Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κυνοκέφαλοι και Λυκάνθρωποι


Κυνοκέφαλοι και Λυκάνθρωποι

Ιστορικοί και συγγραφείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αναφέρονταν συχνά σε παράξενα πλάσματα με σώμα ανθρώπου και πρόσωπο σκύλου. Αργότερα η παράδοση αυτή πέρασε στην ανατολική χριστιανική βιβλιογραφία και εικονογραφία, για να επηρεάσει τους μετέπειτα αιώνες και τη δυτική παράδοση. Από πού προέκυψαν όμως οι ιστορίες για τους κυνόμορφους και ποια είναι η σύνδεση τους με τις περισσότερο σύγχρονες αφηγήσεις για τους λυκανθρώπους;

Ζωόμορφα πλάσματα μπορεί να συναντήσει κανείς σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις του κόσμου. Από την Αίγυπτο και την Ελλάδα, μέχρι τους πολιτισμούς της Μ. Ανατολής και της Ινδίας, η απεικόνιση ανθρώπων με χαρακτηριστικά ζώου, αλλά και η πίστη σύμφωνα με την οποία μια τέτοια μεταμόρφωση ήταν εφικτή, είχε τις ρίζες της στην επιθυμία του ανθρώπου να μεγιστοποιήσει τις φυσικές του δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα, την δύναμη, την ακοή, την όσφρηση κ.ο.κ.

Ξεκινώντας από τον κυνοκέφαλο θεό Ανουβι των Αιγυπτίων, τον Αρκά βασιλιά Λυκάονα και τους μυθικούς Κυνοκέφαλους της «Φυλλάδας του Μεγάλου Αλέξανδρου» και περνώντας στον Αγιο Χριστόφορο της χριστιανικής παράδοσης έως και τους θρύλους των λυκανθρώπων της Ευρώπης του Μεσαίωνα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τον συμβολισμό πίσω από την ανάγκη του ανθρώπου να μιλήσει για τέτοιου είδους πλάσματα. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως πλήθος συγγραφέων που υποστήριξαν τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών, εμπνεύστηκαν από αυτού του είδους τις αρχαίες παραδόσεις και μίλησαν για υπαρκτά όντα, τα οποία προέκυψαν μέσω βιολογικών πειραμάτων εξωγήινων πολιτισμών που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας!

Οι κυνοκέφαλοι της θρησκείας και της φαντασίας 

Η ζωομορφία ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία, από το ιερό πάνθεον της οποίας δεν έλειπε και ο κυνοκέφαλος θεός Ανουβις. Ηταν ο θεός των νεκρών, φύλακας και υπεύθυνος για τις πόρτες του κάτω κόσμου και απεικονιζόταν από τους αρχαίους Αιγύπτιους ως άνθρωπος με κεφάλι σκύλου ή και τσακαλιού. Για το λόγο αυτό η μητρόπολη της λατρείας του είχε ονομαστεί Κυνόπολις. Οι αρχαίοι Έλληνες τον παρομοίαζαν με τον ψυχοπομπό Ερμή, αν και η κυνοκέφαλη μορφή του δεν πέρασε στην αρχαιοελληνική λατρεία. 

Στην ελληνική μυθολογία υπήρξαν κάποιες αναφορές σε σκυλόμορφα πλάσματα. Οι Δωριείς συσχέτιζαν τον τρικέφαλο σκύλο του Άδη, τον Κέρβερο, με τον Αιγύπτιο Άνουβι. Παραλληλα πίστευαν ότι ο μυθικός σκύλος-φύλακας του κάτω κόσμου ήταν μια άλλη εκδοχή της θεάς του θανάτου Εκάτης. Η θεά Εκάτη, απεικονιζόταν σε ορισμένες περιπτώσεις σαν σκύλα, καθώς υποτίθεται πως έτρωγε τις σάρκες των νεκρών και αλυχτούσε υπό το φως του φεγγαριού. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Εκάτη συνδεόταν αστρολογικά και με τον αστερισμό του Μικρού Κυνός. 
Σε κυνοκέφαλους αναφέρονται και συγγραφείς όπως ο Ησίοδος και ο Αισχύλος, αλλά και άλλοι γεωγράφοι που μιλούν για τα παράξενα πλάσματα με το ανθρώπινο σώμα και το σκυλίσιο κεφάλι που συνάντησαν σε εκστρατείες τους ήρωες όπως ο Ηρακλής, ο Περσέας και ο Θησέας. 

Στα βυζαντινά χρόνια, ο Φώτιος (πατριάρχης την περίοδο 857-867 μ.Χ), αναπαρήγαγε στη «Μυριόβιβλό» του εδάφια από το έργο «Ινδικά» του Κτησία (5ος-4ος προχριστιανικός αιώνας). Εκεί αναφέρεται πως «στις όχθες του Ινδού ποταμού ζουν άνθρωποι που έχουν κεφάλι σκύλου, φορούν ρούχα από δέρμα ζώων, γαυγίζουν σαν σκυλιά αντί να μιλάνε και είναι μαύροι με κοφτερά δόντια. Οι Ινδοί τους αποκαλούν «Καλύστριους» που σημαίνει «κυνοκέφαλοι» και το έθνος τους αριθμει περίπου 120.000 άτομα». Υστεροι μελετητές, όπως ο C. Lassen και ο Δ.Κ. Βελισσαρόπουλος, υποστηρίζουν πως ο συγγραφέας των «Ινδικών», αναφέρεται σε γηγενείς πληθυσμούς της Ινδίας που απομονωμένοι στα βουνά, εξέτρεφαν κοπάδια και είχαν ποιμενικά σκυλιά μεγάλου μεγέθους. 


Οι Ινδοί τους περιφρονούσαν και για αυτό το λόγο τους είχαν αποδώσει την ονομασία «Καλύστριοι».
Ακόμα μια μυθιστορηματική αναφορά για κυνοκέφαλους παρουσιάζεται στο έργο του Ψευδοκαλλισθένη «Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου» ή αλλιώς «Η Φυλλάδα του Μεγάλου Αλέξανδρου» που θεωρείται και το πρώτο μυθιστόρημα του δυτικού κόσμου. Ο συγγραφέας με το ψευδώνυμο Ψευδοκαλλισθένης, βασίστηκε στον Καλλισθένη από την Ολυνθο (τον ιστοριογράφο που ακολουθούσε τον Αλέξανδρο στις εκστρατείες του) και δημιούργησε το λογοτεχνικό του έργο το 300 μ.Χ. μπλέκοντας την ιστορία με το φανταστικό. 


Σύμφωνα με το μυθιστόρημά του, ο Αλέξανδρος συνάντησε στις Ινδίες τους «Σκυλοκέφαλους», που είχαν σώμα ανθρώπου και κεφάλι σκύλου, ανθρώπινη μιλιά, αλλά και σκυλίσιο βάδισμα. Να σημειώσουμε εδώ πως αντίστοιχος μύθος υπάρχει και στις παραδόσεις άλλων χωρών, όπως στη Ρουμανία, που λέγεται πως ο Αλέξανδρος συνάντησε τους Κυνοκέφαλους και συμμάχησε μαζί τους αναθέτοντάς τους την φύλαξη του βασιλιά Πώρου, τον οποίον προηγουμένως είχε φυλακίσει μετά τις μάχες στην Ινδία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόμοιες δοξασίες εντοπίζονται και στην αραβική φιλολογία, γεγονός που είναι πολύ πιθανόν να έπαιξαν το ρόλο τους και στην περίπτωση του Αλεξάνδρου. 

Τους επόμενους αιώνες, η ενσωμάτωση αρκετών παγανιστικών στοιχείων στον χριστιανισμό, επέφερε την επανεμφάνιση των δοξασιών για κυνοκέφαλα πλάσματα, αυτή τη φορά μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο άγιος Χριστόφορος της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας, που απεικονίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις με κεφάλι σκύλου. Στο νεκροταφείο του χωριού Αντρώνι Ηλείας, υπάρχει μέχρι και σήμερα το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει την εικόνα του «Αγίου Σκύλου», ή αλλιώς του Αγίου Χριστόφορου του Ρέπροβου. Ο π. Γ. Μεταλληνός αναφέρει μία εκδοχή από την ανατολή, σύμφωνα με την οποία ο Ρέπροβος καταγόταν από μια φυλή άγριων ανθρωποφάγων. Οταν πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ρωμαίους, ασπάστηκε το χριστιανισμό στην Αντιόχεια, όπου στάλθηκε, και στη συνέχει μαρτύρησε. 


