Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πανθρησκεία


Πανθρησκεία

Η άλλη διάσταση της σαπίλας ονομάζεται Πανθρησκεία. Η Νέα Τάξη έχει δικό της ιερατείο, με αρχιερείς τα αξιοθρήνητα αφεντικά της, και ιερείς και διακόνους τους προσκυνημένους πολιτικούς που ανακάλυψαν ότι τα πάθη τους καλύπτονται καλύτερα από τους Νεοταξίτες, παρά από την παλιά παραδοσιακή σχέση πολιτικής εξουσίας και λαού. Εδώ ο λαός είναι ζώα για σφάξιμο.
Τι θα γίνει όμως με το θρησκευτικό αίσθημα των λαών; Απλούστατα ενεργοποιήθηκε το μασονικό πρότυπο της "αδελφοσύνης" και "αγάπης" αλλά και της κοινής λατρείας (του τραγοπόδαρου) Μ.Α.Τ.Σ. (μεγάλου αρχιτέκτονα του σύμπαντος, κατά τους μασόνους), για να διαμορφωθεί το εσχατολογικό κατασκεύασμα της Πανθρησκείας.
Μαζί σχεδόν με τις διεργασίες για να αναφανεί στο προσκήνιο το πολιτικό - στρατιωτικό μέρος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης πραγμάτων, μεθοδευόταν και η εμφάνιση στην επικαιρότητα του αντιστοίχου θρησκευτικού τέρατος, το οποίο προβάλλεται με διάφορα ονόματα από τις διάφορες ανά τον κόσμο θρησκευτικές ομάδες, ενώ από τους πολιτικούς συνήθως αποκαλείται σαν "Νέα Εποχή".

Τα πράγματα στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή, γνωρίζετε ότι χειροτέρεψαν με τα δόγματα Κίσσινγκερ, που κατέστρεψαν τελικά ολόκληρες περιοχές του πλανήτη (Λατινική Αμερική και Αφρική) γιατί σύμφωνα μ' αυτά μόνο οι Αμερικάνικες Πολυεθνικές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον πλούτο μιας χώρας, όταν αυτές ήθελαν, και όχι οι ενδιαφερόμενες χώρες που οδηγούντο στην εξαθλίωση. Από εκεί εύκολα φτάσαμε στους Νεοταξίτες, επιβοηθούσης και της κρίσης του δολαρίου, για την αντιμετώπιση της οποίας αυτοί πρότειναν επιθετική πολιτική, μια και η στρατιωτική ισχύς ήταν με το μέρος των Αμερικανών, και φαίνεται να είναι ακόμη.

Η πολιτική βουλιμία των Νεοταξιτών για παγκόσμια επικράτηση και αχαλίνωτη ισχύ, βρήκε μιμητή στο θρησκευτικό πεδίο το Βατικανό, που παίζοντας το ρόλο του αρχηγού, άρχισε να διοργανώνει Πανθρησκειακά συνέδρια χάριν της Ειρήνης, ή μάλλον των συμφερόντων του. Η επίταση όλων αυτών των φεστιβάλ, δόθηκε με το λανσάρισμα του project "τρομοκρατία". Τώρα φάνηκαν όλα πιο εύλογα, πιο αναγκαία. Και στην πολιτική σκηνή φάνηκε πιο αναγκαία η αστυνόμευση και η προετοιμασία του σφραγίσματος, αλλά και στα διαθρησκειακά συνέδρια, η ανάγκη κάποιου αρχηγού συντονιστή - ειρηνευτή, που λόγω θρησκευτικής - διπλωματικής πείρας και ισχύος ποιος θα ήταν καλύτερος από τον Πάπα;
Το ένα μετά το άλλο έρχονται σαν "φυσιολογικά" όλα αυτά!

