το διαστημόπλοιο Juno 9,6 εκατ. χλμ. μακριά. Η κάτω φωτογραφία αποτελεί μεγέθυνση της πρώτης. Τελικά ότι ξέρουμε, ότι έχουμε μάθει, ότι έχουμε διαβάσει για την ιστορική εξέλιξη, όλη η ιστορία του ανθρωπίνου είδους έχει εξελιχθεί επάνω σε αυτή την απειροελάχιστη κουκκίδα χαμένη κάπου στις γωνιές ενός Σύμπαντος που αγωνιζόμαστε ακόμη να κατανοήσουμε έστω και τις βασικές αρχές του.