Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ για τις εκπληκτικές κατασκευές-μηχανές των αρχαίων μας προγόνων, οι οποίες κοσμούσαν τους ναούς.

Ο Μαύρος Ιππότης και η Σπέκτρα


Ο Μαύρος Ιππότης και η Σπέκτρα




Το  κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το άρθρο του Λουκά Καβακόπουλου Εξωγήινοι Δορυφόροι γύρω από τη Γη. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Strange (τεύχος 71, Νοέμβριος 2004)


Ο Γάλλος συγγραφέας και ερευνητής Ρομπέρ Σαρρού, δημοσίευσε το 1963 το βιβλίο του Η Άγνωστη Ιστορία των Ανθρώπων πριν από 100.000 Χρόνια (Histoire Inconnue des Hommes depuis Cent Mille Ans). Εκεί παρέθετε ένα μικρό κομματάκι για τον Μαύρο Ιππότη: «Αμερικανοί, Ρώσοι, Ιταλοί και ίσως και Γάλλοι αστρονόμοι ξέρουν ότι από τις 26 Νοεμβρίου 1958, δηλαδή έναν χρόνο μετά τον πρώτο Σπούτνικ, ένας άγνωστος δορυφόρος που εκπέμπει σήματα σε μιαν άγνωστη γλώσσα τα οποία "έπιασαν" συχνά στην Ιταλία, περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Επειδή δεν υπάρχει καμιά ακριβής πληροφορία, ο δορυφόρος αυτός ονομάστηκε "Μαύρος Ιππότης"... Λένε πως οι σοφοί της ρωσικής βάσης τού Σιν-Κιανγκ βρίσκονται μέσα σ' αυτό τον δορυφόρο...»


Δίνω έμφαση στην τελευταία πρόταση με τους «σοφούς», γιατί μοιάζει παράλογη. Τι νόημα έχει κάποιοι «σοφοί» (φανταστείτε γεροντάκια με μακριές γενειάδες) να μπαίνουν σε έναν δορυφόρο και να περιστρέφονται με ταχύτητα γύρω από τη Γη; Μάλλον κάποιου είδους κώδικας κρύβεται σ' αυτήν εδώ την πρόταση. Κατά τη γνώμη μου υπονοεί ότι ο δορυφόρος «περιέχει σοφία» την οποία επικοινωνεί με κάποιο τηλεπαθητικό τρόπο στους ανθρώπους...

Στο άρθρο «Αναφορές Αστρονόμων για UFO», το οποίο δημοσιεύσαμε στο τεύχος 69 του Strange, ο Σωκράτης Αικατερινίδης γράφει για τον εντοπισμό του παράξενου αυτού δορυφόρου και αναφέρει την άποψη του Σοβιετικού αστρονόμου Α. Καζάντσεφ: «Είναι ένα μικροσκοπικό διαστημικό σκάφος, χωρίς πλήρωμα. Εγκαταλείφθηκε στον χώρο της Γης από κάποιο γιγαντιαίο "μητρικό" διαστημόπλοιο πριν από χιλιάδες χρόνια. Φυσικά δεν πρόκειται για έργο ανθρώπινο». Παρακάτω, ο ίδιος αστρονόμος αναφέρει ότι «υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής» για τον Μαύρο Ιππότη.

Ο Σ. Αικατερινίδης παραθέτει επίσης τη δήλωση του μεγάλου ερευνητή Ζακ Βαλέ για τον Μαύρο Ιππότη: «Συμφωνώ με τον Καζάντσεφ. Στον Μαύρο Ιππότη κρύβονται πολύτιμα στοιχεία, που μας αφορούν ή που έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Όταν πλησιάσουμε το αντικείμενο αυτό, οι ανακαλύψεις μας μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρο το μέλλον της ανθρωπότητας. Καταλαβαίνω απόλυτα τις κυβερνήσεις και τους σοφούς που διστάζουν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε το μυστικό».

Μετά την προηγούμενη δήλωση ενός διάσημου ερευνητή, δεν είναι πολύ παράξενο που σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς στοιχεία για τον Μαύρο Ιππότη; Σε όλα τα βιβλία που κατάφερα να βρω, οι αναφορές δεν ξεπερνούν την παράγραφο του βιβλίου τού Σαρρού, ούτε λένε κάτι παραπάνω. Οι αστρονόμοι με τους οποίους μίλησα φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα του Μαύρου Ιππότη, αλλά τηρούν «σιγή ιχθύος», σαν να τους απείλησε κάποιος ότι δεν πρέπει ούτε καν να αναφέρονται σ' αυτό. Στο Ίντερνετ δεν υπάρχει καμιά σχετική σελίδα, εκτός από μια που αναφέρεται λιγάκι στον Μαύρο Ιππότη (www.excludedmiddle.com/valisknight.htm), αλλά τελικά το γυρνάει σε μια παρουσίαση του έργου τού Φίλιπ Κ. Ντικ (κάνοντας βέβαια, πολύ σωστά τη σύνδεση).

Οι λιγοστές πληροφορίες που κατάφερα τελικά να βρω για τον Μαύρο Ιππότη, περιγράφουν τα εξής: Γύρω από τη Γη βρίσκεται ένα παράξενο αντικείμενο μαύρου χρώματος, μήκους περίπου 10 μέτρων και αρκετά μεγάλου βάρους, σχεδόν 15 τόνων. Η τροχιά που ακολουθεί αυτό το αντικείμενο είναι πολύ μακριά από τη Γη, πολύ πιο πάνω από το γήινο δορυφορικό δίκτυο. Όταν ανακαλύφθηκε, δεν υπήρχε η τεχνολογία ούτε τα μέσα για να τοποθετηθεί ένα αντικείμενο από τη Γη ανάλογου μεγέθους εκεί που βρίσκεται ο Μαύρος Ιππότης.

