Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρονικό Tattoo δέρματος με τεχνολογία RFID για την διευκόλυνση της παρακολούθησής


Ηλεκτρονικό Tattoo δέρματος με τεχνολογία RFID για την διευκόλυνση της παρακολούθησής


Ησυσκευή αυτή περιέχει ένα τσιπ RFID και θα είναι σε θέση να μεταφέρει πληροφορίες ασύρματα σε διάφορα δίκτυα. Για να πειστούν οι πολίτες και να ενδιαφερθούν για το ηλεκτρονικό τατουάζ στο δέρμα, τα άρθρα των ειδήσεων περιγράφουν τη χρησιμότητά του στην παρακολούθηση της υγείας και ... στα ... βιντεοπαιχνίδια!!!.
Αυτό που δεν διαφημίζεται είναι το πόσο εύκολα αυτή η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση σας ,σαν κατάσκοπος 

Το ηλεκτρονικό τατουάζ στο δέρμα έχει χρήση για την ιατρική των τυχερών παιχνιδιών και φυσικά κατάσκοπου

Είναι μια τρίχα-λεπτή, ηλεκτρονική έκδοση κώδικα που προσκολλάται στο δέρμα σαν ένα προσωρινό τατουάζ .

Η μικροηλεκτρονική τεχνολογία, που ονομάζεται επιδερμική ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΑ), αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, και περιγράφεται στο περιοδικό Science.

"Είναι μια τεχνολογία που θολώνει τη διάκριση μεταξύ της ηλεκτρονικής και της βιολογίας», είπε ο συν-συγγραφέας Τζον Ρότζερς, καθηγητής στην επιστήμη των υλικών και της μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign.

«Στόχος μας ήταν να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική τεχνολογία που θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το δέρμα με έναν τρόπο που είναι μηχανικά και φυσιολογικά αόρατο στο χρήστη."

Το έμπλαστρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα (αντί των ογκωδών ηλεκτρόδιων που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα ) για την παρακολούθηση του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών και την δραστηριότητα των ιστών. κατά τη διάθεσή τους στο λαιμό επέτρεψε στους χρήστες να λειτουργούν με φωνητική ενεργοποίηση βίντεο παιχνιδιών με 90 % ακρίβεια.

"Αυτό το είδος της συσκευής μπορεί να παρέχει χρησιμότητα για όσους πάσχουν από ορισμένες ασθένειες του λάρυγγα», είπε ο Rogers. "Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη βάση μιας υπό-φωνητική ικανότητα επικοινωνίας, κατάλληλο για μυστικές ή άλλες χρήσεις."

Η ασύρματη συσκευή είναι σχεδόν χωρίς βάρος και απαιτεί λίγη ενέργεια να μπορεί να χρημοπειει για καύσιμο μικροσκοπικούς ηλιακούς συλλέκτες.

Είναι ελαφρώς λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και οι συσκευές είναι σε θέση να προσχωρήσουν στο δέρμα, χωρίς κόλλα ή κολλώδη ύλη.

Η δύναμη που ονομάζεται van der Waals είναι αλληλεπίδραση που κυριαρχεί στην πρόσφυση σε μοριακό επίπεδο, έτσι ώστε το ηλεκτρονικό τατουάζ να παραμένει στο δέρμα χωρίς κόλλες συμφώνα με τη μελέτη

Στο Northwestern University ο μηχανικός Yonggang δήλωσε το έμπλαστρο ήταν «απαλό σαν το ανθρώπινο δέρμα."


Οι συσκευές αυτές μπορεί να βρουν τις μελλοντικές χρήσεις σε ασθενείς με άπνοια ύπνου, τα μωρά που έχουν ανάγκη φροντίδας νεογνών και για την κατασκευή ηλεκτρονικών επιδέσμων για να βοηθήσει το δέρμα να θεραπευτεί από τις πληγές και εγκαύματα. 

Ντοκιμαντερ:911 Δίδυμοι Πύργοι Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ


Ντοκιμαντερ:911 Δίδυμοι Πύργοι Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ






Το βρήκαμε και σας το παρουσιάζουμε….Ανεξάρτητα απο το ποιος κρύβεται πίσω απο αυτη τη μινι-παραγωγή , η αλήθεια είαι συνισταμένη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ….Ας έχουμε κατα νου και αυτη την εκδοχή των πραγμάτων σχετικά με την 9/09/2001 που ακολουθεί που ακολουθεί…

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (VIDEO)


ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (VIDEO)



Κίεβο, Ουκρανία, Καναδάς. 

Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτές οι πόλεις αναμεταξύ τους και, πιθανότατα, με πολλές άλλες;

Μουγκρητά...
Μουγκρητά...
Απόκοσμα μουγκρητά που τρομάζουν και πανικοβάλλουν.

Ένας αλλόκοτος θρήνος που έρχεται από παντού.

Άλλες φορές ακούγεται σαν επιθανάτιος ρόγχος.


Εναέριοι λυγμοί που μοιάζουν με απεγνωσμένα μηνύματα ενός πληγωμένου τεράστιου κήτους, σαν φάλαινας ή σαν κάποιου άλλου
υπερμεγέθους οργανισμού-πλάσματος: του πλανήτη μας.

Τι σπαράζει στα έγκατα της Γης μας;

Είναι προειδοποίηση; Είναι φυσιολογικό; Συμβαίνει κάτι;

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.



Πιθανολογείται να έχουν σχέση με την επίσκεψη του 12ου Πλανήτη. Όσο πλησιάζει αλλάζει τους ρυθμούς της Γης, την «πιέζει», την «πλακώνει», την επηρεάζει με κάποιο τρόπο.

Κάποιοι τα συσχετίζουν με την Μουσική Των Σφαιρών, δηλαδή, του ήχους των πλανητών κατά την περιφορά και περιστροφή τους.

Σε κάποιους, αυτοί οι ανατριχιαστικοί ήχοι, που θυμίζουν διαστολές-συστολές, δεν είναι τίποτα άλλο από το επικείμενο «κρασάρισμα» που δείχνει πως πλησιάζει το Τέλος Εποχής (όπως κι αν το εννοεί ο καθένας).

Άλλοι τα συσχετίζουν με τις Προφητείες των Μάγια και γενικότερα. Ειδάλλως: Το Τέλος του Κόσμου πλησιάζει.

Άλλοι κάνουν λόγο για υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις ή αποτελέσματα αυτών που έχουν σαν αποτέλεσμα έναν παράδοξο ηχητικό κλυδωνισμό του πλανήτη μας.

Σε άλλους σημαίνουν μία ανατροπή που δεν περιμένουμε.

Σε άλλους, αυτά τα πλανητικά ουρλιαχτά, δεν είναι παρά ένα προμήνυμα του Αρμαγεδώνα, του Αντίχριστου, του Θηρίου, του Διαβόλου, του Σατανά οι οποίοι θα ξεπηδήσουν μέσα από την γη για να πολεμήσουν με τον κεχρισμένο Ιησού…

Τέλος, σε μερικούς σημαίνει, απλά, ότι πλησιάζει το ΈΤΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ…

Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες


Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες


Το θέαμα που εμφάνισαν αυτές τις ώρες ο αστικός πολιτικός κόσμος και δίπλα του η παραδοσιακή μεγαλοαστική οικονομική ελίτ αναφορικά με τους διθυράμβους που εξέπεμψαν για τη συγχώνευση-παράδοση των Alpha-Eurobank στο Κατάρ, ήταν, τουλάχιστον, θλιβερό αν όχι κωμικοτραγικό.
Δύο παραδοσιακά αστικά τζάκια έσπευδαν να εγκωμιάζουν μια συγχώνευση που άλλοτε θα γελούσαν και μόνο στο άκουσμα της.
Κωστόπουλος και Λάτσης πανηγύριζαν το προσκύνημα τους στον εμίρη του Κατάρ, στα πόδια του οποίου έπεσαν για να περισώσουν με τους χειρότερους όρους ότι μπορεί να περισωθεί από τις λεηλατημένες τράπεζες τους.
Δίπλα του σύσσωμος «ως μια γροθιά» ο παρηκμασμένος αστικός πολιτικός κόσμος, πανικόβλητος και σε πλήρες αδιέξοδο, πανηγύριζε στα ερείπια της χώρας για τα κεφάλαια του Κατάρ, θυμίζοντας τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του!
Παραθέτουμε την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά στη Βουλή ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Η παράδοση της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο και ο άγριος μεσαίωνας της ανεργίας και της κατεδάφισης εργασιακών σχέσεων.
Κυβέρνηση και αστικό πολιτικό κατεστημένο εξέβαλαν ουρανομήκεις ιαχές πανικόβλητου ενθουσιασμού για τη συγχώνευση Alpha και Eurobank και την ουσιαστική παράδοση του νέου ομίλου στα κεφάλαια του εμίρη του Κατάρ, εξελίξεις που, περίπου, παρουσίασαν ως σωτηρία της οικονομίας.
Απ’ αυτήν τη συγχώνευση-παράδοση των δύο τραπεζών στις πιο κερδοσκοπικές, αν όχι πειρατικές μερίδες του χρηματιστικού κεφαλαίου, όχι μόνο δεν θα προκύψει τίποτα το θετικό, αλλά και θα ενισχυθεί ο ολιγοπωλιακός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, ενώ θα ακολουθήσουν αθρόες απολύσεις και πιο πυκνός εργασιακός μεσαίωνας.
Την ίδια ώρα, μέσα στην κρίση, κλιμακώνονται σε όλους, σχεδόν, τους στρατηγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας οι ολιγοπωλιακές συγχωνεύσεις-συγκεντρώσεις και συχνά η παράδοσή τους στο πολυεθνικό κεφάλαιο με περαιτέρω συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ σε αυτήν τη λογική κατευθύνονται και οι απαράδεκτες εκποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας.
Επειδή ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα προοδευτική πορεία, στο πλαίσιο της οποίας επιβάλλεται η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για να λειτουργήσουν με νέους αποτελεσματικούς όρους πέρα από πελατειακές λογικές
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιο είναι το όφελος από τις ολιγοπωλιακές συγκεντρώσεις στις τράπεζες και τους άλλους κλάδους αλλά και την παράδοση της οικονομίας στο πολυεθνικό κεφάλαιο;
2. Τι πρόκειται να πράξει για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα στις τράπεζες, όταν μάλιστα η τρόικα, περίπου, απαιτεί την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων;
Ο ερωτών βουλευτής
Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αλ Γκορ: Οι σκεπτικιστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι ‘ρατσιστές’ του σήμερα


Αλ Γκορ: Οι σκεπτικιστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι ‘ρατσιστές’ του σήμερα

Κάποια ημέρα οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα βλέπονται το ίδιο αρνητικά όπως οι ρατσιστές, ή τουλάχιστον έτσι λέει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.

Σε μια συνέντευξη με τον πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και συνεργάτη τουClimate Reality ProjectAlex Bogusky, που μεταδόθηκε από το Ustream την Παρασκευή (δείτε το όλο ΕΔΩ), ο Gore εξήγησε ότι, προκειμένου οι κινδυνολόγοι της κλιματικής αλλαγής να πετύχουν, πρέπει να "κερδίσουν τη συνομιλία" εναντίον εκείνων που αρνούνται ότι υπάρχει μια τέτοια κρίση. (Σχετικά: Bill McKibben: Η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται για τον τυφώνα Irene)

«Θυμάμαι, πηγαίνοντας πίσω στο πρώτα χρόνια μου στο Νότο, όταν η επανάσταση για τα Πολιτικά Δικαιώματα εξελισσόταν, υπήρχαν δύο πράγματα που μου έκαναν πραγματικά εντύπωση", δήλωσε ο Γκορ. «Η γενιά μου παρακολούθησε τον Bull Connor να στρέφει την μάνικα στους διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα και λέγαμε, “Πω πω! Πόσο βρώμικο και κακό είναι αυτό;

” Η γενιά μου ρώτησε τους ηλικιωμένους,« Εξηγήστε μας και πάλι γιατί είναι εντάξει να γίνονται διακρίσεις εις βάρος ατόμων, επειδή το χρώμα του δέρματός τους είναι διαφορετικό; "Και όταν δεν μπορούσαν να απαντήσουν πραγματικά αυτό το ερώτημα με ακεραιότητα, η αλλαγή πραγματικά είχε αρχίσει".

(Σχ. ΚΟ: Ο Theophilus "Bull" Connor ήταν ο Επίτροπος για την δημόσια ασφάλεια στην πόλη του Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα Αστικά Δικαιώματα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Έχοντας την διοικητική εποπτεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε σύμβολο της μισαλλοδοξίας, καθώς έριχνε νερό με τις μάνικες και χρησιμοποιούσε σκυλιά της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά).

Ο πρώην αντιπρόεδρος θυμήθηκε πως η κοινωνία κατάφερε να περιθωριοποιήσει τους ρατσιστές και είπε ότι οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής πρέπει να ηττηθούν με τον ίδιο τρόπο.
«Δεύτερον, σχετικά με αυτή τη φράση «νίκη της συνομιλίας», συνέχισε. 

