Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παγκοσμιοποίηση και εξωγήινοι


Παγκοσμιοποίηση και εξωγήινοι (1/18)

Ο Alex Collier, ο οποίος βρίσκεται σε τηλεπαθητική επαφή με την εξωγήινη φυλή των Ανδρομεδίων, μιλά για τα ακόλουθα θέματα, με βάση τις πληροφορίες που παίρνει από αυτούς: Γκρίζοι, Δρακονιανοί, Ομάδα του Ωρίωνα, η ατζέντα των προηγουμένων για τη Γη, ρόλος των Ανδρομεδίων, Πλειάδιοι, άλλες εξωγήινες φυλές και η σχέση τους με τη Γη, ανθρώπινη πνευματικότητα, ανθρώπινες θρησκείες, ταξική διαίρεση της κοινωνίας, γήινες κυβερνήσεις, Νέα Τάξη Πραγμάτων, εξέγερση ενάντια στο κατεστημένο.....οικολογική ρύπανση, πολυεθνικές, αυτοματισμός της ζωής και καταναλωτισμός, η ιστορία του πλανήτη, εξωγήινες φυλές που έχουν αποικίσει τη Γη, 2012 και άνοδος σε υψηλότερη διάσταση, οι διάφορες διαστάσεις του σύμπαντος, η εξέλιξη της ζωής, μαύρες τρύπες, η Μεγάλη Έκρηξη, γενετικά πειράματα, υπόγειες εγκαταστάσεις, Area 51 και άλλες παρόμοιες περιοχές μυστικών πειραμάτων, η γήινη αποίκιση του Άρη, η σελήνη ως τεχνητός δορυφόρος, επαφή γήινων με εξωγήινους, θεάσεις ΑΤΙΑ στην Αμερική και κυβερνητική απόκρυψη αυτών, καταστρατήγηση του αμερικανικού συντάγματος, το αμερικανικό χρέος, η συνένωση της ανθρωπότητας, η αγάπη, η ανθρώπινη ευθύνη.
(Συνολική διάρκεια: 2 ώρες)
ΠΗΓΗ((http://katohika.blogspot.com/2011/03/118.html))
1/18




2/18



3/18



4/18




5/18




6/18




7/18




8/18



9/18




10/18




11/18




12/18





13/18



14/18



15/18



16/18





17/18



18/18



8 απειλητικές για τον πολιτισμό αλλαγές της Γης


8 απειλητικές για τον πολιτισμό αλλαγές της Γης

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προειδοποιητικά σημάδια, που δείχνουν ότι ο πλανήτης μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Για την ακρίβεια, πολλές από τις αλλαγές αυτές σημειώνονται για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία και δείχνουν ότι ο πολιτισμός μας θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως.

Το κρύο... και η ζέστη σημειώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η σεισμική δραστηριότητα έχει αυξηθεί ακόμα και σε μέρη που υποτίθεται ότι δεν βρίσκονται κοντά σε σεισμογενείς ζώνες. Τα πουλιά, οι μέλισσες, τα ψάρια και πολλά ακόμα ζώα πεθαίνουν χωρίς προφανή λόγο, ενώ ακούγονται και φήμες για γαλαξιακές ανωμαλίες που μόλις έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές.

Εκτός από τη θεωρία για την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη, που είναι συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχουν ανακύψει και άλλα προβλήματα, πολύ σοβαρότερα ακόμα και από τη μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή, τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Φυσικά, πολλές από αυτές τις αλλαγές συνδέονται μεταξύ τους κατά κάποιο τρόπο, αλλά η ιδέα πως υπάρχει μία μαγική λύση για όλα αυτά τα προβλήματα είναι μάλλον απίθανη.
Φαίνεται πως αυτός ο στροβιλώδης κύκλος θα συνεχίσει να ξετυλίγεται παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τον σταματήσει. Το μόνο πράγμα που ενδεχομένως μπορούμε να κάνουμε είναι να αφομοιώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες και να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, ελπίζοντας εντούτοις για το καλύτερο.
Βέβαια, οι άνθρωποι διαθέτουν μία εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε αντίθεση με το ζωικό βασίλειο, αν και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να προοδεύσουμε εάν δεν προστατέψουμε ολόκληρη τη βιόσφαιρα.
Παρακάτω παρατίθενται 8 παράξενες αλλαγές της Γης, που απαιτούν την προσοχή μας.

