Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα) VIDEO


ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα) VIDEO

Το αν η κλιματική αλλαγή οδεύει προς άνοδο της θερμοκρασίας ή την κάθοδό της, είναι ένα θέμα των επιστημόνων.
Γεγονός πάντως είναι πως στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν μέχρι τους 50 βαθμούς Κελσίου έπεσε …χιόνι.



Έντονη χιονόπτωση, ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό γεγονός, παρουσιάστηκε στην περιοχή Μπετσάρ, βόρειο-δυτικά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Μαρόκο.
Στην όαση της περιοχής, τα κλαδιά των φοινίκων δεν άντεξαν το βάρος του πρωτόγνωρου χιονιού και έσπασαν και το κρύο, παροδικά, έγινε πολικό…


Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης “ μιλάει” και ….”Μακεδονικά”!!


Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης “ μιλάει” και ….”Μακεδονικά”!!

Ο εξευτελισμός και η προδοσία δεν έχουν όρια……. Η ανοχή έχει τα όρια της… Εδώ βλέπετε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Παρατηρείστε...
προσεκτικά την εικόνα…Είναι η σελίδα όπου μπορείς μέσω διαδικτύου να κλείσεις εισιτήρια. (δείτε την ΕΔΩ) Στις γλώσσες περιλαμβάνονται εκτός από τα Ελληνικά… και τα Μακεδονικά!!!!!!!!!!!! Μετά λέμε ότι φταίνε οι Βουλγαροσκοπιανοί…. Ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι μέσα στην πατρίδα μας. Αν κάποιοι εκεί στην Μακεδονία μας είναι τόσο ξεφτιλισμένοι προδότες οφείλουμε όλοι μας να αντισταθούμε. Μπορείτε να στείλετε emails διαμαρτυρίας ή ακόμα και να πάρετε τηλέφωνο και να τα πείτε χύμα…. Παραθέτω μερικά στοιχεία επικοινωνίας τα οποία μπορείτε να βρείτε και μέσα στην ιστοσελίδα τους ΕΔΩ. (είναι τα στοιχεία του Αεροδρομίου, το τηλεφωνικό κέντρο, ο διευθυντής κι ο υποδιευθυντής καθώς και το τμήμα WEB SITE που ελέγχει την ιστοσελίδα)
THESSALONIKI AIRPORT “MAKEDONIA” P.O.BOX 22605 GR-55103 KALAMARIA THESSALONIKI TELEPHONE CENTER: PHONE NO: +30 2310 – 985000, 473212, 473312, 985177, 985188 FAX NO: +30 2310 – 475555 E-MAIL : kacmtl@otenet.gr
AIRPORT ADMINISTRATION Airport Manager: Konstantinos Tenekes Phone no: +30 2310473700, 985101, 985102, 985136 Fax no :+30 2310-985107 E-MAIL : kacmdgov@otenet.gr
Substitute airport manager Karamanolis Ioannis Phone no : +30 2310985108, 985510, 985427 Mob. : +30 6376150187 Fax no : + 30 2310-985590 WEB SITE Site Administrator E-mail: info@thessalonikiairport.gr μας το έστειλε ο φίλος ΘΑΝΟΣ




Επιλέξτε το είδος του ταξιδιού σας, απλό, με επιστροφή, πολλοί προορισμοί και την κατηγορία θέσης

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης υπό το βλέμμα επιστημόνων λόγω σεισμικής δραστηριότητας


Το ηφαίστειο της Σαντορίνης υπό το βλέμμα επιστημόνων λόγω σεισμικής δραστηριότηταςΕκτύπωσηE-mail



