Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αστρική προβολή: μύθος ή πραγματικότητα;

Αστρική προβολή: μύθος ή πραγματικότητα;

Τι είναι άραγε η αστρική προβολή; Δημιούργημα της φαντασίας, παιχνίδι του εγκεφάλου ή μία εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας; Ένα ερώτημα που απασχολεί όχι μόνο εκείνους που έχουν αστρική προβολή (εκούσια ή ακούσια), αλλά και όλους τους άλλους που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει με τη συνείδηση και το νου. Ο πλέον κατάλληλος οργανισμός για νας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης *. 
Οι Pyles και η Όλγα Τάντου, επικοινώνησαν με το Διευθυντή του Τμήματος στη Νέα Υόρκη (που θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα και πολλά υποσχόμενο τμήμα του οργανισμού), David Lindsay, ο οποίος μας απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με το παράξενο φαινόμενο της αστρικής προβολής.
 
Τι είναι η αστρική προβολή!
 
David Lindsay : Η αστρική προβολή, είναι μία "εξωσωματική εμπειρία". Με όσο γίνεται πιο ακριβή τρόπο θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι ενοούμε εξωσωματική εμπειρία. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το μη φυσικό μας σώμα, η "συνείδηση", η "ψυχή" κατά άλλους, αποχωρίζεται από το υλικό σώμα μας.
 
Έτσι, πολλοί άνθρωποι στην ψυχολογία θεωρούν για παράδειγμα ότι συνδέεται με την ψευδαίσθηση στην οποία βρίσκονται άνθρωποι που όταν ήταν παιδιά μπορεί να είχαν ένα τραύμα, και πιστεύουν ότι αποχωρίστηκαν από το φυσικό σώμα γιατί ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς να βρίσκονται σε συνθήκες όπως είναι η βία με τους γονείς τους, ή κάτι τέτοιο.

Αλλά αυτό που μπορούμε να δούμε μέσω πειραμάτων με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες είναι ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε ένα μη φυσικό σώμα που έχουμε, και μοιάζει να είναι αυτό το σώμα που χρησιμοποιούμε αφού επέλθει ο βιολογικός θάνατος.
 
Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο προφανή ευρήματα που μπορούμε να έχουμε μέσω των πειραμάτων με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες. Με λίγα λόγια, είναι ο αποχωρισμός της συνείδησης του ατόμου από το φυσικό σώμα χρησιμοποιώντας ένα άλλο σώμα που διαθέτει."
 
Ποιοί είναι οι βασικοί τύποι εξωσωματικών εμπειριών;
 
David Lindsay: " Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες εξωσωματικών εμπειριών. Οι πιο συνηθισμένες μέχρι τώρα είναι αυτές που δίνουν μία αίσθηση ταξιδιού ή χαλάρωσης, όπου μπορεί να πετάμε πάνω από ένα τοπίο, τον ωκεανό ή κάτι τέτοιο.
 
Αλλά υπάρχουν και άλλα είδη. Μερικές φορές μπορούμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες που είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και πηγαίνοντας σε μία αίθουσα να βρούμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν με πολύ πρακτικό τρόπο στη ζωή μας. Και υπάρχουν επιπλέον και πολλές άλλες.
 
Για παράδειγμα, στον οργανισμό υπάρχουν περιπτώσεις όπου βοηθάμε κάποιον ώστε να συναντηθεί με κάποιον συγγενή του που δεν είναι πια στη ζωή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει σύγχιση για το τι θα πρέπει να κάνουν, αφού βρίσκονται σε μία κατάσταση που δεν κατανοούν ολοκληρωτικά το τι γίνεται. Ορισμένες φορές λοιπόν με την παροχή πληροφοριών από την πλευρά μας, τους βοηθάμε να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Αποτελεί δηλαδή ενός είδους εργασία που σχετίζεται με το να βοηθάμε κάποιον.
 
Μας προσφέρει κάτι η "αστρική προβολή";
 
David Lindsay: Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρι η αστρική προβολή, είναι ο αναπτυγμένος τρόπος αντίληψης της ζωής μας. Δεν την βλέπουμε πλέον απλώς σαν ένα υλικό κόσμο, απλώς ένα υλικό σώμα, και ούτω καθεξής. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αν αναλογιστεί κανείς τον υλιστικό κόσμο που έχουμε στη σημερινή εποχή.
 
