Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Μάχη με τον χρόνο στην πυρηνική κρίση


Ιαπωνία: Μάχη με τον χρόνο στην πυρηνική κρίση







Με την μεγαλύτερη πυρηνική κρίση μετά το ατύχημα του 1986 στο Τσέρνομπιλέχει έλθει αντιμέτωπος ο πλανήτης, καθώς οι ιαπωνικές αρχές ανακοινώνουν ότι ίσως χρειαστεί να θάψουν τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα σε άμμο και τσιμέντο.

Η Ιαπωνία αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού στο 5 (από 4) στην κλίμακα διεθνούς πυρηνικής κρίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της International Atomic Energy Agency, της διεθνούς υπηρεσίας ατομικής ενέργειας που λειτουργεί υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών. 


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε ότι η κατάσταση στην Φουκουσίμα είναι «πολύ σοβαρή», ενώ ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ τόνισε ότι η Ιαπωνία δίνει "μάχη με το χρόνο", όσονα αφορά την κρίσιμη προσπάθεια αποθέρμανσης των αντιδραστήρων. 

Οι μηχανικοί του σταθμού, εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την κρίση, αν αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σε ακτίνα 80 μιλίων από το θαλάσσιο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την χώρα την περασμένη Παρασκευή. 

Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, οι μηχανικοί θα θέσουν σε λειτουργία τις αντλίες νερού με τις οποίες θα αποθερμάνουν τους αντιδραστήρες και θα περιορίσουν την διαρροή ραδιενέργειας. Το θάψιμο των αντιδραστήρων κάτω από άμμο ή τσιμέντο θα είναι η έσχατη λύση, σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters στελεχών της Tepco, της εταιρίας που διαχειρίζεται το ενεργειακό εργοστάσιο.

Μας έρχεται και ο Nibiru;


Μας έρχεται και ο Nibiru;


Πιθανή η ανακάλυψη ενός νέου γιγαντιαίου ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα μέσα στο 2011

Για πρώτη φορά η επιστημονική κοινότητα μιλά ανοικτά για την πιθανότητα να εντοπιστεί ο δέκατος –ένατος μετά την υποβίβαση του Πλούτωνα σε καφέ «νάνο»- πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. 

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η μάζα του πλανήτη εκτιμάται τέσσερις φορές μεγαλύτερη του Δία, κάτι που τον κατατάσσει στους πολύ μεγάλους πλανήτες. Η τροχιά του είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή της Γης από τον Ήλιο γεγονός που σημαίνει γιατί ο πλανήτης αυτός δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη. 

Τα στοιχεία για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλανήτη -γνωστός με το προσωρινό όνομα Τύχη- πρόκειται να γίνουν γνωστά στους αμέσως επόμενους μήνες, αν και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η NASA έχει διαπιστώσει ήδη την ύπαρξή του από το διαστημικό της τηλεσκόπιο WISE (Widefield Infrared Survey Explorer). 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Daniel Whitmire από το πανεπιστήμιο της Λουσιάνα μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Independent πρόκειται για ένα πλανήτη στην κατηγορία των αέριων γιγάντων ο οποίος «περιφέρεται» πέρα από το νέφος του Oort –ζώνη αστεροειδών- και στα επόμενα δύο χρόνια το μέγιστο τα στοιχεία για την ύπαρξή του θα έχουν γίνει γνωστά. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πλανήτης αποτελείται κύρια από υδρογόνο και ήλιο και με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή του Δία με δακτυλίους νέφη ίσως και δορυφόρους., ενώ πιστεύει πως είναι τόσο μεγάλος ώστε η μέγιστη θερμοκρασία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Πλούτωνα για παράδειγμα που κυμαίνεται στους -73 βαθμούς C καθώς τόσο μεγάλα σώματα αργούν να ψυχθούν από την εποχή του σχηματισμού του. 

Ο καθηγητής Whitmire μαζί με τον επίσης καθηγητή αστροφυσικής John Matese μίλησαν για πρώτη φορά για την ενδεχόμενη ύπαρξη του ένατου γιγάντιου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, καθώς από παρατηρήσεις τους διαπίστωσαν αλλαγές στην τροχιά των κομητών που εισέρχονται στο έσω ηλιακό σύστημα γεγονός πως κάποιο μεγάλο σώμα που κινείται στο νέφος του Oort τους επηρεάζει. 

Πολλοί είναι πάντως αυτοί που συνδέουν την Τύχη με τον πλανήτη Nibiru που φημολογείται πως «περιτρέχει» το ηλιακό σύστημα κάθε 3600 χρόνια λέγοντας πως τώρα έχουν τις αποδείξεις για την επιβεβαίωση της θεωρίας.
ΠΗΓΗ((http://visaltis.blogspot.com/2011/03/nibiru.html))

Το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου!!