Ο τρίτος εταίρος στο παιγνίδι, μια μερίδα των Εβραίων, οι αδιόρθωτοι Σιωνιστές. Γι' αυτούς ο Μεσσίας δεν ήρθε, αλλά όταν έρθει θα είναι βασιλιάς και μαζί θρησκευτικός ηγέτης του Ισραήλ. Η αντίληψη αυτή των Εβραίων, ότι ο Μεσσίας τους θα έχει γήϊνη βασιλεία είναι αρκετή για να τους γεμίζει με αίσθημα φυλετικής ανωτερότητας κατά των άλλων λαών, που μπορεί να φθάσει και σε μίσος για όσους τους αντιτίθενται. Στην Αμερική οι Σιωνιστές ενισχύουν το "Σχέδιο για την Νέα Αμερικανική Εκατονταετηρίδα" "Project for the New American Century," (PNAC). Προσπαθούν να πείσουν με ωραίους τίτλους τους Αμερικανούς ότι σκέπτονται για το καλό τους, και για το λόγο αυτό μαζί με τους Υπερσυντηρητικούς (NeoCons), θέλουν να διοργανώσουν μερικούς ακόμη φιλειρηνικούς πολέμους! Η Σιωνιστική ανωτερότητα ή Σιωνιστικός ρατσισμός, καλλιεργείται από τους ραβίνους τους, και από τα ιερά τους βιβλία, όπως το Talmud, διότι τα ενδιαφέροντά τους είναι γήϊνα. Κατ' αυτό οι ψυχές των Εβραίων έχουν το πλεονέκτημα να αποτελούν μέρος του ίδιου του Θεού (φοβερή βλασφημία, να υποβιβάζουν το Θεό σε κτίσμα). Οι ψυχές των άλλων ανθρώπων της Γης προέρχονται από τον διάβολο (άλλη βλασφημεία, ο διάβολος έγινε συνδημιουργός!) και είναι όμοιες με αυτές των ζώων... (και του πάπα;!)

Μ' αυτό το δεδομένο τι λέτε να πήγε να κάνει στη συναγωγή της Ρώμης ο πάπας (Βοϊτύλα); Αν δεν πήγε για παζάρεμα του ρόλου του Βατικανού μέσα στο διεθνές γεωπολιτικό σύστημα διοίκησης, όπου οι Σιωνιστές διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο, τότε μήπως πήγε για να τους μεταφέρει πνεύμα φιλίας και ειρήνης και να βρει κοινά πνευματικά σημεία συνεννόησης;

Αλλά η εβραϊκή ορχήστρα έπαιζε φεύγοντας ο πάπας: "Πιστεύω με τέλεια πίστη στον ερχομό του Μεσσία! Και αν ακόμη πάρει ένα μεγάλο διάστημα για να έρθει, θα περιμένω κάθε μέρα μέχρι να έρθει!"

Και επειδή το πρόγραμμα ήταν γνωστό πριν πάει εκεί ο πάπας, τότε δύο πράγματα προκύπτουν: αφ' ενός οι Εβραίοι επιμένουν να περιμένουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Μεσσία τους δηλ. τον Αντίχριστο, ενώ από την άλλη ο πάπας δεν νοιάζεται γι' αυτό, διότι δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα εγκόσμια συμφέροντα του Βατικανού!

Και δεν ήταν μόνο αυτό το σημείο που οι Εβραίοι επιτέθηκαν στον πάπα σαν χριστιανό, με τον τρόπο τους. Διότι και μετά την ένδειξη καλής θέλησης, που έκανε ο πάπας κατά την ομιλία του απαγγέλοντας:
"Ιδού δη τι καλόν η τί τερπνόν, αλλα ή το κατοικείν αδελφούς επί το αυτό (με τον ίδιο σκοπό);" (ψαλμός 132ος), ο αρχιραββίνος ανταπάντησε με τον 123ο ψαλμό: "Ει μη ότι Κύριος ην εν ημίν, ειπάτω δη Ισραήλ· ει μη ότι Κύριος ην εν ημίν εν τω επαναστήναι ανθρώπους εφ ημάς, άρα ζώντας αν κατέπιον ημάς.., ...Η ψυχή ημών ως στρουθίον ερρύσθη εκ της παγίδος των θηρευόντων· η παγίς συνετρίβη, και ημείς ερρύσθημεν. Η βοήθεια ημών εν ονόματι Κυρίου του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην.."

