Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΩΡΕ.....


Η διεύθυνση αυτή σας οδηγεί σε μια πυραμίδα. Σε κάθε της επίπεδο πατώντας επάνω του πηγαίνεις και σε κάποια άλλη σελίδα. Πάτα  στην κορυφή της  πυραμίδας
  …..και θα καταλάβεις …………….


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ (((ΝΑΣΑ)))


NASA: Νέα εποχή για την αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες

«Η ανακάλυψη αυτού του εναλλακτικού τρόπου βιοχημικής σύνθεσης θα αλλάξει τα βιβλία της βιολογίας και θα διευρύνει το φάσμα της αναζήτησης ζωής πέραν της Γης», αναφέρει χαρακτηριστικά η NASA στην ανακοίνωσή της για την ανακάλυψη του πρώτου μικροοργανισμού που αναπτύσσεται στο αρσενικό.
Μετά από διεξοδικές έρευνες στην υψηλής αλμυρότητας λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο γνωστό βακτήριο της Γης που αναπτύσσεται και αναπαράγεται μέσω του αρσενικού. Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές, ήταν ότι στο εν λόγω βακτήριο, αντικαθιστά το φώσφορο στον κορμό του DNA του με αρσενικό.
Μέχρι σήμερα, ο άνθρακας, το υδρογόνο, το νάτριο, το οξυγόνο, το θείο και ο φώσφορος θεωρούνταν οι έξι θεμέλιοι λίθοι όλων των γνωστών μορφών ζωής στη Γη. Ο φώσφορος περιέχεται στη χημική σύσταση του κορμού του DNA και RNA –τις δομές που φέρουν τις γενετικές οδηγίες της ζωής- και θεωρείται συστατικό ζωτικής σημασίας για τα κύτταρα όλων των οργανισμών.
Συγκεκριμένα, ο φώσφορος αποτελεί βασικό συστατικό του μορίου που μεταφέρει ενέργεια σε όλα τα κύτταρα (τριφωσφορική αδενοσίνη), καθώς και των φωσφολιπιδίων που συνθέτουν όλες τις κυτταρικές μεμβράνες. Το αρσενικό, το οποίο έχει παρόμοια χημική σύσταση με εκείνη του φωσφόρου, είναι δηλητηριώδες για τις περισσότερες μορφές ζωής στη Γη. Το αρσενικό διαταράσσει τους μηχανισμούς μεταβολισμού, καθώς έχει παρόμοια χημική συμπεριφορά με αυτή του φωσφορικού άλατος.
«Γνωρίζουμε ότι κάποια μικρόβια μπορούν να εισπνεύσουν αρσενικό, αλλά αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι υπάρχει ένα μικρόβιο που κάνει κάτι πρωτοφανές: οικοδομεί τμήματα του εαυτού του από αρσενικό», εξηγεί η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια Αστροβιολογίας της NASA και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έκανε την ανακάλυψη. «Εάν μπορεί [κάποια μορφή ζωής] εδώ στη Γη να κάνει κάτι τόσο απρόσμενο, τι άλλο μπορεί να κάνει η ζωή που δεν έχουμε ακόμη δει;».
Το μικρόβιο που ανακαλύφθηκε -στέλεχος GFAJ-1- ανήκει σε μια κοινή ομάδα βακτηριδίων, τα Gammaproteobacteria. Στο εργαστήριο, οι ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν μικρόβια από τη λίμνη χρησιμοποιώντας ελάχιστο φώσφορο και γενναίες δόσεις αρσενικού. Όταν αφαίρεσαν εντελώς τον φώσφορο και τον αντικατέστησαν με αρσενικό, τα μικρόβια συνέχισαν να αναπτύσσονται. Με τη βοήθεια των ερευνών που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται και στην παραγωγή των θεμέλιων συστατικών των νέων κυττάρων του GFAJ-1.
Μια ακόμη κρίσιμη διαπίστωση των επιστημόνων ήταν ότι κατά την ανάπτυξη του, το μικρόβιο εντάσσει το αρσενικό στα θεμελιώδη στοιχεία του βιοχημικού μηχανισμού του, όπως το DNA, τις πρωτεΐνες και τις κυτταρικές μεμβράνες.
«Η ιδέα των εναλλακτικών μηχανισμών βιοχημείας για τη δημιουργία ζωής αποτελεί αγαπημένη ιδέα της επιστημονικής φαντασίας», σχολίασε ο Καρλ Πίλτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA.
«Ο ορισμός της ζωής διευρύνεται», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο Εντ Βάιλερ, επικεφαλής των επιστημονικών προγραμμάτων της NASA μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της σημαντικής ανακάλυψης. «Στην αναζήτηση ενδείξεων ζωής στο ηλιακό μας σύστημα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πιο ανοιχτά και ποικιλοτρόπως, και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν να μην τη γνωρίζουμε».

"Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για ζωή σε άλλους πλανήτες!"

"Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για ζωή σε άλλους πλανήτες!"




«Για μένα είναι θέμα χρόνου πια η ανακάλυψη κάποιας μορφής ζωής εκτός της Γης»τονίζει η Νάντυ Παπαμήτσου, η κ. Ελένη Χατζηχρήστου, αστροφυσικός του Αστεροσκοπείου Αθηνών περιγράφοντάς μας την επόμενη μέρα της σημαντικής κατά τα άλλα ανακοίνωσης της NASA.

  «Αυτό το οποίο ανακαλύφθηκε δεν σημαίνει ότι είναι εξωγήινη ζωή με την έννοια ότι έχει προέλθει από κάποιο άλλον πλανήτη και έχει βρεθεί πάνω στην Γη. Αυτό το οποίο ανακοινώθηκε χθες είναι ότι στην προσπάθεια των επιστημόνων να ανακαλύψουν μορφές ζωής οι οποίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την βιολογία όπως την γνωρίζουμε ως τώρα, δηλαδή ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να υπάρ5χει ζωή, είναι βοηθητικό γιατι σημαίνει ότι αφού αυτό υπάρχει στην Γη σίγουρα θα υπάρχει και κάπου αλλού, όπως κάποιες άλλες μορφές βιολογίας, τις οποίες ενδεχομένως δεν υποψιαζόμαστε καν.
  Αυτό λοιπόν που είναι καινούργιο στην όλη ιστορία και μάλιστα για να είμαστε ειλικρινείς, ξέραμε ότι υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι αναπνέουν αρσενικό και δεν έχουν πρόβλημα, δεν είναι τοξικό για αυτούς. Αυτό που στην ουσία ανακαλύφθηκε είναι ότι μπόρεσαν να βρουν έναν οργανισμό ο οποιος όχι μόνο επιβιώνει με το αρσενικό παράλληλα με τους θεμέλιους λίθους για τη δική μας ζωή (φώσφορο κτλ) αλλά αν τους στερήσεις αυτούς τους λίθους, χρησιμοποιεί στην ουσία το αρσενικό για να ζει, για να μεγαλώνει, για να αναπαράγεται. Με αυτή την έννοια είναι εντελώς καινούργια αυτή η ανακάλυψη.»


  Σε ερώτηση του newsbomb.gr για το πώς θα βοηθήσει αυτή η ανακάλυψη στην εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες, η κ. Χατζηχρήστου μας είπε: «δεν έχουμε ανακαλύψει ζωή εκτός της Γης, αλλά και αυτό το στοιχείο αυξάνει τις πιθανότητες, εάν βρούμε να την αναγνωρίσουμε. Δηλαδή να ψάξουμε και εκεί που ενδεχομένως δεν θα ψάχναμε. Με άλλα λόγια γίνεται ο δρόμος πιο ξεκάθαρος, πιο φωτεινός».
πηγη((http://apocalypsejohn.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html))

Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία

Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία                                                                                  

Τα Τίρανα είναι κατά της ένωσης της Αλβανίας και του Κοσόβου, στο πλαίσιο μιας “Μεγάλης Αλβανίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα “Tagesanzeiger”.

Ο διαχωρισμός του Κοσόβου από τη Σερβία, χάραξε τα τελικά κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα.

“Η πλειοψηφία των Αλβανών στην περιοχή είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της ΕΕ, γι’ αυτό και δεν είναι αναγκαία καμιά αλλαγή συνόρων”, υπογράμμισε.

Ο κ. Μπερίσα σημείωσε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους Αλβανούς ως ισότιμους πολίτες της χώρας και αποκάλυψε ότι, σύντομα, θα επισκεφθεί τα Τίρανα ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

Όπως, μάλιστα, σημείωσε, η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα σημάδι της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Αξίζει αν σημειωθεί πως πρόσφατη έρευνα είχε δείξει ότι η πλειοψηφία των Αλβανών, εντός της Αλβανίας, αλλά και στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου αλβανικού κράτους. 

ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΩ......