Αυτή η Sequoia δεν είναι η ψηλότερη στον κόσμο, αλλά είναι  σίγουρα το μεγαλύτερο σε όγκο δέντρο του κόσμου. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και θα δείτε πόσο μεγάλο είναι. Αυτή είναι μια Sherman Sequoia που είναι 2300-2700 ετών. Βρίσκεται στο Giant Forest της Sequoia National Park, στην Καλιφόρνια. Το 2002 ανακηρύχθηκε ως το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο. Είναι περίπου 1487 κυβικά μέτρα.  Η Sherman Sequoia είναι 84 μέτρα δέντρο ψηλό .Το δέντρο πήρε το όνομά του από τον  William Tecumesh Σέρμαν. Δείτε τις φωτογραφίες αυτού του σπουδαίου Sequoia, του μεγαλύτερου δέντρου στον κόσμο.
http://xsefoto.blogspot.com

Ο καλύτερος περίπατος (fotos)


Spacewalk (33 pics)
Ο καλύτερος περίπατος είναι ο διαστημικός περίπατος. Έχεις την πιο ωραία θέα στον κόσμο.
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)
Spacewalk (33 pics)

Βρέθηκαν τα αρχαιότερα βέλη στον κόσμο


Βρέθηκαν τα αρχαιότερα βέλη στον κόσμο

Τα αρχαιότερα βέλη στον κόσμο είναι λίθινα και έχουν ηλικία 64.000 χρόνων, γεγονός που μεταθέτει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας τουλάχιστον 20.000 χρόνια πιο πίσω απ΄ όσο πιστεύαμε. Τα βέλη εντοπίστηκαν στη σπηλιά Σιμπούντου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. βόρεια του Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική.

Η ομάδα των αρχαιολόγων, με επικεφαλής τη Λιν Γουάντλεϊ από το Πανεπιστήμιο Γουϊτγουότερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακάλυψαν τα λίθινα βέλη, σκάβοντας σε στρώματα αρχαίων ιζημάτων ηλικίας έως και 100.000 ετών.

Η μικροσκοπική εξέταση που ακολούθησε έδειξε ότι τα προϊστορικά όπλα έφεραν υπολείμματα αίματος, οστών και άλλων ιχνών, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά όσον αφορά στη χρήση τους. Επιπλέον, εξαιτίας του γεωμετρικού τους σχήματος, οι ειδικοί μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τα χτυπήματα και τις φθορές που είχαν υποστεί, συμπεραίνοντας ότι πιθανότατα αποτελούσαν προεξοχές προϊστορικών βλημάτων και όχι αιχμές δόρατος.

Κατά την εξέταση βρέθηκαν επίσης ίχνη κολλητικής ουσίας από ρητίνη, που αποδεικνύει ότι τα βέλη ήταν στερεωμένα σε ξύλινο κοντάρι. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο BBC η αρχαιολόγος και λέκτορας Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Μαρλίζ Λόμπαρντ, η οποία συμμετείχε στην ανασκαφική ομάδα, η παρουσία κόλλας υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι εκείνοι ήταν ικανοί να κατασκευάζουν περίπλοκα εργαλεία από διαφορετικά υλικά και να τα συγκολλούν μεταξύ τους.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη μιας συμπεριφοράς που απαιτεί σκέψη», συμπλήρωσε, καθώς το κυνήγι με τόξα και βέλη χρειάζεται σχεδιασμό, εξοπλισμό και προετοιμασία, δηλαδή μια σειρά από περίπλοκες κοινωνικές και επικοινωνιακές ικανότητες. «Τώρα μπορούμε να είμαστε όλο και περισσότερο σίγουροι ότι πριν από 60.000 με 70.000 χρόνια οι άνθρωποι στην Αφρική συμπεριφέρονταν, σε γνωστικό επίπεδο, περίπου σαν κι εμάς», κατέληξε η Μ. Λόμπαρντ.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Archaeology», η ανακάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα, όπως οι χάντρες κοχυλιών και τα οστέινα εργαλεία ηλικίας 75.000-80.000 που έχουν βρεθεί στη σπηλιά Μπλόμπος της Νότιας Αφρικής, ίσως ανασκευάσουν τη θεωρία για το «Μεγάλο Βήμα προς τα Εμπρός». Πρόκειται για μια θεωρία που μέχρι πρόσφατα ενστερνίζονταν πολλοί αρχαιολόγοι και η οποία ανέφερε ότι τα εξελιγμένα καλλιτεχνήματα και εργαλεία του Homo sapiens sapiens είναι αποτέλεσμα μιας ξαφνικής γενετικής αλλαγής που συνέβη πριν από 40.000-50.000 χρόνια. Ίσως αυτή η αλλαγή να μην έγινε τόσο απότομα, αλλά σταδιακά που πήρε εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Στη σπηλιά Σιμπούντου έχουν έρθει στο φως κι άλλα πολύ σημαντικά μεσολιθικά ευρήματα, όπως το αρχαιότερο τόξο και την αρχαιότερη βελόνα (ηλικίας 61.000 ετών), ίχνη από την πιο παλιά χρήση κόλλας από φυτικό κόμμι και κόκκινη ώχρα και μερικές από τις παλαιότερες χάντρες κοχυλιών, ηλικίας 71.000 ετών.


