Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ELENIN.. Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!!!


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ELENIN.. Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!!!



Αντιγράφουμε απευθείας από την ιστοσελίδα του Leonid Elenin spaceobs.org του αστρονόμου που ανακάλυψε τον "κομήτη" (C2010 X1):  
"Πριν από λίγες ώρες πήρα το πρώτο πρωτότυπο με τις εικόνες του κομήτη σε μορφή FITS, η οποία ελήφθη την 1η Αυγούστου (πολλές ευχαριστίες προς τον Karl Battams, μέλος της ομάδας STEREO).











Αρκετά πλαίσια έχουν υποστεί ζημίες αλλά η ομάδα πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο με περισσότερες λεπτομέρειες.  
Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κομήτης έχει μεγαλώσει.  Η διάμετρος της εξωτερικής κώμης του  ξεπερνάει τα 200.000 χιλιόμετρα!!! Φυσικά αυτή τη στιγμή έχουμε εικόνες χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορούμε να υπολογίσουμε το τρέχον μέγεθος του.  Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η εξωτερική κώμη του είναι αποφορτισμένα αέρια και όχι ο πυρήνας ο ίδιος που δεν έχει αλλάξει.  
Στην αριστερή φωτογραφία μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τον κομήτη που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του διακεκομένου κύκλου που αντιπροσωπεύει το πραγματικό μέγεθος του Ηλίου, αν αυτοί βρισκόντουσαν στην ίδια απόσταση ταυτόχρονα. Εντυπωσιακό;".



































ΣΕΛΗΝΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ UFO;


ΣΕΛΗΝΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ UFO;



Mε την βοήθεια του GoogleSky ένας φίλος μας ανακάλυψε 2 περίεργα μαύρα σχήματα στην επιφάνεια της Σελήνης..Τα σχήματα αυτά έχουν μήκος 190 μέτρα και πλάτος 35 μέτρων περίπου. Μπορείτε να τα εντοπίσετε και μόνοι σας στις παρακάτω συντεταγμένες 25°19'50.27"N 2°18'13.34"E

Βρήκαν υδάτινα μονοπάτια στον Αρη


Βρήκαν υδάτινα μονοπάτια στον Αρη


Τη σημαντικότερη ένδειξη για την ύπαρξη νερού που ρέει στον Αρη παρέχουν οι νέες εικόνες από τα βουνά του Κόκκινου Πλανήτη, που δημοσιεύθηκαν χθες στην επιστημονική επιθεώρηση «Science». Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτουν υδάτινα μονοπάτια ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές επί εκατοντάδες μέτρα στα όρη του νότιου ημισφαιρίου του Αρη. Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, συγκλίνουν ή αποκλίνουν και χάνονται όταν φθάνει ο χειμώνας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Αρη είναι αλμυρό. Τα καινούργια στοιχεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αναζήτησης μορφών εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει νερό μόνο σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.


Read more: http://gorilaki.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html#ixzz1UKIOM8mF

Hurriyet: «210 ημέρες, 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»


Hurriyet: «210 ημέρες, 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»


«Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο. Η Ηürriyet κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και γράφει πως τα 20 χιλιόμετρα της τάφρου έχει πλάτος 30 μέτρων και βάθος 7 μέτρων. «Όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».

Η Τουρκική εφημερίδα γράφει πως «η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών». Η Ηürriyet γράφει πως σύμφωνα με στρατιωτικούς αποκλείεται το πέρασμα καθώς όλες οι μεταφερόμενες γέφυρες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων.

Βέβαια οι λεπτομέρειες για το έργο αναφέρονται, από αναφορές του ελληνικού τύπου. «210 ημέρες 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»γράφει η εφημερίδα.