Δηλ. ο αρχιραββίνος υποστήριξε έμμεσα πλην σαφώς, ότι οι Εβραίοι γλύτωσαν από την τυραννία και παγίδα των Χριστιανών, και μάλιστα η παγίδα τώρα των εχθρών συνετρίβη, επομένως ήδη πήραν το πάνω χέρι! ’ρα είναι αποδεκτό φαινόμενο να προσπίπτει ο πάπας στα πόδια τους! Αυτό συμβουλεύει και ο καρδινάλιος Μαρτίνι στους Καθολικούς!

Ίσως νομίζετε ότι υπερβάλλαμε, όταν πχ μιλήσαμε πριν για εγκόσμια συμφέροντα του Βατικανού. Αυτά όμως που λέμε είναι λίγα μπροστά στην πραγματική πνευματική κατάσταση των διοικούντων την Καθολική "εκκλησία", απλά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επιλεκτικά ότι θέλουν. Όμως επιτρέπει ο Θεός να διαρρέει πότε πότε η αλήθεια, για να χτυπάει το καμπανάκι του συναγερμού, για όσους έχουν αυτιά που ακούνε, κατά το λόγο του Κυρίου.
Έτσι έγινε και στο συνέδριο «Fatima 2000 Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Ειρήνη» που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 18-23 Νοεμβρίου. Ο αρχιεπίσκοπος της καθολικής εκκλησίας Emmanuel Milingo, χαρακτηρισμένος επίσημα και σαν εξορκιστής, κατέπληξε το συνέδριο, εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτησή του για την πολιτική του Βατικανού, διότι αυτή αντιστρατευόταν τη δουλειά του σαν εξορκιστού!
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ρώμης «Il Messaggero» είπε τα εξής στο συνέδριο:

"Ο Διάβολος στην καθολική εκκλησία είναι τόσο προστατευμένος, που είναι σαν ένα ζώο προστατευμένο από την Κυβέρνηση"!!

Τι να κάνει ο άνθρωπος, όταν προφανώς τα δαιμόνια που προσπαθούσε να βγάλει του έλεγαν, "εμάς τα αφεντικά σου μας προστατεύουν, και συ θέλεις να μας διώξεις";!

Πάντως έγινε μεγάλο θέμα, και ο αρχιεπίσκοπος κλήθηκε σε press conference μετά από τρεις ημέρες, οπότε όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά αποσαφήνισε τις επισημάνσεις του.

Στην ερώτηση: «Υπάρχουν άνθρωποι της Κουρίας που είναι οπαδοί του Σατανά»; Ο Milingo απάντησε: «Βεβαίως υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι. Σταματώ σε αυτό το επίπεδο της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, διότι είμαι ένας αρχιεπίσκοπος, υψηλότερα από αυτό δεν μπορώ να πάω»!!
Όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις του αρχιεπισκόπου ο Malachi Martin ο διάσημος ιστορικός και best-selling συγγραφέας απήντησε: «Ο αρχιεπ. Milingo είναι ένας καλός επίσκοπος, και η κατηγορία του ότι υπάρχουν Σατανιστές στην Ρώμη είναι απολύτως ορθή»
ΠΗΓΗ((http://katohika.blogspot.com/2011/05/blog-post_8520.html))

ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ((ASTRA))