1. Περιβαλλοντική κατάρρευση: Το παγκόσμιο περιβάλλον έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης εδώ και αρκετό καιρό. Το οικονομικό σύστημα έχει αρχίσει να «καταβροχθίζει» τα πάντα μπροστά του. Από τις βιομηχανικές-χημικές και γεωργικές επιχειρήσεις που δηλητηριάζουν το έδαφος, το νερό και την άγρια ζωή σε μεγάλη κλίμακα, μέχρι την υπεραλιεία στους ωκεανούς, την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, τους χημικούς ψεκασμούς, την απογύμνωση της Γης από τον ορυκτό της πλούτο, την εξόρυξη φυσικού αερίου και την τοξικότητα των υδάτων, ολόκληρο το φυσικό μας περιβάλλον φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να κρατηθεί στη ζωή ακέραιο.

Οι πραγματικοί περιβαλλοντιστές θα πρέπει να ξυπνήσουν από τον βολικό τους λήθαργο και να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα για τη διάσωση του οικοσυστήματος από την απλή μείωση των εκπομπών διοξειδίου.
2. Αυξημένη τεκτονική δραστηριότητα: Πολλοί σεισμολόγοι κάνουν λόγο για αύξηση της συχνότητας των σεισμών αλλά και της ισχύος τους, με το 2010 να σημειώνει επίπεδα ρεκόρ.
Ο σεισμός στη Χιλή ταρακούνησε τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να χάσουμε στην πραγματικότητα ένα κλάσμα από τη διάρκεια του έτους.
Ο επιστημονικός ερευνητής Lawrence Joseph είχε προβλέψει την αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στο βιβλίο του «Αποκάλυψη 2012», λέγοντας πως ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα ταξιδεύει μέσα σε ένα διαστρικό ενεργειακό νέφος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά ορατές αλλαγές στη Γη, ξεκινώντας από το 2009.
Ο διακεκριμένος φυσικός Michio Kaku προειδοποίησε πρόσφατα πως πρωτοφανείς μεγάλοι σεισμοί απειλούν τις τεράστιες πόλεις που έχουμε δημιουργήσει και που το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να αυξάνουν την απειλή.
Εκτός όμως από τις γαλαξιακές αλλαγές, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα της βιομηχανικής εξόρυξης φυσικού αερίου -και ιδιαίτερα στο Αρκάνσας- μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος σεισμών σε μία περιοχή, όπου δεν θεωρείται γενικά σεισμογενής, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) παράγγειλε τεράστιες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων, κουβερτών, πλαστικών φέρετρων και άλλων προμηθειών ώστε να είναι προετοιμασμένη για μία πιθανή καταστροφή κατά μήκος του Ρήγματος της Νέας Μαδρίτης.
3. Μετατόπιση του μαγνητικού Πόλου: Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι μαγνητικοί πόλοι μετατοπίζονται ή αντιστρέφονται εντελώς.

Μία από τις πολλές λειτουργίες του μαγνητικού πεδίου της Γης είναι ότι αποτελεί μία φυσική πυξίδα για τα ζώα που μεταναστεύουν. Μία δεύτερη λειτουργία είναι ότι αποτελεί ένα προστατευτικό φράγμα από τις ακτίνες του ήλιου και τη διαστημική ακτινοβολία.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν φαινόμενα μαζικού θανάτου πουλιών και ψαριών, φάλαινες εξόκειλαν στα αβαθή, κατάρρευσαν αποικίες μελισσών και πολλά ακόμα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε διάφορα μέρη του πλανήτη χωρίς προφανή αίτια. Πολλές θεωρίες ακούστηκαν σχετικά με τα φαινόμενα αυτά, αλλά η παγκόσμια φύση όλων αυτών των θανάτων ίσως να δείχνουν μία άλλη πηγή του κακού, αυτή της μετατόπισης των πόλων.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Signs of the Times υποστηρίζει πως «υπάρχει μία συσχέτιση ανάμεσα στις μαγνητικές αντιστροφές, τις εποχές των παγετώνων, τη μείωση της στάθμης των θαλασσών και έναν ακόμα μεγάλο αριθμό άλλων φαινομένων, που δείχνουν μία καταστροφική δραστηριότητα.» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται με γρήγορο ρυθμό προς τη Ρωσία. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν θα αυξήσει ή όχι τις πιθανότητες να συμβεί ένα κατακλυσμικό γεγονός ή εάν θα συνεχίσει την πορεία του, προκαλώντας πολλές αλλαγές, όπως το πρόσφατο κλείσιμο αεροδιαδρόμου, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστεί η ανθρωπότητα με πιο έξυπνους τρόπους.
4. Ηφαιστειακή δραστηριότητα: Η πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Yellostone, που βρίσκεται σε μία από τις πιο ηφαιστειογενείς περιοχές του κόσμου, το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, δημιούργησε ένα εξόγκωμα στο έδαφος, περίπου 25 εκατοστών, που εκτείνεται σε απόσταση χιλιομέτρων και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.
Ταυτόχρονα με τους σεισμούς, έχει αυξηθεί δραματικά η δραστηριότητα των ηφαιστείων. Στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», άρχισαν να ξυπνούν αδρανή ηφαίστεια, ενώ άλλα αύξησαν κατά πολύ τη δραστηριότητά τους. Αυτή είναι άλλη μία ένδειξη των παγκοσμίων αλλαγών στη Γη, που ενδεχομένως εν τέλει να χρειαστεί να μετακινηθούν οι πληθυσμοί και στη χειρότερη περίπτωση να απειληθούν οι πολιτισμοί.
5. Ακραία καιρικά φαινόμενα: ΟTom Engelhardt έγραψε πρόσφατα «από δω και στο εξής, οι τιμές που ανεβαίνουν, οι ισχυρές καταιγίδες, η σοβαρή ξηρασία και οι πλημμύρες, καθώς και άλλα απροσδόκητα γεγονότα, θα προκαλέσουν χάος στην παγκόσμια κοινωνία.» Ο Engelhardt προβλέπει επίσης πως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και η έλλειψη τροφίμων, θα οδηγήσουν σε παγκόσμιες συγκρούσεις.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια είναι συνέπεια μίας ή περισσοτέρων αλλαγών στη Γη. Εντούτοις, οι επιπτώσεις είναι ένα χειροπιαστό σημάδι ότι το κλίμα της Γης αλλάζει. Ξηρασίες και πλημμύρες, που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές με ασυνήθιστη ένταση, και ασυνήθιστα δριμείς αρκτικοί χειμώνες πλήττουν την Ευρώπη, την Αμερική και άλλες ηπείρους.

Εάν δεχτούμε ότι αυτά τα καιρικά φαινόμενα αποτελούν το νέο κλιματολογικό μοντέλο, τότε οι πολιτισμοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τις μεθόδους παραγωγής τροφίμων και τις πόλεις τους. Ήδη παρατηρούμε τεράστια αύξηση τιμών στα τρόφιμα, που μπορούν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν σε μία παγκόσμια διατροφική κρίση.
6. Εξασθένιση των ωκεάνιων ρευμάτων: Το σύστημα Θερμοαλατικής Κυκλοφορίας (THC) είναι μία ζώνη μεταφοράς στους ωκεανούς, που μεταφέρει θερμότητα από τους τροπικούς προς πιο κρύες περιοχές. Η εξασθένιση ή η αλλαγή των ωκεάνιων ρευμάτων θεωρείται υπεύθυνη για τον εξαιρετικά κρύο καιρό στην Ευρώπη και τη ζέστη στη Γροιλανδία.
Παρά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώνονται το καλοκαίρι, κάποιοι πιστεύουν πως οι μεγάλοι και δριμείς χειμώνες, λόγω των αλλαγών στα ωκεάνια ρεύματα, μπορεί να οδηγήσουν σε μία νέα εποχή των παγετώνων.
Η υποτιμημένη αυτή δύναμη είναι τόσο ισχυρή που ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν την ανθρωπότητα να ανακαλύψει εκ νέου τις νομαδικές της συνήθειες.

7. Γαλαξιακές ανωμαλίες: Αναφορές θέλουν ο ήλιος να έχει ανατείλει δύο ημέρες νωρίτερα στη Γροιλανδία και να είναι ορατοί δύο ήλιοι μέχρι το 2012. Πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι μπροστά μας βρίσκονται διάφορα γαλαξιακά γεγονότα, αλλά δεν υπάρχουν αποδεκτές ή αδιάσειστες θεωρίες. Εντούτοις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν ορατά στη Γη κάποια φυσικά φαινόμενα εάν μεταβληθεί η ισχύς της βαρύτητας από πλανητικές ευθυγραμμίσεις και/ή από αστρικά αντικείμενα που πλησιάζουν τον πλανήτη μας.

8. Ηλιακή δραστηριότητα: Φαίνεται πως ο ήλιος εξακολουθεί να είναι αρκετά απρόβλεπτος. Αν και πολλοί έχουν προβλέψει πως θα σημειωθεί μία σοβαρή ηλιακή κορύφωση μέσα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας ενδεχομένως εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που θα αποδιοργανώσουν τα μεγαλύτερα συστήματα επικοινωνίας και ίσως αυξήσουν και την τεκτονική δραστηριότητα, εντούτοις η NASA ισχυρίζεται πως η Μεγάλη Ηλιακή Ζώνη Μεταφοράς επιβράδυνε το ρυθμό της σημαντικά το 2006.
Συγκεκριμένα, η NASA υποστηρίζει: «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο χαμηλές ταχύτητες… η επιβράδυνση που βλέπουμε σημαίνει πως ο Ηλιακός Κύκλος 25, που θα κορυφωθεί γύρω στο 2022, ίσως να είναι από τους πιο αδύναμους εδώ και αιώνες.»
Η NASA αναφέρει ακόμα πως υπήρξε μία γρήγορη αντιστροφή των ηλιακών πόλων το 2001. Αυτό θεωρείται από τους επιστήμονες ως κάτι φυσιολογικό και προσθέτουν πως αναμένεται μία παρόμοια αντιστροφή και το 2012.
Παρόλο που ισχυρίζονται πως η αντιστροφή αυτή δεν επηρεάζει καθόλου τη Γη μας, εντούτοις η ταχύτητα αντιστροφής των πόλων του πλανήτη μας έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία.
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από αυτές τις ανωμαλίες, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται σοβαρή έρευνα. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι αρκετά δύσκολες. Όλοι μαζί θα πρέπει να απαιτήσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τις πραγματικές απειλές που έχουν αρχίσει ήδη να επηρεάζουν τον πολιτισμό μας. Η προσαρμογή θα είναι λιγότερο επώδυνη εάν είμαστε εξοπλισμένοι με γνώση και τα κατάλληλα μέσα.

Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο


Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο

Στον επόμενο τόνο… περισσότερος ήλιος και λιγότερη ενέργεια

Την Κυριακή, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες του ρολογιού προχωρήσαν μια ώρα μπροστά, καθώς είναι η στιγμή που λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας και ξεκινάει και επίσημα το… καλοκαιράκι!
Perierga.gr - Γιατί αλλάζει η ώρα;Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.
Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να «κατηγορηθεί» ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι… συνεπείς στις δουλειές τους.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.
Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
Αυτό το… πρόβλημα, όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.
Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.
Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.
Η εναλλαγή της ώρας από «χειμερινή» σε «θερινή» και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μέτρο αυτό εφάρμοσαν 70 χώρες παγκοσμίως.

Ταξίδι στο κέντρο της Γης


Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια η ομάδα του Κέντρου Ωκεανογραφίας της Αγγλίας και του Πανεπιστημίου Μονπελιέ της Γαλλίας, θα ξεκινήσει το σκάψιμο στις αρχές του επόμενου μήνα.
Η δουλειά τους βέβαια θα είναι πιο εύκολη, αφού έχουν φί9νει αρκετές προσπάθειες μέχρι στιγμής και το υπέδαφος έχει σκαφτεί ήδη μέχρι το 1,5 χιλιόμετρο κάτω από το έδαφος της θάλασσας, όπου ο φλοιός έχει πάχος 8 με 10 χιλιόμετρα , σε αντίθεση με τα 60 χιλιόμετρα που έχουν οι ήπειροι.

Η προσπάθεια ίσως διαρκέσει περίπου 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, όπως υπολογίζει η ομάδα των γεωλόγων.

Τρία είναι τα υποψήφια μέρη για να ξεκινήσουν οι εργασίες: Οι ακτές της Χαβάη, της Baja California και της Κόστα Ρίκα.

Και τα τρία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, και αυτό γιατί εκεί ο φλοιός σχηματίστηκε γρηγορότερα από όλους τους υπόλοιπους ωκεανούς και άρα έχει μια πιο ενιαία δομή.

Μέχρι στιγμής ο μανδύας της Γης έχει εξεταστεί από δείγματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια της Γης είτε λόγω έκρηξης ηφαιστείων ή άλλων γεωλογικών γεγονότων. Αυτό σημαίνει πως τα δείγματα ίσως έχουν αλλοιωθεί από την δραστηριότητα .

Α.Τ.Ι.Α. ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ


Α.Τ.Ι.Α. ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ


Αν πιστεύετε ότι το φαινόμενο της εμφάνισης UFO ανήκει αποκλειστικά στον 20ο αιώνα, μάλλον πρέπει να αλλάξετε άποψη. Τουλάχιστον αν δεχτείτε τις απόψεις του Ιταλού αρχαιολόγου Roberto Volterri, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σε κλασικά έργα Ιταλών ζωγράφων του 15ου αιώνα, απεικονίζονται ιπτάμενα αντικείμενα, πανομοιότυπα ιπτάμενων δίσκων.
Ο Volterri αν και ξεκίνησε σαν ένας συνηθισμένος και ορθολογιστής επιστήμονας, έχει με τα χρόνια αλλάξει την οπτική με την οποία βλέπει τα πράγματα. Σήμερα πιστεύει ότι η επιστήμη καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τον χώρο του «ανεξήγητου», αποδεχόμενη την άγνοιά της στο χώρο του μεταφυσικού. Άλλωστε πάντα ο άνθρωπος είχε μεταφυσικές ανησυχίες !
Όσο για τις … ανησυχίες των ζωγράφων του 15ου αιώνα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πίνακα “ The Madonna and St John” του Fra Filippo Lippi (1406-1469) που βρίσκεται σήμερα στο the Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας. Πίσω από την εικόνα της Παρθένου εμφανίζεται σαφώς ένα ιπτάμενος δίσκος !
Όμως αινιγματικό είναι και το έργο του Masolino da Panicale «Το Θαύμα του Χιονιού», όπου εμφανίζονται κάποιοι μαύροι δίσκοι στον ουρανό σε σχήμα UFO.
Συνεχίζοντας ο Volterri βρίσκει καταπληκτικές ομοιότητες στο έργο του Bonaventura Salimbeni “Glorification of the Eucharist” με τη μορφή ενός σύγχρονου δορυφόρου, καθώς και μεταξύ των αντικειμένων που εμφανίζονται στον ουρανό του έργου “ La Tebaide” του Paolo Uccello με φωτογραφίες UFO που πάρθηκαν την δεκαετία του ’50 στις Η.Π.Α.
Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα πινάκων με … «ύποπτα» ιπτάμενα αντικείμενα είναι το “The Crucifixion” του 14ου αιώνα ή «Η Βάπτιση του Ιησού του Aert De Gelder (1710) ή ακόμα και το "The Annunciation" by Carlo Crivelli (1486).
"Η Βάπτιση του Ιησού"
"The Annunciation"
Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος στους ισχυρισμούς του Ιταλού αρχαιολόγου. Ο Martin Kemp, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ισχυρίζεται απ’ τη μεριά του ότι, τα υποτιθέμενα UFO δεν είναι παρά αναπαραστάσεις ουράνιων και ιερών δυνάμεων που οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι συνήθιζαν να απεικονίζουν στους πίνακές τους που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζονται από έντονη θρησκευτικότητα.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, καθώς και τις διευθύνσεις:
http://www.etcontact.net/Other/MedievalArt/MedievalArt.htm
και
http://www.news.com.au/common/story_page/0,4057,5611607%255E13762,00.html

Πρόβατο γέννησε… σκύλο


Πρόβατο γέννησε… σκύλο


Ένα πρόβατο στην περιοχή Shaanxi της Κίνας έφερε πρόσφατα στον κόσμο ένα υγιέστατο… σκυλάκι!
Το νεογέννητο μοιάζει με πρόβατο, όμως τα μάτια, η μύτη, το στόμα και η ουρά του θυμίζουν περισσότερο σκύλο.
Ο ιδιοκτήτης του, Liu Naiying, πιστεύει ότι πρόκειται για θαύμα , παρ’όλο που, όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο μοιάζει απίστευτα αδύνατο.
Πλέον, δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη φάρμα του Liu Naiying προκειμένου να δούνε από κοντά το νεογέννητο «θαύμα της φύσης»…

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Μας έστειλαν το παρακάτω μήνυμα και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας 
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . . κρατείστε επ' αόριστον.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν, . . .. . τρως σφαίρα.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . .. . ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . . θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.
Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . . . . ΠΑΙΡΝΕΤΕ:
- Μια θέση εργασίας,
-Ταμείο ανεργίας,
- Μια άδεια οδήγησης,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια, - κουπόνια συσσιτίου,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
- Δωρεάν εξόδους απ΄ τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.
- ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ......ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
Αν  αυτό που μας στείλανε θεωρούσαμε ότι ήταν ανέκδοτο θα γελούσαμε. Εμείς όμως είμαστε για κλάματα, γιατί στο όνομα της αλληλεγγύης και του αντιρατσισμού κάναμε την πατρίδα μας ........
Τέλος πάντων δεν θα το πω, αλλα το καταλάβατε, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει και τον παρακάτω λογαριασμό.
Κατά μέσον όρο ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, κάθε χρόνο γίνονται αιτία να χάνει το ελληνικό δημόσιο σε επιδόματα μαϊμού, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, μαύρη εργασία, υγειονομική περίθαλψη, ληστείες, αστυνόμευση, επαναπροωθήσεις, επαναπατρισμούς, υπερωρίες αστυνομικών, δικαστήρια, φυλακίσεις, διατροφή κρατουμένων και δεν συμμαζεύεται, περίπου εικοσιπέντε δις ευρώ.
Τα τελευταία 15 χρόνια, από τότε που άρχισε το παραμύθι κατά των δήθεν ρατσιστών Ελλήνων, ξοδέψαμε 25Χ15=375 δις ευρώ, όσο ακριβώς είναι και το δημόσιο χρέος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν βάλει κανείς άλλα τόσα σε έξοδα μισθοδοσιών πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και κάπου 100 δις σε μίζες, τότε καταλαβαίνει ότι με απώλεια σε νταβατζιλίκια πάνω από 850 δις ευρώ, το να χρωστάμε μόνο 370 δις είναι θαύμα.
Όποιος μιλήσει όμως είναι ρατσιστής, διότι πρέπει και η Ελλάδα να συμμετέχει στον πλανήτη  της σιωπής των πολλών και της ασυδoσίας των λίγων .
Θάρρος Έλληνες. Θα κάνει ξαστεριά και ο Ήλιος θα λάμψει και από ότι φαίνεται και με το παραπάνω.

Διαδώστε το στα blogs.

Άλλο ένα σπειροειδές φαινόμενο πάνω από την Ρωσία!(video)



Άλλο ένα σπειροειδής φαινόμενο πάνω από την Ρωσία!

Άτια? πειράματα των Ρώσων για τον καιρό? Blue beam project? Έλευσις? Εσείς μόνο μπορείτε να αποφασίσετε , το σίγουρο είναι οτι αυτά τα φαινόμενα αυξάνουν παγκόσμια και καμιά ικανοποιητική εξήγηση δεν υπάρχει από τις αρχές!

ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Άλλο ένα σπειροειδές φαινόμενο πάνω από την Ρωσία!(video) 

Ενοποίηση των εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας «βλέπει» ο Νταβούτογλου


Ενοποίηση των εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας «βλέπει» ο Νταβούτογλου