Η δυτική εκδοχή είναι πως ο κυνοκέφαλος Ρέπροβος ήταν ένας γίγαντας που αναλάμβανε να περνάει με ασφάλεια τους ταξιδιώτες από ένα άγριο ποτάμι. Κάποια μέρα πέρασε από εκεί ο Ιησούς, που βρισκόταν ακόμα σε μικρή ηλικία. Εκτοτε ο ίδιος μετονομάστηκε σε Χριστόφορος και έγινε χριστιανός. Παρ’ όλα αυτά οι μεταβυζαντινές απεικονίσεις του αγίου τον δείχνουν χωρίς το σκυλίσιο κεφάλι του, γεγονός που καταδεικνύει ότι η σύγχρονη εκκλησία κάποια στιγμή προσπάθησε να απαγκιστρωθεί από τις αρχαίες παγανιστικές παραδόσεις. Υπάρχει όμως και η άποψη του καθηγητή Χαράλαμπου Χοτζάκογλου, καθηγητή στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την οποία η απεικόνιση του αγίου Χριστόφορου ως κυνοκέφαλου, οφείλεται στο ότι οι πρώτοι χριστιανοί συγγραφείς εκτιμούσαν ιδιαίτερα τα έργα του Στράβωνα, του Γάιου Πλίνιου του Πρεσβύτερου, του Ρούφου Αβηινού και άλλων ιστορικών και γεωγράφων, οι οποίοι αναφέρονταν στα θηριώδη σκυλόμορφα πλάσματα που ζούσαν στην Ινδία. 

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι ιστορικοί συσχετίζουν την δυτική εκδοχή του Αγίου με τον κυνοκέφαλο Ανουβι, που μετέφερε στους ώμους του τον θεό Ώρο για να τον περάσει από το Νείλο.Πρόδρομοι των λυκανθρώπων; 
Τα ανθρωπόμορφα πλάσματα με κεφάλι σκύλου αναφέρονται συχνά σε κείμενα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας αντιπροσωπεύοντας την μαγεία, κυρίως τη μαύρη, την βαρβαρότητα, την κτηνώδη συμπεριφορά και το κακό. Διατήρησαν τα περισσότερα στοιχεία των μυστηριακών θρύλων της Ανατολής και τα ενσωμάτωσαν στην περιέργεια που χαρακτήριζε τις αναζητήσεις της μεσαιωνικής Ευρώπης, όπως αναφέρει στα έργα του ο Ισίδωρος της Σεβίλλης και άλλοι ιστορικοί.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομοιότητα που των κυνοκέφαλων πλασμάτων της αρχαιότητας με την παράδοση των λυκανθρώπων. Αλλωστε οι μύθοι για τους τελευταίους, που είναι από τους αρχαιότερους της Ευρώπης, φαίνεται κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα να μπλέκονται σε αρκετά σημεία με τις παραδόσεις των κυνοκέφαλων. 

Ο πρώτος μυθολογικά λυκάνθρωπος που συναντά ο επίδοξος ερευνητής προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και ήταν ο Λυκάοντας από την Αρκαδία. Στην προσπάθειά του να κοροϊδέψει το Δία, προκάλεσε την οργή του πατέρα των Θεών που ξέσπασε μεταμορφώνοντας τον ίδιο αλλά και τους γιους του σε λύκους. Την ιστορία αυτή μεταφέρουν ο ιστορικός Απολλόδωρος ο Αθηναίος, αλλά και ο Παυσανίας στα Αρκαδικά. Σύμφωνα με το λεξικό Αρχαίας Ελληνικής του Ι. Σταματάκου, το λήμα Λύκη σήμαινε το φως και άρα ο λυκάνθρωπος δεν ήταν παρά ο μύστης, ο κάτοχος του φωτός και της γνώσης, που συμμετείχε στις τελετές που γίνονταν προς τιμήν του αστέρα Σείριου, του αστερισμού του Κυνός.

Ομως η έξαρση του αριθμού των θρύλων που αφορούν τους λυκανθρώπους παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η μορφή και η απόχρωση που δόθηκε τότε ήταν πολύ διαφορετική από την αρχική έννοια που έφερε η λέξη λυκάνθρωπος στην αρχαία Ελλάδα. Τέτοιου είδους μύθοι αναπτύχθηκαν κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Αυτοί ήθελαν τους λυκανθρώπους να αποτελούν κοινούς ανθρώπους μου μεταμορφώνονταν σε μοχθηρά πλάσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας με πανσέληνο. Προκειμένου μάλιστα να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση, έπρεπε να καταναλώσουν ανθρώπινο κρέας, κάτι που ταύτιζε τη λυκανθρωπία με το θάνατο και το κακό και τους φερόμενους ως λυκανθρώπους, με την μαύρη μαγεία και εν τέλει το διάβολο.


Για τις αναφορές και τις κατά τόπους πεποιθήσεις για τους λυκανθρώπους έχουν μέχρι σήμερα δοθεί αρκετές πιθανές εξηγήσεις. Μια από αυτές ίσως να πηγάζει από το φόβο και τον παράδοξο σεβασμό που από την εποχή των πρωτόγονων έτρεφαν οι άνθρωποι για τον λύκο. Ας μην ξεχνάμε ότι για αιώνες αποτέλεσε τον κυριότερο εχθρό τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ενώ η δυνατότητά του να λειτουργεί αποτελεσματικά μέσα σε μια αγέλη (αν και κατά βάση μοναχικό ζώο) προκαλούσε δέος.
ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Κυνοκέφαλοι και Λυκάνθρωποι
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2012/07/blog-post_04.html

Ο Θάνατος με την μορφή του Αλουμινίου


Ο Θάνατος με την μορφή του Αλουμινίου 

Ναι η Monsanto αναπτύσσει σπόρους και φυτά ανθεκτικά στο αλουμίνιο. Εξέλιξε το γονίδιο ανθεκτικότητας στο αλουμίνιο. Ω τι έκπληξη ! Η Monsanto ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική και αγροτική. Σ’ αυτές προσθέστε και βιοτεχνολογική.
Επί του παρόντος η εταιρία, βγάζει στην αγορά ένα γονίδιο αντοχής στο αλουμίνιο και όπως πληροφορεί τους ηλιθίους…
[Οι μικρής κλίμακας, και με περιορισμένους πόρους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα, μεταξύ των οποίων φτωχά εδάφη, ξηρασία, και την έλλειψη εισροών. Συνεχιζόμενες τάσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσουν τα δεσμευτικά προβλήματα. Μια νέα γενιά έρευνας των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών (GE) έχει ως στόχο την ελάφρυνση αυτών των πιέσεων μέσω της βελτίωσης των καλλιεργειών διαβίωσης, όπως η μανιόκα, το σόργο και το κεχρί, που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στην ξηρασία, το νερό, και το αλουμίνιο σε εδάφη, καθώς και φυτά με πιο αποδοτική χρήση του αζώτου και φωσφόρου.]
[Small-scale, resource-poor farmers in developing countries face daily stresses, including poor soils, drought, and lack of inputs. Ongoing trends such as climate change and population growth will likely exacerbate binding stresses. A new generation of genetically engineered (GE) crop research aims to alleviate these pressures through the improvement of subsistence crops—such as cassava, sorghum, and millet—that incorporate traits such as tolerance to drought, water, and aluminum in soils as well as plants with more efficient nitrogen and phosphorus use. However, many developing countries lack the necessary biosafety systems for a timely and cost-effective adoption. This brief focuses on the regulatory reforms necessary for farmers and consumers in developing countries to benefit from GE crops.]
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κολοσσιαία Monsanto έρχεται να «σώσει τους βροτούς», με τα γονίδια αντοχής στο αλουμίνιο, διότι τα κανονικά φυτά πεθαίνουν στην παρουσία περίσσειας αλουμινίου.Είναι γνωστό πως το να ελέγχεις τους σπόρους, σημαίνει ότι ελέγχεις απόλυτα την παραγωγή τροφής της ανθρωπότητας.
Η Monsanto, η πολυεθνική που από την ίδρυσή της πριν 108 χρόνια «απολαμβάνει» τον τίτλο της πιο ρυπογόνου και επικίνδυνης εταιρείας στην ιστορία της βιομηχανίας, κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ κατά εταιρείας και όμως εξακολουθητικά «ζει και βασιλεύει αι τον κόσμο κυριεύει»
Η συνεχιζόμενη και συστηματική εξαφάνιση των τοπικών ποικιλιών φυτών, οδηγεί στο σημείο να θεωρείται ανύπαρκτη πολυτέλεια το δίλημμα, κατά πόσο θέλει ο άνθρωπος ή όχι, να καταναλώνει μεταλλαγμένα ή φυσικά διατροφικά προϊόντα. Όταν εξαφανιστούν οι τοπικές ποικιλίες καλλιεργήσιμων φυτών, μαζί τους θα εξαφανιστούν ανεπιστρεπτί και οι ελάχιστες επιλογές, καθώς ο νέος άνθρωπος θα είναι διατροφικά εξαρτημένος. Όχι ό,τι τώρα δεν είναι, αν τυχόν κι εξαφανιστούν τ’ άχρηστα σουπερ μάρκετ, με την υπέρ πληθώρα των τροφικών σκουπιδιών, να δείτε πανηγύρι πανικού που θα προκύψει ! Δείτε στο βίντεο αυτούς (όχι απαραίτητα ανθρώπους) που νοιάζονται για την υγεία και την καλή ζωή του ανθρώπου … και αναρωτήσου !

Αν δεν εμφανίζονται Ελληνικοί υπότιτλοι. πατήστε το λευκό τετράγωνο δεξιά
και ενεργοποιήστε τα Ελληνικά.
Αν ασχολούμασταν με την «ενασχόληση των ηλιθίων, την πολιτική» θα λέγαμε «ελαφρά τον νου», πως όλο αυτό είναι ευκαιριακός καπιταλισμός, με επιδιωκόμενο και σχεδιαζόμενο το εταιρικό μονοπώλιο τροφίμων με την ευγενική άδεια της «πολυαγαπημένης Monsanto» και την Εγγελιανή Διαλεκτική που ετοίμασαν και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ένα σύστημα «γεωμηχανικής» το οποίο γεμίζει την ατμόσφαιρα με χημικούς ψεκασμούς που περιέχουν, αλουμίνιο, αργίλιο, βάριο, αρσενικό και άλλα «ευγενή για τον έλεγχο του ανθρώπου» υλικά !!! Αυτό κι αν είναι παιχνίδι!!!
Αλλά δεν ασχολούμαστε με την πολιτική και ως γνήσιοι συνομωσιολογικοπαρανοϊκοί που είμαστε αντιλαμβανόμαστε πολύ καθαρά πλέον –γιατί αυτά τα αναφέραμε πριν από 15+ χρόνια- το παιχνίδι που καλούμαστε να παίξουμε. (όχι απαραίτητα με ορατούς αντιπάλους) ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
Ζούμε μια προγραμματισμένη, ανθρωποκτόνο, γενοκτονία σε ημερήσια διάταξη, η οποία επιδιώκει να καταστήσει πολύ λίγες ομάδες όντων (όχι απαραίτητα ανθρώπων) πιο δυνατές με περισσότερη δύναμη και έλεγχο. Όχι τα χρήματα και ο πλούτος δεν τους ενδιαφέρουν, μπορεί έτσι να δείχνουν μα είναι «στάχτη στα μάτια» για να μην δει η μάζα την αλήθεια, που φυσικά κρύβεται στην Παρατήρηση του Ολοφάνερου.
Επιδιώκουν επίσης και να μειώσουν το κοπάδι του πληθυσμού, το μαντρί (λαός-μάζα-πρόβατα) σε 500 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και όπως εκτίθενται στο μνημείο με τις Στήλες της Georgia (Georgia Guidestones). Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν στα δισεκατομμύρια χρόνια που υπάρχουμε σε αυτόν τον πλανήτη !
Όπως εσύ καθαρίζεις το ψυγείο σου από τα τρόφιμα για να βάλεις καινούργια και πιο φρέσκα το ίδιο ακριβώς κάνουν, σε αυτό το μεγάλο εστιατόριο του γαλαξία που λέγεται ΓΗ.
Το αργίλιο ή αλουμίνιο (Aluminium): Στον Περιοδικό Πίνακα των Χημικών Στοιχείων έχει ατομικό αριθμό 13 και χημικό στοιχείο με το σύμβολο Al
Τα κράματα αλουμινίου με 2,5-6,3% κ.β. χαλκό ονομάζονται ντουραλουμίνια. Περιέχουν συνήθως ως πρόσθετα κραματικά στοιχεία μαγνήσιο και σπανιότερα, μαγγάνιο και πυρίτιο. Παρουσιάζουν εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στη σκλήρυνσή τους με δημιουργία κατακρημνισμάτων και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην αεροναυπηγική, λόγω του χαμηλού τους βάρους και της εξαιρετικής τους αντοχής. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική και σε άλλες εφαρμογές όπου το χαμηλό βάρος και οι καλές μηχανικές ιδιότητες σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι ζητούμενα κράματα αλουμινίου-λιθίου.
Άλλα κράματα αλουμινίου χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τη βιομηχανία αθλητικών ειδών και τη ναυπηγική. Χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή των κουτιών για ποτά, του αλουμινόχαρτου και άλλων υλικών και εργαλείων της κουζίνας.
Το οξείδιο του αργιλίου, η αλουμίνα, βρίσκεται στη φύση με τη μορφή του ρουμπινιού, του ζαφειριού και του κορουνδίου. To κορούνδιο έχει σκληρότητα στην κλίμακα Mohs ίση με 9, πράγμα που το κάνει ένα από τα σκληρότερα υλικά στη φύση. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως λειαντικό η συνθετική αλουμίνα. Τα οξείδια του αργιλίου χρησιμοποιούνται επίσης στην υαλουργία και την κατασκευή λέιζερ. Κρύσταλλοι ρουμπινιού χρησιμοποιούνται επίσης ως αισθητήρες πίεσης για υψηλές πιέσεις.
Γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατασκευάζονται επίσης συχνά από αλουμίνιο, καθώς έχει μικρότερο βάρος και κόστος από το χαλκό (αν και όχι τόσο καλή ηλεκτρική αγωγιμότητα).
Οι στυπτηρίες, κρυσταλλικές ενώσεις (άλατα) του αργιλίου με το γενικό χημικό τύπο K2SO4·Al2(SO4)3·24H2O χρησιμοποιούνται ως στυπτικά καθώς και στη βαφική.
Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες. Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχύουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό. Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα ….. τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις; Είναι πασιφανές και δεν τίθεται καν η ερώτηση.
Μόλις 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, κουφώματα, υδρορροές, αλλά και κονσέρβες και κουτάκια αναψυκτικών. Το χειρότερο είναι ότι το συναντάμε καμουφλαρισμένο σαν πρόσθετο μέσα σε γλυκά, ζαχαρωτά, γάλα σε σκόνη για βρέφη, baking powder και σε τυποποιημένα τυριά με τα ονόματα Ε173 (αλουμίνιο, χρωστική), Ε523 (θεικό αργιλοαμμώνιο, σταθεροποιητής), Ε541 (φωσφορικό αργιλονάτριο, διογκωτικό).
Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε υλικά συσκευασίας των τροφίμων και μαγειρικά σκεύη. Πολλά καλλυντικά περιέχουν άλατά του, όπως αντηλιακές κρέμες, αποσμητικά και είδη μακιγιάζ. Οι δημόσιες εταιρείες ύδρευσης το χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν το πόσιμο νερό που φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών και οι φαρμακευτικές εταιρείες το βάζουν μέσα σε φάρμακα (αντιόξινα για το στομάχι, στοματικά διαλύματα, φάρμακα για τη αρθρίτιδα κ.ά), αλλά και στα εμβόλιά τους, χωρίς να φοβούνται να το αναφέρουν στη λίστα των πρόσθετων ουσιών. Δηλαδή το πίνουμε, το τρώμε, το βάζουμε επάνω στο δέρμα μας, το περνάμε απευθείας στην κυκλοφορία του αίματός μας και, σε κάποιες περιπτώσεις, το αναπνέουμε.
Αρχικά το κόστος του στρατηγικού μετάλλου ήταν υψηλότερο από του χρυσού και του λευκόχρυσου, γι’ αυτό και οι πιο σημαντικοί καλεσμένοι του Ναπολέοντα στη Γαλλία έτρωγαν σε αλουμινένια πιάτα. Ένα περίπου αιώνα μετά την ανακάλυψη του αλουμινίου ξεκίνησε και η πρώτη επισταμένη έρευνα για τις επιπτώσεις του στην υγεία. Στην βρετανική επιστημονική έκδοση The Lancet το 1921, δημοσιεύθηκε η ιστορία ενός μεταλλουργού που ανέπτυξε εγκεφαλοπάθεια, εργαζόμενος σε χυτήριο αλουμινίου. Αργότερα αναφέρθηκαν πολλές ακόμα περιπτώσεις εγκεφαλοπάθειας σε εργαζόμενους στην βιομηχανία αλουμινίου, οι οποίοι δέχονταν το μέταλλο στο σώμα τους μέσω της αναπνευστικής οδού.
Πενήντα χρόνια αργότερα οι ανεξάρτητες μελέτες τριών ερευνητών (Kerr 1969, Alfrey 1972 και Short 1980) απέδειξαν πως όταν το νερό που χρησιμοποιούνταν στην αιμοκάθαρση των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια περιείχε πολύ αλουμίνιο (σαν μέσο καθαρισμού του νερού από ρύπους), τότε οι ασθενείς παρουσίαζαν διαταραχές λόγου, ισορροπίας και συμπεριφοράς (εγκεφαλοπάθεια) και υπέφεραν από πόνους στις αρθρώσεις, απασβέστωση των οστών και σκελετικές παραμορφώσεις, αναιμία και καρδιακά προβλήματα, καθώς το αλουμίνιο παρεμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου, του καλίου και του φθορίου.
Μετά τη δεκαετία του ’70 το αλουμίνιο αναγνωρίστηκε ως νευροτοξικό, ενώ κανείς ποτέ πριν δεν είχε υποψιαστεί την ιδιότητά του αυτή. Όπως αποδείχθηκε, όταν αρχίζει να γίνεται δηλητηριώδες (σε μεγάλες δόσεις), δημιουργεί ανωμαλίες στον ύπνο, νευρικότητα και συναισθηματική αστάθεια, απώλεια μνήμης, συχνούς πονοκεφάλους και αποδυνάμωση της νοημοσύνης. Επίσης, όπως παρατήρησαν το 2009 ερευνητές του νοσοκομείου Henri Mondor, έχει την τάση, υπό προϋποθέσεις, να συσσωρεύεται στους μυς, τους ιστούς και τέλος στον εγκέφαλο, όπου και παραμένει δημιουργώντας εκφυλιστικές και νευρομυικές ασθένειες. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε το 2003 το Γαλλικό Ινστιτούτο για τη Φροντίδα της Υγείας, όταν ανέφερε ότι πολυάριθμες έρευνες αποδείκνυαν πως το αλουμίνιο μάλλον είναι τοξικό, επισημαίνοντας βέβαια ότι ο προσδιορισμός των επιπτώσεων του αλουμινίου στην υγεία είναι εξαιρετικά δύσκολος.
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ. Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας. Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:
Αλουμίνιο στο νοικοκυριό:
Σκεύη Μαγειρικής
Αλουμινόχαρτο
Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα
Αλουμινένια Κουτιά Φαγητών και Ποτών
Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Ομορφιάς
Aντιόξινα φάρμακα
Εμβόλια Αιμορροϊδικά
Φάρμακα Αντιδιαρροϊκά
Φάρμακα Ρινικά
Σπρέι
Βρεφική Σκόνη
Τεχνητές Οδοντοστοιχίες
Κραγιόν
Σκιές ματιών
Μάσκαρες
Αποσμητικά
Το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι:
Αλεύρι για ψήσιμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαγειρικό Αλάτι
Επεξεργασμένο Τυρί
Έτοιμο Μίγμα για Κέικ
Τσιγάρα και καπνούς
Σε εμβόλια Πληθώρα εμβολίων (πολιομυελίτιδας, διφθερίτιδας, τετάνου) περιέχουν αλουμίνιο, η ποσότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστη στην ετικέτα τους. Οι φαρμακευτικές εταιρείες το προσθέτουν προκειμένου να αυξήσουν τη δόση των αντιγόνων και να ενισχύσουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Γαλλίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Virginie Belle, ένα βρέφος 2-16 μηνών προσλαμβάνει 2,46 mg αλουμινίου στους μυς του, σε αντίθεση με τα 1,25 mg που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως ανώτατο ποσό ανά δόση για τον ενήλικο.
Παράλληλα, η αμαρτωλή Αμερικάνικη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων συστήνει 0,85 mg ανά δόση, ενώ για τα βρέφη δεν υπάρχει καθορισμός. Η Virginie Belle, στο βιβλίο της «Όταν το αλουμίνιο μας δηλητηριάζει», αναφέρει ότι ασθένειες όπως η χρόνια κόπωση, ο διαβήτης, η επιληψία και το άσθμα, οφείλονται σε πολύ υψηλές δόσεις αλουμινίου. Αφήνει επίσης αιχμές ότι το Σύνδρομο του Κόλπου οφείλεται στις τεράστιες δόσεις των προληπτικών εμβολίων στα οποία υποβλήθηκαν οι 175.000 και πλέον στρατιώτες που νοσούν σήμερα.
Σε αποσμητικά Το 2006 η Εφημερίδα της Εφαρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) έφερε στο φως όλες τις έρευνες που συσχετίζουν τον καρκίνο του μαστού με τα αποσμητικά που περιέχουν άλατα του αλουμινίου. Ο επίλογος ήταν ο ίδιος: χρειάζονται συμπληρωματικές μελέτες για την τελική διαπίστωση. Την ίδια χρονιά, η Γαλλική Ένωση Υγείας και Περιβάλλοντος (AFES) πληροφόρησε το κοινό ότι ο κίνδυνος αυξάνεται για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το αποσμητικό μετά το ξύρισμα, γεγονός που υποστηρίζεται και από αμερικάνικη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2003 σε 437 γυναίκες. Σύμφωνα με την τελευταία, οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα αποσμητικά και τα ανθιδρωτικά που περιέχουν αλουμίνιο και κυρίως, να μην τα χρησιμοποιούν αμέσως μετά το ξύρισμα της μασχάλης.
Μια νέα πάθηση γεννιέται… Και το όνομα αυτής Macrophagic Myofasciitis (MMF). Η νέα ασθένεια, που συνδέθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’90 με τα εμβόλια τα οποία περιέχουν αλουμίνιο, είναι μια φλεγμονώδης μυοπάθεια. Τα συμπτώματά της είναι μυϊκοί πόνοι στα μπράτσα και τις γάμπες, έντονη κούραση και προβλήματα στην άρθρωση του λόγου και τη μνήμη. Βιοψίες των μυών των ασθενών έδειξαν υψηλότατη συγκέντρωση αλουμινίου. Για ποιες ασθένειες είχαν εμβολιαστεί; Ηπατίτιδα Α, Β και τέτανο. Ποιο άλλο εμβόλιο για ενηλίκους περιέχει αλουμίνιο; Το εμβόλιο της γρίπης Α. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το 2003 η Γαλλική Υγειονομική Υπηρεσία Ασφαλείας των Προϊόντων Υγείας (AFSSAPS), τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται μια δεκαετία μετά τον εμβολιασμό. Σημειωτέον ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν μετά από έντονη πίεση ερευνητών και ασθενών.
Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι: Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας. Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές. Στην συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου.
Επιδράσεις στο Σώμα: Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα.To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών. Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο, προκαλει έντονους ερεθισμούς στα έντερα.
Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίου: Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:-Έλκος στο στομάχι και στα έντερα-Γαστροεντερικές Ασθένειες-Νόσος του Πάρκινσον-Δερματικές παθήσεις-Υπερδραστηριότητα-Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά-Διαταραχές μάθησης στα παιδιά-Παθήσεις στο Συκώτι-Πονοκεφάλους-Έντονο κάψιμο στο στομάχι-Ναυτία-Δυσκοιλιότητα-Πόνους στον κολικό-Έλλειψη ενέργειας.
Εναλλακτικές λύσεις αντί του Αλουμινίου: Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί. Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών. Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σες περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων αποτελεί μία πολύ καλή λύση. Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή.
Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος: Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (JournalofAppliedToxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου.
Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;
Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα.
Νόσος Αλτζχάιμερ: Μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστό εμπεριείχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου.
«Ούτε μία εταιρία καλλυντικών δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές για την παρουσία καρκινογόνων στα προϊόντα της» SamuelEpstein
Επισήμως, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο από τη λήψη αλουμινίου και καθόλου δεν μας ξιαφνάζει !!! Κατά τα άλλα τους ενδιαφέρει τόσο πολύ η υγεία του πρόβατου, που με περισσή φροντίδα και στοργή το προειδοποιούν: «Προσοχή το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία»
Όταν τους άξιους προγόνους σου τους θυμάσαι κατα πως σε βολεύει και αγνοείς εθελοτυφλώντας τα σημαντικά Πλουτάρχου, Περί Σαρκοφαγίας
Όταν με απόλυτη ηλιθιότητα και εγκληματική άγνοια, δεν υπολογίζεις βασικούς φυσικούς κανόνες επιβίωσης Ελληνική Γενετική Λίμνη και Καλαμάκια του Φραπέ !
Ετοιμάσου για έναν νέο εφιαλτικό κόσμο όπως τον βλέπεις στις ταινίες «Αγώνες Πείνας» Ένας Τρομακτικός Καινούριος Κόσμος αυτοί μπορούν να πουν με άνεση «εμείς σας τα λέγαμε» όπως επίσης ό,τι Για την διατροφή της γκρίζας φυλής φτιάχνουν τα γενετικά τροποποιημένα Μιας και ο άνθρωπος όπως τον γνωρίζουμε δεν είναι παρά ένα εκφυλισμένο υβρίδιο που μπορεί κατά βούληση να αλλάξει, επί το καλύτερο ή όχι, το αποφασίζουν οι επικυρίαρχοι, τους αρκεί το πρόβατο να ασχολείται με ανοησίες όπως η πολιτική, οι εκκλησίες του, οι ομάδες του, η μουσική, το ποδόσφαιρο, η δουλίτσα του μαζί με το ασήμαντο εγώ του και όλες αυτές οι αηδίες που του έχουνε δώσει για να τον κρατάνε απασχολημένο.
Ναι είναι ένα παιχνίδι δύναμης, επιμονής και αντοχής με τους παίχτες να έχουν ήδη πάρει θέση !
… και το τραπέζι να έχει ήδη στρωθεί !
© Eos Aurora Αρθρο δημοσιευμένο στην www. miastala.com / 2009 εδώ συμπληρωμένο.

. Χόκινς: Πρέπει να δραπετεύσουμε από τη Γη!


. Χόκινς: Πρέπει να δραπετεύσουμε από τη Γη!

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το καλό της ανθρωπότητας. Δεν θα επιβιώσουμε τα επόμενα 1.000 χρόνια δίχως να δραπετεύσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο Στίβεν Χόκινς.
Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός στην διάλεξη που έδωσε την Τρίτη στο Regenerative Medicine Institute του ιατρικού κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Αντζελες, εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταναστεύσουν στο Διάστημα στο μέλλον για να επιβιώσουν.
«Εάν κατανοήσεις πώς λειτουργεί το Διάστημα, τότε μπορείς να έχεις τον έλεγχό του κατά κάποιο τρόπο» σχολίασε.

Μάλιστα ο 71χρονος θεωρητικός της φυσικής προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα δεν θα γιορτάσει στη Γη την είσοδο της επόμενης χιλιετίας. «Θυμηθείτε να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι το έδαφος. Να είστε περίεργοι. Και όσο δύσκολη κι αν μοιάζει η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και να πετύχεις σε αυτό», δήλωσε στο πολυπληθές κοινό του. 

Μυστήρια λίθινη υποθαλάσσια κατασκευή ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ


Μυστήρια λίθινη υποθαλάσσια κατασκευή ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ

Ένα γιγαντιαίο «μνημειακό» λίθινο σύμπλεγμα, το οποίο ανακαλύφθηκε στο βυθό της Θάλασσας της Γαλιλαίας (λίμνη μεταξύ Ισραήλ και Συρίας), προβληματίζει τους αρχαιολόγους ως προς το σκοπό και την ηλικία του.
Η μυστηριώδης κατασκευή έχει σχήμα κώνου και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ζυγίζει περίπου 60.000 τόνους.
Με ύψος 10 μέτρων και διάμετρο 70 έχει διπλάσιο μέγεθος από το μνημείο του Στόουνχεντζ και έχει τη δομή σωρού από μεγάλους λίθινους όγκους, πράγμα που υποδεικνύει ότι ενδεχομένως να αποτελούσε ταφικό μνημείο.
Το αταυτοποίητο ακόμη γιγαντιαίο «αντικείμενο» εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2003 κατά τη διάρκεια έρευνας με σόναρ του βυθού στο νοτιοδυτικό τμήμα της «θάλασσας».
Τα πορίσματα της τότε έρευνας είχαν δημοσιοποιηθεί στη Διεθνή Επιθεώρηση Ναυτικής Αρχαιολογίας.
Οι ειδικοί εικάζουν ότι μάλλον πρόκειται για αρχαιολογικό εύρημα 4.000 ετών και πάνω, ωστόσο θεωρούν ότι χρειάζονται περαιτέρω αρχαιολογικές έρευνες για την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.

Η Monsanto πατεντάρει γεωργικά προϊόντα - Αντιδράσεις κατά της διατροφικής βιομηχανίας

Η Monsanto πατεντάρει γεωργικά προϊόντα - Αντιδράσεις κατά της διατροφικής βιομηχανίας

Το AVAAZ είναι ένας διαδικτυακός οργανισμός εθελοντών από όλο τον κόσμο, που παλεύουν για "δικαιοσύνη, ισότητα, για έναν καλύτερο κόσμο σε όλα τα επίπεδα". Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του μπαίνει η Monsanto.
Εναντίον της μαζεύονται διαδικτυακές υπογραφές έτσι ώστε η εταιρεία να σταματήσει να έχει αξιώσεις ως προς το να "πατεντάρει" γεωργικά προϊόντα.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto.
Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία.
Η παραπάνω απόφαση, που ελήφθη ένα χρόνο πριν, "άνοιξε" το δρόμο στην εταιρεία για να διεκδικήσει το πατεντάρισμα και άλλων γεωργικών προϊόντων έτσι ώστε να μπορέσει να ελέγξει την παγκόσμια παραγωγή.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Πνευματική Κατοχύρωση ("πατέντα") αν και δεν επιτρέπει την κατοχύρωση της διαδικασίας, επιτρέπει όμως την κατοχύρωση του τελικού προϊόντος, ακόμα και αν αυτό ανήκει στις συμβατικές καλλιέργειες. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα σε μια τεράστια πολυεθνική να πατεντάρει την ντομάτα ως ευρεσιτεχνία αλλά όχι τα στάδια της παραγωγής της. Η ισπανική Consejo Superior de Investigationes Cientificas έχει καταφέρει να κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία το συμβατικό ηλιέλαιο καθώς και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.
Η μέθοδος της πατέντας φαίνεται ότι είναι κάτι το προσφιλές στη Monsanto. Πριν από ενάμιση χρόνο η εταιρία κατέθεσε αίτηση προκειμένου να κατορθώσει να αποκτήσει τα δικαιώματα πατέντας στη μαργαρίνη και τα μπισκότα. Το σκεπτικό της ήταν ότι στα προϊόντα αυτά υπάρχουν ίχνη σόγιας, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί στην εταιρία.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Monsanto ζήτησε να μην επιτρέπεται έλεγχος για ίχνη γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών στα προϊόντα που έχει κατοχυρώσει, κάτι που σημαίνει πως, έχοντας πατεντάρει ένα προϊόν σε τελικό στάδιο παραγωγής, θα έχει παράλληλα μονοπωλήσει και όλη τη διαδικασία παραγωγής του.
Πακτωλός χρημάτων σε βάρος της φύσης
Στο ντοκιμαντέρ της η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα "κλειδιά" για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυση της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας.
Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.
Η Ουγγαρία είναι η πρώτη που αντιδρά
Τον προηγούμενο μήνα, η Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ.
Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία είναι μια χώρα όπου απαγορεύονται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.
Σε μια παρόμοια στάση απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, το Περού έχει περάσει επίσης μία 10ετη απαγόρευση για τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.
Δείτε το ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπέν:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Όπλο της CIA που προκαλεί καρδιακή προσβολή!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Όπλο της CIA που προκαλεί καρδιακή προσβολή!!!



cia+secret+gun+01 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ BINTEO: Όπλο της CIA που προκαλεί καρδιακή προσβολή!!!
Μυστικό όπλο της CIA για δολοφονίες επίθεσης καρδιών, είναι αποχαρακτηρισμένο απο το 1975…



Ένα από τα μυστικά όπλα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης..Βέβαια απο τότε θα έχουν εξελιχθεί.. Έχουν περάσει 37 χρόνια.. Φανταστείτε τη μυστικά όπλα θα έχουν σήμερα στην κατοχή τους με την τεχνολογία που υπάρχει.

Το βελάκι από αυτό το μυστικό όπλο της CIA μπορεί να διαπεράσει τα είδη ένδυσης και δεν αφήνει τίποτα, αλλά μια μικρή κόκκινη κουκκίδα πάνω στο δέρμα.

Το δηλητηριώδες βέλος διαλύεται εντελώς κατά την είσοδό του στον στόχο. Το θανατηφόρο δηλητήριο μπαίνει στη συνέχεια γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας καρδιακή προσβολή.
Η αυτοψία είναι πολύ απίθανο να ανιχνεύσει ότι η καρδιακή προσβολή προήλθε από οτιδήποτε άλλο εκτός από φυσικά αίτια.



Πολλοί απολύτως υγιείς άνθρωποι έχουν πεθάνει ανεξήγητα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια ..

Τι θα μπορούσαν να γνωρίζουν; Μήπως υπάρχει ένα ολόκληρο βιβλίο, που ονομάζεται “Dead micro-biologists” μόνο για ανθρώπους από το χώρο που πέθαναν μυστηριωδώς τα τελευταία χρόνια;



diaforetiko.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Όπλο της CIA που προκαλεί καρδιακή προσβολή!!! http://24wro.blogspot.com/2013/04/video-cia_12.html#ixzz2QGZEVPN9

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

H ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ


Το 1963 ένας κάτοικος του χωριού Μαλακοπή (Derinkuyu στα Τουρκικά, που σημαίνει Βαθύ Πηγάδι) στη περιοχή της Καππαδοκίας, γκρεμίζοντας ένα τοίχο στο σπίτι του που ήταν - όπως όλα της περιοχής -σκαμμένο στο βράχο, ανακάλυψε έκπληκτος, ότι πίσω από τον βράχο υπήρχε ένα μυστηριώδες δωμάτιο το οποίο δεν είχε ξαναδεί. 
Αυτό το δωμάτιο τον οδήγησε σ’ ένα άλλο και μετά σε άλλο και ούτω καθ’ εξής...

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν να μελετούν την υπόγεια πόλη και έφτασαν στα 40 μ. βάθος. Τελικά ανακαλύφθηκαν 11 επίπεδα εκ των οποίων μόνο στα οκτώ πρώτα είναι δυνατή η επίσκεψη, κάτι που ξεκίνησε το 1969. Στα υπόλοιπα γίνονται ακόμα μελέτες και ανασκαφές, από τους αρχαιολόγους.
Αρχικά κτίστηκε από τους Φρύγες, μεταξύ 8ου και 7ου αιώνα π.Χ. σύμφωνα με το τουρκικό τμήμα πολιτισμού και μετά διευρύνθηκε κατά τη βυζαντινή εποχή. Πιθανόν όμως αυτό να έγινε και από τους Χιττίτες ακόμα παλαιότερα όπως το 1.400 π.Χ. Η αρχαιότερη γνωστή πηγή είναι ο Ξενοφών ο οποίος αναφέρει στο έργο του ‘Ανάβασις’ ότι οι τρωγλοδύτες κάτοικοι της Ανατολίας έσκαβαν υπόγεια τα σπίτια τους με την άνεση να χωρούν ολόκληρη οικογένεια, με οικόσιτα ζώα και αποθήκες τροφίμων.
Η υπόγεια πόλη στο σημερινό Derinkuyu έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που υπάρχουν και στις άλλες υπόγειες πόλεις- συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής της Καπαδοκίας όπως: εργαστήρια κρασιού και ελαίου, στάβλους, κελάρια, δωμάτια αποθήκευσης, τραπεζαρίες και παρεκκλήσια. Μοναδικό στοιχείο στο συγκρότημα του Derinkuyu, το οποίο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο, είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο με μια θολωτή οροφή.
Έχει αναφερθεί ότι αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε ως Θρησκευτική Σχολή ενώ τα δωμάτια στο αριστερό του μέρος προοριζόταν για μελέτη. Μεταξύ των τρίτου και τέταρτου επιπέδου υπάρχει μια κάθετη σκάλα. Αυτό το πέρασμα οδηγεί σε μια σταυροειδή εκκλησία στο χαμηλότερο επίπεδο. Η 55μ. κυλινδρική στήλη εξαερισμού, εμφανίζεται να χρησιμοποιείται ως φρεάτιο. Η κυλινδρική στήλη παρείχε επίσης το νερό για να πλένονται οι διαμένοντες, όταν ο εξωτερικός κόσμος δεν τους ήταν προσιτός.
Την πόλη μπορούσαν να την σφραγίσουν από μέσα με μεγάλες πέτρινες πόρτες. Διέθετε επίσης αποθήκες, πηγές και φρεάτια εξαερισμού που έφταναν μέχρι 30 μ. βάθος, έτσι καθιστούσαν δυνατή τη μακροχρόνια παραμονή σ’ αυτές. Η υπόγεια πόλη στη Μαλακοπή (Melegubu ή Derinkuyu) είναι η μεγαλύτερη που έχει ανασκαφθεί στην Τουρκία.
Το συγκρότημα έχει συνολικά 11 επίπεδα, αν και πολλά από αυτά δεν έχουν ανασκαφεί. Καλύπτει μια έκταση 2.000 τετραγωνικών ποδών, η οποία πιθανόν να φτάνει τα 7.000 τετραγωνικά πόδια (650 τετρ. μέτρα). Κάθε επίπεδο θα μπορούσε να κλείσει ανεξάρτητα από τα άλλα. Η πόλη είναι συνδεδεμένη με άλλες υπόγειες πόλεις με σήραγγες πολλών χιλιομέτρων.
Μια από τις βαριές πέτρινες πόρτες, οι οποίες απομόνωναν το υπόγειο συγκρότημα από τον έξω κόσμο. Αυτές έχουν ένα ύψος 1-1.5 μ, 30-50 εκατ. στο πλάτος και ζυγίζουν 200-500 κιλά. Η τρύπα στο κέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοιγοκλείνει η πόρτα-μυλόπετρα, ή για να βλέπουν ποιός είναι στην άλλη πλευρά. Πολλές παγίδες είχαν σχεδιαστεί για να παραπλανήσουν, να απομονώσουν και να φυλακίσουν τους εισβολείς οι οποίοι εάν έπεφταν μέσα ήταν καταδικασμένοι σε αργό και μαρτυρικό θάνατο.
Οι επιτιθέμενοι, γνωρίζοντας τις παγίδες που περιμένουν αυτούς που εισβάλλουν, συνήθως προσπαθούσαν να κάνουν τον τοπικό πληθυσμό να αφήσει τα καταφύγιά του, με τη δηλητηρίαση των φρεατίων. Οι κατασκευαστές όμως είχαν προβλέψει και αυτόν τον κίνδυνο και είχαν ανοίξει πηγάδια τα οποία ποτέ δεν έφθαναν στο επίπεδο της επιφάνειας της γης.
Η υπόγεια πόλη στη Μαλακοπή χρησιμοποιείτο για να κρύβονται και οι πρώτοι Χριστιανοί, που κατόρθωναν να ξεφύγουν από τη δίωξη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Όλα τα ευρήματα των ανασκαφών, σε αυτές τις υπόγειες κατασκευές ανήκουν στη μέσο βυζαντινή περίοδο, δηλαδή μεταξύ του 5ου και του 10ου αιώνα μ.Χ.
Οι υπόγειες κατασκευές, χρησιμοποιούνται γενικά ως καταφύγιο και για θρησκευτικούς λόγους, οι διαμάχες γύρω από τους οποίους αυξάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι Ελληνόφωνες χριστιανικές κοινότητες της περιοχής προστατεύονταν κλείνοντας τις πόρτες των καταφυγίων, για να αποφύγουν τις αραβικές επιδρομές του χαλιφάτου Umayad που άρχισαν τον 7ο αιώνα και των Αβασιδών αργότερα.
Οι υπόγειες πόλεις στη Καππαδοκία είναι πάρα πολλές (τουλάχιστον 200 με δύο επίπεδα και 40 με τρία και πάνω) και έχουν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως δωμάτια για την αποθήκευση τροφίμων, κουζίνες, στάβλους, εργαστήρια κρασιού ή ελαίου και αγωγούς για τον εξαερισμό. Η υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, με τα ένδεκα επίπεδα και το μεγάλο βάθος της των 85 μέτρων, ήταν αρκετά μεγάλη για να προστατεύσει από 3 έως και 50 χιλιάδες ανθρώπων, μαζί με το ζωικό τους κεφάλαιο.
ΚΕΙΜΕΝΟ:www.authorstream.com


