Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μοναδικές φωτογραφίες για πρώτη φορά από τον πλανήτη ΕΡΜΗ (Νοέμβριος 2011)


Μοναδικές φωτογραφίες για πρώτη φορά από τον πλανήτη ΕΡΜΗ (Νοέμβριος 2011)

Το διαστημόπλοιο της NASA "Messenger" συνεχίζει να εξερευνά ΕΡΜΗ. Σχεδόν τελείωσε τη χαρτογράφηση του πλανήτη με μια ανάλυση των 2,5 km / pikc, η ομάδα του σκάφους έχει ξεκινήσει ήδη μια λεπτομερή μελέτη της επιφάνειας του Ερμή με ανάλυση 10 φορές μεγαλύτερη!
Τον περασμένο μήνα, το επίκεντρο του "Messenger" ήταν ο Caloris , ένας τεράστιος κρατήρας, το κάτω μέρος του του οποίου περιέχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε τόσο σαφείς και λεπτομερείς εικόνες της επιφάνειας του πλανήτη που βρίσκεται πλησιέστερα προς τον Ήλιο!















Λευκό ουράνιο τόξο


Λευκό ουράνιο τόξο

Το σπάνιο φαινόμενο εμφανίσθηκε στον Βόρειο Πόλο

Το λευκό ουράνιο τόξο στον αρκτικό ουρανό



Λονδίνο 

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή ένας ερασιτέχνης φωτογράφος. O Σαμ Ντόμπσον φωτογράφισε ένα λευκό ουράνιο τόξο που εμφανίσθηκε στον αρκτικό ουρανό. Ο Ντόμπσον που ζει στη Ρωσία δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος αλλά έχει χόμπι τη φωτογράφιση εντυπωσιακών ή περίεργων τοπίων και φυσικών φαινομένων. Ο Ντόμπσον ταξίδεψε με μια αποστολή στον Βόρειο Πόλο και πρόλαβε να κάνει κλικ στο λευκό ουράνιο τόξο που έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του. 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα (μονόχρωμο) ουράνιο τόξο αλλά με ένα παρεμφέρες φαινόμενο που ονομάζεται «ομιχλώδες τόξο». Το ομιχλώδες τόξο, όπως μαρτυρεί και το όνομα του, εμφανίζεται σε συνθήκες ομίχλης και όχι βροχής όπως το ουράνιο τόξο. Οι μικροσκοπικές σταγόνες νερού που προκαλούν την ομίχλη, μικρότερες από 0,05 χιλιοστά, δεν επιτρέπουν την «παραγωγή» πολλών χρωμάτων και έτσι το τόξο που δημιουργείται έχει μόνο ένα χρώμα, το λευκό. 

Η συντέλεια οργανώνεται για το… 2012!


Η συντέλεια οργανώνεται για το… 2012!

