Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αρχαίοι μύθοι και... απίστευτες ιστορίες για την Σελήνη


Αρχαίοι μύθοι και... απίστευτες ιστορίες για την Σελήνη

Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».

Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»
Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει: «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και καιοικεκαι από θεϊκούς κατοίκους.» Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.

Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.

Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Αρη. Η άποψη μου είναι ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα, βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.
Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.

Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων όπως αναφέρει ο Νονός ταξίδεψε στην Σελήνη με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την
αθέατη πλευρά της σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. Στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.

«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόννχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»

Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες". Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.

Περιγράφει ταξίδια στ' άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων (Σείριος) και δεν ήθελε να φύγει αφού σε λίγα χρόνια θα γύρναγε πίσω.
Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Αρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα της σελήνης. Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης. Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερηαπό της γης όπως και είναι.
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου - και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.
Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Το 1950 σε ναό των Μαγιάς στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.

Η σελήνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων. Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).
HΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια…


Κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια…




Όσοι αναρωτιέστε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική του σοκ χρησιμοποιώντας τον όρο χρεοκοπία, έστω και επιλεκτική, θα λύσετε τις απορίες σας την ερχόμενη Πέμπτη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να βρουν μια λύση για το ελληνικό χρέος πριν είναι αργά και μολυνθούν κι άλλες χώρες.
Όλα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι. Από τη χρεοκοπία μέχρι το κούρεμα των ομολόγων ή στο καλύτερο σενάριο την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά στην ονομαστική τιμή που ισχύει σήμερα και με δάνεια από τον EFSF.
Φυσικά υπάρχει και το απατηλό όνειρο των ευρωομολόγων, αλλά ποιος ακούει Γερμανούς και Γάλλους πολίτες που καλύτερα γι’ αυτούς είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα παρά να δώσουν λεφτά.
Όποιο, όμως, σενάριο κι αν προκριθεί, το πιο πιθανό θα είναι να είναι καλύτερο από την επιλεκτική χρεοκοπία. Έτσι, η κυβέρνηση θα επαίρεται που κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία και θα έλθει ο κ. Παπανδρέου… νικητής από τις Βρυξέλλες.
Κάποιοι θα έχουν βγάλει δισεκατομμύρια όλες αυτές τις ημέρες, ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο υπουργός που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία που ήθελαν να τη ρίξουν οι κακοί οίκοι αξιολόγησης ενώ οι Πασόκοι θα τη λένε στη ΝΔ και θα τους κατηγορούν ότι αυτοί ήθελαν χρεοκοπία.
Ότι, λοιπόν, αποφασιστεί θα είναι σίγουρα καλύτερο από τη χρεοκοπία, άρα «νίκη» για την κυβέρνηση.
Κι έτσι, ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι θα έχει ολοκληρωθεί. Ο κόσμος θα αισθάνεται ανακουφισμένος γιατί γλίτωσε το μισθό του και τη σύνταξή του, άσχετα αν θα πρέπει να υποστεί ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Ωραίες Πασοκιές στην πλάτη του ελληνικού λαού

ΟΞΕΙΑ ((ΔΟΥΝΟΥΤΙΑΣΗ))--ΧΩΡΙΣ ΙΑΣΗ........



ΤΟ ΔΝΤ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΛΗΦΘΕΝΤΑ Η ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. 

NOTE ON THE INTERIM REPORT 
The report of the International Monetary Fund (IMF)— Stand-By Arrangement—Review 
Under the Emergency Financing Mechanism—presents the findings of an IMF staff visit to 
Athens during June 14-18, 2010. The visit was conducted in cooperation with the European 
Commission and the ECB. The purpose of the visit was to conduct an interim review of 
economic developments and policy implementation, as called for under the Fund’s 
Emergency Financing Mechanism (EFM). The report confirms the preliminary conclusions 
of the interim mission, (see Press Release No. 10/246). In particular, the program appears to 
be broadly on track as authorities are making considerable progress in putting public finances 
on a sustainable path and are implementing major reforms, including of the pension system, 
ahead of schedule. A more comprehensive review of the program is scheduled for July 26- 
August 6, 2010. Completion of this comprehensive review by the Fund’s Executive Board— 
expected in early September—will make the next tranche under the stand-by arrangement of 
SDR 2.1627 billion (about US$3.27 billion) available to the Greek authorities. 
© 2010 International Monetary Fund July 2010 
IMF Country Report No. 10/217 
Greece: Stand-By Arrangement— 
Review Under the Emergency Financing Mechanism 
This paper was prepared based on the information available at the time it was completed on 
Wednesday, June 30, 2010. The views expressed in this document are those of the staff team and do 
not necessarily reflect the views of the government of Greece or the Executive Board of the IMF. 
The policy of publication of staff reports and other documents by the IMF allows for the deletion of 
market-sensitive information. 
Copies of this report are available to the public from 
International Monetary Fund ● Publication Services 
700 19th Street, N.W. ● Washington, D.C. 20431 
Telephone: (202) 623-7430 ● Telefax: (202) 623-7201 
E-mail: publications@imf.org ● Internet: http://www.imf.org
International Monetary Fund 
Washington, D.C. 