Το αντικείμενο έχουν παρατηρήσει από μακριά αρκετοί αστροναύτες που βρίσκονταν σε τροχιά, κάποιοι (ανάμεσά τους ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ) έχουν μάλιστα τραβήξει και φωτογραφίες του δορυφόρου. Το 1960 εντοπίστηκε από το σοβιετικό σκάφος Voshkod 1, το οποίο, αν και είχε ακόμη τέσσερις ημέρες για να τελειώσει την αποστολή του, μετά τον εντοπισμό αναγκάστηκε να επιστρέψει άμεσα στη Γη(;). Ο δορυφόρος ακολουθεί μια πολύ παράξενη πορεία, περνά πάνω από τους πόλους και κινείται αντίστροφα σε σχέση με τους γήινους δορυφόρους.

Όταν έψαχνα παλιότερα για το θέμα τού VALIS, για τον εξωγήινο δορυφόρο που σύμφωνα με τον μεγάλο συγγραφέα της επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Κ. Ντικ βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και κεραυνοβολεί με θεϊκή απελευθερωτική γνώση τους γήινους, είχα σταθεί γεμάτος απορία σε ένα απόσπασμα του αδημοσίευτου βιβλίου τού Ντικ, Radio Free Albemuth, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα απόκομμα εφημερίδας, που έλεγε τα παρακάτω:

ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΖΩΗ

Όχι από το μακρινό διάστημα, όπως αναμενόταν, αλλά από κάπου κοντά στη Γη.

Ο διάση­μος Σοβιετικός αστροφυσικός Γκεόργκι Μογιάσκα, χρησι­μοποιώντας ευρήματα διασυνδεδεμένων ραδιοτηλεσκό­πιων, είχε επιλέξει αυτά που θεωρούσε ως ηθελημένα σήματα μιας ραδιοευαίσθητης μορφής ζωής και τα σήματα αυτά είχαν τα χαρακτηριστικά που ο Μογιάσκα είχε προ­βλέψει πως θα έβρισκε. Η μεγάλη έκπληξη πάντως ήταν η πηγή προέλευσής τους: από το ίδιο το ηλιακό μας σύστη­μα, γεγονός που κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Μογιάσκα, δεν είχε προβλέψει. Οι διαστημολόγοι των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν ήδη δημοσιοποιήσει τις από­ψεις τους, λέγοντας πως τα σήματα εκείνα προέρχονταν το δίχως άλλο από παλιούς δορυφόρους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη και στη συνέχεια είχαν ξεχαστεί εκεί. Ο Μογιάσκα όμως ήταν σίγουρος πως τα σήματα είχαν εξωγήινη προέλευση. Για την ώρα πάντως ο ίδιος και η ομάδα του δεν είχαν καταφέρει να τα αποκω­δικοποιήσουν.

Τα σήματα έρχονταν κατά σύντομα κύματα από μια κινούμενη πηγή, η οποία έμοιαζε να περιφέρεται γύρω από τη Γη, μπορεί και έξι χιλιάδες μίλια μακριά. Ερχόταν με μία απροσδόκητα υψηλή συχνότητα, πιο πολύ ως εκπομπές βραχέων κυμάτων αλλά με μεγαλύτερη εμβέλεια. Ο πομπός ήταν φαίνεται πανίσχυρος. Ένα περίεργο σημείο –που ο Μογιάσκα το είχε επισημάνει, αλλά δεν μπορούσε να το εξηγήσει– ήταν το γεγονός πως τα ραδιοσήματα εκείνα έφταναν κάθε φορά που υπήρχε σκοτάδι. Κατά τη διάρ­κεια της ημέρας τα σήματα σταματούσαν. Ο Μογιάσκα το απέδιδε αυτό στο ατμοσφαιρικό στρώμα, το γνωστό ως περιοχή Ε της ιονόσφαιρας.

Τα σήματα, παρ' όλο που ήταν μικρής χρονικής διάρ­κειας, έμοιαζαν να είναι «υψηλής περιεκτικότητας σε πλη­ροφορίες», λόγω του πολυσύνθετου και πολύπλοκου χαρα­κτήρα τους. Κατά περίεργο όμως τρόπο η συχνότητά τους κάθε τόσο άλλαζε, φαινόμενο που απαντάται συνήθως σε μεταδόσεις που προσπαθούν να αποφύγουν τις παρεμβο­λές, δήλωσε ο Μογιάσκα. Επιπλέον, η ομάδα του είχε ανα­καλύψει εντελώς κατά τύχη πως τα ζώα στο εργαστήριό τους στο Μπούλκοβο παρουσίαζαν μικρές αλλά σταθερές σωματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των σημάτων. Η ποσότητα του αίματός τους άλλαζε και η πίε­σή τους ανέβαινε. Χωρίς να έχει καταλήξει κάπου ο Μο­γιάσκα το είχε αποδώσει κατά πάσα πιθανότητα στην ακτινοβολία που συνόδευε τα ραδιοσήματα. Οι Σοβιετικοί (κατέληγε το άρθρο), για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους πως επρόκειτο για δορυφόρο που δεν προερχόταν από τη Γη, σκόπευαν να στείλουν έναν δικό τους δορυφόρο, για να ανακόψει την τροχιά του πομπού αυτού που περιφερόταν γύρω από τη Γη. Ήλπιζαν μάλιστα να τον φωτογραφίσουν κιόλας».

