Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πώς Τα Νέα Μέσα Και Οι τεχνολογίες Αλλάζουν Τη Ζωή Όλων Μας (video 60 λεπτών)

Ανθελληνικό δημοσίευμα της WSJ: "Παίρνουν ναρκωτικά αν πιστεύουν ότι θα ξεπληρώσουν"



Ανθελληνικό δημοσίευμα της WSJ: "Παίρνουν ναρκωτικά αν πιστεύουν ότι θα ξεπληρώσουν"

Μπορεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Αίγυπτο λόγω της λαϊκής εξέγερσης να οδήγησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, αλλά ακόμα και έτσι η Ελλάδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από το κράτος της Αφρικής. Σε άρθρο της Wall Street Journal επισημαίνεται ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας, δηλαδή τα credit default swaps, είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση εκείνα της Αιγύπτου.

Ο κίνδυνος μάλιστα είναι τόσο μεγεθυμένος που πρόεδρος μεγάλης... τράπεζας ανέφερε ότι «για να πιστεύουν πως θα ξεπληρώσουν το χρέος πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά». Η Αίγυπτος μάλιστα, που υπό το βάρος των διαδηλώσεων ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με αλλαγή καθεστώτος, είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων συγκριτικά με την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, επισημαίνεται πως η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίων ελληνικού χρέους ανέρχεται σε 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίωνχρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Το κόστος ασφάλισης για τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα, ποσά μικρότερα από αυτό που απαιτείται για την ασφάλιση ελληνικού χρέους. Η διαφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου μπορεί να είναι φαινομενικά περίεργη, αλλά εκτιμάται ως λογική. Αυτό δικαιολογείται επειδή η Αίγυπτος, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία.

«Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί αλλά για το πότε θα γίνει», σημειώνεται. 
πηγη((http://kontiloforos.blogspot.com/2011/02/wsj.html))

Η Λιάνα για την κάρτα του πολίτη....