Παρότι οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας πιστεύουν ότι η καταστροφή του κόσμου έρχεται με τρόικα, ορισμένοι θεωρούν ότι δεν μπορούμε μια χαρά μόνοι μας να καταστρέψουμε τον πλανήτη και πως το τέλος θα έρθει απ’ έξω και, μάλιστα, υπό μορφή απίστευτων αστρονομικών συμπτώσεων, που θα επιφέρουν τεράστιες καταστροφές. οι καταστροφολογίες προβλέψεις πάντα ήταν στη μόδα και πάντα διαψεύδονταν...
αφού, εννοείται, είχαν ίσαμε τότε εξυπηρετήσει μια χαρά απατεώνες, αγύρτες, κερδοσκόπους και άλλα κλειστά επαγγέλματα. Η νέα πρόβλεψη μιλάει για το 2012. Ας κάτσουμε, λοιπόν, να το περιμένουμε. δεν χάθηκε, δα, κι ο κόσμος.
Κάθε λίγα χρόνια ενσκήπτει μία νέα εσχατολογική μανία, η οποία ανακοινώνει πως, όπου να ‘ναι, έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, καταστρέφεται ο πλανήτης ή διαλύεται το σύμπαν. Τώρα η νέα μόδα, καταπώς φαίνεται και με την ενθάρρυνση του Χόλιγουντ (που μας έδωσε το μεγακαταστροφικό, γιγαντομπαχαλικό και τερατολογικό έργο «2012»), λέει ότι ο πλανήτης μας θα τα τινάξει στις 22 Δεκεμβρίου του 2012 (οπότε ας μη βιαστώ να ξεχρεώσω την πιστωτική), κατά την οποία θα παρατηρηθεί ευθυγράμμιση των πλανητών (λες και δεν έχει ξαναγίνει χωρίς να συμβεί τίποτα) και ένας μεγάλος κομήτης (απαραίτητος μπαλαντέρ, άμα μας κάθονται οι πλανήτες) θα τινάξει τη Γη τόσο άγρια, που θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί της πόλοι, θα γίνουν τσουνάμια, πλημμύρες, σεισμοί και καταποντισμοί (για τους λιμούς τα καταφέρνουμε και μόνοι μας) και, γενικά, δεν θα μείνει ρουθούνι… Εκτός από εκείνα των πολύ προσεκτικών, οι οποίοι ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη ημέρα.
Κι αν κάποιος, ψάχνοντας στοιχειωδώς, υπενθυμίσει στους οπαδούς της επερχόμενης καταστροφής ότι για το χειμώνα του 2012 δεν προβλέπεται καμία ευθυγράμμιση πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, εκείνοι του αντιτείνουν πως το έχουν προβλέψει και οι Μάγια, ο μεγάλος προκολομβιανός πολιτισμός της κεντρικής Αμερικής. Φυσικά, το γεγονός ότι οι Μάγια δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τον ερχομό του Κολόμβου και τις συνακόλουθες σφαγές των κονκισταδόρες, δεν αποθαρρύνει όσους θεωρούν ότι, προκειμένου να τρομοκρατηθούν, αρκεί να ξέρουν πως το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει την 21η Δεκεμβρίου 2012. Φυσικά και τελειώνει τότε, όπως όλα τα ημερολόγια τελειώνουν στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρονιάς, από τα σχολικά μέχρι και αυτά του «Playboy», αν και στα τελευταία κανείς δεν προσέχει τις ημερομηνίες. Το ημερολόγιο των Μάγια (ή μεσοαμερικανικό μακροπρόθεσμο ημερολόγιο), βασισμένο σε εικοσαδική αρίθμηση, τελειώνει εκείνη την ημέρα, διότι -απλούστατα- τότε κλείνει ο μεγάλος κύκλος του 13ου Β’ak’tun των 144.000 ημερών ή περίπου 394,3 ετών. Και την επομένη, φυσικά, εάν οι απόγονοι των Μάγια απολάμβαναν ακόμα τα πλούτη της πατρίδας τους, θα έμπαιναν στο 14ο Β’ak’tun για άλλες 144.000 ημέρες ευμάρειας. Τι πιο απλό;
Κι όμως, η παρεξήγηση πάντα καραδοκεί λίγα μόλις εκατοστά από την αλήθεια, πρόθυμη να βάλει το χεράκι της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πωλήσεις εκατομμυρίων βιβλίων ή κινηματογραφικών εισιτηρίων. Ο αμερικανός αρχαιολόγος, επιγραφολόγος και ανθρωπολόγος Michael D. Coe (γ. 1929) θεωρείται αυθεντία στον πολιτισμό των Μάγια. Αυτός, αξιοποιώντας και τις γνώσεις του από την υπηρεσία του στη CIA, κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το ημερολόγιο των Μάγια και τα ευρήματά τα ανακοίνωσε, δημοσιεύοντας το βιβλίο «Breaking the Maya Code». Ο βρετανός συγγραφέας Graham Hancock (γ. 1950), βαδίζοντας στα χνάρια του διαβόητου Εριχ φον Ντένικεν (ο οποίος πλούτισε γράφοντας συνωμοσιολογικές μπαρούφες), πήρε μερικά από τα ευρήματα του επιστήμονα Μάικλ Κόου και τα θεώρησε έως ενδείξεις για προφητεία περί ενός παγκόσμιου κατακλυσμού το 2012. Περιττό να πούμε ότι το σύγγραμμα του Κόου πούλησε μερικές χιλιάδες αντίτυπα, ενώ οι σαχλαμάρες του Χάνκοκ υπό τον τίτλο «Τα δακτυλικά αποτυπώματα των θεών» πούλησαν τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε 27 γλώσσες. Αλλά η αλυσίδα της αυθαιρεσίας και της κοτσανολογίας συνεχίζεται: το βιβλίο του Χάνκοκ έδωσε την έμπνευση στο σκηνοθέτη Ρόλαντ Εμεριτς να γυρίσει την καταστροφολογική ταινία «2012», κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που απέφερε τζίρο 770 εκατομυριάκια. Ετσι γίνονται οι δουλειές!
Τη σκυτάλη της «πρόβλεψης των Μάγια» παίρνει από τον Χάνκοκ ένας άλλος «εσωτεριστής συγγραφέας και ανεξάρτητος ερευνητής» (που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι κανένα πανεπιστήμιο δεν τον δέχεται ούτε με σφαλιάρες), ονόματι John Major Jenkins (γ. 1964). Ο Τζένκινς, αφού αντελήφθη ότι είναι δύσκολο να πουλήσεις βιβλία προαναγγέλλοντας μια ευθυγράμμιση πλανητών που δεν θα γίνει, κάνει ρελάνς, προβλέποντας (μέσω του ημερολογίου των Μάγια) ευθυγράμμιση των γαλαξιών! Οχι, παίζουμε! Το γεγονός ότι ο Τζένκινς αποδίδει τις προβλέψεις των αρχαίων Μάγια για αλλαγή του κέντρου του γαλαξία σε «εσωτερικά οράματα» που πυροδοτήθηκαν από την κατανάλωση ψυχεδελικών ουσιών, όπως κατάποση μανιταριών με ψιλοκυβίνη και γλείψιμο (μπλιαχ!) φρύνων που εκκρίνουν παραισθησιογόνες ουσίες, είναι αρκετή για να πείσει κάθε νουνεχή και εχέφρονα να κόψει κάθε είδους καταχρήσεις. Πίνοντας ρακή, στο κάτω κάτω, κανείς δεν πρόβλεψε καταστροφές.