(Η μετάφραση ανήκει στην Κατερίνα Καλημέρη, από την ελληνική έκδοση του βιβλίου με τίτλο Ελεύθερη Ραδιοφωνία Άλμπεμουθ, εκδόσεις Parsec)

 
Από τα στοιχεία που ο Ντικ αναφέρει σε άλλα σημεία του βιβλίου, είναι ευνόητο ότι το σχεδόν αυτοβιογραφικό σενάριο διαδραματίζεται στις δεκαετίες του 1950-1960, την εποχή που ο Μαύρος Ιππότης συζητιόταν στους επιστημονικούς κύκλους. Επίσης, ο Ντικ αναφέρεται παρακάτω στον Σοβιετικό επιστήμονα «Μογιάσκα», σαν έναν από τους πρώτους μελετητές της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Άρη και της Σελήνης, κάτι που ισχύει και για τον αστρονόμο Α. Καζάντσεφ, τον οποίο αναφέρει ο Σ. Αικατερινίδης. Οπότε, είναι πιθανό ο Μογιάσκα και ο Καζάντσεφ να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Έχω λοιπόν κάθε λόγο να πιστεύω ότι ο Φίλιπ Κ. Ντικ στο συγκεκριμένο απόσπασμα του μυθιστορήματός του αναφέρεται στο θέμα του Μαύρου Ιππότη, αλλά για κάποιους δικούς του λόγους το αποκρύπτει. (Ο Ντικ φοβόταν πολύ –ήταν σχεδόν παρανοϊκός– μην τον χαρακτηρίσουν «αντιδραστικό» και «αντιαμερικανό», για αυτό και έπαιζε ένα περίπλοκο παιχνίδι αντιφάσεων και αποκρύψεων, ενώ ταυτόχρονα ήταν μπλεγμένος σε κάποια κυκλώματα σπουδαίων ερευνητών που έψαχναν κάποια πολύ παράξενα πράγματα και είχαν πραγματικά ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις...)

Παρακάτω, ο Ντικ αναφέρει ότι οι Σοβιετικοί σκηνοθέτησαν ένα ατύχημα και κατάστρεψαν τον εξωγήινο δορυφόρο, στέλνοντας έναν άλλον δορυφόρο φορτωμένο με πυρηνικά να τον συναντήσει. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι και ο Άρθουρ Κλαρκ έτσι κλείνει το διήγημά του Ο Φρουρός: Οι γήινοι καταστρέφουν την πυραμίδα-μονόλιθο με πυρηνικά.

Ένα σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι αυτό που έχω σημειώσει με έντονα (bold) γράμματα, το οποίο λίγο-πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι ο δορυφόρος αυτός εκπέμπει ένα είδος ακτινοβολίας που επηρεάζει τη σωματική κατάσταση και άρα τη συμπεριφορά –γιατί όχι και τη σκέψη– των ζωντανών οργανισμών. Η ιδέα του τηλεπαθητικού δορυφόρου επαναλαμβάνεται, όπως βλέπετε...

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εδώ το ερώτημα: Είναι όλα τα προηγούμενα φαντασία ή μήπως οι συγγραφείς μάς ενημερώνουν έμμεσα για την κακή κατάληξη του Μαύρου Ιππότη; Το πιο λογικό, φυσικά, είναι να πιστέψουμε την πρώτη εκδοχή. Αλλά αν δεχόμασταν τη δεύτερη απάντηση, ποιόν λόγο θα είχαν οι Σοβιετικοί ή οι Αμερικανοί για να καταστρέψουν ένα τέτοιο απίστευτο εύρημα;

 Η «ΣΠΕΚΤΡΑ» ΚΑΙ Ο ΛΥΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΩΝ

Την ίδια περίπου εποχή που ο Ντικ ζούσε την παράξενη εμπειρία του, εμφανίστηκε στη Δύση ένας πολύ αινιγματικός άνθρωπος, ένας σόουμαν με παράξενες ικανότητες και γοητευτικό ταμπεραμέντο: Ο Ισραηλινός Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος μπορούσε να διαβάζει τις σκέψεις των συνανθρώπων του, να λυγίζει κουτάλια απλώς αγγίζοντάς τα, να επιδιορθώνει χαλασμένα μηχανήματα χαϊδεύοντάς τα και να επηρεάζει τις μαγνητικές βελόνες και τα μηχανήματα περνώντας απλώς από δίπλα τους.

Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το αν ο Γκέλερ είναι ή δεν είναι ταχυδακτυλουργός, νομίζω ότι είναι αρκετές οι έρευνες στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, που έχουν αποφασίσει ότι πραγματικά κάτι συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο. Επίσης νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί Γκέλερ εκεί έξω που δεν τους ξέρει κανείς.

Ο Γκέλερ έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν (και για κάποιους λόγους αποσιωπά σήμερα) ότι ένας εξωγήινος δορυφόρος ερχόταν σε επαφή μαζί του, την ίδια εποχή που ο Ντικ πάθαινε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Ο Γκέλερ άκουγε κι αυτός μια μηχανική φωνή που προερχόταν από ένα δορυφόρο τον οποίο ονόμαζε Σπέκτρα (Spectra) και ισχυριζόταν ότι ο δορυφόρος ήταν η πηγή των δυνάμεών του. Δήλωνε τότε ότι οι τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις του ήταν δώρο μιας εξωγήινης οντότητας, η οποία ήρθε σε επαφή μαζί του στις 25 Δεκεμβρίου τού 1949, με τη μορφή ενός UFO που κατέβηκε από τους ουρανούς και τον χτύπησε με ένα παράξενο φως...

