Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΚΡΑΝΙΑ(ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ)ΕΜΕΙΣ?

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΚΡΑΝΙΑ(ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ)ΕΜΕΙΣ?

Μαθετε περισσοτερα

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΘΟΥΛΗ.(ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ?.ΤΙ ΒΡΗΚΕ?.).

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΘΟΥΛΗ.(ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ?.ΤΙ ΒΡΗΚΕ?.).

Μαθετε περισσοτερα

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΘΟΥΛΗ.(ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ?.ΤΙ ΒΡΗΚΕ?.).


Ο Χίτλερ, το Γκράαλ και η (ΘΟΥΛΗ).

Πίσω από την "ανωτερότητα" του Τρίτου Ράιχ κρύβονταν οι προλήψεις, η αστρολογία, ο μυστικισμός, η παράνοια...

Κάποιοι ευφάνταστοι ισχυρίζονταν ότι ο Χίτλερ είχε καταληφθεί από δαίμονες και κάποιοι άλλοι ότι διατηρούσε επαφές με εξωγήινους. Στην αφρόκρεμα του Τρίτου Ράιχ βρέθηκαν στρατηλάτες και σύμβουλοι με ακόμα πιο τρελές ιδέες.

Το Χόλιγουντ μάς προϊδέασε με ταινίες όπως Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία ή τα Εφτά Χρόνια στο Θιβέτ. Θέμα των ταινιών αυτών μερικά από τα πιο αινιγματικά ενδιαφέροντα του Χίτλερ και του περιβάλλοντός του.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι διοικητές των ναζί, αντί να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών, αναζητούσαν το ιερό δισκοπότηρο, το θρυλικό Γκράαλ, συμμετείχαν σε παγανιστικές τελετουργίες ή διοργάνωναν εξερευνητικές αποστολές στο Θιβέτ και στην έρημο Γκόμπι με στόχο να ανακαλύψουν τους "επιζήσαντες" των Αρίων του παρελθόντος. Είναι γεγονός ότι η πιο παρανοϊκή εποχή στη σύγχρονη ιστορία καθοδηγούνταν από φαντασιόπληκτους, μυστικιστές, μάντεις και αστρολόγους.

Καπνομάντεις με γαλόνια

Ο Καρλ Μαρία Βίλιγκουτ, ένας από τους συμβούλους του Χίτλερ, υποστήριζε ότι είχε αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή του ως διοικητής. Ο περιβόητος Χάινριχ Χίμλερ, διοικητής των SS, πίστευε ότι ήταν η μετεμψύχωση του Ερρίκου, Γερμανού βασιλιά του 10ου αιώνα.

Οι φανατισμένοι Άριοι πολεμιστές του Χίμλερ διδάσκονταν το ρουνικό αλφάβητο, την αρχαία μαγική γραφή της Βόρειας Ευρώπης, στην οποία το S συμβόλιζε τη νίκη. Το βράδυ του θερινού ηλιοστασίου τα SS τιμούσαν το θεό του πολέμου ανάβοντας μια μεγάλη φωτιά στο δάσος.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου επιδίδονταν σε μια τελετουργία εμπνευσμένη από το Θιβέτ. Δώδεκα αξιωματούχοι έκαιγαν μια ματωμένη σημαία και στη συνέχεια αναζητούσαν οιωνούς για το μέλλον από τα δαχτυλίδια του καπνού.

Έχοντας ως βάση του το κάστρο του Βέβελσμπουργκ, στη Βεστφαλία (Γερμανία), ο Χίμλερ επιδίωκε να μετατρέψει την ελίτ των SS σε μια νέα τάξη Ναϊτών. Γιατί; Οι Ναΐτες, στους οποίους αποδίδεται η σύλληψη και ανέγερση των πρώτων γοτθικών ναών της Ευρώπης, ήταν ένα πανίσχυρο μεσαιωνικό ιπποτικό τάγμα που υποτίθεται ότι ανακάλυψε και μετέφερε στα νότια της Γαλλίας το Γκράαλ, το μαγικό δισκοπότηρο στο οποίο συγκεντρώθηκε, σύμφωνα μ' ένα χριστιανικό θρύλο, το αίμα του Εσταυρωμένου.

Αυτό πίστευε ακράδαντα ο αρχαιολόγος Ότο Ραν, τις έρευνες του οποίου υποστήριζε και χρηματοδοτούσε ο Χίμλερ. Σύμφωνα με τον Ραν, τελευταίοι κάτοχοι του Γκράαλ ήταν οι Καθαροί, χριστιανική αίρεση που υπέστη διωγμούς από την Καθολική Εκκλησία. Ύστατο οχυρό τους ήταν το Μοντσεγκούρ, το οποίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά. Ο Ραν θεωρούσε τους Καθαρούς υπέρμαχους ενός αμόλυντου χριστιανισμού άριας προέλευσης, αποκλειστικοί κληρονόμοι του οποίου ήταν οι ναζί.

Άριοι στο Θιβέτ

Άλλη έμμονη ιδέα του Χίμλερ και των συμβούλων του ήταν ότι στην Ανατολή υπήρχαν ακόμα υπόγεια βασίλεια τα οποία είχαν ιδρύσει οι απόγονοι των αρχαίων αρίων φυλών. Μάλιστα οι βασιλείς τους κατείχαν υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες οι ναζί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κατακτήσουν τον κόσμο.

