Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα φέρνει.... αλαλούμ στις τηλεπικοινωνίες(VIDEO)


Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα φέρνει.... αλαλούμ στις τηλεπικοινωνίες(VIDEO)

Καταφθάνει... ολοταχώς μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη μας - ευτυχώς, όχι για πολύ. Μέχρι αύριο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα, στα συστήματα πλοήγησης και στους ασυρμάτους.

Aυτό γιατί, σύμφωνα με επιστήμονες της Βρετανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, τρεις ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που έγιναν στην επιφάνεια του Ήλιου έχουν αποστείλει νέφη φορτισμένων σωματιδίων προς τη.... Γη, που ίσως να επηρεάσουν τους δορυφόρους, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.



Αν και στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η άποψη ότι η ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο είχαν αρχικά αξιολογήσει, είναι αρκετή για να "μετακομίσει" πιο νότια το εκπληκτικό βόρειο σέλας και να είναι εμφανές και στη Βρετανία!


Από το ηλιακό στέμμα, εκατομμύρια τόνοι αερίων εκτοξεύονται μαζί με ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία στο διάστημα με ταχύτητα 5 εκατομμυρίων μιλίων την ώρα, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τα 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου!

Τα ΜΜΕ της Κίνας έχουν ήδη αναφέρει διαταραχές στις τηλεπικοινωνίες ασυρμάτων στο νότιο τμήμα της χώρας. Το 1972, μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκλήθηκε από ηλιακή έκλαμψη έθεσε εκτός λειτουργίας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Ιλινόις, ενώ το 1989 μία άλλη καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε 6 εκατομμύρια κατοίκους του Κεμπέκ...