Ο μελετητής της περίπτωσης Γκέλερ, δρ. Αντρίγια Πουχάριτς, ο οποίος έχει γράψει μια μεγάλη μελέτη πάνω στο φαινόμενο του παράξενου Ισραηλινού, ισχυρίζεται ότι άκουσε κι αυτός την παράξενη φωνή τής Σπέκτρα. Σε μια περίπτωση που ο Γκέλερ ήταν υπνωτισμένος, ο Πουχάριτς μίλησε μαζί της. Η Σπέκτρα του είπε ότι είναι ένα συνειδητό κομπιούτερ πάνω σε ένα διαστημόπλοιο που βρίσκεται 53.069 «εποχές φωτός» (light ages) μακριά. (Αν το «εποχές φωτός» ισοδυναμεί με τα «έτη φωτός», δηλαδή την απόσταση που διανύει το φως σε ένα έτος, αυτό την τοποθετεί κάπου στην απόσταση του κέντρου του γαλαξία μας από το ηλιακό σύστημά μας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι). Η αποστολή τής Σπέκτρα ήταν να στέλνει τηλεπαθητικά μηνύματα στον Γκέλερ, για να τον βοηθήσει να σώσει την ανθρωπότητα, αφού «μόνο αυτός μπορεί να το κάνει», όπως ισχυριζόταν η Σπέκτρα!

Νομίζω ότι είναι περιττό να σχολιάσω ότι είναι κάπως δύσκολο ο κόσμος μας να σωθεί από έναν άνθρωπο που αναλώνεται σε τηλεοπτικές εκπομπές λυγίζοντας κουτάλια. Έχουν περάσει επίσης πάνω από 30 χρόνια που η Σπέκτρα έλεγε αυτά τα πράγματα στον Πουχάριτς μέσω του Γκέλερ, αλλά ακόμη η ανθρωπότητα δεν φαίνεται να έχει σωθεί. Είναι επίσης σίγουρο ότι ο Γκέλερ είχε επαφές με κάποιους ανθρώπους που γνώριζαν όλο το παρασκήνιο του Μαύρου Ιππότη και ίσως να είχαν υπόψη τους την εμπειρία τού Ντικ. Η εμπειρία όμως του Ντικ συνέβη την ίδια χρονιά που ο Πουχάριτς δημοσίευσε το βιβλίο του για τον Γκέλερ, το περίφημο Uri, άρα δεν θα μπορούσε ο Γκέλερ να έχει κλέψει την εμπειρία τού Ντικ και να την έχει μεταφέρει για δική του…


Λουκάς Καβακόπουλος

Οι Μακεδόνες δημιούργησαν το τσιμέντο τρεις αιώνες πριν τους Ρωμαίους


Οι Μακεδόνες δημιούργησαν το τσιμέντο τρεις αιώνες πριν τους Ρωμαίους



Κομμάτια από τους ωραιότερους αρχαίους θησαυρούς της Ελλάδας εκτίθενται στο βρετανικό Μουσείο Ασμόλεαν της Οξφόρδης (Oxford's Ashmolean Museum), μάλιστα, ορισμένα από αυτά δεν τα έχουν δει ούτε οι Έλληνες.
Ανακαλύφθηκαν σε ένα βασιλικό συγκρότημα που ανήκει στο Μέγα Αλέξανδρο και τον πατέρα του Φίλιππο.
Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν ότι οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου δεν ήταν μόνον μεγάλοι πολεμιστές αλλά  πρωτοτυπούσαν και στις κατασκευαστές κτιρίων.
Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη είναι αποκαλυπτική:
Οι πρόσφατες αναλύσεις των οικοδομημάτων στην Βεργίνα, δείχνουν ότι οι Μακεδόνες είχαν δημιουργήσει το τσιμέντο τρεις αιώνες πριν κατακτήσουν την περιοχή οι Ρωμαίοι  οι οποίοι, μάλιστα, αδίκως,  θεωρήθηκαν ως ‘πατέρες’ του υλικού αυτού, όπως αναφέρει το BBC.
Tο σκυρόδεμα (τσιμέντο)  χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι Ρωμαίοι τον πρώτο αιώνα μ.Χ.


2012 ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ;


2012 ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ;

Η κινητήριος δύναμη του κλιματικού συστήματος της Γης είναι ο ήλιος. Το ηλιακό φώς θερμαίνει τον κόσμο μας. Η δύναμη των ηλιαχτίδων μέσα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης δίνουν ζωή στα φυτά και τα αναπτύσσουν. Το φως του ήλιου μεταδίδει θερμότητα, η οποία αναπτύσσει την θερμοκρασία του αέρα με αποτέλεσμα την εξάτμιση και τη συγκέντρωση των υδρατμών στον ουρανό όπου με τη μορφή των σύννεφων έχουμε το φαινόμενο της βροχής.

Με λίγα λόγια ο Ήλιος οδηγεί σχεδόν κάθε πτυχή του κλιματικού συστήματος της γης μας και καθιστά δυνατή τη ζωή, όπως την γνωρίζουμε.

Η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο αλλάζει σε διαστήματα αρκετών χιλιάδων ετών. Με τη σειρά τους αυτές οι αλλαγές ‘του μηχανισμού της τροχιάς’ ασκούν απότομες κλιματικές αλλαγές, λόγω της μείωσης της ποσότητας των ηλιακών ακτινών που φθάνουν στη Γη.

Έτσι, καθώς αλλάζει η θέση της Γης οι ακτίνες του ήλιου ωθούν σε μια νέα κλιματική διαδικασία.



Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο δείχνουν ότι ο κόσμος μας θα πρέπει τώρα να έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ψύξης- ίσως στην επόμενη εποχή των παγετώνων.
Άλλες σημαντικές δυνάμεις που επηρεάζουν το κλιματικό σύστημα της Γης, είναι, τόσο τα μεταβλητά στοιχεία, όπως είναι τα σύννεφα, τα αερομεταφερόμενα σωματίδια όσο και η φωτεινότητα της επιφάνειας της γης.

Κάθε ένα από τα στοιχεία αυτά, έχει την ικανότητα να υπερβαίνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να προκαλέσει ψύξη.

Για παράδειγμα, η αυξημένη νέφωση δίνει περισσότερη σκιά στην επιφάνεια, καθώς αντανακλάται το φως του ήλιο στο διάστημα. Τα αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια (ή αερολύματα) αντανακλούν το φως του ήλιου στο διάστημα με αποτέλεσμα να ψύχεται η επιφάνεια της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές ηφαιστειακές εκρήξεις ( όπως αυτή του όρους Πινατούμπο, το 1992) έχουν τη δυνατότητα να εκλύσουν μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων που καθώς απλώνονται στην ατμόσφαιρα, μειώνουν το φως του ήλιου. με αποτέλεσμα την δημιουργία ψυχρού κλίματος στην επιφάνεια της Γης.

Ομοίως, η αύξηση των επιφανειών υψηλής αντανάκλασης, όπως είναι τα στρώματα πάγου, εξαποστέλλουν μεγαλύτερα ποσά ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα της γης.

ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ με τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ

ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας. Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.


Κατάλογος των επιστημόνων που προειδοποιούν για παγετώνες:

1. Don Easterbrook, Professor Emeritus, Dept. of Geology, Western Washington University.

2. Syun Akasofu, Professor of Geophysics, Emeritus, University of Alaska

3. Prof. Mojib Latif, Professor, Kiel University, Germany

4. Dr. Noel Keenlyside from the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University

5 - 6. Professor Anastasios Tsonis, Head of Atmospheric Sciences Group University of Wisconsin, and Dr. Kyle Swanson of the University of Wisconsin-Milwaukee

7. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

8. Henrik Svensmark , Professor DTU, Copenhagen.

9. Jarl R. Ahlbeck, D.Sc., AboAkademi University, Finland

10. Dr. Alexander Frolov, Head of Russia’s state meteorological service Rosgidromet and

Dr. Tishkov, deputy head of the Geography Institute at Russian Academy of Science.

11. Mike Lockwood, Professor of Space Environmental Physics, University of Reading, UK.

12. Dr. Oleg Pokrovsky, Voeikov Main Geophysical Observatory.

13. Girma Orssengo, b.Tech, MASc, PhD

14. Nicola Scafetta, PhD.

15. Dr William Livingston, astronomer & solar physicist; and 16. Dr Matthew Penn – astronomer & solar physicist

17. Joe d’Aleo – Executive Director of Certified Consultant Meteorologists.

18. Harry van Loon, Emeritus at NCAR and CORA.

19. Roland Madden, Senior scientist at NOAA, Deputy Head of Climate analysis.

20. Dave Melita, Head Meteorologist at Melita Weather Associates.

21. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

22. Dr. David Archibald, Australia, environmental scientist.

23. Dr Habibullo Abdussamatov, Head of Space Research, Lab of Pulkov Observatory.

24. Dr Fred Goldberg, Swedish climate expert.

25. Dr. George Kukla, a member of the Czechoslovakian Academy of Sciences and a pioneer in the field of astronomical forcing.

26. Peter Clark, Professor of Geosciences at OSU

27. James Overland, NOAA.

28. Dr. Theodore Landscheidt.

29. Matt Vooro, P. Eng.

30. Girma Orssengo, PhD

31. Thomas Gobig, Meteorologist, Meteo Media weather service.

32. Piers Corbyn, Astrophysicist.

33. Dr. Karsten Brandt, Director of Donner Wetter Weather Service.


Τους Ευρωπαίους τους περιμένουν φοβερές παγωνιές τον ερχόμενο χειμώνα,- προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες.  

Πριν μόλις μία εβδομάδα οι κάτοικοι της Βρετανίας και της Γαλλίας λούζονταν από τις ακτίνες του πυρωμένου φωτός του Ήλιου.
Τις πρώτες μέρες Οκτωβρίου η θερμοκρασία πλησίαζε τους 30 βαθμούς πάνω από το μηδέν, ενώ τώρα πέφτει απότομα προς τα κάτω.
Στη βόρεια Σκωτία πριν μερικές μέρες έπεσε χιόνι. Κάτι περισσότερο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά των Βρετανών μετεωρολόγων, ο ερχόμενος χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι πολύ κρύος.
Οι μετεωρολόγοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους πάνω στη βάση της ανάλυσης μερικών παραγόντων μαζί, και πρώτ’ απ’ όλα των αλλαγών της θερμοκρασίας και της έντασης των ρευμάτων στον Ατλαντικό.
Εκτός απ’ αυτό, κατά τη γνώμη των επιστημόνων, για τον ασυνήθιστο καιρό φταίει ο Ήλιος. Ο αστέρας αυτός είναι αρκετά σταθερός, κάτι που εξασφαλίζει τη δυνατότητα ζωής στη Γη, αλλά η δραστηριότητά του αλλάζει περιοδικά,- εξήγησε ο
Σεργκέι Μπογκατσόφ, επιστήμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Φυσικής.