INTERNATIONAL MONETARY FUND 
GREECE 
Stand-By Arrangement—Review Under the Emergency Financing Mechanism 
Prepared by the European Department in Consultation with Other Departments 
Approved by Poul Thomsen and Martin Mühleisen 
June 30, 2010 
Executive Summary 
 Overarching strategy of the program. The authorities are making progress to put the public 
finances on a sustainable path, complemented with structural reforms to boost competitiveness and 
growth, while seeking an equitable distribution of the adjustment burden across all levels of society 
and protecting the most vulnerable. 
 Economic activity is declining as expected with the downturn projected to become more acute as 
the year goes on. The decline is led by cuts in government spending, with some latent buoyancy in 
private consumption. Inflation is running higher than expected as indirect tax increases are not 
(even partially) absorbed in margins. Unit labor costs are, however, moderating considerably, and 
unemployment is rising. 
 State budget implementation is on track with good expenditure control. However, hospitals and 
social security funds present clear risks, as do financial pressures in public enterprises. These three 
areas are not directly controlled by the state budget and require more attention. The pension reform 
contains significant reductions in future pension costs, even though it is not clear that the 
authorities can bring them down from 12.5 ppts of GDP before the reform to 2.5 ppts in one step, 
as aimed in the program. A full actuarial assessment of the reform will take more time than 
foreseen in the program. 
 Banks face continued liquidity pressures and some solvency erosion but plans are in place to 
deal with this. Sharp downgrades of the sovereign led to margin calls on collateralized borrowing. 
Deposits also are quite soft. That said, the European Central Bank (ECB) is assisting Greek banks 
to tide them over the liquidity crunch. NPLs are rising but banks’ capital remains well above the 
regulatory minimum and the Financial Stability Fund is nearly in place. 
 Structural reforms are progressing. The authorities announced a privatization program, labor 
reforms, a local government reform, and initiatives to liberalize closed professions. They are ahead 
of schedule in setting up a public sector employment and wage census. 
 Discussions took place on June 14‒18 with the Minister of Finance, Governor of the Bank of 
Greece (BoG), Minister of Labor and Social Security, Minister of Interior, and staff in these and 
other ministries and agencies, and private banks. 
 Staff comprised P. Thomsen (head), B. Traa, G. Everaert, M. Moreno Badia (all EUR); S. Eble and 
M. Soto (FAD); and Y. Sun (SPR). O. Frecaut and L. Zanforlin (MCM) and B. Jansen and A. 
Gullo (LEG) conducted a parallel TA mission on the Financial Stability Fund, and assisted the 
interim review mission, as did two parallel FAD TA teams in Public Financial Management and 
Expenditure Policy. 
2 
Contents Page 
I. Introduction …………………………………………………………………………………………………………….3 
II. Recent Developments and Outlook ……………………………………………………………………………3 
III. Policy Implementation ……………………………………………………………………………………………8 
A. Fiscal Policy ………………………………………………………………………………………………10 
B. Financial Sector ………………………………………………………………………………………….12 
C. Structural Policy and Data Reporting…………………………………………………………….14 
IV. Staff Appraisal …………………………………………………………………………………………………….15 
Boxes 
1. Inflation ………………………………………………………………………………………………………………. 7 
2. The Pension Reform …………………………………………………………………………………………… 11 
3. Update on the Financial Stability Fund …………………………………………………………………. 13 
4. Public Sector Employment and Wages Census ………………………………………………………. 15 
Figures 
1. Financial Indicators, 2007–10 ………………………………………………………………………………… 4 
2. Selected Indicators, 2000–10 …………………………………………………………………………………. 5 
3. Labor Markets, 2001‒10 ……………………………………………………………………………………….. 6 
4. Money and Banking Indicators, 2005–10 ………………………………………………………………… 9 
Tables 
1. Quantitative performance Criteria ………………………………………………………………………… 18 
2. Structural Conditionality for 2010 ………………………………………………………………………… 19 
3. Selected Economic Indicators ………………………………………………………………………………. 20 
4. General Government Operations, 2009–15 ……………………………………………………………. 21 
5. Public Sector Financing Requirements and Sources ……………………………………………….. 22 
6. Summary of Balance Payments, 2009–15 ……………………………………………………………… 23 
7. External Financing Requirements and Sources, 2008‒15 ………………………………………… 24 
8. Core Set of Financial Soundness Indicators for Deposit Taking Institutions, 2000–10 … 25 
9. Access and Phasing under the Proposed Stand-By Arrangement, 2010–13 ………………… 26 
10. Indicators of Fund Credit …………………………………………………………………………………….. 27 
11. Monetary Survey ………………………………………………………………………………………………… 28 
12 Modified General Government Cash Balance for Program Monitoring. ……………………. 29 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ((http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10217.pdf)) 
ΠΗΓΗ((http://underinformation.wordpress.com/2010/07/16/interim-report-imf/))