Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η τεχνική του σοκ . Να γιατί δεν αντιδρά ο λαός .(VIDEO)

Η τεχνική του σοκ . Να γιατί δεν αντιδρά ο λαός .(VIDEO)
Το παράδειγμα του αντιλαϊκού νόμου

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός αντιλαϊκού νόμου που εφαρμόζει ένα κράτος.
-Η πολιτική εξουσία θα προσπαθήσει να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα που θα αφορούν αυτόν το νόμο. 
-Στη συνέχεια θα προσθέσει δύσκολες έννοιες και ορισμούς μη κατανοητούς στο ευρύ κοινό ειδικά στα άρθρα που ίσως δεχτούν περισσότερο αρνητική κριτική. 
-Τέλος θα προσπαθήσει να ψηφιστεί όχι ένας αλλά περισσότεροι νόμοι (ποτέ όλοι αρνητικοί) ώστε να μεγαλώσει ο όγκος πληροφοριών περαιτέρω.

Γιατί ;

Διότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται μικρό αριθμό μηνυμάτων σε σχέση με αυτά που δέχεται.

Το σίγουρο είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επεξεργαστεί και να αποκωδικοποιήσει ένα ποσοστό των μηνυμάτων που δέχεται ωστόσο ο αριθμός αντίδρασης στα ερεθίσματα αυτά μπορεί να έχει μοναδιαία αναλογία.

Η ιδιότητα αυτή του εγκεφάλου αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τους ψυχιάτρους, τους ψυχολόγους αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες. Με πιο απλά λόγια παρατηρήθηκε ότι είναι αδύνατον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να καταφέρει να αποκωδικοποιήσει και να κατανοήσει πλήρως μεγάλο όγκο πληροφοριών ειδικά αν αυτές αποτελούνται από δύσκολες και συνδυαστικές έννοιες. Μάλιστα, όσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο όγκος πληροφοριών και όσο πιο δύσκολες έννοιες εμπεριέχει τόσο περισσότερο χάνει το ενδιαφέρον του να το κάνει. 

Το ψυχολογικό σοκ

Ωστόσο στις αρχές τις δεκαετίας του 50' η ψυχιατρική έκανε άλλη μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη. Το ηλεκτροσόκ που ενώ η αποτελεσματικότητα του δεν γνώρισε ποτέ επιτυχία, τράβηξε γρήγορα την προσοχή της CIA. Η λογική ήταν απλή. Με μια σειρά πειραμάτων που χρηματοδότησε η ίδια ανακαλύφθηκε ότι τα άτομα που υπόκεινται σε ηλεκτρικό ή ψυχολογικό σοκ μπορούσαν να συμμορφωθούν πολύ γρηγορότερα στις απαιτήσεις μιας δεδομένης κατάστασης. Πχ Φυλακή.
Θεραπεία κοινωνικού κλονισμού εφαρμόζεται σε καταστάσεις σοκ της κοινωνίας

Η θεωρία αυτή έγινε ιδιαίτερα κατανοητή από ίσως το διασημότερο οικονομολόγο της εποχής μας, τον Milton Friedman. Ο Friedman πίστευε σε ένα ριζοσπαστικό όραμα για την κοινωνία όπου το κέρδος και η αγορά καθοδηγούν κάθε πτυχή της ζωής μας και γι αυτό το λόγο επέβαλλε το ελεύθερο εμπόριο, απελευθέρωσε τις τιμές κτλ επιφέροντας καταστροφικές συνέπειες στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα αφού ξεσήκωναν κύματα ανεργίας, υπερδιπλασίαζαν τις τιμές και δημιουργούσαν αβεβαιότητα. Εφόσον λοιπόν δε θα μπορούσε ποτέ να περάσει αυτά τα μέτρα δημοκρατικά ο Friedman χρησιμοποίησε τηντεχνική του κοινωνικού κλονισμού σύμφωνα με τα πορίσματα της οποίας, πληθυσμοί που έχουν υποστεί φυσικές (τσουνάμι, σεισμό) ή τεχνικές (τρομοκρατικές επιθέσεις, πόλεμο) καταστροφές δέχονται πολύ ευκολότερα επίπονα και σκληρά μέτρα αρκεί αυτά να εφαρμοσθούν την κατάλληλη στιγμή ώστε ο εγκέφαλος να μην έχει ξεπεράσει το σοκ. Αυτό ονομάστηκε θεραπεία κοινωνικούκλονισμού καιεφαρμόζεται σε όλα τα κράτη του πλανήτη ως σήμερα. Αν αναλογιστούμε μερικά μεγάλα εικονικά γεγονότα της εποχής μας θα δούμε πως πολλές σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, πάρθηκαν την ώρα που η κοινωνία ήταν σε κατάσταση σοκ . Πχ Επιθέσεις την 11/9, Πόλεμος στο Ιράκ κ.ο.κ.

Τα τεκμηριωμένα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος εκτίθεται σε περίπου 34 Gb πληροφοριών καθημερινά μας καθιστούν ανήμπορους ατομικά αλλά όχι και συλλογικά.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 | 27-4-2012 | makeleio.gr

14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη (VIDEO)

 14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη (VIDEO)

14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη

Το είδαμε με τα μάτια μας: 14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη, μέσα σε μία ώρα. 
Δείτε το video:

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ της Μητρόπολης Πειραιώς. ( Περί Λέσχης Bilderberg )


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ της Μητρόπολης Πειραιώς. ( Περί Λέσχης Bilderberg )
 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
  
ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.pdfΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.pdf
160 K 
  
Προβολή   Λήψη αρχείου