- «Ο Ήλιος μεταβιβάζεται από την κατάσταση υψηλής δραστηριότητας σε κατάσταση χαμηλής δραστηριότητας. Υπάρχει ένας βασικός κύκλος 11 ετών, δηλαδή, κάθε έντεκα χρόνια, γίνεται περισσότερο ή λιγότερο ενεργός. Υπάρχουν επίσης και κύκλοι πιο γενικού χαρακτήρα που διαρκούν εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Όταν τα χαμηλότερα επίπεδα συγκλίνουν σε ένα σημείο, τότε ο Ήλιος μπορεί να βυθιστεί σε κατάσταση κατάθλιψης.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι γνωστές από την ιστορία. Η τελευταία συνέβηκε στον 17-18 αιώνα, όταν η ενεργητικότητα του ΄Ηλιου είχε κατασταλεί για 100 σχεδόν χρόνια.
Στη Γη το φαινόμενο αυτό συνέπεσε με την λεγόμενη μικρή εποχή των πάγων, που συνοδευόταν από ανομβρίες, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και της αγροτικής παραγωγής.

Τον τελευταίο καιρό, όπως λένε οι ειδικοί, ο Ήλιος, ευρισκόμενος στη φάση μικρής δραστηριότητας του 11χρονου κύκλου του, εκπέμπει λιγότερη υπεριώδη ακτινοβολία με αποτέλεσμα στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας να εμφανίζονται διάφορες ανωμαλίες.

Οι μάζες κρύου αέρα π.χ. μετακινούνται προς την Αρκτική, προκαλώντας τη συρρίκνωση του βόρειου μέρους του Ατλαντικού ωκεανού και τη πτώση των ημερήσιων θερμοκρασιών στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, αργά το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Το γεγονός αυτό, κατά τη γνώμη μιάς σειράς επιστημόνων, δείχνει ότι η Ευρώπη μπαίνει ξανά στη μικρή εποχή των πάγων. Με το τόσο ριζοσπαστικό συμπέρασμα δεν συμφωνεί ο Ρώσος επιστήμονας Σεργκέι Μπογκατσόφ.

- «Τη παρούσα στιγμή ο Ήλιος δεν βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση. Σήμερα παρατηρούμε την έξοδο του ΄Ηλιου από την κατάσταση ελάχιστης δραστηριότητας και την μετάβασή του σε όλο και πιο ενεργό φάση, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει τον ΄Ηλιο στο επίπεδο μεγαλύτερης δραστηριότητας στο τέλος του 2012 – αρχές του 2013.
Ώς την οριστική αλλαγή της «ηλιακής διάθεσης»  θα έχουμε ακόμα ένα έτος.

Στα πρόθυρα, πάντως, του φετινού χειμώνα οι κλιματολόγοι αποφάσισαν να μοιραστούν τα προγνωστικά τους με την κυβέρνηση της χώρας ώστε το χιόνι τον Οκτώβριο να μην γίνει για αυτή καμιά έκπληξη»,- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Ρώσος ειδικός Σεργκέι Μπογκατσόφ.

"Περίεργα" αντικείμενα "εισέρχονται" στη Σελήνη;


"Περίεργα" αντικείμενα "εισέρχονται" στη Σελήνη;

Ενας ερασιτέχνης λάτρης της αστρονομίας, επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει την λαμπερή πανσέληνο του Οκτωβρίου, πριν από μία εβδομάδα στον Καναδά.

  Κοιτάζοντας μέσα από τον φακό της βιντεοκάμερας, του φάνηκε σαν κάτι να κινείται προς τη Σελήνη και να "χάνεται" μέσα σε αυτή.
  Πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει, δύο ακόμη παρόμοια αντικείμενα έκαναν ακριβώς την ίδια κίνηση!
  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, όταν είδε προσεχτικά το βίντεο, εντόπισε "τρία αντικείμενα τριγωνικού σχήματος να κινούνται προς τη Σελήνη και να εισχωρούν σε αυτήν!". 
  Στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο youtube, έχει αριθμήσει με τους αριθμούς 1, 2, 3 τα σημεία που κατά τον ίδιο εμφανίζονται τα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια έχει επεξεργαστεί γραφικά την εικόνα.
  Ο ίδιος τα ονομάζει ufo, διευκρινίζοντας ότι έτσι αποκαλούμε κάθε ιπτάμενο αντικείμενο  "άγνωστης ταυτότητας" και ζητάει από τους χρήστες του διαδικτύου την γνώμη τους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται για προϊόν τεχνικής επεξεργασίας!
  Εσείς, τι λέτε;
http://a-pistefto.blogspot.com/2011/10/blog-post_2997.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FumzAI+%28a-pistefto%29 ΠΗΓΗ

Οι Έλληνες, τότε και σήμερα .


Οι Έλληνες, τότε και σήμερα .



Μάχη του Μαραθώνος,11η Σεπτεμβρίου 490 π. Χ.
 
Πριν από τη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα, ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης, απευθυνόμενος στους Έλληνες,  είπε:
 
«Εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν,
Εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.»
 
Οι Έλληνες συνειδητοποίησαν τα λόγια του Ηγέτη - Στρατηγού Μιλτιάδη και έκαναν πραγματικότητα το φαινομενικά και λογικά αδύνατο.
Κατατρόπωσαν τους Πέρσες, έσωσαν την Πατρίδα και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές και ένδοξες σελίδες όχι μόνο της δικής μας, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας.
 
Σήμερα, έτος 2011 μ. Χ.