"Κάποτε οι φίλοι ή οι άνθρωποι με τους οποίους εργαζόσουν ή οι άνθρωποι με τους οποίους βρισκόσουν σε ένα κλαμπ, ήταν μία εποχή που τα ρατσιστικά σχόλια ακούγονταν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και τα προηγούμενα χρόνια σαν κάτι απλά φυσικό.

Στη συνέχεια ήρθε μια εποχή που οι άνθρωποι έλεγαν, «Έι, φίλε, γιατί μιλάς με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι είναι λάθος. Δεν θέλω να συνεχίσουμε για αυτό μη μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Απλά δεν το πιστεύω. "Αυτό συνέβη σε εκατομμύρια συνομιλίες και σιγά-σιγά η συζήτηση κερδήθηκε".

"Πρέπει να κερδίσουμε τη συνομιλία για το κλίμα", πρόσθεσε Γκορ.
Όταν Bogusky αμφισβήτησε την αναλογία, ρωτώντας εάν το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να ταιριάξει με την αυτή τη σύγκριση καλού και το κακού με το ρατσισμό, ο Γκορ δεν υποχώρησε.

"Νομίζω ότι είναι το ίδιο, όπου η ηθική συνιστώσα εκφράζει την ανησυχία της και όταν τα πραγματικά περιστατικά την εκφράζουν, νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτό να το βγάλουμε προς τα έξω», δήλωσε ο Γκορ.

Ο Γκορ επιτέθηκε επίσης στον κυβερνήτη του Τέξας Rick Perry, ο οποίος επέπληξε τους κινδυνολόγους της κλιματικής αλλαγής, στην προεκλογική εκστρατεία του και σε άλλους πολιτικούς που τολμούν να αμφισβητήσουν την ακρίβεια της επιστήμης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

"Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια να επιτεθούν στη φήμη της επιστημονικής κοινότητας στο σύνολό της, να επιτεθούν στην ακεραιότητα της, και να τη συκοφαντήσουν με τα ψέματα που λένε επιστήμη για να βγάλουν λεφτά", δήλωσε ο Γκορ.

Ενδείξεις ότι υπάρχει τρεχούμενο νερό στον Άρη!


Ενδείξεις ότι υπάρχει τρεχούμενο νερό στον Άρη!
Νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει νερό στον Άρη και αυτομάτως αυξάνεται η πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε αυτόν τον πλανήτη!

Φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν υδάτινα μονοπάτια στα όρη του πλανήτη, σε βραχώδεις πλαγιές που ζεσταίνονται από τον ήλιο και εξαφανίζονται τον χειμώνα.
Ο επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητής Αλφρεντ Μακ Γιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αναφέρει, «αυτό θα μπορούσε να είναι ρέον νερό» και συνεχίζει, «τα υδάτινα μονοπάτια, έχουν μικρό πλάτος ενώ το μήκος τους μετράται σε εκατοντάδες μέτρα. Η καλύτερη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε μέχρι τώρα για αυτές τις παρατηρήσεις είναι ότι πρόκειται για αλμυρό νερό».

Ρεκόρ σημειώνουν οι τοποθετήσεις εμφυτευμάτων στο Μεξικό για προστασία από τις απαγωγές


Ρεκόρ σημειώνουν οι τοποθετήσεις εμφυτευμάτων στο Μεξικό για προστασία από τις απαγωγέςΕκτύπωσηE-mail