Αλλά δεν είναι μόνο οι κυνηγοί πωλήσεων που πλασάρουν φόβο για να εισπράξουν εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, το 2012, έχει επιλέξει ως τέλος του πλανήτη και η σέχτα Ι-Kuan Tao (κάτι σαν «διάχυτη αλήθεια»), μέσω προφητειών με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής. Η νέα αυτή θρησκεία, ηλικίας λίγων μόλις δεκαετιών, κηρύσσει ένα αμάλγαμα κονφουκιανισμού, ταοϊσμού και κινέζικου βουδισμού, διαθέτει δύο εκατομμύρια πιστούς και έχει την παγκόσμια έδρα της (πού αλλού;) στις ΗΠΑ.
«Μα τις πιστεύει κανείς αυτές τις μπούρδες;» θα αναρωτηθείτε. Ε, ναι, ακούγεται σαχλό, αλλά συμβαίνει συχνά σε κοινωνίες στις οποίες η βασική πληροφόρηση είναι είτε ανύπαρκτη είτε το infotainment της ιδιωτικής τηλεόρασης, λίγα ψήγματα πληροφορίας, σερβιρισμένα με μπόλικη συναισθηματική σάλτσα και συνωμοτικά κλεισίματα του ματιού στον τηλεθεατή. Δεν είναι λίγοι, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, που ανήκουν στους «επιβιωτιστές». Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις κίνημα, διότι, εάν επιβιώσουν από τη μεγάλη καταστροφή, θα το καταφέρουν πατώντας (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων. Χτίζουν εδώ και χρόνια καταφύγια σε απόμακρα ορεινά σημεία, που δεν θα πληγούν από τα τσουνάμια. Συσσωρεύουν καύσιμα, τρόφιμα, όπλα και εργαλεία επιβίωσης, που (νομίζουν ότι) θα τους βοηθήσουν την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Ενας απ’ αυτούς είναι ο Patrick Geryl, ένας πενηντάρης που αυτοσυστήνεται ως «συγγραφέας και ερευνητής».
Ο Γκέριλ ήταν φανατικός χορτοφάγος, ελπίζοντας να επιμηκύνει τη ζωή του, και έγραφε για τις πυραμίδες, τους γαλαξίες, τις προφητείες του Ωρίωνα και άλλα τέτοια, μέχρι που διαπίστωσε ότι το 2012 το τέλος έρχεται για όλους, χορτοφάγους και σαρκοφάγους. Και τότε ρίχτηκε με μανία στον επόμενο αγώνα για επιβίωση: στην ιστοσελίδα του www.howtosurvive2012.com (πώς να επιβιώσετε από το 2012) τα έχει όλα! Από το τι βιβλία έχει γράψει (και πού θα τα βρείτε) μέχρι το πώς κατασκευάζεται ένα καλό καταφύγιο και τι πρέπει να περιέχει αυτό. Το γεγονός ότι στις ατέλειωτες λίστες περιλαμβάνει και εργαλεία που μάλλον θα είναι άχρηστα, όπως οι πυξίδες (μα δεν θα έχουμε αναστροφή των πόλων;) ή οι δορυφορικοί δέκτες GPS (δηλαδή, η Γη θα γίνει συντρίμμια, αλλά οι δορυφόροι θα αντέξουν;) προκαλεί μάλλον γέλια. Κλάματα προκαλεί το γεγονός ότι ο τύπος αυτός, με τις πωλήσεις που κάνει, έχει σίγουρα εξασφαλίσει την επιβίωσή του για πολλά ακόμα χρόνια.


ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ορισμένες καταστροφολογικές προβλέψεις που έπεσαν έξω

1000 μ.Χ. Σύμφωνα με ορισμένους φανατικούς χριστιανούς του Μεσαίωνα, τότε επρόκειτο να συμβεί η Αποκάλυψη. Δεν συνέβη τίποτα, φυσικά, αλλά τα γύρισαν έπειτα από λίγα χρόνια, το 1033, όταν ο λιμός εκείνης της χρονιάς στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε ως ο τρόπος του Θεού να τιμήσει τα χίλια χρόνια από τη Σταύρωση.

1533 μ.Χ. Ο γερμανός αναβαπτιστής Μελχιόρ Χόφμαν ανακοινώνει στο Στρασβούργο πως έρχεται ο Χριστός να μας τιμωρήσει. Πεθαίνει στη φυλακή, γλιτώνοντας τη θεία δίκη.

1843 μ.Χ. Ο αμερικανός μεθοδιστής Ουίλιαμ Μίλερ ανακοινώνει ότι η Αποκάλυψη έρχεται την 3η Απριλίου εκείνου του έτους. Μετά το διορθώνει για τις 7 Ιουλίου, κατόπιν για τις 21 Μαρτίου του 1844 και, τέλος, για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Παρά την ατυχία των προβλέψεών του, περί τους 50.000 αφελείς συγκεντρώθηκαν για να δουν την επιστροφή του Μεσσία.

1874 μ.Χ. Οι ιδρυτές της κίνησης που μετά θα ονομαζόταν «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ήταν σίγουροι ότι εκείνη τη χρονιά θα γίνει η οριστική μάχη του Αρμαγεδδώνα. Δεν έγινε.

