Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..Σουηδοι τραγουδουν για τους Ελληνες - Coat of Arms / ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!


Sabaton - Coat of Arms "Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν" F. Nizsche

Ποσο Τυφλος Μπορει Να Εισαι.....


ΠΗΓΗ((http://www.greektube.org/content/view/107169/2/))

ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ......

Ίσως η πιο διάσημη ομιλία στο ίντερνετ. Πραγματική τροφή για σκέψη! 

ΠΗΓΗ((http://www.youtube.com/watch?v=LM3Ci45Iv-8&feature=player_embedded))

NASA: Μαύρη τρύπα 30 ετών…

NASA: Μαύρη τρύπα 30 ετών…


Αστρονόμοι του Χάρβαντ ανακάλυψαν μια μαύρη τρύπα που υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας μόλις 30 ετών, η νεότερη που ανακαλύφθηκε στο Διάστημα.

Η μαύρη τρύπα εντοπίστηκε με ακτίνες X του διαστημικού τηλεσκοπίου «Chandra» και απέχει από τη Γη 50 εκατομμύρια έτη φωτός.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρακολούθηση αυτού του διαστημικού φαινομένου, ίσως, δώσει περισσότερες απαντήσεις στη δημιουργία και εξέλιξη των μαύρων τρυπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA το αντικείμενο αυτό, είναι ότι έχει απομείνει από το σουπερνόβα SN1979C που είχε εκραγεί πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια.
ΠΗΓΗ((http://echedoros-p.blogspot.com/2010/11/nasa-30.html))

Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγή η καλοκαιρία το χειμώνα

Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγή η καλοκαιρία το χειμώνα


Οι ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες στα μέσα του Νοεμβρίου έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πότε θα μας επισκεφθεί φέτος ο χειμώνας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι πρωτοφανείς για την Ελλάδα, που πέρασε πέρυσι σχεδόν ανοιξιάτικα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται δύο βαθμούς υψηλότερα από το κανονικό για την εποχή επίπεδο και δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες.
«Παράξενες» διαθέσεις έχει ο καιρός και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαμηλότερες του κανονικού θα είναι οι θερµοκρασίες στη δυτική Ευρώπη από το Νοέµβριο έως τον Ιανουάριο, ενώ, αντίθετα, στη Σκανδιναβία και την ανατολική Ευρώπη οι θερµοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το συνηθισµένο.
Όσον αφορά στη νότια Ευρώπη, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει: για το Νοέµβριο πιο χαµηλές θερµοκρασίες από το κανονικό, εκτός από τα ανατολικά. Για το Δεκέµβριο υψηλότερες θερµοκρασίες από το σύνηθες για την εποχή, εκτός από τα δυτικά. Για τον Ιανουάριο υψηλότερες θερµοκρασίες από τη µέση τιµή.
Άλλη μια επίπτωση των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη καταγράφει νέα έρευνα, στην οποία αναφέρεται ότι οι χειμώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο και ειδικά στην Ευρώπη θα είναι ολοένα και πιο ψυχροί.
Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματικών Επιπτώσεων Ρotsdam στη Γερμανία, η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων στις αρκτικές περιοχές προκαλεί μια αλυσιδωτή ατμοσφαιρική αντίδραση, τελικό αποτέλεσμα της οποίας είναι να αυξάνεται το ψύχος κατά τη χειμερινή περίοδο στις περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη έχει γνωρίσει σφοδρούς χειμώνες, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, είναι προάγγελος μια εποχής, όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο θα είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ολόκληρο οικοσύστημα ανακαλύφθηκε βαθιά μέσα στη Γη



Ένα ολόκληρο οικοσύστημα ανακαλύφθηκε κάτω από την επιφάνεια της Γης, περίπου ένα χιλιόμετρο κάτω από τον πάτο των ωκεανών, πράγμα που ίσως σημαίνει πως υπάρχει ζωή και πολύ πιο βαθιά, ίσως και στον πυρήνα του πλανήτη μας!
Βακτήρια που ζουν εδώ και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια και κυριαρχούν σε εκείνο το τμήμα της Γης όπου υπάρχει μόνο βενζόλιο και μεθάνιο ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από το Πρόγραμμα Εκσκαφής των Ωκεανών από το Κρατικό Πανεπίστημιο του Όρεγκον.
Ο Στίβεν Τζιοβάννι και οι συνεργάτες του έσκαψαν περίπου 1400 μέτρα κάτω από τον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού, διαπερνώντας το στρώμα του μελανόλιθο, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους 102 βαθμούς Κελσίου.
Εκεί, οι ερευνητές βρήκαν βακτήρια εξαπλωμένα παντού, τα οποία είχαν αναπτυχθεί για να τρέφουν το μεθόνιο και το βενζόλιο. Πρόκειται για παρόμοια βακτήρια που βρίσκονται σε μολυσμένα χώματα, πράγμα που σημαίνει πως δεν γεννήθηκαν εκεί αλλά “μετανάστευσαν” από την επιφάνεια της Γης, εκεί όπου το έδαφος ήταν πιο λεπτό.
Σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Science, ο καθηγητής Τζιοβάννι υπογράμμισε την ανθεκτικότητα αυτών των μικροοργανισμών: “Ο ωκεανός είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, και προφανώς αυτά τα βακτήρια νίκησαν στον αγώνα επιβίωσης”.
“Το DNA τους είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτοί οι οργανισμοί είναι εξαιρετικά μικροί και πολύ αποτελεσματικοί. Κάθε γενετικό μέρος τους εξυπηρετεί έναν σκοπό”, συμπληρώνει.
Αυτό το βακτήριο είναι ικανό να επιβιώνει σαν ένα ασύνδετο κύτταρο σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιοσυνθετικοής ζωής και μπορεί να αναπαράγεται αποτελεσματικά, καταναλώνοντας διαλυμένα οργανικά υλικά.


Διαβάστε περισσότερα: http://mystikos-planitis.blogspot.com/2010/11/blog-post_9998.html#ixzz15rZubZpI