Η τακτική αναγνώριση (με την κωδική ονομασία Astra) TR-3B η πρώτη επιχειρησιακή πτήση ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η τριγωνική σε σχήμα πυρηνοκίνητων πλατφόρμα αεροδιαστημική αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Top Secret, Aurora Πρόγραμμα με SDI και μαύρα χρήματα του προϋπολογισμού. Τουλάχιστον 3 του δολαρίου δισ. ευρώ συν TR-3BS πετούσαν από το 1994. Το Aurora είναι ο πιο κατατάσσεται αναπτυξιακό πρόγραμμα αεροναυπηγικής που υπάρχουν. Το TR-3B είναι το πιο εξωτικό όχημα δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα Aurora. Είναι χρηματοδοτείται και λειτουργικά επιφορτίζονται από τα National Reconnaissance Office, η NSA και η CIA. Το TR-3B φέρουν τρίγωνο δεν είναι φαντασία και χτίστηκε με την τεχνολογία διαθέσιμη στο 80s.Not μέσα του κάθε UFO στίγματα είναι ένα από τα δικά τους

ΠΗΓΗ((http://www.youtube.com/watch?v=XZpqpBVOa1U&feature=feedrec_grec_index))

Κλείνουν «ρεζερβέ» σε μυστικές κιβωτούς... Είναι Αμερικανάκια τι να κάνουμε ;;;


Κλείνουν «ρεζερβέ» σε μυστικές κιβωτούς... Είναι Αμερικανάκια τι να κάνουμε ;;;


Σεισμοί (Αϊτή), λοιμοί (Πακιστάν), κατακλυσμοί (επίσης Πακιστάν),  τσουνάμι (Ινδονησία), πυρκαγιές (Ρωσία), πανδημίες (H1N1), κατολισθήσεις  (Κίνα), ηφαιστειακές εκρήξεις (Σουμάτρα), πυρηνικά ατυχήματα  (Τσέρνομπιλ) και τρομοκρατικές επιθέσεις (11η Σεπτεμβρίου) έχουν τα...
τελευταία χρόνια κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους διαταράσσοντας  παράλληλα τον ύπνο εκατομμυρίων.



Εάν ανήκετε σε εκείνους που θεωρούν πως όλες οι παραπάνω «σκηνές  αποκάλυψης» δεν είναι απλώς «κακές στιγμές», αλλά αντιθέτως «κακά  σημάδια» που προμηνύουν το τέλος του κόσμου (το οποίο έρχεται... του  παραχρόνου, εάν πιστέψουμε τη χολιγουντιανή περιπέτεια «2012» και την  προφητεία των ινδιάνων Μάγια, στην οποία αυτή βασίζεται), μη

φοβάστε,  υπάρχει σωτηρία. Απλώς αυτή βρίσκεται υπογείως και στοιχίζει μερικές  δεκάδες χιλιάδες δολάρια το άτομο.


Το κόστος


Τόσο (50.000 δολ. για κάθε ενήλικο και  25.000 δολ. για κάθε παιδί) κοστίζει μια θέση στα ειδικά διαμορφωμένα  καταφύγια της αμερικανικής εταιρείας «Vivos». Λειτουργώντας σαν  σύγχρονες Κιβωτοί του Νώε, οι εν λόγω εγκαταστάσεις (οι τοποθεσίες των  οποίων παραμένουν μυστικές προκειμένου να μην της ανακαλύψουν  ανεπιθύμητοι όταν έρθει η ώρα της κρίσης) παρουσιάζονται ως η μοναδική  σανίδα σωτηρίας.


«Οι χώροι μας μπορούν να αντέξουν μια έκρηξη 50 μεγατόνων σε απόσταση  16 χλμ., μπορούν να ''καταδυθούν'' σε βάθος 152 μ., μπορούν να αντέξουν  κρουστικά κύματα και ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, ενώ είναι εφοδιασμένοι  με τρόφιμα, καύσιμα, ρουχισμό, ιατρικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες,  γυμναστήρια, ακόμη και φυλακές», διακηρύσσει ο Ρόμπερτ Βιτσίνο, το  αφεντικό της «Vivos».


Μόνο στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει ήδη διαμορφώσει ένα υπόγειο «δίκτυο  επιβίωσης» εμβαδού 30.000 τ.μ., ενώ πριν από μερικές ημέρες έγιναν τα  εγκαίνια και του πρώτου καταφυγίου της εταιρείας στο Λονδίνο (του πρώτου  στην Ευρώπη).