1910 μ.Χ. Η επεικείμενη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ προκάλεσε κύματα πανικού σε όλο τον πλανήτη. Τα ΜΜΕ είχαν αρχίσει τη δουλειά τους. Ο καημένος ο κομήτης δεν προσέκρουσε στη Γη· ίσα που ήταν ορατός διά γυμνού οφθαλμού όταν περνούσε από δίπλα της.

1914 μ.Χ. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», παρά την προηγούμενη ατυχία τους, ξαναπροβλέπουν τη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Και σχεδόν πέφτουν μέσα, γιατί εκείνη τη χρονιά άρχισε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν πρόβλεψαν τίποτε σχετικό για το 1939, όταν ξεκίνησε ο Β’ Π.Π.

1982 μ.Χ. Οι αστρονόμοι μπαίνουν στο παιχνίδι των πωλήσεων. Οι Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκεμαν πρόβλεψαν το 1974 στο βιβλίο τους «The Jupiter Effect» ότι η ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού συστήματος στις 10 Μαρτίου 1982 θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, όπως πλημμύρες και διέγερση του διαβόητου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στο Σαν Φρανσίσκο. Επί οκτώ χρόνια το βιβλίο πουλούσε καλά, μέχρι τον Απρίλιο του 1982, οπότε (αφού δεν είχε συμβεί τίποτε στις 10 Μαρτίου) εξέδωσαν το αναθεωρημένο «The Jupiter Effect revisited», στο οποίο έλεγαν ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο αυτό είχε συμβεί το 1980 και το μόνο που είχε παρατηρηθεί ήταν ανύψωση των υδάτων κατά 0,4 χιλιοστά και δεν πειράζει, λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα. Το δεύτερο βιβλίο πούλησε λιγότερο, αλλά συνολικά οι καταστροφολόγοι εισέπραξαν ουκ ολίγα.

1999 μ.Χ. Ορισμένοι προέβλεψαν το τέλος του κόσμου για τις 11 Αυγούστου. Μετά απέδωσαν το λάθος στις προβλέψεις εκείνου του απατεώνα του Νοστράδαμου.

2000 μ.Χ. Ο «ιός της χιλιετίας». Σύμφωνα με σύγχρονους καταστροφολόγους, θα κατέρρεαν όλα τα ψηφιακά συστήματα, επειδή τα κομπιούτερ δεν θα κατάφερναν να βάλουν το έτος 2000 στο ημερολόγιό τους. Τίποτε δεν κατέρρευσε, όμως κάποιοι πλούτισαν κάνοντας σέρβις και «ειδικές προετοιμασίες» σε συστήματα πληροφορικής.

2012 μ.Χ. Οι Μάγια εκδικούνται, όπως βλέπουμε δίπλα.


ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Επόμενες ημερομηνίες που δεν θα συμβεί τίποτα

9 Σεπτεμβρίου 2017. Ο κατακλυσμός που έχει προβλέψει η μυθολογία των Ζαποτέκ, μια φυλή στην Οαχάκα του νότιου Μεξικού.

8 Ιουλίου 2022. Στις 18:42, παρακαλώ! Τότε θα γίνει η εισβολή των εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη 3 Reticuli, του αστερισμού Reticulum, ορατού μόνο από το νότιο ημισφαίριο κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Το ισχυρίζονται διάφοροι οπαδοί των New Age δοξασιών.

3 Απριλίου 2033. Υπάρχει, λένε παλιά κιτάπια των Σουμερίων, και 13ος ζωδιακός αστερισμός. Και όταν ο Ήλιος πάει σ’ αυτόν (σε 22 χρονάκια και τέσσερεις μήνες), θα γίνει το έλα να δεις! Εδώ θα είμαστε.

Μια Παρασκευή βράδυ, στις 21:47, εντός των επόμενων 23 ετών, λέει ο Emmet Medler, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Κάποιος θέλει σώνει και καλά να μας χαλάσει το Σαββατοκύριακο και δεν διευκρινίζει σε ποια ωριαία άτρακτο της Γης θα είναι 21:47 όταν χαλάσει ο κόσμος!

ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.