Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αστροναύτες σε αστεροειδή σχεδιάζει να στείλει η NASA

Αστροναύτες σε αστεροειδή σχεδιάζει να στείλει η NASA

«Απόβαση» σε αστεροειδή σχεδιάζει να κάνει η NASA στο απώτερο μέλλον και για το λόγο αυτό προετοιμάζει αστροναύτες στις εγκαταστάσεις της στο Χιούστον για το ριψοκίνδυνο εγχείρημα.
Η επανδρωμένη αποστολή σε ένα μικρό αστεροειδή δεν θα γίνει με σκοπό την καταστροφή του, όπως στην ταινία «Αρμαγεδδών», επειδή το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τη Γη.
Αντιθέτως το σχέδιο είναι, αφού επιλεγεί πρώτα ο «στόχος», δηλαδή ο κατάλληλος αστεροειδής, αυτός να παγιδευτεί με τη βοήθεια κάποιου διαστημοπλοίου σε ελεγχόμενη τροχιά γύρω από το φεγγάρι και στη συνέχεια να προσεδαφιστούν στην επιφάνειά του αστροναύτες με σκοπό να μελετήσουν τη σύστασή του.
Έτσι, όπως λέει ο Σταν Λοβ, ένας από τους αστροναύτες που μετέχει στην προετοιμασία για την αποστολή, «δοκιμάζουμε διάφορες τεχνικές και εργαλεία που μπορεί να μας χρησιμεύσουν όταν προσεδαφιστούμε στην επιφάνειά του».
Τα εργαλεία αυτά θα «μας χρησιμεύσουν για να λάβουμε δείγματα και να τα φέρουμε πίσω στη Γη ώστε να μελετήσουμε τη χημική και γεωλογική τους σύσταση». Ο Λοβ μαζί και ο συνάδελφός του Στηβ Μπόουεν έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 62 ώρες διαστημικού περιπάτου.
Τις προηγούμενες μέρες, στο Διαστημικό Κέντρο Johnson, οι δύο αστροναύτες σε μία ειδική πισίνα βάθους 15 μέτρων. Μέσα στο νερό και φορώντας τις στολές τους, προσομοίωναν το πώς θα κινούνται πάνω στην επιφάνεια του αστεροειδούς, βγαίνοντας από το διαστημόπλοιο, σε ένα περιβάλλον δηλαδή χωρίς καθόλου βαρύτητα.
Η λήψη δειγμάτων από αστεροειδείς θα φανεί χρήσιμη επειδή θα δώσει την ευκαιρία στους ειδικούς να μελετήσουν για πρώτη φορά και από πρώτο χέρι το πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα ουράνια σώματα.
Οι αστεροειδείς που μεγάλος όγκος τους βρίσκονται σε τροχιές πολύ πίσω από τον Άρη, θεωρούνται απομεινάρια από την εποχή δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος.
Επιπλέον όμως, επειδή μεταφέρουν νερό και πολύτιμα μέταλλα, μελλοντικά, όλο και περισσότεροι ειδικοί, σκέφτονται τρόπους για την εξόρυξη αυτού του ορυκτού πλούτου.

Η ΠΙΟ ΜΑΣΟΝΙΚΗ EUROVISION!! 2014 MASONIC EUROVISION ILLUMINATI

Η ΠΙΟ ΜΑΣΟΝΙΚΗ EUROVISION!! 2014 MASONIC EUROVISION ILLUMINATI

Η ΠΙΟ ΜΑΣΟΝΙΚΗ EUROVISION!! 2014 MASONIC EUROVISION ILLUMINATI - YouTube ΠΗΓΗ

KAΛΟΦΟΡETO TO 666 / ΑΡΧΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ / Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα "βραχιολάκια"

KAΛΟΦΟΡETO TO 666 / ΑΡΧΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ / Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα "βραχιολάκια"

Ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) ενέκρινε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας  κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

                                                                666














Η πιλοτική εφαρμογή  του μέτρου αφορά, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο 
Δικαιοσύνης, σε 200 κρατουμένους, οι οποίοι  αναμένεται  εντός του 2014  να αποφυλακιστούν φορώντας το «ηλεκτρονικό βραχιόλι».
Αυτοί που θα ενταχθούν στο  πρόγραμμα είναι:
Εως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Έως 50 ανήλικοι καταδικασμένοι με ποινές που φτάνουν τα 10 χρόνια, τις οποίες εκτίουν στις Φυλακές Αυλώνος  και δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νησιών που υπάγονται σε αυτή.
Έως 100 υπόδικοι για εγκλήματα που επισύρουν  ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης - μέχρι 25 χρόνια - η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του  Πρωτοδικείου της Αθήνας και δηλώνουν μόνιμη  κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής. 
Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού θα μπορούν να φορέσουν το ηλεκτρονικό βραχιόλι και όλοι οι κρατούμενοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΑΛΜΟΥΔ

Από την εκπομπή Αέναον στις 2 Δεκεμβρίου 2011.Παρουσίαση Ιωάννης Παπαζήσης.


ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΑΛΜΟΥΔ - YouTube ΠΗΓΗ