Read more: http://gorilaki.blogspot.com/2011/03/blog-post_4887.html#ixzz1GyYgldxV

Διαγαλαξιακό μήνυμα κινδύνου απο έναν εξωγήινο πολιτισμό


Διαγαλαξιακό μήνυμα κινδύνου απο έναν εξωγήινο πολιτισμό

Ενδιαφέρον και περίεργο δημοσίευμα βρίσκεται στα αποχαρακτηρισμένα UFO αρχεία του UK.
Στα πρόσφατα,  αποχαρακτηρισμένα Εθνικά Αρχεία UFO στο Ηνωμένο Βασίλειο του Υπουργείο Άμυνας εντοπίστηκε ένα ενδιαφέρον, αρχείο από  ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο World News,στης  (15 Σεπτέμβρη του 1998 Τόμος 19 Αρ. 51) με μια  ιστορία για το πώς η NASA ανίχνευσε και αποκωδικοποίησε  ένα αγωνιώδες  σήμα από ένα καταδικασμένο πλανήτη εκτός του δικού μας Γαλαξία.
Το σήμα εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 1998, αλλά αποκωδικοποιήθηκε μετά από πολλούς μήνες.
Αναφέρετε ότι η NASA και οι εμπειρογνώμονες  ότι έχουν υποκλέψει ένα διαγαλαξιακό μήνυμα κινδύνου από έναν εξωγήινο πολιτισμό που είχε ήδη κορυφωθεί και ήταν σε κατάρρευση.
Το 80.000 χρόνων μήνυμα SOS ελήφθη και καταγράφηκε στα τέλη του Ιανουαρίου του 1998. Οι  αστρονόμοι και εμπειρογνώμονες  μπόρεσαν και βρήκαν το κλειδί για να αποκρυπτογραφήσουν τη γλώσσα που τους επέτρεψε να μεταφράσουν το μήνυμα έκκλησης για βοήθεια.
Στο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο παγκόσμιος τύπος έχει σιωπήσει  ύποπτα σχετικά με το εκπληκτικό μήνυμα, αν και είχαν προγραμματιστεί εκθέσεις για δημοσίευση σε δύο επαγγελματικά περιοδικά, αστρονομίας.
Σύμφωνα με μια υψηλή θέση πηγή της NASA στο Χιούστον, αναφέρετε ότι ο ρώσος επιστήμον Victor Yulakow που ηγείται στα Ηνωμένα Έθνη της έρευνας και που ήταν στην ερευνητική ομάδα που λειτουργούσε 50 μίλια βορειοδυτικά της Μόσχας ανάφερε ότι το μήνυμα προήλθε από ένα σημείο πέρα από το γαλαξία  και εστάλη από ένα πολιτισμό όχι πιο προχωρημένο από τον δικό μας εδώ στη Γη.
"Το απλό γεγονός ότι έχουμε λάβει και αποκωδικοποιήσαμε το μήνυμα αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η γνώση και η τεχνολογία τους ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στις δυνατότητές μας." ανάφερε ο Δρ Kulakov. " Πιστεύουμε ,ότι ο θάνατος του πολιτισμού τους, δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποια κοσμική καταστροφή. Ήταν το αποτέλεσμα κατάρρευσης του πολιτισμού τους, ενδεχομένως με πυρηνικά όπλα. " Ο Δρ Kulakov κατηγορηματικά αρνήθηκε να παράσχει είτε αντίγραφο του μηνύματος, και στοιχεία προκειμένου να προσδιοριστούν τη ακριβή θέση του καταδικασμένου πλανήτη.
Όποιο  και αν ήταν, το τέλος τους, προφανώς δεν είχαν κανένα μέσο για να εκκενώσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα διαπλανητικά ταξίδια ήταν στη διάθεσή τους, αλλά μόνο σε πολύ περιορισμένο επίπεδο. ''Το μήνυμα καθιστά σαφές ότι ήταν παγιδευμένοι στο κόσμο τους" είπε ο Δρ Kulakov.

Πλωτή πόλη, σύγχρονη κιβωτός του Νώε


Πλωτή πόλη, σύγχρονη κιβωτός του Νώε

Μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτή η περίεργη μητρόπολη που επιπλέει στο νερό μπορεί να γίνει η λύση για πόλεις που απειλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Με κτίρια που υψώνονται εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού, η πόλη θα εκτείνεται σε 30 εκατ. τετραγωνικά και θα μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 κατοίκους και τις ανάγκες τους -θα υπάρχουν σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία, μαγαζιά, ακόμη και καζίνο.


Ομάδα σχεδιαστών έχει καταθέσει την πρόταση για την πλωτή πόλη, που θα ανεγερθεί στις όχθες του ποταμού Μισισιπή.
Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα που χτύπησε την Νέα Ορλεάνη το 2005. Πιστεύουν ότι το σχέδιό τους θα μπορούσε να αποτρέψει μια παρόμοια τραγωδία. Για αυτό το ονόμασαν «New Orleans Arcology Habitat» ή αλλιώς «Ν. Ο. Α. Η.», όπως Κιβωτός του Νώε.


Perierga.gr - Πλωτή πόλη