Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ανιστόρητη Ιστορία του 1821


Η ανιστόρητη Ιστορία του 1821


Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Εν αρχή ην η κ. Ρεπούση που προσπαθούσε να πείσει τα ελληνόπουλα ότι η Τουρκοκρατία ήταν μία ιδανική περίοδος για τους προγόνους μας. Στη συνέχεια ήλθε η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων που χρηματοδοτήθηκε από τον γνωστό χρηματιστή Τζορτζ Σόρος και κινείται στη ίδια γραμμή υπέρ των Οθωμανών. Μετά ήλθε στην επικαιρότητα η άποψη ότι πριν από το 1821 δεν υπήρχε συγκροτημένη ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές μάς έμαθαν να λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Όλα αυτά τα ιδεολογήματα συγκεντρώνονται σήμερα στη νέα τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821. Δεν προσχωρώ σε συνωμοσιολογίες, αλλά πολλοί συμπατριώτες μας ευλόγως διερωτώνται αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την εργώδη αυτή προσπάθεια να ξαναγραφεί ή μάλλον να σβηστεί οριστικά η Ελληνική Ιστορία. Αφήνω την απάντηση στον κάθε νουνεχή αναγνώστη και θα ασχοληθώ με την αμιγώς ιστορική πλευρά της υποθέσεως.
Ερώτημα πρώτον. Έχει δίκιο η άποψη που προβάλλεται στη σειρά του ΣΚΑΪ ότι η εθνική συνείδηση των Νεοελλήνων διαμορφώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν από το 1821; Φυσικά όχι. Εκατοντάδες μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων, κληρικών και λαϊκών, περισσότερο ή λιγότερο μορφωμένων διαψεύδουν τους συντελεστές της σειράς. Ελληνικό έθνος με συνείδηση ενότητος υπάρχει από την Αρχαιότητα. Ήδη τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ηρόδοτος καταγράφει τα συνδετικά στοιχεία που ένωναν τις ελληνικές πόλεις κράτη: Η κοινή καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ομότροπα ήθη. Συνεχίζεται αυτή η συνείδηση στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο, με αποκορύφωμα την απάντηση του Αυτοκράτορα της Νικαίας Ιωάννη Βατάτζη προς τον Πάπα Νικόλαο Θ΄ το 1250: Είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων, από το οποίο άνθισε η σοφία για όλον τον κόσμο. Συνεχίζεται με την τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όταν ονομάζει την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά πάντων των Ελλήνων».
Γύρω στο 1700 ο φλογερός ιεροκήρυκας Ηλίας Μηνιάτης παρακαλεί την Παναγία ως εξής: «Έως πότε το τρισάθλιον γένος των Ελλήνων έχει να ευρίσκεται εις τα δεσμά μιας ανυποφέρτου δουλείας;». Οι όροι Ρωμηός, Γραικός και Έλλην χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και με παρεμφερή σημασία. Χαρακτηριστικό είναι το ποίημα του Ματθαίου Επισκόπου Μυρέων, ο οποίος το 1619 θρηνεί για την Άλωση χρησιμοποιώντας για το έθνος μας και τα τρία αυτά ονόματα. Από το 1529 έως το 1821 το δημοφιλέστερο ανάγνωσμα του λαού μας ήταν η «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» που θύμιζε την δόξα των αρχαίων προγόνων. Το 1708 ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος στο έργο του «Φιλοθέου Πάρεργα» γράφει ότι είμαστε το γένος των «άγαν Ελλήνων», δηλαδή καθαρόαιμοι Έλληνες. Και οι καραβοκύρηδες επί Τουρκοκρατίας τοποθετούσαν στα πλοία τους ως ακρόπρωρα τις μορφές των Αρχαίων Ελλήνων. Λαός, λοιπόν, και διανοούμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού.
Ερώτημα δεύτερο: Περνούσαν καλά οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας, με δικαιώματα και ελευθερίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ στις 25.1.2011; Ας αφήσουμε τις μαρτυρίες της εποχής εκείνης να απαντήσουν:
Στα μέσα του 17ου αιώνος ο Γάλλος Ιησουίτης Ρισάρ καταγράφει τις εντυπώσεις του από την υπόδουλη Ελλάδα: «Να σκεφθεί κανείς ότι ουδέποτε από την εποχή του Νέρωνος, του Δομητιανού και του Διοκλητιανού έχει υποστεί ο Χριστιανισμός διωγμούς σκληρότερους από αυτούς που αντιμετωπίζει σήμερα η ανατολική Εκκλησία...». Τον 17ο αιώνα ο Μουσουλμάνος περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή περιγράφει βιαίους εξισλαμισμούς και παιδομάζωμα στη Βέροια, στην Έδεσα και σε άλλες πόλεις. Τοδημοτικό μας τραγούδι έχει καταγράψει τον θρήνο των μανάδων για τα παιδιά τους ως εξής: «Ανάθεμά σε Βασιλιά (σ.σ. Σουλτάνε) και τρισανάθεμά σε.... να μάσεις παιδομάζωμα , να κάνεις Γενιτσάρους... πέρσυ πήραν τον γιόκα μου φέτος τον αδελφό μου»! Περί το 1760 ο Ιωάννης Πρίγκος από το Πήλιο γράφει: «Τέτοιος βάρβαρος άδικος είναι ο Τούρκος». Στα τέλη του 18ου αιώνος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτηςκαταγράφει 87 από τα αναρίθμητα μαρτύρια Νεομαρτύρων, δηλαδή Χριστιανών που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν λόγω της Χριστιανικής τους πίστης. Ο Φωτάκος Χρυσανθόπουλος, υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη, στα Απομνημονεύματά του μάς δίνει μαρτυρία κρυφού σχολειού που οργάνωναν οι ιερείς φοβούμενοι τους Τούρκους.
Ερώτημα τρίτο: Οι κλέφτες ήσαν εθνικοί αγωνιστές ή φυγόδικοι εγκληματίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ; Αν κάποιος Έλληνας έβλεπε τον Τούρκο να βιάζει την αδελφή του και επετέθη στον βιαστή, τότε ναι, ίσως κάποιοι από τους κλέφτες των βουνών να ήσαν φυγόδικοι. Αλλά από το άδικο δικαστήριο του κατακτητή. Σημαντική λεπτομέρεια, η οποία αποσιωπήθηκε. Όσο δε για την συνείδηση των ίδιων των κλεφτών, την εξηγεί ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο οποίος ανδρώθηκε μέσα στην κλεφτουριά. Λέγει, λοιπόν, στον Άγγλο Ναύαρχο Χάμιλτον ότι οι κλέφτες και οι αρματολοί στα βουνά είναι η φρουρά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία συνεχίζει ακόμη να πολεμά.
Ερώτημα τέταρτο: Ήσαν μόνο οικονομικά τα αίτια της Ελληνικής Επαναστάσεως; Αυτή τη μονομερή ερμηνεία την καθιέρωσαν κάποτε οι Έλληνες μαρξιστές, αλλά οι ίδιοι την απέσυραν στο συνέδριο του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών το 1981. Όμως αξία έχει η άποψη των ίδιων των αγωνιστών: Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, διεκήρυξε ο Αλ. Υψηλάντης τον Φεβρουάριο του 1821. Αγωνιζόμαστε για τον Χριστό και τον Λεωνίδα, έγραφε η προκήρυξη του Αθανασίου Διάκου που δημοσιεύθηκε σε ιταλική εφημερίδα της Τεργέστης. Αυτά προς το παρόν.
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων – Από το Αντίβαρο
Υπήρχε, δηλαδή, ανάπτυξη των πόλεων, με δημόσια έργα που έγιναν τους δύο πρώτους αιώνες, ενώ δεν έλειψαν αναφορές στην «ομαλή» συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων και την ελευθερία των Ελλήνων όσον αφορά την παιδεία και τη θρησκεία. Η φυγή των Ελλήνων στα βουνά έγινε -σύμφωνα με τη σειρά- για λόγους φοροαπαλλαγής!
Οργή προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στις δεκάδες επαναστάσεις πριν από το 1821, στο παιδομάζωμα που δημιούργησε τα γενιτσαρικά τάγματα, στους βιασμούς των Ελληνίδων και στη μεταφορά τους στα τουρκικά χαρέμια, στον ρόλο της Εκκλησίας ως προς την προστασία της ελληνικής ταυτότητας. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις σχετικά με τον υπότιτλο που ακούστηκε στον πρόλογο του ντοκιμαντέρ «Αυτή είναι η ιστορία του 1821, η ιστορία της γέννησης ενός έθνους»
Και το ξέσπασμα από τον Γ. Τράγκα κάντε κλικ στην εικόνα