ImageΣτο «μικροσκόπιο» σεισμολόγων, γεωλόγων και ηφαιστειολόγων βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το νησί της Σαντορίνης. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπου προβληματίζει τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που έχουν. 
Το protothema.gr αναφέρει ότι ήδη στην περιοχή τις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκαν Ιταλοί ηφαιστειολόγοι οι οποίοι ερεύνησαν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου ενώ αυτή την περίοδο στο νησί της Καλντέρας βρίσκεται το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του ηφαιστείου. 
Σύμφωνα με σεισμολόγους, υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες ανωμαλίες, χωρίς όμως αυτό να είναι ανησυχητικό. Οι σεισμοί που γίνονται είναι της τάξης των 2 με 3 Ρίχτερ, μεγέθη πολύ συνηθισμένα για την  Ελλάδα. Αλλά και οι τοπικοί φορείς δεν δείχνουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία καθώς πολύ συχνά έχουν σεισμούς τέτοιου μεγέθους. 
Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης. Έχει ελλειπτικό σχήμα, υψώνεται 300 m από το βυθό και στο κέντρο του και στο κέντρο του υπάρχει μία καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Εκτός από το κεντρικό ηφαίστειο υπάρχουν άλλοι 12 περίπου μικρότεροι κώνοι.
Image
Το ηφαίστειο του  Κολούμπου έδωσε το Σεπτέμβριο του 1650 τη μοναδική ιστορική έκρηξη έξω από το χώρο της καλδέρας της Σαντορίνης. Προηγήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Σταδιακά η  ήπια έξοδος μάγματος οικοδόμησε ένα  υποθαλάσσιο ηφαίστειο διαμέτρου 30 km και ύψους 300 m, του οποίου η κορυφή μόλις ξεπρόβαλε από την επιφάνεια της θάλασσας. Ακολούθησε μία τεράστια και βίαιη έκρηξη, η οποία εκτίναξε περίπου 2 km3 τέφρας σε ύψος χιλιάδων μέτρων. Η ελαφρόπετρα που επέπλεε έκανε τη γύρω θάλασσα να μοιάζει με στεριά.
Η στάχτη ταξίδεψε ανατολικά μέχρι τη Μικρά Ασία. Το κεντρικό τμήμα του ηφαιστείου κατακρημνίστηκε στον άδειο μαγματικό θάλαμο και σχηματίστηκε μία υποθαλάσσια καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Η μικρή νησίδα που είχε μείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας διαβρώθηκε γρήγορα από τα κύματα. Σήμερα, το ψηλότερο σημείο του ηφαιστείου βρίσκεται 18 m κάτω από τη θάλασσα.
Η δημιουργία της καλδέρας προκάλεσε τεράστια τσουνάμι ύψους 10 m που σάρωσαν τις ακτές της Σαντορίνης και του Αιγαίου. Εκείνο όμως που προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες ήταν τα ηφαιστειακά αέρια. 
Τεράστιες ποσότητες υδροθείου απελευθερώθηκαν και προξένησαν το θάνατο 70 κατοίκων της  Θήρας και πάνω 1000 ζώα. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης για να ξορκίσουν το κακό έχτισαν κοντά στο ακρωτήριο του Κολούμπου την εκκλησία της "Παναγιάς του Καλού". Η έκρηξη του Κολούμπου είναι η μεγαλύτερη έκρηξη που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο την τελευταία χιλιετία.
Το 2006 μία αποστολή του NOAA Ocean Explorer (National Oceanic and Atmospheric Administration) αποκάλυψε ότι στον πυθμένα του καλδερικού κρατήρα υπάρχει ένα σημαντικό υδροθερμικό πεδίο.
Από τους υδροθερμικούς  πόρους εξέρχονται υπέρθερμα υδροθερμικά ρευστά με μετρηθείσες θερμοκρασίες έως και 224 oC. Τα ρευστά αυτά έχουν αποθέσει πολυμεταλλικά σουλφίδια και θειικά άλατα και έχουν οικοδομήσει καμινάδες ύψους έως και 4 m. Επιπλέον, οι υδροθερμικοί πόροι είναι καλυμμένοι με ένα παχύ στρώμα από βακτηρίδια.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τη δραστηριότητα που παρατηρείται, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32446&Itemid=150 ΠΗΓΗ

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ έγινε Μασόνος και δείχνει το μασονικό του δακτυλίδι


Ο Σακίλ Ο’ Νιλ έγινε Μασόνος και δείχνει το μασονικό του δακτυλίδι


Στην εκπομπή ο Shaquille O'Neal δείχνει με καμάρι στους άλλους και στην κάμερα το δακτυλίδι με το μασονικό σύμβολο. «Είναι το δαχτυλίδι του επαγγέλματός μου ... δεν ξέρετε τίποτα για το επάγγελμά μου», λέει ο Σακίλ .



Ο γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1972, θηριώδης σέντερ, που πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και τον κόσμο του NBA, έγινε Μασόνος στις 11 Ιουνίου 2011, στην Στοά Widow Son Lodge Νο 28, που υπάγεται στην Prince Hall Μεγάλη Στοά της Μασαχουσέτης στην Βοστώνη ...

http://redskywarning.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html ΠΗΓΗ