Αναφορικά με τη ζήτηση, περίπου 5.000 Αμερικανοί λέγεται πως ήδη έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα μπούνκερ της εταιρείας.


ΟΙ... ΣΩΤΗΡΕΣ


Ανθεί η «βιομηχανία της Αποκάλυψης»


Ολα τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστική πτυχή της επονομαζόμενης  «βιομηχανίας της Αποκάλυψης», η οποία δείχνει τα τελευταία χρόνια να  κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των «τρομοκρατημένων»  Αμερικανών.


«Δεν είμαστε τρελοί, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικογένειά μου  θέλει να επιβιώσει, πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος», δηλώνει ο  Στιβ Κράμερ, ένας από τους πελάτες της «Vivos».


Στο ίδιο πνεύμα, ένας άλλος επίδοξος «επιζών», ο Τζέισον Χοτζ,  χαρακτηρίζει την εξασφάλιση μιας θέσης στο καταφύγιο ως «επένδυση στη  ζωή». «Οι άλλοι πουλάνε ασφάλειες ζωής: εμείς πουλάμε κάτι καλύτερο:  εγγύηση ζωής», σημειώνει από τη μεριά του ο Ρόμπερτ Βιτσίνο, ιδρυτής της  «Vivos».


Ωστόσο, πίσω από την εν λόγω «εγγύηση ζωής», πολλοί είναι εκείνοι που  διακρίνουν τακτικές τρομολαγνείας, καλλιέργειας φόβου και εξαργύρωσης  ανύπαρκτων απειλών. Μια απλή ματιά στον ιστότοπο της «Vivos» αρκεί για  να διαγνώσει κανείς ύποπτα κίνητρα εκ μέρους της εταιρείας, καθότι αυτή  συγκαταλέγει στα καταστροφολογικά της σενάρια ως ρεαλιστικές «απειλές»:  τους αστεροειδείς, τις super ηφαιστειακές εκρήξεις, την ηλιακή  ακτινοβολία, καθώς και την... εκτεταμένη αναρχία.


Βλέπετε, εν έτει 2010, η θερμοπυρηνική απειλή της ψυχροπολεμικής  περιόδου έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα γενικότερο κλίμα φόβου το  οποίο παρελαύνει καθημερινά τόσο από τα δελτία των ειδήσεων όσο και από  τις οθόνες του κινηματογράφου (2012, Αρμαγεδδών κ.ά.).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Ο Βόσνιος επιστήμονας Dr. Mensur Omerbashich-PhD σύμφωνα με την θεωρία του, υποστηρίζει πως οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις συμβάλουν άμεσα στην ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας στον πλανήτη μας.









Στην ιστοσελίδα του μάλιστα έχει βάλει και αντίστροφο μετρητή που δείχνει πόσες μέρες ακόμα θα είμαστε (90μέρες) στην ζώνη υψηλού κινδύνου για πιθανή πρόκληση σεισμού μεγέθους +8 βαθμών!!!

Παρακολουθώντας τον κομήτη Ελενιν από το 2007, είδε πως αυτός ευθύνεται άμεσα στην πρόκληση σεισμών μεγέθους άνω των 6 βαθμών. Κάθε φορά που υπήρχε ευθυγράμμιση γινόταν κάποιος σεισμός, όσο πιο κοντά περνούσε απ'τον πλανήτη μας τόσο μεγαλύτερος ήταν ο σεισμός.
Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα του και να δείτε σε διάγραμμα τις περασμένες ευθυγραμμίσεις κάντε κλίκ
ΕΔΩ (pdf)

Το παρελθόν του επιστήμονα είναι πλούσιο από ανώτατους εκπαιδευτικούς τίτλους και ανακαλύψεις που τον καταξιώνουν. Ενώ ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε την περιπέτεια του εκεί που γράφει PUBLIC NOTICE.