 
Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, διατρέχει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ιστορίας της.
Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ που την απειλεί και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, είναι πολυπλόκαμο, για να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο και περιλαμβάνει :
1. Εθνική κυριαρχία (εκχώρηση δικαιωμάτων, εδαφών και ορυκτού πλούτου)
2. Μνημόνιο - Δανειακή Σύμβαση (Οικονομική υποδούλωση χωρίς διέξοδο)
3.  Κάρτα του Πολίτη  (Αφαίρεση και στέρηση δικαιωμάτων και Ελευθερίας)
4.  Κώδικα Διατροφής  (Επιβολή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών)
5.  Ψεκασμούς από αέρος  (επικίνδυνες χημικές ουσίες, CHEMTRAILS)
6. Λαθρομετανάστες  (Στρατός ξένων δυνάμεων εντός της χώρας, που μπορεί να οργανωθεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα μέσα σε λίγες ώρες, για να καταστείλει ενδεχόμενη εξέγερση των Ελλήνων)
7. Σχέδιο Καλλικράτης (Πρώτο βήμα γιά Ανεξαρτητοποιήσεις - Αυτονομήσεις Ελληνικών περιοχών, πχ. Θράκη, Κρήτη)
8. Αντισυνταγματικούς Νόμους (Σωρεία σκληρών Νόμων, που στρέφονται αποκλειστικά κατά των Ελλήνων πολιτών)
9. Διάλυση της Παιδείας (Προγράμματα ημιμαθείας για τα Ελληνόπουλα, εξώθηση των μαθητών σε καταλήψεις, καλλιέργεια κλίματος αντιπαλότητας από τους μαθητές προς τους καθηγητές, κατάργηση βασικών μαθημάτων, αλλοίωση της γλώσσας, παραχάραξη της Ιστορίας, αποδόμηση Εθνικών Ηρώων για στέρηση προτύπων, Εθνομηδενισμός κλπ)
10. Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα (Ραγδαία αύξηση και εξάπλωση της εγκληματικότητας όλων των μορφών, χωρίς τιμωρία. Ασυδοσία και διευκολύνσεις σε επικίνδυνους κακοποιούς. Αδρανοποίηση της Αστυνομίας. Ενοχοποίηση των θυμάτων)
11. Καταρράκωση θεσμών λαϊκής εμπιστοσύνης (Εκκλησία, Στρατός, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πνευματική ηγεσία, Φορείς άσκησης ελέγχου. Μέθοδος : Έντονη και διαρκής προβολή των αποτυχιών τους ή κακών παραδειγμάτων, με ταυτόχρονη αποσιώπηση και απόκρυψη των επιτυχιών και των καλών παραδειγμάτων)
12.  Αποβιομηχανοποίηση της χώρας (Άρχισε από την μεταπολίτευση το 1974 και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βλέπε ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και πάρα πολλές άλλες βιομηχανικές μονάδες, που έκλεισαν, ή έφυγαν από την Ελλάδα, ή κατέχονται από ξένους)
Συμβαλλόμενοι:
Α΄. Εντολοδότες:
Η Παγκόσμια Κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της : ΔΝΤ(ΔυΝάσΤες), Τρόϊκα, Ε.Ε.
 
Β΄. Εντολοδόχοι:
Η Ελληνόφωνη Κυβέρνηση των Ελλήνων και οι άλλοι πολιτικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση, που διαδραματίζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επιδίωξη - Μέσα:
Η υποδούλωση της Ελλάδος με ενυπόγραφη εκούσια παράδοση, ώστε να αποκλείεται η νομιμοποίηση ενδεχομένων αντιδράσεων από τον λαό. Απρόσκοπτη εξέλιξη  στην εφαρμογή των όρων του Συμβολαίου εξασφαλίζεται όταν ο λαός κοιμάται. Την αποστολή να κρατήσουν τον λαό σε καταστολή ανέλαβαν προθύμως και εκτελούν ευσυνειδήτως :
α΄. Τα μεγάλης εμβέλειας και επιρροής ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης), διά των γνωστών φερεφώνων τους.
β΄. Οι χρυσοπληρωμένοι κομματικοί εργατοπατέρες - συνδικαλιστές.
γ΄. Παλαιοί πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, εμφανισθέντες σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες της Πατρίδας και του λαού, που οργανώνουν «αντιστασιακές κινήσεις ή κινήματα» και τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν τον σύγχρονο «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» των Α΄ και Β΄ συμβαλλομένων.
Τρόποι - Μέθοδοι :
 Οικονομικός στραγγαλισμός των πολιτών (Υπερχρεωμένες οικογένειες από δάνεια, πιστωτικές κάρτες κλπ., περικοπές μισθών και συντάξεων, βαρειά φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, ραγδαία αύξηση  της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών).
Οργανωμένη ειδησεογραφία παραπληροφόρησης για εκφοβισμό και πρόκληση ανασφάλειας.
Στην Ημερησία Διάταξη των οργάνων εκφοβισμού και καταστολής, η δοκιμασμένη συνταγή των ΧιτλεροΣταλινικών καθεστώτων : Υποτίμηση, προσβολές, κατασυκοφάντηση και απαξίωση ΚΑΘΕ διαφωνούντος, προσάπτοντάς του τις γνωστές ρετσέτες Φασίστας, Ρατσιστής, Ελληναράς, Εθνικιστής κλπ.
  
Συμφωνημένες απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για εκτόνωση της πίεσης, διανθισμένες με ποικιλία "σκληρών"  αντιπαραθέσεων μεταξύ συνδικαλιστών που .υποφέρουν και .ανάλγητων Κυβερνητικών.
 