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
«Είμαστε στα πρόθυρα μιας ιστορικής ενοποίησης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και βασικός εκφραστής του νεο – οθωμανικού πολιτικού προγράμματος Αχμέτ Νταβούτογλου από το βήμα συμποσίου στο οποίο συμμετείχε και πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο «Κίσινγκερ» της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι «Το 2023 είναι το 100ο έτος της Δημοκρατίας μας.
Όπως, κατακερματίστηκε σε κομμάτια ένα κράτος που ήταν το πολιτικό κέντρο ενός πανάρχαιου πολιτισμού, διαχωρίστηκαν τα ιδρυτικά στοιχεία αυτού του κράτους, απομακρύνθηκαν ψυχολογικά και ιστορικά το ένα από το άλλο, μέσα στα 12 χρόνια που πέρασαν από το 1911, ξεκινώντας από την Τρίπολη, και μέχρι το 1923, και όπως στο ιστορικό αποτέλεσμα αυτής της απομάκρυνσης, το 1923 γεννήθηκε μια νέα δημοκρατία, ως ένα νέο εθνικό κράτος και με αυτούς που απομείνανε επωμίστηκε τον αγώνα να μεταφέρει στο κόσμο κάποια συγκεκριμένα μηνύματα, έτσι και εμείς τώρα από το 2011 μέχρι το 2023 είμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη να ενοποιήσουμε ξανά αυτά τα διασπασμένα, αποχωρισμένα εθνικά στοιχεία».

Το 2023 ο μεγάλος στόχος 


Στις 21/5/2009, δηλαδή πριν από περίπου δύο χρόνια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε ομιλία, την οποία είχε πραγματοποιήσει στην οικία του πρέσβη της Τουρκίας στις Βρυξέλλες είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το έτος 2023, δηλαδή στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Τουρκία θα είναι δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας. 


Μάλιστα είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «Το μέλλον της Τουρκίας είναι λαμπρό.Την Τουρκία δεν μπορεί κανένας να τη διασπάσει και να την εντάξει σε θέση χώρας δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας μας τώρα δεν είναι πόλεμος της ανεξαρτησίας.
Είναι ένας αγώνας να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή, στις γύρω περιοχές δεν σημειώνεται καμμία εξέλιξη χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, χωρίς να το έχει υπόψη της η Τουρκία και χωρίς να υπάρχει η έγκρισή της.Είθε, όταν εορτάζουμε την 100η επέτειο της Ίδρυσης της Δημοκρατίας, να μην συμβαίνει τίποτε στον κόσμο χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και χωρίς να είναι εκείνη ενήμερη».

«Ένωση του Καυκάσου» 


Ταυτοχρονα η τουρκική διπλωματία επεξεργάζεται το πρόγραμμα «Ενωμένος Καύκασος» με το πρώτο βήμα να γίνεται μέσω της κατάργησης της χρήσης διαβατηρίων από Τούρκους πολίτες ώστε να μεταβαίνουν στην Γεωργία και αντίστροφα. Το πρόγραμμα «Ενωμένος Καύκασος», όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκία Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Γεωργινό Πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι πριν από περίπου ένα μήνα σε συνάντηση που είχαν οι δύο τους στην Τιφλίδα. 


Η λεγόμενη «Ένωση του Καυκάσου», η οποία προωθείται με αντικειμενικό σκοπό να αποτελέσει μια μικρογραφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή του Καυκάσου στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στην Γεωργία, αλλά και ευρύτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότιου Καυκάσου.
Για την Τιφλίδα αποτελεί ζήτημα εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας, δεδομένων των κακών σχέσεων με τη Μόσχα, οι οποίες καθιστούν, κυρίως μετά τις στρατιωτικές συγκρούσεις του 2008, τη θέση της Γεωργίας εξαιρετικά επισφαλή. Σε αυτή τη βάση η Γεωργία επιδιώκει την ενίσχυση των σχέσεων της με την Τουρκία, οι οποίες ειναι παραδοσιακά πάρα πολύ καλές ιδιαίτερα σε τομείς όπως η οικονομία, η ασφάλεια, η ενέργεια, οι μεταφορές και ο πολιτισμός.
Η «Ένωση του Καυκάσου», αν πετύχει ως πολιτικό και οικονομικό σχέδιο και πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει εκτός από την Τουρκία και τη Γεωργία και τις υπόλοιπες χώρες του νότιου Καυκάσου, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία και εκτός των άλλων θα έχει ως ζητούμενο την επίλυση των διαφορών μεταξύ τους.
ΠΗΓΗ((http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/03/blog-post_1563.html))