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για κάμερες και ΕΣΥ



                                                     

Φωτογραφία αρχείουΟι αλλαγές στην Υγεία και οι κάμερες στους δρόμους είναι τα βασικά θέματα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε λίγο μεά τις 3 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν:

- Tο σχέδιο Νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας (Ανδρ. Λοβέρδος)

- Tο σχέδιο Νόμου για τη διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους και άλλες διατάξεις (Χ. Καστανίδης)

- To σχέδιο Νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Χ. Καστανίδης) – Το σχέδιο Νόμου για τη Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (Χρ. Παπουτσής)

Ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τη Σύσταση του Φορέα Υδρογονανθράκων (Τ. Μπιρμπίλη)

Αδυναμία της Κύπρου να ελέγξει τους αεροψεκασμούς

Αδυναμία της Κύπρου να ελέγξει τους αεροψεκασμούς

Δεν υπάρχει καμία αρμόδια υπηρεσία στην Κύπρο που να μπορεί να ελέγξει κατά πόσον διενεργούνται ή όχι αεροψεκασμοί (chemtrails) από τους Βρετανούς των Βάσεων Ακρωτηρίου, οι οποίοι έχουν σε λειτουργία εδώ και καιρό το σύστημα HAARP.
Το συμπέρασμα εξάγεται μέσα από έγγραφα που κατέχουμε και αποτελούν προϊόν συσκέψεων που διεξάγονται από τον Μάρτιο του 2009 ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες πιθανόν να είναι αρμόδιες για το εν λόγω θέμα. Αναφερόμαστε στα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Έργων, Υγείας, τα τμήματα Αλιείας, Αναπτύξεως Υδάτων, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Τμήμα Γεωργίας, το Γενικό Χημείο του Κράτους κ.τ.λ.
Η αρχή έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος που εξέτασε το θέμα και αποφάνθηκε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη πληροφόρησης και συντονισμού των υπηρεσιών των υπουργείων σε ό,τι αφορά τη διενέργεια ελέγχων και μετρήσεων σε έδαφος, νερό και αέρα.
Η Επιτροπή ασχολήθηκε με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την πειραματική λειτουργία του Ερευνητικού Προγράμματος HAARP στις βρετανικές βάσεις, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς και τους αεροψεκασμούς.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος ανέλαβε τον συντονισμό των διαφόρων υπηρεσιών και η πρώτη κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2009. Το γενικό συμπέρασμα της σύσκεψης είναι ότι καμιά υπηρεσία δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να διενεργήσει μετρήσεις και ζήτησαν πίστωση χρόνου για να επανέλθουν. Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Καμιά υπηρεσία δεν μπορούσε να διεξάγει εξειδικευμένες μελέτες για το θέμα.
Στις 5 Οκτωβρίου 2009, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος απέστειλε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής σημείωμα για τις δύο συσκέψεις, στο οποίο επισημαίνεται ότι:
  • Δεν είναι εφικτή η ανίχνευση στις περιπτώσεις διενέργειας αεροψεκασμών.
  • Δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για να εντοπιστεί η ύπαρξη χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα.
Το όλο θέμα "πάγωσε" για ένα και πλέον χρόνο, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2010, οπότε και επανήλθε στην επικαιρότητα, με υπόμνημα που απέστειλε στον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών. Στο υπόμνημα, που υπογράφεται από τον βουλευτή του Κινήματος, Γιώργο Περδίκη, επισημαίνεται ότι οι δύο συσκέψεις δεν κατέληξαν σε κανένα αποτέλεσμα και ζητείται επαναφορά του θέματος.
Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, "Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 7 Οκτωβρίου 2010, ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών 'Δημόκριτος' στην Αθήνα, κύριος Κατσαρός, εισηγήθηκε την ενοικίαση κατάλληλου αεροσκάφους, το οποίο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα από τα χημικά νέφη, για να γίνουν οι κατάλληλες αναλύσεις. Το Κρατικό Χημείο μπορεί, αν έχει τα δείγματα, να προβεί σε τέτοιου είδους αναλύσεις".

Ο ρόλος των υποσυνείδητων μηνυμάτων




ΠΗΓΗ((http://www.youtube.com/watch?v=ygzBPT9zLmY&feature=related))

Ο Έλληνας της… ΝΑSΑ!


Ο Έλληνας της… ΝΑSΑ!


http://img.protothema.gr/B82F5AF5A13C6DCC00D0876FD49F91CF.jpg
Ο επιστήμονας που καθοδηγεί τη νέα αποστολή «Άρτεμις» της NASA και που είναι υπεύθυνος για τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου Γης-Ήλιου-Σελήνης είναι ελληνικής καταγωγής!