Εξ ου και η εκστρατεία του 1934 με αρχηγό τον Σβεν Χέντιν, προς αναζήτηση του αρχαίου πολιτισμού των Αρίων στην έρημο Γκόμπι και αργότερα, μεταξύ 1938-1939, στο Θιβέτ, όπου ο Ερνστ Σέφερ μελέτησε τον πολιτισμό των σαμάνων (ιερών μάγων).

Πώς διαδίδονταν τέτοιοι μύθοι; Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες όπως η Έλενα Μπλαβάτσκι, "ιέρεια" του αποκρυφισμού, αναμειγνύοντας τη βουδιστική παράδοση με φανταστικές θεωρίες έκανε αναφορά σε μυθικά μέρη όπως το Σαμπαλάχ στην έρημο Γκόμπι, όπου ζούσαν οι άρχοντες της άριας φυλής, ή στο Αγκάρθι, υπόγειο βασίλειο κρυμμένο κάτω από τα Ιμαλάια, το οποίο ανήκε στο βασιλιά του κόσμου, επίσης άριας καταγωγής. Το Ahnenerbe, τμήμα των SS, δημιουργήθηκε από τον Χίμλερ ακριβώς για να ερευνήσει την προϊστορία των Αρίων.

Ύστατη Θούλη

Τα πίστευε ο Χίτλερ όλα αυτά; Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους βιογράφους του, προσδοκούσε να αξιοποιήσει αυτές τις θεωρίες ως πολιτικό εργαλείο. Έχοντας επιτρέψει στον Χίμλερ να δρα ελεύθερα, επιδίωκε τη δημιουργία μιας άριας, ναζιστικής, νεοπαγανιστικής θρησκείας με πρωτότυπες τελετουργίες, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές θρησκείες.

Ως ένα βαθμό είχε σίγουρα επηρεαστεί από τις μυστικιστικές αντιλήψεις κάποιων μελών της αυστριακής και γερμανικής Δεξιάς. Εξάλλου προσωπικός του σύμβουλος ήταν ο Ότο Χάνουσεν, κορυφαίος αστρολόγος της εποχής, τον οποίο σκότωσε γιατί πρόβλεψε τη μέρα του θανάτου του.

Από την άλλη, ορισμένα από τα ιδρυτικά μέλη του ναζιστικού κόμματος προέρχονταν από μια μυστικιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1918, τη Θούλη. Ο ιδρυτής της, ο βαρόνος Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ, ήταν πεπεισμένος ότι η Θoύλη ήταν το θρυλικό Λευκό Νησί στις παγωμένες βόρειες χώρες -ίσως η Ισλανδία-, το οποίο αποτέλεσε πιθανό καταφύγιο των τελευταίων Γερμανών Αρίων, της "ανώτερης" φυλής που επικράτησε στον αρχαίο κόσμο.

Στην Ύστατη Θούλη (Ultima Thule), την τελευταία χώρα του Βορρά, είχε αναφερθεί ο Βιργίλιος. Οι κάτοικοί της εξολοθρεύτηκαν μετά από μια καταστροφή. Εικάζεται ότι οι επιζήσαντες, που διατήρησαν τις μαγικές τους δυνάμεις, διασώθηκαν κρυμμένοι σε μυστικές στοές του Θιβέτ.

Προπαγάνδα

Ο Σεμπότεντορφ έδινε διαλέξεις στα μέλη της Θούλης για τους θεούς, το γερμανικό αίμα ή τα γράμματα του ρουνικού αλφαβήτου, όπως και για τον αδυσώπητο εχθρό, τους Εβραίους. Διόλου τυχαία, η Θούλη προερχόταν από μια μυστική αντισημιτική οργάνωση, την Αδελφότητα των Γερμανών, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε τελετουργίες φορώντας λευκούς μανδύες και κουκούλες, τις οποίες αργότερα υιοθέτησε η αμερικανική ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν. Σκοπός τους ήταν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους.

Οι πρώτοι ναζιστές ήταν μέλη της εταιρείας Θούλη. Το ίδιο και πολλά μέλη του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος που ιδρύθηκε το 1919. Σ' αυτό εισχώρησε ο Χίτλερ και ήταν αυτό που μετεξελίχθηκε στο ναζιστικό κόμμα του 1920. Σύμβολο της Θούλης ήταν -τι άλλο;- η σβάστικα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι δε διακατέχονταν όλοι οι άνθρωποι-κλειδιά του Τρίτου Ράιχ από τις μυστικιστικές αυτές μανίες. Πολλοί ήταν οι αξιωματικοί που τις αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό, όπως ο ανθυπασπιστής Έρμαν Γκέρινγκ, ο βοηθός του Χίτλερ Μάρτιν Μπόρμαν και ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς. Ειδικά η ενασχόληση του τελευταίου με την αστρολογία και τις μαγικές τελετουργίες ήταν χρήσιμη μόνο ως εργαλείο παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και φανατισμού.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΟΙΛΗ ΓΗ.(Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ).

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΟΙΛΗ ΓΗ.(Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ).

Μαθετε περισσοτερα