Tί να διαψεύσουν (οι ομιλούσες μακέτες του ψεύδους);


Tί να διαψεύσουν (οι ομιλούσες μακέτες του ψεύδους);

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Αναδιάρθρωση λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει. Οπως έλεγαν, οι ίδιοι ακριβώς κυβερνητικοί παράγοντες, ότι δεν πρόκειται να πάνε στο ΔΝΤ. Οπως δεσμεύονταν τα ίδια ακριβώς στελέχη, ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις και οι μισθοί. 
Οπως διακηρύσσουν κάθε φορά που παίρνουν νέα μέτρα ότι αυτά θα είναι τα τελευταία. Αλλά δεν είναι! 
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η γλώσσα της αλήθειας σπάνια συναντά τη γλώσσα της πολιτικής. Αλλά πλέον είναι παγκοίνως γνωστό ότι αυτοί το έχουν παραξηλώσει. 

Ούτε ένα από τα όσα έχουν διακηρύξει δεν υλοποίησαν, ούτε ένα από τα όσα υποσχέθηκαν δεν το έκαναν πράξη. Αντίθετα, με εντυπωσιακή συνέπεια εφαρμόζουν όλα αυτά που δεν έθεσαν ποτέ σε λαϊκή κρίση. 

ΕΚΟΨΑΝ τους μισθούς, ισοπέδωσαν τις συντάξεις, κατεδαφίζουν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, υποβαθμίζουν την παιδεία και δημιουργούν ένα ολοένα χειρότερο πλαίσιο «ευέλικτης εργασίας» για τους πολλούς. 

ΒΕΒΑΙΑ,
 και σε αυτό είναι συνεπέστατοι, αυτό ακριβώς είχαν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό τους ο ηγέτης και οι συν αυτώ: να μας φτάσουν εδώ, να εγκαθιδρύσουν αυτό ακριβώς το νέο δυσμενέστερο για τον κόσμο της εργασίας πλαίσιο. Και προς τούτο, με πολλή επιμέλεια, μια χώρα όντως υπερχρεωμένη, λόγω των πολιτικών που ακολούθησαν οι ίδιοι και οι «συνάδελφοί» τους ολόκληρης της μεταπολιτευτικής περιόδου, την έκαναν χώρα ενεχυριασμένη. 

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι «οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν». Ηξεραν καλά ότι, διά των αποφάσεων που έπαιρναν, τα λουκέτα θα πολλαπλασιάζονταν, η ανεργία θα φούντωνε, η αγορά και οι ζωές των ανθρώπων θα στέγνωναν. Αλλά επέμειναν, γιατί αυτή ακριβώς η κατεδάφιση δικαιωμάτων και η αλλαγή του πλαισίου της εργασίας ήταν ευθύς εξαρχής ο στόχος. 

ΤΩΡΑ βέβαια, φερετζές των ενόχων, επιμένουν ότι αυτοί όλα τα έκαναν καλά, αλλά τους χάλασε το λογαριασμό η ύφεση! Λες και υπήρχε έστω και ένα αναπτυξιακό στοιχείο στην πολιτική τους. 

ΛΕΣ και έλαβαν ένα, στοιχειώδες έστω, μέτρο προστασίας των χειμαζομένων, εκτός βεβαίως από όσα έκαναν για τις χειμαζόμενες... τράπεζες. 

ΗΞΕΡΑΝ τι έκαναν και μπορούσαν να προβλέψουν τις συνέπειες. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι είναι τόσο αδαείς όσο εμφανίζονται, θα είχαν ακούσει ορισμένες έστω από τις αναρίθμητες ενστάσεις που διατυπώθηκαν. 

Δεν το έκαναν. Γιατί δεν ήθελαν να το κάνουν. 

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ γι' αυτούς δεν είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων και του χρέους. Αλλά η, διά του χρέους και των λογαριασμών που αποστέλλονται συστημένοι μόνο στον κόσμο της εργασίας, αναδιάταξη της χώρας. 