Βάζουν μικροτσίπ στα πρόβατα (τα κανονικά)


Βάζουν μικροτσίπ στα πρόβατα (τα κανονικά)


Σχ. ΚΟ: Φοβερό σχόλιο από ID-ont: Με αυτή την είδηση θα πρέπει οι άνθρωποι πλέον να νοιώθουν ανακουφισμένοι ότι δεν θα είναι μόνοι τους; Πρέπει να πούμε "ευτυχώς που δεν είμαστε μόνοι εμείς με την ταυτότητα-ΚτΠ αλλά είναι και τα πρόβατα με την ταυτότητα-ηλεκτρονικό στομαχικό βώλο";
Η μήπως θα πρέπει να χαίρονται τα πρόβατα που πλέον "αναβαθμίζονται" και θα μοιάζουν με τα δίποδα πρόβατα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης;
Απορίες:
- Πως θα αφαιρείται αυτός ο ηλεκτρονικός στομαχικός βώλος από το πρόβατο πριν το κρέας μαζί με τον βώλο καταλήξουν στο δικό μας στομάχι; Υπάρχει περίπτωση να πάμε διακοπές στην Ηλεία και να κυνηγάνε να μας συλλάβουν ως "χαμένα" πρόβατα εάν ο βώλος καταλήξει στο στομάχι μας;
- Ο ηλεκτρονικός βώλος στο στομάχι του προβάτου είναι ακίνδυνος για την υγεία του προβάτου;
- Παράνομες ελληνοποιήσεις προβάτων με παράνομους ηλεκτρονικούς στομαχικούς βώλους (μαϊμού, ιμιτασιόν) είναι απίθανο να δούμε;
- Περιπτώσεις επαναχρησιμοποιούμενων ή/και επαναπρογραμματιζόμενων ηλεκτρονικών στομαχικών βώλων σφαγιασθέντων ή "αλλοδαπών" προβάτων είναι αδύνατον να συναντήσουμε;
- Μετά τους "κατσικοκλέφτες" θα δούμε και τους "βωλοκλέφτες";
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί και στην Ηλεία η απόφαση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων με μικροτσίπ (ενώτια και στομαχικός σβώλος), που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απόφαση αυτή, την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, αποτελεί πλήρη συμμόρφωση προς τους όρους που θέτει η ΕΕ για την αναγνώριση και καταγραφή των αιγοπροβάτων, παρέχοντας πλέον στους κτηνοτρόφους και μια δεύτερη επιλογή, εκτός από την τοποθέτηση του συμβατικού ενωτίου το οποίο μέχρι σήμερα έφεραν.
Το ηλεκτρονικό ενώτιο, όπως και ο ηλεκτρονικός στομαχικός βώλος, θα εισάγεται στα αιγοπρόβατα που έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-2010 και έχουν ηλικία άνω των 6 μηνών, καθώς επίσης και σε όσα πρόκειται να μετακινηθούν από την εκμετάλλευση προς άλλο προορισμό.
Η κ. Αποστολάκη δήλωσε ότι με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται η προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπολεμηθεί η πρακτική των «ελληνοποιήσεων». Παράλληλα, θα είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η επιτήρηση και καταπολέμηση των ασθενειών των αιγοπροβάτων.
Το μέτρο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια τήρησης της ιχνηλασιμότητας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και εξυγίανσης της αγοράς κρέατος από παράνομες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων και κατ επέκταση τη δημόσια υγεία και στρέφονται σε βάρος της προστασίας τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των καταναλωτών.