- Κατευθυνόμενη οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων, ώστε αφ' ενός μεν, να ελέγχεται η αντίδραση, αφ' ετέρου δε, να διαχέεται δεξιά και αριστερά το «νερό» που συλλέγεται από την αυθόρμητη και αθρόα συμμετοχή του λαού, για να μη φουσκώσει ανεξέλεγκτα το «ποτάμι της οργής».
Αναγνωρίζονται εύκολα, γιατί είναι τα «κινήματα» που τόσο αυτά, όσο και οι ηγετικές ή συντονιστικές τους ομάδες προβάλλονται ιδιαίτερα και ΜΟΝΟΝ αυτά από τα μεγάλα ΜΜΕ.  
 
Σκοπός:
 
Ο αφελληνισμός της Ελλάδος, ο σταδιακός αφανισμός του Ελληνικού Έθνους, η απάλειψη όλων των στοιχείων του Ελληνισμού από το πρόσωπο της γής, και παράλληλα ο κατακερματισμός της Ελλάδος και η απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών σε μόνιμη βάση ανενόχλητα.
 
ΑΠΟΡΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δεν υπάρχει ένας Έλληνας αληθινός, κομματικά άφθαρτος, φωτισμένος, δυνατός και αποφασισμένος, ένας Ηγέτης γιά να εμπνεύσει, να εμψυχώσει και να οδηγήσει, ως άλλος Μιλτιάδης, τους εναπομείναντες πιστούς Έλληνες στον υπέρ πάντων αγώνα, όσο ακόμα υπάρχει καιρός;
Ή θα στέκουμε απαθείς, αδρανείς και αμέτοχοι να επαναλαμβάνουμε  στο διηνεκές, μονότονα και μοιρολατρικά, τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού    
 
«δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε,
πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε».

"Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά διέφυγε στην Αργεντινή"!


"Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά διέφυγε στην Αργεντινή"!

 Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά αφού σκηνοθέτησε τον θανατό του, απέδρασε στην Αργεντινή! Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων "θεωριών συνωμοσίας" ένα νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο " Γκρίζος Λύκος: Η απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ" ("Grey Wolf: The Escape of Adolf").


Οπως γράφουν οι συγγραφείς του, Simon Dunstan και Gerrard Williams, ο Χίτλερ στην πραγματικότητα διέφυγε με τη βοήθεια ενός μικρού αεροσκάφους και ενός υποβρυχίου, μαζί με την σύζυγό του Εύα Μπράουν στην Αργεντινή, όπου μάλιστα απέκτησε δύο κόρες και πέθανε σε ηλικία 73 ετών, το 1962!

" Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, γνώριζαν την αλήθεια, αλλά προτίμησαν να την αποκρύψουν, λαμβάνονυτας ως αντάλλαγμα την πρόσβαση στην μυστική τεχνολογία των Ναζί. Δεν επιχειρούμε να ξαναγράψουμε την ιστορία αλλά τα στοιχεία είναι πολύ συνταρακτικά για να τα αγνοήσουμε", δήλωσε ο ένας εκ των συγγραφέων, Gerrard Williams, ιστορικός και δημοσιογράφος.

Στο βιβλίο, γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο δραπέτευσης του Χίτλερ και της Μπράουν. " Ο Αδόλφος μπήκε στο καταφύγιο μετά τα μεσάνυχτα στις 28ης Απριλίου, μαζί με τα δύο αγαπημένα τουυ σκυλιά της Αλσατίας και κάποιους πιστούς άντρες των SS. Αυτοί είχαν αναλάβει να τον βοηθήσουν να διαφύγει, αξιοποιώντας το μυστικό υπόγειο τούνελ διαφυγής στο Βερολίνο", υποστηρίζουν οι συγγραφείς και προσθέτουν:

"Καμουφλαρισμένοι με φαρδιές στολές και κράνη των Ες-Ες, ο Χίτλερ, η Μπράουν και οι υπόλοιποι συνωμότες τους, διέσχισαν το εγκαταλελειμμένο υπόγειο διάδρομο, μέχρι να φτάσουν στο σταθμό Fehrbelliner Plat. Εκεί είχε δημιουργηθεί ένας αυτοσχέδιος αεροδιάδρομος".

Στη συνέχεια της ιστορίας, ο Φύρερ και η συνοδεία του πετάξαν προς τη Δανία και από εκεί μια ισπανική στρατιωτική βάση νότια της Βαρκελώνης, όπου άλλαξαν αεροπλάνο για να καυαλήξουν στις Καναρίους Νήσους. Εκεί, τους περίμενε ένα υποβρύχιο με την ονομασία "Γκρίζος Λύκος", το οποίο τους οδήγησε στην -υπό φασιστικό έλεγχο- Αργεντινή.

Ο διακεκριμένος ιστορικός Guy Walters, σχολιάζοντας το βιβλίο αυτό δήλωσε ότι "τα σκουπίδια και οι ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Χίτλερ να επέζησε, δυστυχώς υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στους χώρους των ιστορικών" και πρόσθεσε ότι "οι δύο συγγραφείς θα έπρεπε να ντρέπονται"!

Αποχαρακτηρισμένα Σοβιετικά στρατιωτικά Πλάνα UFO


Αποχαρακτηρισμένα Σοβιετικά στρατιωτικά Πλάνα UFO

Αυτή η ταινία και το υλικό έχουν αποχαρακτηριστεί πριν από αρκετά χρόνια από τους Σοβιετικούς, αλλά είναι καλά, αξίζει να παρακολουθήσετε αν δεν την έχετε δει!










Δείτε το video: