Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ.(ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ).

AL

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ?ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΕΡΩΤΗΣΗ((ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΕΤΡΑΣ?Γ Ι Α Τ Ι?ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΠΗΛΙΑ.ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.



ΠΑΡΑΞΕΝΟ.ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΑΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΑΖΕΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ.Π Α Ρ Α Ξ Ε Ν Ο!!





ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα μυστήρια της Πεντέλης
Το βουνό της Πεντέλης
Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.

Το βουνό της Πεντέλης. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο.


Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.

Η σπηλιά του Νταβέλη
Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ... Παρακάτω, με τη βοήθεια του Google Maps, μπορείτε να δείτε την διαδρομή που ακολουθεί κάποιος για να φτάσει από την πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη , στη σπηλιά του Νταβέλη.
Αν θέλετε να κατεβάσετε τον παραπάνω χάρτη στον Υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Η ιστορία της "σπηλιάς του Νταβέλη", πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για "παράξενα φώτα" στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ.... Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.


H σπηλιά του Νταβέλη. Bρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ.


Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Περίεργα σύμβολα
Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο θησαυρός
Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην "Σπηλιά του Νταβέλη", υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.

Ο Ελληνικός στρατός
Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

ΣήμεραΜετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές. Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ(ΧΡΥΣΕΣ ΕΝΟΙΕΣ).

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ(ΧΡΥΣΕΣ ΕΝΟΙΕΣ).

Μαθετε περισσοτερα

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ

Μαθετε περισσοτερα

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΑΡΛΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ.(Ο ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ).

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΚΑΡΛΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ.(Ο ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ).

Μαθετε περισσοτερα

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ(ΧΡΥΣΕΣ ΕΝΟΙΕΣ).


Αποφθέγματα ανώνυμων, επώνυμων, προσωπικά, ποικίλης φύσης και χροιάς.
«Η διαφορά ανάμεσα στο πιθανό και το απίθανο είναι το τι πιστεύεις»
«Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς»
«Ο καθένας έχει κάτι για το οποίο αξίζει να τον ζηλεύουμε»
«Ο άνθρωπος πάντα μπερδεύει την ιδιοφυΐα με την παράνοια»
«Μεγάλος άνθρωπος ή μικρός θεός;»
«Μην μισείς τον εαυτό σου έτσι κι αλλιώς θα το κάνουν σίγουρα άλλοι»
«Η αταξία είναι τάξη και η ατέλεια τελειότητα»
«Λειτουργώ με το μυαλό δεν νοιώθω, νοιώθω με την ψυχή δεν λειτουργώ»
«Ο φόβος είναι όπλο ισχυρό, αρκεί να βρίσκεσαι στη σωστή πλευρά»
«Ο φόβος φέρνει την γνώση ή η γνώση τον φόβο;»
«Κανείς δεν λέει περισσότερα απ' την σιωπή»
«Υπάρχουν τέσσερα ερωτήματα στην ζωή:
Τι είναι ιερό;
Από τι είναι φτιαγμένο το πνεύμα;
Για τι αξίζει να ζεις;
Για τι αξίζει να πεθάνεις; Η απάντηση είναι η ίδια... Όλα και τίποτα»
«Η φύση ποτέ δεν κάνει λάθος απλώς πειραματίζεται»
«Αξίζει να κερδίζεις όταν υπάρχει κάποιος άλλος να κερδιθεί»
«Όταν κοιτάς ψηλά, μην φοράς “καπέλο”»
«Από τον σύντροφό μου επιθυμώ πλήρη υποταγή, συναισθηματική και σωματική, ότι δηλαδή προσφέρω»
«Στα δύσκολα όλοι θέλουν να την κοπανήσουν»
«Μάθε να ξεπερνάς τα όρια αλλά να μην ζεις σ' αυτά»
«Αν θέλεις κάτι το αρπάζεις και το κρατάς, αλλιώς κάποιος άλλος θα το κάνει»
«Αυτό που λένε, αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι δέξου το, είναι μαλακία για ανόητους ανθρώπους που νοιώθουν ανίσχυροι»
«Μην υποχωρείς, μην κομπλάρεις, μην ντρέπεσαι, μην φοβάσαι και κυρίως μην δικαιολογείσαι»
«Ου φοβηθείς, ου αποτύχεις»
«Νωθρότητα, φθόνος, λαιμαργία, ματαιοδοξία, θυμός, απληστία, λαγνεία... Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και έμενα»
«Όταν φτάνεις στα όρια και χάνεις σημαίνει πως δεν ξέρεις να κερδίζεις»
«Δεν έχει διαφορά αν γεννηθείς χαμένος ή γίνεις κατ' επιλογή»
«Ο θάνατος είναι στιγμιαίος, είναι εύκολος, δεν έχεις να κάνεις τίποτα. Την ζωή πρέπει να αντιμετωπίσεις, που έχει διάρκεια»
«Μικρά πράγματα κάνει ο καθένας γι' αυτό εξάλλου είναι μικρά. Στα μεγάλα φαίνεται η αξία του καθενός»
«Η μόνη περίπτωση μια γυναίκα να μην στήσει κάποιον είναι όταν βγαίνει με γυναίκες. Καμιά δεν φτάνει στην ώρα της»
«Δεν έχω πρόβλημα με τις αποτυχίες, οι επιτυχίες με πειράζουν... Των άλλων εννοείται»
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι να ακολουθείς τα όνειρα σου»
«Όταν φοβάσαι τον θάνατο εκτιμάς την ζωή, ενώ όταν εκτιμάς το θάνατο φοβάσαι την ζωή»
«Ή είμαι σωστός σε λάθος κόσμο ή λάθος σε σωστό»
«Αν γελάς στη ζωή τότε σου γελάει και αυτή. Γέλα ρε τι σου ζητάνε;»
«Αγάπα με για αυτό που είμαι και όχι για αυτό που θέλεις να γίνω, γιατί μόνο έτσι θα είμαι αυτό που αγαπάς»
«Ο Θεός δεν είναι κακός, απλός πρακτικός»
«Για ορισμένες αξίες δεν πολεμάς γιατί είσαι γενναίος, άλλα γιατί δεν έχεις επιλογή»
«Οι ευκαιρίες για να μην επαναλάβεις ένα λάθος είναι άπειρες, για να το επαναλάβεις μια»
«Πρότυπο μου είναι ο τέλειος εαυτός μου»
«Κάνω ότι μ' αρέσει και μ' αρέσει ότι κάνω»
«Δεν ξέρω τι θα κάνω ή τι θα γίνω. Ξέρω μόνο τι είμαι»
«Η αγένεια είναι αδυναμία»
«Όταν το παρών είναι οδυνηρό όλοι σκέφτονται το μέλλον»
«Όταν σε περιτριγυρίζει κακία, μόνο με κακία θα επιβιώσεις»
«Αξίζει να παλεύεις για:
Την τιμή
Την αγάπη
Την ελευθερία και
Την πίστη»
«Το να έχεις άποψη είναι καλό. Το να την υποστηρίζεις καλύτερο. Το να την αιτιολογείς και την τεκμηριώνεις κάλλιστο. Το να την μεταβάλεις και να την αλλάζεις θεάρεστο»
«Μερικοί γεννιούνται γέροι ενώ άλλοι γερνάνε νέοι, και τα δυο είναι εξαιρέσεις στον κανόνα»
«Ακολουθώ την καρδιά μου, αυτή είναι η θρησκεία μου»
«Άλλο το να είσαι μόνος και άλλο να αισθάνεσαι μόνος»
«Σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά πώς το κάνεις»
«Οι σύγχρονοι άνθρωποι λατρεύουν το είμαι, εγώ το γίνομαι»
«Η ζωή είναι γυναικά και στις γυναίκες δεν μπορείς να πάρεις τίποτα ως δεδομένο»
«Εκσπερματώσεις φωτός τα όνειρα μου»
«Όταν δεν μιλάω με τρομάζω»
«Το πότε με το πάντα εφάπτονται»
«Χρειάζονται πολλές λάθος ερωτήσεις για να βρεις την σωστή απάντηση»
«Η συνείδηση είναι το απαραβίαστο άσυλο της ελευθερίας του ατόμου»
«Αν δεν αγαπιέσαι από αυτό που αγαπάς τότε δεν αξίζει να το μισήσεις»
«Τη γοητεία θα είχε ένα παραμύθι χωρίς Happy End;»
«Ο χαρακτήρας είναι τα ρούχα της ψυχής»
«Ελευθερία είναι να λες αυτό που εσύ θες και όχι αυτό που οι άλλοι επιτρέπουν»
«Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέσαι, για αυτά που διορθώνονται και για αυτά που δεν διορθώνονται»
«Για να βρεις μια αλήθεια ακολούθησε τα ψέμματα»
«Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα συνήθως κατηγορούν τους άλλους ότι δεν τα έκαναν όλα»
«Την μοναξιά την δημιουργούν οι πολλοί»
«Η ποίηση δεν ανήκει σε αυτούς που την γράφουν, αλλά σε αυτούς που την χρειάζονται»
«Όταν μισείς συνήθως πληγώνεσαι μόνο εσύ, γιατί οι άλλοι δεν το ξέρουν ή δεν τους νοιάζει»
«Αφού η φαντασία μου είναι γεμάτη με πολυπλοκότητα, από την ζωή θέλω απλότητα και “μικρές” χάρες»
«Προτιμώ το παρών με τις καταθέσεις του παρελθόντος και τις επιταγές του μέλλοντος»
«Αν δεν πετυχαίνεις με την πρώτη μπορεί η αποτυχία να είναι το στυλ σου»
«Οι καλοί τρόποι είναι ένα μέσο για να πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να είμαστε τελείως γουρούνια»
«Κάθε φορά που ο ήλιος ανατέλλει η νύχτα μας αποχαιρετά με ένα μυστικό»
«Το να νικάς δεν είναι το παν αλλά το να χάνεις κάνει κακό»
«Δεν σε γερνάν τα χρόνια αλλά τα ανεκπλήρωτα όνειρα»
«Το ταξίδι αρχίζει, ο προορισμός όμορφος, τα εφόδια πολλά. Θέλει κουράγιο αλλά το ταξίδι πλέον δεν με τρομάζει»

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Οι Μαραθώνες μάθετε γεννούν τους Παρθενώνες
Κ.Παλαμάς ...

ΚΑΡΛΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ.(Ο ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ).


ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΖΙΠ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ?ΠΟΣΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!




7 χρόνια από τη Γένοβα, 7 χρόνια από τη δολοφονία του Κάρλο Τζουλιάνι
για να μην αδυνατίζει η μνήμη
7 χρόνια πάνε από τη μεγάλη διαδήλωση της Γένοβας. Tα indymedia ήταν τότε ακόμα στα σπάργανα, τα μπλογκ σχεδόν δεν είχαν ακουστεί. Τα εμπορικά ΜΜΕ, ψαρωμένα μπροστά σ' αυτό που αποκαλούνταν "κίνημα κατά της (νεοφιλελεύθερης) παγκοσμιοποίησης", το αντιμετωπίζουν από ουδέτερα ως φιλικά, αλλά επιμένουν φυσικά στα βίαια επεισόδια..
Οι g8 είναι να συναντηθούν στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001. Μετά το Σιάτλ το 1999 (στη διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου), τις ευρωπορείες, τη διαδήλωση στην Πράγα το 2000 (όπου γινόταν η διάσκεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), τη Νίκαια το Νοέμβρη του 2000, το επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δίνεται στη Γένοβα. Θα συναντηθούν εκεί διαδηλωτές όλων των "αποχρώσεων": από τους YaBasta που ανιχνεύουν νέους τρόπους βίαιης αντιπαράθεσ
ης με τις δυνάμεις καταστολής, ως το αναρχικό - "μπλακ" - μπλοκ. Τότε μάλιστα ξεχωρίζαμε και το ροζ μπλοκ, διαδηλωτές που ντυμένοι παρδαλά διάλεγαν έναν πιο ευφάνταστο τρόπο διαδήλωσης. Ενδιάμεσα, δεκάδες διαφορετικές αντιλήψεις, παλιές και νέες. Για μια στιγμή όμως, όλοι εμείς συναντιόμαστε στους δρόμους και, μάλιστα, με σχετικό σεβασμό του ενός στη δράση του άλλου...
Στην Ελλάδα υπάρχει ομοίως μεγάλη κινητοποίηση. Σχηματίζονται από την ...θρυλική "πρωτοβουλία Γένοβα 2001" του ΣΕΚ που μάλλον... υπάρχει ακόμα, μέχρι τη Διεθνή Δράση για την διαδήλωση της Γένοβας και τις διάφορες αναρχικές ομάδες. Πλησιάζει η μέρα της διαδήλωσης, και οι διαδηλωτές φεύγουν από το λιμάνι της Πάτρας με καράβια. Και ξεκινάει η καταστολή. ΠΛΩΤΑ ΚΕΛΙΑ για Ελληνες στη Γένοβα γράφει στον κεντρικό της τίτλο η Ελευθεροτυπία στις 20 Ιουλίου 2001: οι καραμπινιέροι διαλέγουν "τυχαία" (;) την προηγούμενη μέρα (19/7/01)και δεν αφήνουν ένα κομμάτι ελλήνων διαδηλωτών να πατήσει καν στην Ιταλία. Τα πούλμαν με τους υπόλοιπους φεύγουν, κάποια κόβονται στο δρόμο και μερικές δεκάδες διαδηλωτών επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα (με τρελή απογοήτευση...).
Στη Γένοβα, 20 Ιουλίου 2001: στη διαδήλωση συμμετέχουν πάνω από 300.000 άνθρωποι. Oι YaBasta συγκρούονται στην σιδερόφραχτη κόκκινη ζώνη, το χάος γενικεύεται, τα δακρυγόνα πνίγουν την πόλη, το κυνηγητό με τους άθλιους καραμπινιέρι εκτυλίσσεται σε όλη την πόλη.
Και κάπου εκεί, στην piazza Alimonda δολοφονείται από τους καραμπινιέρι ο Κάρλο Τζουλιάνι. Η εφημερίδα γράφει την επομένη: «Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ο διαδηλωτής πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι από καραμπινιέρο και μετά ένα τζιπ της αστυνομίας τον καταπάτησε. Ο φωτογράφος του Ρόιτερ είδε ομάδα διαδηλωτών να επιτίθεται με πέτρες σε τεθωρακισμένο της αστυνομίας. Ενας από την ομάδα πέταξε έναν πυροσβεστήρα στο όχημα.
Ο καραμπινιέρος απάντησε από το τεθωρακισμένο με πυρά που τον πέτυχαν στο κεφάλι. Ενα τζιπ της αστυνομίας πάτησε στη συνέχεια τον ξαπλωμένο άντρα».
Υπάρχουν φήμες και για δεύτερο νεκρό, μια γυναίκα. Αλλά, εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι, δεν επιβεβαιώθηκε, ήταν λάθος. Εκείνη τη μέρα γίνονται και όσα περιγράφονται σε αυτό το άρ
θρο:
Χτυπούσαν στο ψαχνό!
Στιγμή προς στιγμή το μακελειό
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΝΟΒΑ:
ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τίποτα πια δεν είναι όπως χθες. Στη ματωμένη Γένοβα με τον ένα νεκρό διαδηλωτή, τους περισσότερους από εκατό τραυματίες, τις δεκάδες συλλήψεις και τα πρωτοφανή επεισόδια βίας, έγινε περισσότερο από σαφές πως ένα νέο κίνημα γεννιέται και πως οι ισχυροί του κόσμου, αμήχανοι, το μόνο που έχουν να αντιπαρατάξουν είναι η ωμή βία και τα νέα «τείχη του αίσχους».