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος, συγκεκριμένα, αποφοίτησε το 1986 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό (με υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ), στη φυσική του διαστημικού πλάσματος, στο πανεπιστήμιο UCLA, ενώ έχει τιμηθεί δύο φορές από την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση για το ερευνητικό έργο του.

Με δηλώσεις που έκανε για την «Άρτεμις», όπου περιλαμβάνει δύο σεληνιακούς δορυφόρους, υπογράμμισε ότι «Μέσω αυτής της νέας αποστολής σκοπό έχουμε να μελετήσουμε το διαστημικό περιβάλλον γύρω από τη Γη και γύρω από τη Σελήνη, που δεν έχει ακόμα κατανοηθεί καλά. Το «Άρτεμις» θα παρέχει μοναδικά στοιχεία και θα πάει εκεί που δεν έχει πάει κανένα άλλο διαστημικό σκάφος μέχρι τώρα»

«Το διαστημικό περιβάλλον είναι ένα «καθαρό» περιβάλλον, όπου μπορούμε να κατανοήσουμε θεμελιώδη φαινόμενα, όπως η μαγνητική επανασύνδεση, η επιτάχυνση σωματιδίων και η ανατάραξη, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, επειδή αποτελούν μέσα με τα οποία μετατρέπεται η μαγνητική ενέργεια σε σωματιδιακή και εμφανίζονται σε πολλά άλλα περιβάλλοντα, όπως στα μηχανήματα σύντηξης και στα μακρινά άστρα"

Στο βιογραφικό του, συναντάμε και την αποστολή «Θέμις»,η οποία έχει ήδη ανακαλύψει μια σειρά από άγνωστά μέχρι πρόσφατα φαινόμενα, όπως ότι ένα σέλας συγκρούεται με ένα άλλο, μαγνητικούς διαστημικούς «σεισμούς» και «σφαίρες πλάσματος»

    Η αποστολή «Άρτεμις», πάντως, θα συνεργάζεται και με τις άλλες αμερικανικές τρέχουσες σεληνιακές αποστολές (LRO, LADEE, Grail), για να προετοιμάσει το έδαφος για τη μελλοντική ρομποτική εξερεύνηση της Σελήνης.

Στρατιωτικό διαστημικό σκάφος των ΗΠΑ επιστρέφει έπειτα από μυστική αποστολή

...Μυστική αποστολή «διάστημα» (video)

...Μυστική αποστολή «διάστημα»

ΔΕΙΤΕ: Το νέο διαστημικό λεωφορείο της NASA

Εννέα μήνες μετά την έναρξη μιας μυστικής αποστολής σε τροχιά, ένα μίνι διαστημικό λεωφορείου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη.

Το πειραματικό X-37B, γνωστό και ως Τροχιακό Όχημα Δοκιμών, προγραμματίζεται να προσεδαφιστεί στην Αεροπορική Βάση Βάντερμπεργκ της Καλιφόρνια κάποια στιγμή μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης -η χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και ορισμένες τεχνικές παραμέτρους, αναφέρει το Reuters.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ρομποτικού σκάφους ξεκίνησε στη NASA στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και αργότερα υιοθετήθηκε από τον στρατό. Η πολεμική αεροπορία φέρεται να το χρησιμοποιεί ως πλατφόρμα δοκιμών για διάφορες διαστημικές τεχνολογίες, όπως αισθητήρες και νέα υλικά.

Το Χ-37Β, το οποίο αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Phantom Works της Boeing, θυμίζει εμφανισιακά τα διαστημικά λεωφορεία και έχει έναν αντίστοιχο χώρο φόρτωσης στο κέντρο της ατράκτου.
Είναι όμως πολύ μικρότερο σε μέγεθος, με μήκος που περιορίζεται στα 8,3 μέτρα και άνοιγμα φτερών 4,5 μέτρα. Συγκριτικά, τα διαστημικά λεωφορεία έχουν μήκος 37 μέτρα και άνοιγμα φτερών σχεδόν 24 μέτρα.

Σε αντίθεση όμως με τα διαστημικά λεωφορεία, τα οποία μπορούν να παραμείνουν σε τροχιά για μόλις δύο εβδομάδες, το Χ-37Β έχει σχεδιαστεί να παραμένει στο διάστημα έως και εννέα μήνες, και στη συνέχεια να επιστρέφει και να προσεδαφίζεται αυτόματα.

Η δεύτερη μυστική αποστολή του προγραμματίζεται για την άνοιξη.