©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ/visaltis.net

B.Koρέα: "Πρώτος στόχος το Τόκιο"! - Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πυρηνική γόμωση στους MRBM


B.Koρέα: "Πρώτος στόχος το Τόκιο"! - Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πυρηνική γόμωση στους MRBM

Σε κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο από την Πινγκ Γιάνγκ ξεκαθαρίζεται ότι ο πρώτος στόχος σε περίπτωση πολέμου με τη Νότιο Κορέα θα είαι το Τόκιο, το οποίο βέβαια βέβεια έχουν την δυνατότητα να πλήξουν με τους βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς (MRBM) ακτίνας 3000 μέχρι 4.000 χχλμ (ανάλογα με το βέρος της κεφαλής που φάερουν).

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Πιόνγιανγκ απειλεί ευθέως την Ιαπωνία με πυρηνική επίθεση.

Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά εκφράζεται η εκτίμηση από τις δυτικές υπηρεσίες ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό βλήμα!

Συγκεκριμένα η αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε προσαρμογή πυρηνικής κεφαλής στην γόμωση βαλλιστικών πυραύλων σε ανακοίνωση τη νύχτα (ώρα Ελλάδος) στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας είναι ότι η Πιονγιάνγκ, η οποία έχει πραγματοποιήσει τρεις πυρηνικές δοκιμές, δεν βρίσκόταν προς το παρόν σε ένα στάδιο σμίκρυνσης αυτών των πυρηνικών όπλων που θα επέτρεπε την τοποθέτηση τους σε έναν πύραυλο.

Όμως, χθες, κατά τη διάρκεια ακρόασης του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Κολοράντο Ντάγκ Λάμπορν, παρουσίασε μια έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών ( DIA), στην οποία αναφέρεται το αντίθετο.

«Η DIA εκτιμά με μια μετριοπαθή βεβαιότητα ότι η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα που μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους. Ωστόσο, η αξιοπιστία τους θα είναι χαμηλή», είπε ο βουλευτής, επικαλούμενος την έκθεση αυτή που «ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα». Βέβαια, το να ριξεις έναν βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή στο κέντρο του Τόκιο και να κτυπησει τα προάστεια σε απόσταση 30 χλμ., π.χ., δε νομίζουμε ότι έχει και τόσο μεγάλη διαφορά αφού σε οποιαδήποτε περίπτωση αλλάζει ο ρους της Ιστορίας...

Η μελέτη αυτή έχει διαβαθμιστεί, όχι όμως και τα συμπεράσματά της αν και δεν έχουν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, υποστήριξε.

«Δεν την έχω δει και όπως λέτε, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οπότε δεν θέλω να την σχολιάσω», δήλωσε ο στρατηγός Ντέμσεϊ, ο οποίος ερωτήθηκε από ένα βουλευτή σχετικά με την έκθεση αυτή.

Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, η DIA και το Πεντάγωνο, δεν θέλησαν να απαντήσουν αμέσως
Μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό από την Πέμπτη στην Βόρεια Κορέα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει σιδηροδρομικώς στην αρχή της εβδομάδας δύο εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων Musudan και τους έχει εγκαταστήσει σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Επίσης αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.

Ερωτηθείς για τις βαλλιστικές ικανότητες της Βόρειας Κορέας ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσάκ Χέιγκελ υποστήριξε από την πλευρά του ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, λίγη ώρα αργότερα το Πεντάγωνο σε επίσημη ανακοίνωσή του υποστήριξε πως ο υπαινιγμός ότι η Βόρεια Κορέα έχει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο αποτελεί ανακρίβεια.

Η εκτόξευση βαλλιστικού βορειοκορεατικού πυραύλου είναι πιθανή μέχρι τις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1994.

Χθες, 11 Απριλίου ήταν επίσης μια σημαντική ημερομηνία, διότι είναι η πρώτη επέτειος της ανάληψης της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, εγγονό του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Η εκτόξευση όμως μπορεί να συμπέσει και με την επίσκεψη σήμερα, Παρασκευή στην Σεούλ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Καθώς η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει φθάσει στο "κόκκινο", όλο και περισσότεροι Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι και διευθυντές εργοστασίων επιστρέφουν από τη βιομηχανική ζώνη του Καεσόνγκ.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, το πρωί της Πέμπτης, πάνω από 15 αυτοκίνητα φορτωμένα με αποσκευές και γεμάτα επιβάτες πέρασαν τα σύνορα, επιστρέφοντας από μια περιοχή, η οποία αποτελούσε για χρόνια σύμβολο της προσπάθειας για συμφιλιωση των δύο χωρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Σεούλ, περίπου 250 Νοτιοκορεάτες παραμένουν μέσα στις εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν τεθεί από την Τρίτη εκτός λειτουργίας, καθώς 53.000 Βορειοκορεάτες δεν εμφανίστηκαν στον χώρο εργασίας τους για πρώτη φορά από το 2004.

Σημειώνεται ότι το 2009 το συγκρότημα του Καεσόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Ν. Κορέα, είχε παραμείνει κλειστό για μια ημέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων της Σεούλ με την Ουάσινγκτον.

Χθες, συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την απόφαση της Β. Κορέας να εμποδίσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις σε Νοτιοκορεάτες εργαζομένους, καλώντας τους ύστερα από δύο ημέρες να εγκαταλείψουν τον χώρο για τη δική τους ασφάλεια.

Άρχισαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το HAARP;


Άρχισαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το HAARP;

Τριάντα και πλέον τα πρώτα θύματα άμαχου πληθυσμού και 800 τραυματίες από το φοβερό σεισμό που σύμφωνα με βάσιμες υποψίες προκλήθηκε από τοHAARP.
...υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP.
Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε"!!!
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν ξεκίνησαν με την ενεργοποίηση του νέου οπλικού συστήματος που διαθέτει το Αμερικανικό Ναυτικό και κινούν οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας. Πρόκειται για το HAARP, σύστημα το οποίο δύναται να προκαλεί σεισμούς και κατ’ επέκταση θανάτους αμάχων προκειμένου να εκβιαστούν κυβερνήσεις και να υποκύψουν ενώπιον αυτών που επιζητούν να καταστήσουν στον πλανήτη μία παγκόσμια κυριαρχία! Ο σεισμός που έγινε κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αποσκοπούσε να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη για τα όπλα που διαθέτουν οι ΗΠΑ και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της Τεχεράνης και να επιβάλλουν την πολιτική τους!
Βέβαια η ενεργοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος HAARP ουδέποτε επιβεβαιώνεται, καταχωρείται ως άκρως απόρρητη πράξη για ευνόητους λόγους... που έχουν να κάνουν με στρατιωτικά χτυπήματα κατά του άμαχου πληθυσμού και όχι κατά στρατιωτικών βάσεων! Δια του τρόπου αυτού αποφεύγεται -έστω και προσωρινά- να θεσμοθετηθεί η κατηγορία περί εγκλημάτων πολέμου! Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη περίπου 90 χλμ. νότια της πόλης Μπουσέρ.
Νωρίτερα, το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε προσδιορίσει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης σε 6,3 βαθμούς. Ήταν επιφανειακός σεισμός με εστιακό βάθος μέχρι 10χλμ! Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό. «Μέχρι στιγμής, 30 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο από το νοσοκομείο» του Χορμόζ, το οποίο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κακί, στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, διευκρίνισε τοπική αστυνομική πηγή. Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται σε περίπου 800. Μάλιστα, η δόνηση έγινε αισθητή ως το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν, ενώ τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μοναδικός πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας, Φερεϊντούν Χασανβάντ, δήλωσε στη δημόσια ιρανική τηλεόραση ότι το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Μπουσέρ δεν υπέστη καμιά ζημιά από τον ισχυρό σεισμό.
Ανάλογη δήλωσε έκανε νωρίτερα και ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρείας Atomstroyexport, η οποία έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο. Χώρες του Κόλπου και δυτικοί ειδικοί έχουν εκφράσει αρκετές φορές ανησυχίες για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Μπουσέρ, το οποίο έχει ανεγερθεί σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Το Ιράν απορρίπτει τις ανησυχίες τους, λέγοντας ότι ο πυρηνικός σταθμός αυτός είναι ασφαλής.
Από τις ανησυχίες που ανοικτά πλέον εκφράζονται ουσιαστικά διαφαίνεται και το πρώτο πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης! Ήδη χώρες του κόλπου και οι πολίτες αυτών αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη διαμορφώνουν θέσεις ενάντια στη πυρηνική χρήση του Ιράν, κάτι που εξυπηρετεί σε μέγιστο βαθμό τις προετοιμασίες της Ουάσιγκτον και των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας για την διεθνή απομόνωση της Τεχεράνης και το τελικό χτύπημα! Το γεγονός ότι ο σεισμός συνέπεσε με τη διεξαγωγή μεγάλων κλίμακας ασκήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο με τη χρήση νέων τεχνολογιών δεν πρέπει να εκληφθεί σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη ως τυχαίο.
Την όποια ωστόσο δραστηριότητα του φοβερού αυτού οπλικού συστήματος (HAARP), το οποίο συνδέεται άμεσα με τους αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας (θεωρία Tesla) την έχουμε πληροφορηθεί από διαρροές εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών των διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας VKS και του ρωσικού στρατού GRU καθώς και δηλώσεις πολιτικών (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση και τα μυστικά όπλα των χριστιανών εκδ. «Αγαθός Λόγος»2010)! Κρίνουμε σκόπιμο στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι σεισμοί στην Τουρκία όχι μόνο απέτρεψαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο β. Ιράκ (Κουρδιστάν) αλλά άλλαξαν ριζικά την πολιτική της Άγκυρας έναντι της Τεχεράνης (μονομερής ακύρωση από την Τουρκία της συμφωνίας για πυρηνική συνεργασία) καθώς και την πολιτική της έναντι της Δαμασκού!
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι πολιτικοί που εκβιάζονται με το HAARP κρατούν το στόμα τους κλειστό; Μα γιατί πέραν του ότι θα κινδυνεύσει η ίδια η ζωή τους και η ζωή των οικείων τους θα εκληφθούν ως ψυχικά άρρωστοι αφού θα κατηγορούν μία χώρα χωρίς να διαθέτουν τις ανάλογες αποδείξεις για ένα φαινόμενο που ο πολύς λαός το εκλαμβάνει ακόμη ως φυσικό... Επιπλέον θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την χώρα τους και το λαό τους αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα άγνωστο οπλικό σύστημα αλλά και την προπαγάνδα των υποκινητών που κρύβονται πίσω από το Αμερικανικό Ναυτικό. Το περιοδικό «Ελληνική Στρατηγική» (14 Οκτωβρίου 2010) σε παλαιότερο δημοσίευμα του για το οπλικό αυτό σύστημα είχε παρουσιάσει συγκεκριμένες διαρροές εγγράφων από τη Μόσχα. Σύμφωνα μ’ αυτές «στις 28 Φεβρουαρίου 2010, η VKS Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας υπέβαλε αναφορά προς τον Πούτιν, η οποία έλεγε: "...όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμα δοκιμή του σεισμικού τους όπλου στην Αμερικανική Ήπειρο, προκαλώντας καταστροφικό σεισμό 8,8R στη Χιλή."
Σε προηγούμενη αναφορά της, τον Ιανουάριο, η VKS είχε προειδοποιήσει για το ότι οι ΗΠΑ, μετά τον σεισμό της Αϊτής, προετοιμάζονταν για μία ακόμα δοκιμή του όπλου αυτού! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες στη Χιλή ανέφεραν αλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό και στα σύννεφα πριν τον σεισμό. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται άμεσα συνδεόμενο με τη λειτουργία του HAARP (βλ. π.χ. αυτή την περιγραφή). Μετά τους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής, ο (μακαριστός πλέον) Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για τις καταστροφές και ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα "να σταματήσει να παίζει τον Θεό". Ο Τσάβες προειδοποίησε ότι σκοπός των δοκιμών αυτών είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, με το σεισμικό αυτό όπλο, στο άμεσο μέλλον. Για το θέμα αυτό υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν.
Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε", ένα σχόλιο που οι αναλυτές της GRU ερμηνεύουν ως παραδοχή ότι η Τουρκία, όπως η Αϊτή και η Χιλή, είχε στοχοποιηθεί από τους Αμερικανούς».
Εκτός των ανωτέρω θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τις κατηγορίες της Ρωσικής κυβέρνησης εναντίον της Ουάσιγκτον εξ αφορμής των καταστρεπτικών πυρκαγιών στη Σιβηρία και τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή. Ευθέως η Μόσχα είχε υποστηρίξει ότι το οπλικό αυτό σύστημα ευθυνόταν για την ξηρασία και την καταστροφή που ακολούθησε.
Με δεδομένο ότι τίποτε δεν μένει κρυφό υπό το φως του ηλίου είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα αυτοί που ενεργοποιούν αυτό το οπλικό σύστημα θα βγουν στην επιφάνεια και θα κατηγορηθούν όπως και ο Χίτλερ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ωστόσο οι κύριοι αυτοί ευελπιστούν κατά το παράδειγμα του Ναζιστή ηγέτη ότι θα προλάβουν να καταλάβουν τον κόσμο και να γίνουν κυρίαρχοι αυτού πριν ο κόσμος πληροφορηθεί για τις εγκληματικές πράξεις τους. Υπολογίζουν όμως σαν τον Γολιάθ και δεν αισθάνονται ότι ήδη ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός έχει αρχίσει να προετοιμάζει τον Δαυίδ, που και πάλι θα τους διαλύσει ανατρέποντας τα όποια σχέδιά τους!