* Η ατμόσφαιρα της «μαύρης Παρασκευής» ήταν ηλεκτρισμένη από το πρωί. Πάνοπλοι αστυνομικοί με σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην περίφημη «κόκκινη ζώνη», είχαν δημιουργήσει αλλεπάλληλες αλυσίδες με σκοπό να κρατήσουν τους διαδηλωτές τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα μακριά από το Παλάτσο Ντουκάλε όπου γινόταν η συνάντηση των ηγετών. * Σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πιάτσα ντε λα Βιτόρια, στην Πάολο ντα Νόβι, στη λεωφόρο Τορίνο. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν μάνικες, ισχυρά δακρυγόνα αλλά και πραγματικά πυρά... * Υπήρχαν 4 προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων από τις 700 που συνεργάζονταν σε αυτή τη διεθνή διαδήλωση. Η περικύκλωση της κόκκινης ζώνης με βάση ένα σχέδιο από μέρους των διαδηλωτών, ήταν επιτυχής. Ετσι, η έναρξη των διαπραγματεύσεων των G8 συνοδεύτηκε από τις πιο άγριες οδομαχίες. * Τα ελικόπτερα πετούσαν συνέχεια πάνω από την πόλη, η πανοραμική θέα της Γένοβας ήταν διανθισμένη με 4-5 στήλες καπνού ταυτόχρονα γύρω από την κόκκινη ζώνη. * Εμείς ήμασταν στο μπλοκ που πήγε να «σπάσει» την απαγόρευση κοντά στο σταθμό Μπρινόλε. Μπροστά ήταν οι «Γιαμπάστα» με 10-12.000 άτομα, πίσω η ελληνική επιτροπή για τη διαδήλωση της Γένοβας και πιο πίσω η Γαλλική Επαναστατική Λίγκα LCR, ενώ συμμετείχε και η νεολαία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης μαζί με πάρα πολύ κόσμο, συνολικά γύρω στα 20.000 άτομα.
* Ηταν προγραμματισμένο να συγκρουστούν μόνον οι Γιαμπάστα, αλλά η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα ενάμισι χιλιόμετρο πριν από την κόκκινη ζώνη. Η οδομαχία στη διασταύρωση της Κόρσο Καστάλντι κράτησε 4 ώρες, ενώ παράλληλα σε άλλες πλατείες η αστυνομία επιτίθετο σε συγκεντρώσεις των Cobas (επιτροπές βάσης των ιταλικών εργατικών συνδικάτων). * Η αστυνομία αποφάσισε να «χτυπήσει» το στρατηγείο των διαδηλωτών. Το συντονιστικό κέντρο της διαδήλωσης που βρίσκεται στην παραλία έκλεισε, χωρίς να έχει γίνει κάποιο επεισόδιο. Η αστ
υνομία δρούσε ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία, το ίδιο και οι διαδηλωτές. Ολη η πόλη ήταν βυθισμένη στο χάος. Οι Ελληνες * Χαρακτηριστικά, σε ένα μόνο νοσοκομείο της λεωφόρου Κασάλντι, στις 4 ώρες της σύγκρουσης, μπαινόβγαιναν πάνω από 100 φορές νοσοκομειακά. Στην αρχή κάθε 10 λεπτά και προς το τέλος κάθε δύο. * Το ελληνικό μπλοκ βρισκόταν υπό αυστηρή επιτήρηση, αφού στις ιταλικές εφημερίδες είχε γίνει μεγάλη είδηση ο αποκλεισμός και η απέλαση των ελλήνων διαδηλωτών στην Αγκόνα. Οι Ελληνες αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες, μόνο και μόνο επειδή διεκδίκησαν την είσοδο στην κόκκινη ζώνη, χωρίς να συμμετέχουν σε συγκρούσεις. Τελικά παρέμειναν 500 μέτρα μακριά από το σημείο των συγκρούσεων. * Εξαιρετική ήταν η δράση των ιταλών διοργανωτών που, σε συνεργασία με το δήμο της Γένοβας, έστησαν υποδομή για να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές και οργάνωσαν επικοινωνίες, διαμονή και διατροφή για πάρα πολύ κόσμο, με ιατρικές ομάδες που παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές, τους προμήθευαν νερό κ.ά.»
Την επόμενη μέρα, στις 21 Ιουλίου, γίνεται δεύτερη μεγάλη διαδήλωση. Η πιάτσα Αλιμόντα μετονομάζεται σε πιάτσα Κάρλο Τζουλιάνι από τους διαδηλωτές. Nέες συγκρούσεις, νέο όργιο καταστολής και το βράδυ η αστυνομία εισβάλει στο σχολείο Diaz, ένα από τα media center των διαδηλωτών. Για αυτή την εισβολή καταδικάστηκαν πρόσφατα και πολλοί ιταλοί αστυνομικοί για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν.
Μια περιγραφή των γεγονότων, με συγκεκριμένη οπτική γωνία, θα βρείτε κι εδώ: Γενοβέζικα χρονικά
Στο βίντεο που ακολουθεί, σκηνές λίγο μετά τη δολοφονία του Τζουλιάνι, με τους μπάτσους να 'χουν περικυκλώσει τον νεκρό.
Αυτά - τα ελάχιστα.