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

eit_sl_171Εδώ κα λίγο καιρό οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται ταχύτατα και ανεξήγητα, δημιουργώντας συνθήκες παραγωγής καταιγίδων τιτάνιων διαστάσεων. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κύκλος των υπερ-καταιγίδων έχει ξεκινήσει, με τελευταία τη γιγαντιαία χιονοθύελλα σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
Πρόκειται για την αρχή μιας νέας Εποχής των Παγετώνων;Τρομακτικά νέα στοιχεία αρχίζουν να καταγράφονται στο κλίμα της Γης που κάθε άλλο παρά υπερθερμαίνεται εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνους που βάζουν πράσινους φόρους κατά της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η υπερκαταιγίδα της Αγγλίας στο τέλος του 2010, οι χιονοθύελες στις ΗΠΑ πριν τα Χριστούγεννα και τώρα πάλι στις αρχές του Φεβρουαρίου και της Ανατολικής Αυστραλίας, πρώτα με τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της και στη συνέχεια με ένα τυφώνα κατηγορίας «5». Η τελευταία καταιγίδα που χτύπησε τις ΗΠΑ έχει επηρεάσει 150 εκατομμύρια ανθρώπους και απλώνεται σε μήκος 2.000 μιλίων της βορειοαμερικανικής ηπείρου.
Οι καταιγίδες της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας συνοδευότανε από ανέμους ταχύτητας 220 μιλίων την ώρα και υπάρχουν φόβοι ότι σε τέτοιες υπερκαταιγίδες μπορεί να φτάσουν και στα 400 μίλια την ώρα.
Προσπαθώντας να εξηγήσουν οι επιστήμονες διαφόρων πανεπιστημίων τι έχει συμβεί και το μοντέλο της υπερθέρμανσης πήγε περίπατο, οπότε και θα πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να ζητήσουν πίσω όλους τους πράσινους φόρους που έχουν πληρώσει ως τώρα, δόθηκε μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία μια αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του Ήλιου και η επίδρασή της στο σαφώς πιο ασθενές γήινο, μπορεί να έχει επίπτωση όχι μόνο στην γήινη μαγνητόσφαιρα, αλλά και ταλάντευση της, και την του δυναμική του πυρήνα της, τα ωκεάνια ρεύματα και τις καιρικές συνθήκες.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται 40 μίλια ανατολικά ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία, σε αντίθεση με τα 5 μίλια κατά μέσο όρο που καταγραφότανε έως τότε. Το κακό είναι ότι το φαινόμενο αυτό επιταχύνεται.. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μελέτες που δείχνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης παρουσιάζει «ρωγμές», που επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και την τροπόσφαιρα.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το απόσπασμα από το περιοδικό The Economist σε ένα λεπτομερές άρθρο για το μαγνητικό πεδίο: «Υπάρχει, ωστόσο, ένας αυξανόμενος ρυθμός παρουσίασης στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι υπό εξαφάνιση, τουλάχιστον για λίγο, μέχρι να υπάρξει η αντιστροφή των πόλων που έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ανατροπές αυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία γίνονται ανά 500.000 περίπου χρόνια, με την τελευταία να έχει γίνει πριν 780.000 χρόνια.
Να θυμίσουμε ότι τυχόν μηδενισμός του μαγνητικού πεδίου της Γης, θα την άφηνε απροστάτευτη στις «επιθέσεις» των ηλιακών σωματιδιακών ακτινοβολιών. Το σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές της θερμοκρασίας πάνω στη Γη δεν οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι κάνουν παιδιά, όπως κάποια λαμόγια προσπάθησαν να μας πείσουν, ούτε στις εν γένει δραστηριότητες του ανθρώπου που μας τον έχουν παρουσιάσει σαν μικρόβιο και εχθρό γενικά της φύσης,  αλλά στον αφέντη ήλιο, που ρυθμίζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια τα πάντα γύρω μας.
Σε περίπτωση μάλιστα κάποιας μεγάλης ηλεκτρομαγνητικής «φλασιάς» του ήλιου, τότε, κάθε ίχνος ηλεκτρικής συσκευής πάνω στην επιφάνεια της Γης θα καεί με αποτέλεσμα να γυρίσουμε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στη λίθινη εποχή.
Λιακόπουλος Δημοσθένης
(το άρθρο γράφηκε με αφορμή πρωτοσέλιδη αναφορά της PRAVDA)