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ προς όφελος των αγορών που κερδοσκοπούσαν χθες, κερδοσκοπούν σήμερα και θέλουν να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν και αύριο. 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έχει απρόσωπες αγορές, βολικούς εκπροσώπους και επώνυμες τσέπες. Και θεωρεί όλους τους απλούς ανθρώπους αναλώσιμους.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΓΗ!


ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΓΗ!

Ενας εξωπλανήτης με μοναδικά χαρακτηριστικά ανακαλύφθηκε σε άστρο του αστερισμού του Καρκίνου. Είναι βραχώδης και πυκνός σαν μολύβι, περιφέρεται ταχύτατα γύρω από το άστρο του, η επιφάνειά του «ψήνεται» στους 2.700 βαθμούς Κελσίου και αποτελεί αυτή τη στιγμή ό,τι πιο «καυτό» έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα στο πλαίσιο της μελέτης των πλανητών και της εξέλιξής τους...

Aυτό όχι εξ αιτίας της υψηλής θερμοκρασίας του αλλά επειδή ο εξωπλανήτης που εντοπίστηκε στο άστρο 55 του αστερισμού του Καρκίνου είναι μια «υπερ-Γη» _ οι αστρονόμοι θεωρούν δηλαδή ότι συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία παρόμοια με τον πλανήτη μας ώστε να μπορεί, αν συντρέχουν και άλλες κατάλληλες συνθήκες, να φιλοξενήσει κάποια μορφή ζωής.

Το άστρο του 55 Cnc e - όπως ονομάστηκε- θα είναι ορατό με γυμνό μάτι από τη Γη στον αστερισμό του καρκίνου για τους επόμενους δυο μήνες.

Μια σούπερ-Γη στον Καρκίνο

Ο 55 Καρκίνου ε ( ή σε συντομογραφία Cnc e) έχει διάμετρο 20.921 χιλιομέτρων. Είναι δηλαδή κατά 60% μεγαλύτερος από της Γη, αλλά έχει οκταπλάσια μάζα και διπλάσια πυκνότητα από αυτήν. «Είναι ο πυκνότερος στερεός πλανήτης που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα οπουδήποτε, εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος» δήλωσε ο Τζέιμι Μάθιους, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά και μέλος της ερευνητικής ομάδας που έκανε την ανακάλυψη.

Αυτό σημαίνει ότι αν ζούσατε εκεί θα ζυγίζατε τρεις φορές περισσότερο ενώ προτού καλά καλά αρχίσετε να συλλαβίζετε τις πρώτες λέξεις και να κάνετε τα πρώτα βήματά σας θα ήσαστε ήδη 486 χρονών. «Την ημέρα ο ήλιος θα φαινόταν 60 φορές μεγαλύτερος και 3.600 φορές λαμπρότερος και θα κανονίζατε τα ραντεβού σας με το ρολόι και όχι με το ημερολόγιο» εξήγησε ο κ. Μάθιους.

Στην φωτογραφία βλέπουμε καλλιτεχνική απεικόνιση του πιθανού περιβάλλοντος του εξωπλανήτη 55 Καρκίνου ε.

Η υψηλή θερμοκρασία του 55 Cnc e τον καθιστά βεβαίως μη κατοικήσιμο για οποιαδήποτε μορφή ζωής, δεν τον κάνει όμως λιγότερο ενδιαφέροντα. Οι ερευνητές ανυπομονούν να μελετήσουν περισσότερο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το γεγονός ότι το άστρο του - το 55 Καρκίνου- είναι, όπως ο Ηλιος μας, ένας κίτρινος γίγαντας ορατός από τη Γη ακόμη και με γυμνό μάτι διευκολύνει ιδιαίτερα τις έρευνες.

«Η φωτεινότητα του άστρου καθιστά δυνατά πολλά είδη ευαίσθητων μετρήσεων, οπότε ο 55 Cnc e αποτελεί το τέλειο εργαστήριο για να εξετάσουμε θεωρίες σχετικά με τον σχηματισμό των πλανητών, την εξέλιξη και την επιβίωση» δήλωσε ο Τζος Γουίν του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), κύριος συγγραφέας της μελέτης.