Επίσης, μας βοηθάει να εξετάζουμε με διαφορετική προοπτική τα προσωπικά μας προβλήματα. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε στη ζωή μας και τα προβλήματα που έχουμε. Όταν, όμως βλέπουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα και αυτή η ζωή είναι κάτι προσωρινό, τότε αρχίζουμε να έχουμε περισσότερη ισορροπία, αισιοδοξία, και να αποκτούμε γνώση για όλους τους παράγοντες.
 
Και υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές μας βοηθάει να αποκτούμε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από την Ελλάδα ή κάποιο άλλο πολιτισμό, και να είναι εγκλωβισμένος στο περιβάλλον του, αλλά μέσω των εξωσωματικών εμπειριών αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και αποκτά εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς, και διαφορετικές ηπείρους. Μάλιστα μπορεί μέσω μιας εμπειρίας να συνειδητοποιήσει ότι είχε και μία προηγούμενη ζωή.
 
Άρα, ένα από τα πράγματα που μπορούμε να δούμε μέσω των εξωσωματικών εμπειριών είναι η απόδειξη της ύπαρξης της προηγούμενης ζωής μας. Σε ένα διαφορετικό πολιτισμό, μια άλλη χώρα, πολλές διαφορετικές πιθανότητες. Και επιπρόσθετα, μας βοηθάει στην αυτογνωσία μας, με το να βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο που σας περιέγραψα."

Διαβάστε στο β' μέρος : "Ο καθένας μπορεί να έχει εξωσωματική εμπειρία ξαφνικά, χωρίς καν να την προκαλέσει"
 
*Η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης ιδρύθηκε το 2000 και η έδρα της είναι στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό οργανισμό αφιερωμένο στη μελέτη της συνείδησης και στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων δυνατοτήτων του νου στο έπακρο. Πώς το επιτυγχάνουν αυτό; Μέσω της ορθολογικής μελέτης και της καλλιέργειας των ψυχικών και ενεργειακών ικανοτήτων δίνοντας ιδιαίτερη έμφα��η στις εξωσωματικές εμπειρίες. 
Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυση του οργανισμού, έχει ήδη επεκταθεί σε τέσσερις ηπείρους, σε δεκαπέντε συνολικά χώρες, ενώ στα κέντρα της απασχολούνται επαγγελματίες ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλινικοί ερευνητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, και πολλοί άλλοι.
pyles.tv


Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/01/blog-post_1824.html#ixzz1AwqJXxpq

Νέες αποκαλύψεις του Κ. Χαρδαβέλλα για τα πετρέλαια

Νέες αποκαλύψεις του Κ. Χαρδαβέλλα για τα πετρέλαια

Για τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Όπως αποκάλυψε, στην Ελλάδα υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου αξίας 30 δισ. ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 1/3 του δανείου που παίρνει η χώρα το έχουμε κάτω από τα πόδια μας και δεν το ελέγχουμε».
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία υπάρχουν και κοιτάσματα χρυσού και ουρανίου ύψους 30 δισ. ευρώ, ενώ νοτίως της Κρήτης υπάρχει φυσικό αέριο πολλών δισ. κυβικών μέτρων, το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους συστάθηκε ο φορέας που θα ασχοληθεί με την εξόρυξη του πετρελαίου.
Αναφορικά δε με την αναβλητικότητα της χώρας μας να αξιοποιήσει τις πηγές του ορυκτού πλούτου της, δημιουργώντας αποκλειστική οικονομική ζώνη, ο Κώστας Χαρδαβέλλας εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο δίπολο που βασίζεται αφενός μεν στο φοβικό σύνδρομο με την Τουρκία, αφετέρου στα διάφορα συμφέροντα που μπλοκάρουν τη διαδικασία.
Περισσότερες αποκαλύψεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, στο DVD του Κώστα Χαρδαβέλλα «Η μεγάλη συνωμοσία για το πετρέλαιο» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
ΠΗΓΗ((http://paraxena-diasnet.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html))