5Share
ImageΈνα από τα περίεργα περιστατικά που συνόδευσαν την απαγωγή του Fernandez de Cevallos Μεξικανού χρηματιστή και πρώην υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα της χώρας γνωστό και ως «Boss Diego» ήταν και η ιστορία που κυκλοφόρησε πως οι απαγωγείς του ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν όταν τον έπιασαν ήταν να αφαιρέσουν από το σώμα του ένα τσιπάκι μέσω του οποίου γινόταν γνωστή η θέση του. Σύμφωνα με τα όσοα ανέφεραν τα ΜΜΕ η συμμορία που εισέβαλε στο σπίτι του Fernandez άνοιξε πρώτα το χέρι του χρησιμοποιώντας ψαλίδια και έβγαλε από εκεί ένα τσιπάκι το οποίο μέσω δορυφόρου έδινε τη θέση του φορέα του.
Ο  Boss Diego αφέθηκε εφτά μήνες αργότερα ελεύθερος, χωρίς κάποια προφανή εξήγηση, αλλά το γεγονός της επιτόπιας αιματηρής εγχείρησης την οποία υπέστη δεν αποθάρρυνε χιλιάδες Μεξικανούς οι οποίοι στρέφονται στην υιοθέτηση της λύσης τοποθέτησης ΄παρόμοιων εμφυτευμάτων είτε με δορυφορική παρακολούθηση είτε με χρήση τεχνολογίας RFID καθώς οι απαγωγές στη χώρα αυτή σημειώνουν εκρηκτική άνοδο.
Σύμφωνα με μια μελέτη επιτροπής της μεξικανικής γερουσίας οι απαγωγές τα τελευταία πέντε σημείωσαν άνοδο της τάξης του 317%, αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι πως αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν εμπλοκή στο 1/5 των υποθέσεων αυτών ενισχύοντας τη γενικότερη πεποίθηση που επικρατεί στους πολίτες του Μεξικό πως η διαφθορά έχει εισέλθει για τα καλά και στις αρχές ασφαλείας.
Τα εμφυτεύματα, σαν αυτό που έφερε επάνω του ο Fernandez και τα οποία πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια τα εμπορεύεται στο Μεξικό η εταιρεία Xega η οποία πραγματοποιεί και τις εγχειρήσεις εμφύτευσης. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι πελάτες της έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά 40% τουλάχιστον.
Η εταιρεία προσφέρει ένα VIP πακέτο το οποίο περιλαμβάνει προκαταβολή 2000 $ και ετήσια συνδρομή 1990 $ για την τοποθέτηση υποδόρια ενός RFID. Το τσιπ αυτό επικοινωνεί με μια εξωτερική μονάδα GPS η οποία έχει το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, την οποία όμως πρέπει να φέρει μαζί του συνέχεια ο χρήστης. Ο Diego Kuri CEO της Xega δήλωσε όμως πως είναι δυνατό ο εντοπισμός του χρήστη ακόμη και αν του έχει αφαιρεθεί η συσκευή GPS, ενώ δήλωσε πως η εταιρεία του έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση τουλάχιστον 178 περιπτώσεων απαγωγών.
Οι σκεπτικιστές
Υπάρχουν όμως και οι σκεπτικιστές γύρω από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Όχι τόσο για λόγους που σχετίζονται με την εθελούσια αυτή νεοταξική υποδούλωση, αλλά με τις δυνατότητες των ίδιων των RFID με τα σημερινά επίπεδα τεχνολογίας.  
Στο Μεξικό 10.000 άτομα κυκλοφορούν φέροντας εμφυτεύματα ενώ και ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικό Rafael Macedo είχε παραδεχθεί το 2004 ότι είχε και αυτός ένα τέτοιο εμφύτευμα επάνω του. Κάποιοι όμως διαφωνοιύν με την αποτελεσματικότητα των RFID. Είναι καθαρά επιστημονική φαντασία λένε, ερευνητές και μηχανικοί παρόμοιων τεχνολογιών στις ΗΠΑ. Κάθε συσκευή που μπορεί να επικοινωνεί είτε με δορυφόρο είτε ακόμη και με ένα τοπικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χρειάζεται τόσο μπαταρίες όσο και μια κεραία.
Η ανάπτυξη μιας συσκευής RFID σε μορφή εμφυτεύματος ως συσκευή εντοπισμού απέχει ακόμη από την πραγματικότητα, δηλώνει ο  Justin Patton διευθυντής στο κέντρο έρευνας μικροκυματικής τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Άρκανσο.
«Δεν υπάρχει περίπτωση ένα εμφύτευμα τύπου RFID να μπορεί να δουλέψει από μόνο του ως συσκευή εντοπισμού και μάλιστα να επικοινωνεί με δορυφορικό δίκτυο», υποστηρίζει ο Patton για να προσθέσει πως το νερό είναι ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στη μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων και το ανθρώπινο σώμα στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από νερό.
Έτσι ένα εμφύτευμα χωρίς τη συνεργασία μιας συσκευής  GPS είναι ουσιαστικά άχρηστο και μόνο ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του κάτι που αναγκάστηκε να παραδεχθεί και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της Washington Post και ο πρόεδρος της Xega.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23272&Itemid=56 ΠΗΓΗ